Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 233

Tema: dr. Richter o dojenju

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    I opet je to sve skupa sklisko područje, jer ne znam koliko dr. Bošnjak, telefonski, može skužit koliko je neko štitnjača-stanje hitno, možda i može. Moje iskustvo s njom je bilo vrlo dobro, pa sam... onako... pozitivno inklinirana, ali ono... ne može se ona kužit u svako područje di žena može doći u dileme ovaj ili onaj lijek - od srčanih smetnji, bubrežnih smetnji, smetnji sa štitnjačama itd. Ali, vjerujem da može bit jezičac na vagi u nekoj ženinoj odluci.
    pa ne mora ona odlučiti o terapiji za štitnjaču nego reći postoji li terapija kompatibilna s dojenjem. a onda endokrinolog mora reći je li ta druga terapija prihvatljiva u konkretnom slučaju.

idealno bi bilo da to ne mora obavljati pacijent pa prenositi podatke (i usput možda dobiti jezikovu juhu) nego da se liječnici međusobno konzultiraju.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Moje je iskustvo da specijalisti gledaju dosta usko i da su zainteresirani samo za onaj problem koji sami rješavaju. Točno je da je endokrinolog onaj koji je stručan za propisati terapiju, ali ne vidim zašto pacijent ne bi tražio savjet drugog specijalista i dobio širu sliku.
    Druga je stvar što su naši liječnici neskloni međusobnoj suradnji i čak se ljute se na druga mišljenja. Molim da me se ne razuvjerava, imam dovoljno osobnog iskustva, Richter bi bio jako zadovoljan mojom logikom zaključivanja - pusti ono što ti je netko tamo rekao, i vjeruj onome što sam vidiš i doživljavaš.
    skroz se slažem.
    jedino što mislim da je u ovom slučaju to jedini problem. uz sve prednosti i ljepotu dojenja, ne mislim da je problem prekinuti dojenje s djetetovih godinu dana, kad imaš ozbiljnih zdravstvenih problema.

totalno krivo sam se izrazila u prvom postu. nije mi ništa nejasno jer sam i sama postavila takvo pitanje, a M je imala dvije i pol godine, a ja, ajde, puno manje zdravstvene probleme.

itekako mi je jasno. al odgovor "ja nisam spremna na brutalan prekid" spada u stvari u kategoriju previše se opterećujemo, ima pravo rihter, previše kompliciramo. žena ima ozbiljne zdravstvene probleme, endokrinolog joj je rekao da prestane dojiti, dijete ima godinu dana, nije novorođenče, taman da i nađe lijek koji je komaptibilan dojenju, zdrav razum ti govori da dio tog lijeka mora doć i u mlijeko. a zašto? koliko god to bilo neškodljivo, više je škodljivo od nemasnog ili punomasnog mlijeka. druga je stvar da se radi o bebi od nekoliko mjeseci.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I opet je to sve skupa sklisko područje, jer ne znam koliko dr. Bošnjak, telefonski, može skužit koliko je neko štitnjača-stanje hitno, možda i može. Moje iskustvo s njom je bilo vrlo dobro, pa sam... onako... pozitivno inklinirana, ali ono... ne može se ona kužit u svako područje di žena može doći u dileme ovaj ili onaj lijek - od srčanih smetnji, bubrežnih smetnji, smetnji sa štitnjačama itd. i znat koji je najbolji lijek u svim područjima za koja postoji specijalizacija. Ali, vjerujem da može bit jezičac na vagi u nekoj ženinoj odluci, na način "doktora opće prakse", ako neko baš nema kontakta sa svojim dr-om.
    da, ali je za očekivati da joj se vjeruje budući da je doktorica.
    kao što je i ova žena sa cybera vjerovala Richteru.
    a ona neće olako reći: prekini dojenje!, nego će se potruditi i pronaći ime lijeka koji bi bio kompatibilan.
    i pritom uopće ne mislim da bi ulazila u pravovremenost terapije.
    samo bi vidjela postoji li alternativa lijeku koji je kontraindiciran dojenju.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    itekako mi je jasno. al odgovor "ja nisam spremna na brutalan prekid" spada u stvari u kategoriju previše se opterećujemo, ima pravo rihter, previše kompliciramo. žena ima ozbiljne zdravstvene probleme, endokrinolog joj je rekao da prestane dojiti, dijete ima godinu dana, nije novorođenče, taman da i nađe lijek koji je komaptibilan dojenju, zdrav razum ti govori da dio tog lijeka mora doć i u mlijeko. a zašto? koliko god to bilo neškodljivo, više je škodljivo od nemasnog ili punomasnog mlijeka. druga je stvar da se radi o bebi od nekoliko mjeseci.

ja sam shvatila da mi ovdje ne propitujem ispravnost odgovora, nego način na koji je on prezentiran.
    inače bih se složila s tobom.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa Vidi poruku
    pa ne mora ona odlučiti o terapiji za štitnjaču nego reći postoji li terapija kompatibilna s dojenjem. a onda endokrinolog mora reći je li ta druga terapija prihvatljiva u konkretnom slučaju.

idealno bi bilo da to ne mora obavljati pacijent pa prenositi podatke (i usput možda dobiti jezikovu juhu) nego da se liječnici međusobno konzultiraju.
    E, da, ovo je tako u mom idealnom svijetu.

A ovo jel' endokrinac toj ženi rekao da je fakat koma i da mora prekinut, jel' se trudio ili ne, to fakat nemam pojma. Nema niti Richter, vjerojatno, ali svako postpupa po nekoj svojoj paradigmi, pa i predrasudi - ona što nije vjerovala endokrincu, on što ne vjeruje njoj i odmah staje na stranu kolege i vraća je na prvotni izvor itd.

Zato je tu potrebno i neko vođenje - opća praksa, dr. Bošnjak - tu se slažem.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 09.06.2011. at 11:05

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

a u svakom slučaju ta mama je u šoku i razumom možda zna da je dojenju kraj ali emocije su svejedno tu. zar ne zaslužuje malo razumijevanja?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

vidite ovo:

http://www.cybermed.hr/vijesti/nema_..._kod_dojencadi

ja im jednostavno ne vjerujem

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a u svakom slučaju ta mama je u šoku i razumom možda zna da je dojenju kraj ali emocije su svejedno tu. zar ne zaslužuje malo razumijevanja?
    a pa svakako, al takav mu je stil. pa i ova mama što joj dijete nakon jagoda dobije crvene fleke oko usana je isto u šoku, i ne zaslužuje odgovor da su i na bavarinu crvene fleke nakon jagoda pa nije da bavarin ima alergiju na jagode.

još mi je smiješno ovo s jagodama

a ovo što je sirius linkala, tu se slažete s odgovorom, koji je isto brutalan, beba ima ozbiljnu dijagnozu, a on joj kaže da šta ide uopće na toliko ultrazvuka. i totalno je poljuvao kolegu doktora koji je postavio tu dijagnozu.
    meni je, osobno, evo, taj odgovor najgori.
    al zato što sumnjam što se iza njega krije. nebitno.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I još bih dodala, kao odgovor cvijeti, da mama nije otišla na Tibet da pronađe način za nastavak dojenja, nego je postala na forumu. Ono, nije da je preokrenula svijet naglavce, nego je napravila jednostavnu stvar. Meni osobno je razumljivo da joj prestanak dojenja teško pada i da traži drugi način. E sad, je li o tome mislila tri dana i odlučila, ili je šest mjeseci grozničavo lutala svijetom i dovela se u životnu opasnost - to ne znamo. Meni pitanje na forumu nije pretjerivanje za tako emotivno područje kao što dojenje (možda ne svima) jest.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim da zaslužuje poštovanje i korektnu komunikaciju, a vjerojatno joj netko mora pomoć i uletit više s razumom, a manje s emocijom, tj. od doktora bi trebala dobit primarno razum i med. znanje, po meni.

Ja mislim da je dr. Richter skužio scenarij da ona pokušava ići mimo mišljenja od endokrinca i zapetljala se u svemu (ko ne bi, i ja sam milijun puta i tad ti treba netko da te izvuče iz toga).

A, u stvari, samo specijalist može baš najbolje skužit koliko ima "prostora" za odgađanje, di leži zdrav. rizik a propos endokrinološke stvari.

Ovi drugi (opća praksa, Bošnjak) mogu raditi poželjno usmjeravanje.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Apsolutno. Ali ja se za malo razumijevanja ne bih obratila dr. Richteru. Dovoljno je malo pročitati njegove odgovore na pitanja da se to može zaključiti. Osim, naravno, onih kojima odgovara njegov način komunikacije.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pa ni na ovom topicu nisu svi imali razumijevanja.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

a ovo što je sirius linkala, tu se slažete s odgovorom, koji je isto brutalan, beba ima ozbiljnu dijagnozu, a on joj kaže da šta ide uopće na toliko ultrazvuka. i totalno je poljuvao kolegu doktora koji je postavio tu dijagnozu.
    meni je, osobno, evo, taj odgovor najgori.
    al zato što sumnjam što se iza njega krije. nebitno.
    E, i ima ovdje cvijeta poantu. I zato je dobro ipak da pacijenti vijugaju između doktora i zato se kaže da nije svaki pacijent za svakog doktora i vice versa. I to je živa istina, jer je istina najčešće negdje između i teše se u komunikaciji svakoj, pa i doktor-pacijent; doktor-doktor; pacijent i više doktora itd.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Naravno da se ne slažem ni s tim odgovorom. Kad mi je netko antipatičan, onda je to do kraja, neovisno o tome kaže li tu i tamo nešto s čim se slažem .

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

pa ni na ovom topicu nisu svi imali razumijevanja.
    A gdje i u kojoj situaciji će na forumu svi imati razumijevanja? I svi misliti isto?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja sam u sivoj zoni i nije mi antipatičan do kraja bez obzira na stav o MPO i bez problema bi mu otišla za bilo koju stvar oko bronho priče i alergija, dapače, mislim da bi mi bio među prvim izborom ... Ali, definitivno je za njega dobro bit "komunikacijski pripremljen".
    Posljednje uređivanje od ina33 : 09.06.2011. at 11:19

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

na čestitanjima
    i na posvajanjima

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    na čestitanjima
    i na posvajanjima
    Pričam o složenim stvarima, poput zdravlja. Ne o čestitanjima i posvajanjima.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

vidite ovo:

ni ja.
    uopće.
    i taman da za par godina bude preporuka da se djeci moraju davati orasi u 4. mjesecu, ja sigurno neću. (ako budem, jelte, u toj (ne)prilici )
    al ja ne vjerujem i u nezdravost blitve i špinata

vertex, ko joj je kriv što pita na cybermedu, ja bih npr postavila pitanje tu na rodi, i imala svo razumijevanje ovog svijeta

ma, šalim se ja malo, naravno da mu je pristup skroz grub i nema razumijevanja (ovako na forumu, ne znam za uživo), i ufurao se da je dr house, i totalno se sprda s ljudima.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

vidite ovo:

Kome ne vjeruješ, onima koji su obavili istraživanje ili Cybermed-u koji ga je prenio?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Zašto? Jer ne može izaći na kraj sa svojim emocijama oko meni osobno, jednog skroz banalnog pitanja? OK, ja nisam dojila ni jedno od svoje dvoje djece, pa ne mogu razumijeti neke emocije oko dojenja - za mene je to samo način prehrane. Valjda i za Richtera.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Kome ne vjeruješ, onima koji su obavili istraživanje ili Cybermed-u koji ga je prenio?
    ne vjerujem da (pra)rano davanje mlijeka i oraha (da banaliziram) ne utječe na pojavu alergija u kasnijoj dobi.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

ne vjerujem da (pra)rano davanje mlijeka i oraha (da banaliziram) ne utječe na pojavu alergija u kasnijoj dobi.
    Dakle ne vjeruješ onima koji su obavili istraživanje. Cybermed ga je samo objavio, ne stoji iza njega. Kao što je Roda objavila tekst "Posiši to..."

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Zašto? Jer ne može izaći na kraj sa svojim emocijama oko meni osobno, jednog skroz banalnog pitanja? OK, ja nisam dojila ni jedno od svoje dvoje djece, pa ne mogu razumijeti neke emocije oko dojenja - za mene je to samo način prehrane. Valjda i za Richtera.
    Pa za tebe je ok da ne znaš puno o dojenju, ali za jednog pedijatra nije.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A vidiš, ja sam ovdje sklona vjerovati da je moguće jedno ili drugo. Mislim da su alergije još dosta neistražene i da se ne zna mehanizam nastanka, te da su ova ograničenja na prehranu samo neke metode pokušaja i pogreške.
    Ok mi je da se izbjegavaju namirnice za koje se zna da su česti alergeni, čisto da se izbjegne da mala beba pati.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

vertex, ko joj je kriv što pita na cybermedu, ja bih npr postavila pitanje tu na rodi, i imala svo razumijevanje ovog svijeta
    To bez daljnjega

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pa ok, deaedi, tebi je to banalno jer je tebi dojenje samo način prehrane. a to znaš iako dojila nisi.

ok. ali liječnik bi trebao biti u stanju suosjećati s pacijentom i van osobnog iskustva. imati empatiju. postoji i nešto što se zove bedside manners. pacijent je malo više od bolesti koju treba izliječiti - kompletna osoba.

edit - pardon, tipfeler.
    Posljednje uređivanje od ms. ivy : 09.06.2011. at 11:45

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pa za tebe je ok da ne znaš puno o dojenju, ali za jednog pedijatra nije.
    Gle, ovdje se prvenstveno radi o nekim emocijama, za koje je spočitnuto da Richter nema razumijevanja - po meni, niti ih ne treba imati. Njemu kao pedijatru treba biti na 1. mjestu zdravlje djeteta, a neke nerealne emocije kod majke.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

ok. ali liječnik bi trebao biti u stanju suosjećati s pacijentom i van osobnog iskustva. imati empatiju. postoji i nešto što se zove bedside manners. pacijent je malo više od bolesti koju treba izliječiti - kompletna osoba.
    Richteru je pacijent dijete, a ne majka. Njen je liječnik endokrinolog.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Dakle ne vjeruješ onima koji su obavili istraživanje. Cybermed ga je samo objavio, ne stoji iza njega. Kao što je Roda objavila tekst "Posiši to..."
    ne bih ovdje ulazila u to.
    rekla sam kako vjerujem da rano uvođenje dohrane, posebno nekih namirnica, utječe na razvoj alergija.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

rekla sam kako vjerujem da rano uvođenje dohrane, posebno nekih namirnica, utječe na razvoj alergija.
    I ja u to vjerujem, ali taj moj stav nema veze sa mišljenjem o Cybermedu kao portalu.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

a djetetu je svejedno doji li ili ne, možda bi i prestalo da ga majka ne proganja. baš.

to ti je kao da ti na hitnoj kažu da moraš ostaviti dijete u bolnici a ti smatraš nenormalnim tražiti da ostaneš s njim. ili liječnici misle da si bolesno posesivna ako to tražiš. jer djetetu treba liječenje a ne mama.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nisam ni iznosila mišljenje o njihovu Portalu.
    samo sam stavila link koji vodi do informacije na hrvatskom, a ne originalno na engleskom.
    nemam problem s time.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Deaedi, i dijete ima emocije vezane za dojenje. I puno manju sposobnost racionalizacije i sagledavanja situacije (zašto dojenja više nema).

I nije osobito važno što je TEBI dojenje. Ono postoji i ima svoje značajke neovisno o tvojoj percepciji.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ne bih ovdje ulazila u to.
    pa ne mora utjecati na razvoj alergija. ja se slažem s vertex.
    što opet ne mijenja moj stav o dohrani.
    jer ako beba dobro napreduje bez dohrane, a napreduju, pa čak i u periodu dužem od šest mjeseci, onda mi stvarno nema smisla dodavati jabuku obavezno u šestom mjesecu jer su istraživanja pokazala da dodavanje jabuke u šestom mjesecu utječe povoljno na razvoj mozga, banaliziram.
    to ja želim reći.
    a čini mi se da se često uplićemo u takva razmišljanja.

deaedi, emocije majke nisu nerealne. jer postoje. dakle - realne su.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Realne su, ali im Deaedi ne priznaje legitimitet .

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Postoji nešto što se zove suočavanje s dijagnozom, i dobri liječnici su toga svjesni, jer to znatno utječe na daljnji tijek liječenja.

Kada zbog nove dijagnoze moraš značajno promijeniti životnu rutinu, onda je potrebno određeno vrijeme da stvari sjednu na svoje mjesto, koliko god se to činilo banalno gledano sa strane. Koliko god pacijent bio kooperativan, on ima emocije, i ne može ih se suzbiti banaliziranjem i ismijavanjem. Sasvim je mudro ispitivati sve opcije.

Ovo ne ide toliko Ricthera (on je jednostavno neukusan sa svojim preglumljivanjem Housea, ili što već pokušava), osvrnula sam se na primjedbu da je pitanje dojiti ili ne banalno. Možda jest, u situaciji kada imaš izbor. Kada ti kažu da si toliko bolesna da ti je to odsada zabranjeno, onda poželiš provjeriti je li to stvarno tako i postoji li način da ne moraš odjednom prestati, jer te ta mogućnost čini "manje bolesnom". Ne radi se o slabosti karaktera i pretjeranoj emocionalnosti, imho.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Adje, ajde, postoje i emocije nedojećih majki. I razum jednih i drugih. Dr. Richter mi se čini da na neke teme dobro razmišlja i slaže stvari kako treba, jer koji put te neko fakat treba izvući i prodrmati jer vidi da ne funkcioniraš tjelesno i da trebaš emocije maknut i uključit razum, jer ne može svaki put baš sve, i jare i pare. Koji put su baš dobri doktori koji "ne povlađuju" pacijentu i ne bave se previše s njegovim emocijama i unose neku čistoću u stvar. Ali, to bi trebali radit na pristojan način.

E, i s postom od danke_se slažem ful, odlična poanta. To je, vjerojatno, doktorima frustrirajuće (odčekat taj period prihvaćanja dg.), ali oni su tu zbog pacijenata, a ne vice versa.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 09.06.2011. at 12:13

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Postoje emocije nedojećih majki oko naglog prekida dojenja s godinu dana?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

...Kao što je Roda objavila tekst "Posiši to..."
    pa ... ovi pišu isto to, samo se sisanje odnosi na orahe i kravlje mlijeko. Bestraga! Sav sam izvan sebe! AAARGGHHH! Nikada im to neću oprostiti, a ni nakon tri godine neću sjahati s te teme! U srce su me uboli! Krvarim! Svijet mi je stao u trenutku kad sam to pročitao! Oni su ... oni su... TILT! TILT! TILT!

Gle, neki od nas znaju prepoznati kada nam nešto nije u skladu sa svjetonazorom i potom idemo dalje bez previše osvrtanja. Kad neću imati pametnija posla pogledat ću tu studiju tako da znam ZAŠTO mi nije sjela.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

majka koja doji je pod oksitocinskim utjecajem, prestanak dojenja sam po sebi može biti hormonalno uzdrmano vrijeme. Kao što normalni ljudi paze na ponašanje prema materi poslije poroda (do te mjere da se priznala PPD), i kao što se priznaje promjene u ponašanju adolescenata kao nešto što je normalno i što se podrazumijeva, tako se i na ostale hormonalne promjene treba gledati s dozom suosjećanja.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj [B prvotno napisa
    Davor[/B];1908076] pa ... ovi pišu isto to, samo se sisanje odnosi na orahe i kravlje mlijeko. .

oće svijet danas propast, or what?
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 09.06.2011. at 12:24

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ono boldano je trebalo boldati DAVOR prvotno napisa
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 09.06.2011. at 12:25

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nemojte se, molim vas, zalaufavati.
    brisat ću.
    do sada je tema bila fino proširena, ali neću dopustiti preveliko rastezanje granica
    Richterocih i dojećih

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Postoje emocije nedojećih majki oko naglog prekida dojenja s godinu dana?

Postoje emocije nedojećih majki na raznorazne stavove oko dojenja, to sam mislila . Piece, da ne potežemo uvijek isto i nepromjenjivo - ukratko "zlo" versus "sreća", da sad ne krećemo iznova.

Tina84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Richteru je pacijent dijete, a ne majka. Njen je liječnik endokrinolog.
    Točno, ali to ne opravdava njegov način komunikacije, tj. njegov neprimjeren odgovor.
    Mogao je jednostavno napisati da to nije njegovo područje i ako je žena u nedoumici savjetovati joj neka potraži drugo mišljenje drugog endokrinca. To bi bilo sasvim dovoljno od njega.
    Svoje osobno mišljenje o njenim emocijama nebi smio iznositi.

Što se tiče konkretnog slučaja te žene...
    Mojoj sestri je 2 mjeseca nakon poroda dijagnosticirana hipertireoza. Naravno da nije ni pomišljala na prestanak dojenja. Njena lječnica se zato potrudila i konzultirala s još nekima, pa joj propisala terapiju propiltiouracila uz koju slobodno doji. (to je i ona žena spominjala)
    Danas maleni ima 7mj, još uvijek na prsima, a ona na svojoj terapiji, oboje su odlično

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Postoje emocije nedojećih majki na raznorazne stavove oko dojenja, to sam mislila . Piece, da ne potežemo uvijek isto i nepromjenjivo - ukratko "zlo" versus "sreća", da sad ne krećemo iznova.
    Naravno, što se prve tvrdnje tiče. A ovo drugo - uopće sebe nevidim u tome stavu zlo vs. sreća.
    Međutim, meni se čini da je ovo prilično jasan slučaj - imamo mamu koja se pokušava nositi s dijagnozom i terapijom koja uključuje nagli prestanak dojenja, te liječnika i forumašicu koje omalovažavaju njene emocije i dileme. Pa nije vrag da ja omalovažavam emocije nedojećih majki, ako kažem da je onoj koja doji nagli prekid emotivno obojena tema?
    Sad, čini se, ipak potežem vječnu temu, ali ajde molim te odgovori, jer me stvarno zanima je li nešto previđam.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I zaboravila sam napisati da je i meni Dankin post odličan i vjerujem da stvari baš tako stoje.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sad, čini se, ipak potežem vječnu temu, ali ajde molim te odgovori, jer me stvarno zanima je li nešto previđam.
    Po meni previđaš da je posao liječnika da se primarno ne bavi emocijama pacijenta, nego da hendla konkretnu osobu i njenu zdravstvenu situaciju, osim ako nisu emocije toliko tu osobu obuzele da onda treba primarno rješavat pitanja emocija (psihijatri).

Mislim, sve je emotivno obojeno... Kao da je manje emotivno obojeno suočavanje majke da joj je dijete astmatičar, primjerice... Ništa od toga nije lako i jednostavno i ja osobno ne očekujem da se liječnik lijepi na to.

Iskreno (jer sam ja takva osoba) liječnici stila "držim za rukicu i plačem s tobom" (one koje bih ja tako percipirala) mi em nisu bili od pomoći, em me to s njihove strane opterećivalo i očekivala sam "poslovni odnos, uz poštujem ja tebe, poštuj i ti mene ništa manje". Jer takvu vrst supporta dobijam od doma, od foruma, od neke svoje niše. Njemu dolazim za to da on to sa strane pogleda i kaže što misli.

I po nekim teorijama o prenošenju loših vijesti, loše je ako se zapadne u previše suosjećanja jer onemogućuješ toj osobi da krene dalje.

E, sad - što je previše... i koliko čekat pacijenta da prihvati sam od sebe neku dg, a kad je potreban šokovit pristup - ne znam, svi se slažemo da je malo grublji Richter u komunikaciji.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 09.06.2011. at 13:40

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A o ovoj situaciji ja ne znam - je li svaka hipotireoza stanje koje se može jednostavno ishendlat i ovako i onako, i lijek ovaj, i onaj, a taj njen liječnik se nije potrudio jer smatra da je dojenje preko godine dana bevezeze... Ili je stvarno zaključio da je ona na rubu svojih tjelesnih snaga, fakat nemam pojma o pojmu... Da je neko pitanje neplodnosti ne bi bila tako izgubljena i znala bi je li pretjerivanje i u koju stranu. Ali, nisu sve dijagnoze kod svake osobe iste težine.

Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •