Pokazuje rezultate 1 do 50 od 755

Tema: IZLAZNA STRATEGIJA-STRATEGIJA PREŽIVLJAVANJA

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    simicv avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Po meni je poanta otvaranja teme među nama, koje imamo otežanu mogućnost začeća,
    jedino i isključivo iskreni razgovor.

On kao takav ima svrhu pronaći sebe.

Ina se pozvala na britansku studiju, koja je znanstveni dokaz. Društvo u katoličkim zemljama, u koje spada RH, nameće ideal obitelji. Mislim da se većina sa tim slaže, kako vjernica tako i ateista i agnostika (oni koji vjeruju da nešto postoji, ali ne vjeruju dogmama). U RKT svaki vjernik mora napraviti izbor, ili brak ili duhovno zvanje.

Svaka alternativa- izvanbračne zajednice, razuzdan samački život(rasipanje sjemena) jest grijeh, od smrtnog do u nebo vapijućega.

Ja se uistinu pitam kamo ako odustaneš od stvaranja obitelji u ovoj zemlji? Tko će ti biti prijatelj bez neukusnih komentara ili sažaljenja? Ja podržavam curu koja je donijela odluku o odustanku, ali zašto ima potrebu o tome pisati i dolaziti na naš forum? Ja želim njenu iskrenost. Meni je dosta licemjera koji mi prodaju bjelosvetske priče a onda me sadistički gnjave da slušam njihove euforije kada dobiju dijete, pozivaju na spektakularne domjenke povodom krštenja, pričesti, firmi, pa već i vjenčanja, tumače kako bi im život bez djece bio besmislen itd... ma čule ste to već hiljadu puta.

Laž mi u borbi sa bolešću neće pomoći. Ničija. Samo će rezultirati negativnom betom i totalnim krahom mojega samopouzdanja.

Uzeti će mi dragocjeno vrijeme za kojim ću plakati, kao što su mi popovi uzeli pet najboljih godina za dokazivanje svoje demagogije dok sam ja od Boga tražila i vapila za pomoći.
    Ja nisam očajnica bez karijere i muža. Sve to imam. Imam i otvorenu molbu za bilo koju misiju UN, motor za ludi život po Europi...a još uvijek idem na MPO.

Sorry što sam duga, ali mislim da bi na ovakvim postovima za svoje dobro trebale biti iskrene.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj simicv prvotno napisa Vidi poruku
    Ja se uistinu pitam kamo ako odustaneš od stvaranja obitelji u ovoj zemlji? Tko će ti biti prijatelj bez neukusnih komentara ili sažaljenja? Ja podržavam curu koja je donijela odluku o odustanku, ali zašto ima potrebu o tome pisati i dolaziti na naš forum? Ja želim njenu iskrenost.
    Ne mogu bit njen glasnogovornik, ali evo što ja mislim - odgovor kamo je lakši za veći grad, ima se kamo, ima altnerativa za drugačije obitelji (upravo ide sad takva kampanja), a među njih se ubrajaju ljudi koji su, uvjetno rečeno, prihvatili život bez svoje djece (u prijevodu - ne idu na MPO postupke, ne šalju molbe CZZS-ovima za posvajanje).

Tko će im bit prijatelj - svaki normalan suosjećajan čovjek. Možda je teže to ostvariti u vremenu dok drugi imaju malu djecu pa su upućeni na bezdjecne niše, ali poslije se i roditelji vraćaju svojim prijateljima, uvjetno rečeno.

Zašto ima potrebu doći i pisati - zato je svugdje vani imaš i PDF uz prije začeća, neplodnosti, posvajanje i onaj o prihvaćanju života bez djece. Ljudi u svemu trebaju podršku u svakoj fazi svog puta, a nije to najčešće 0 - 1, nego razne faze prihvaćanja. Ona je imala potrebu doći i reći - mogući je i drugačiji put. Biti sestrinska ruka sličnima u tim dilemama.

Ako želite, biti "primalja" drugima u spoznaji da je moguće nastaviti dalje, bez gorčine, vedro i uspješno, pomoći, kao što ovdje pomažemo jedni drugima sa savjetima oko šprica i ostalog.

I na isti način želi podršku da je moguće drugačije živjeti, kao što i mi želimo podršku da je moguće na neki drugačiji način postati roditelj.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •