Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3421

Tema: Homeschooling?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja uvijek o pravopisu, ali, evo, meni čudno kako to ljudi spajaju na engl. te riječi zajedno.... ovo "ifany" i takvi primjeri, možda su samo tipfeleri. Doduše, upoznala sam i čovjeka vrhunskog pravnika iz ogromne međunarodne odvjetničke kuće na prestižnoj adresi u Londonu, vjerojatno obrazovan ful konvencionalno, pa se čudila i tom spellingu. A možda nas strance naši učitelji jezika nabrijavaju bez veze, moj obožavani profa iz engl je uvijek imao "mantru" "Spelling se ne smije ne znat!".
    Posljednje uređivanje od ina33 : 03.06.2011. at 10:36

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

O Njemačkoj - zanimljivo mi je da nema homeskulinga u zemljama gdje je visoko (a vjerojatno i niže) obrazovanje besplatno (ok, gotovo besplatno), kao u njemačkoj itd. Razmišljala sam kako što više slobode dobivamo to je više moramo plaćati.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Čokolina prvotno napisa Vidi poruku
    O Njemačkoj - zanimljivo mi je da nema homeskulinga u zemljama gdje je visoko (a vjerojatno i niže) obrazovanje besplatno (ok, gotovo besplatno), kao u njemačkoj itd. Razmišljala sam kako što više slobode dobivamo to je više moramo plaćati.
    sloboda je jedan relativan pojam.
    pred nesto vremena je jedna njemacka obitelj (baptisti ili slicno) trazila i dobila azil u USA, jer u nemackoj ne smiju svoju djecu obrazovati kod kuce. to je slavljeno kao sloboda, te ljudsko pravo svakog pojedinca. s druge strane i zagovornici nekontroliranog posjedovanja oruzja kod kuce u americi, ta prava brane opcoim pravima pojedinca. "rezultate" u formi pobijene i ranjene djece i profesora masakrima poremecenih pojedinaca u americkim skolama, vidimo i cujemo posredstvom medija barem jednnom godisnje.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja uvijek o pravopisu, ali, evo, meni čudno kako to ljudi spajaju na engl. te riječi zajedno.... ovo "ifany" i takvi primjeri, možda su samo tipfeleri. Doduše, upoznala sam i čovjeka vrhunskog pravnika iz ogromne međunarodne odvjetničke kuće na prestižnoj adresi u Londonu, vjerojatno obrazovan ful konvencionalno, pa se čudila i tom spellingu. A možda nas strance naši učitelji jezika nabrijavaju bez veze, moj obožavani profa iz engl je uvijek imao "mantru" "Spelling se ne smije ne znat!".

ne radi se o tipfelerima nego se poremetilo kod unosa s mail -word dokument-forum, ne znam zasto i kako. Te mailove je pisalo barem petnaestak razlicitih ljudi, bio bi bas zgodan argument protiv HE da bas svi imaju los spelling. Ja sam ispravila nekoliko rijeci, ali za vise nisam imala vremena.

U vezi vrhunskog pravnika, moguce je da je bio disleksican, sto je disability radje nego nedostatak pravopisnog obrazovanja.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Saradadevii prvotno napisa Vidi poruku
    ne radi se o tipfelerima nego se poremetilo kod unosa s mail -word dokument-forum, ne znam zasto i kako. Te mailove je pisalo barem petnaestak razlicitih ljudi, bio bi bas zgodan argument protiv HE da bas svi imaju los spelling. Ja sam ispravila nekoliko rijeci, ali za vise nisam imala vremena.

U vezi vrhunskog pravnika, moguce je da je bio disleksican, sto je disability radje nego nedostatak pravopisnog obrazovanja.
    Thnx, inače su mi stvarno bili upitnici u glavi i of kors da sam se lovala - vidi ih, homeskulanih, a spajaju riječi, šta je sad pak to . Ovaj pravnik nije bio disleksik, ali me samo začudio (po meni nije bio disleksik).
    Posljednje uređivanje od ina33 : 03.06.2011. at 17:08

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •