Stranica 5 od 7 PrviPrvi ... 34567 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 333

Tema: izlazak bebe iz rodilišta????

crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Calista prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo Ivu iznjeli iz rodilista u mekoj kosari...dosli smo do parkiranog auta i premjestili smo je u AS...tako da ne znaci da bebe koje roditelji iznose iz rodista u jastucima i kosarama ne prebace u AS
    tako smo i mi, ali drugi put sigurno neću tako, ili direkt u AS, ili na rukama do auta, pa u AS..... kao što rekoh, meni se nije dalo svađat gore s sestrama oko AS, a vidjela sam kako je jednoj mami namjestila bebu u jastuku u AS, naravno, ne vezanu

meni je nepojmljivo bilo gdje ići u autu bez AS, evo i nakon 14 mjeseci i sati i sati vrištanja, ne odustajem, jedino od čega polako odustajemo su duža putovanja

dragoness avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

imam jedno glupo pitanje potaknuto jednim postom kojeg sam ovdje pročitala. totalno me smuvalo.
    dakle, u rodilištu stave dijete u as, zakopčaju ga, nosim ga do auta u kojem nemam bazu već as treba vezati. da li je moguće as vezati s djetetom unutra ili moram vaditi dijete van, pa vezati as i onda opet vratiti bebu unutra ? ili se as veže normalno sa bebom ?

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ne moraš bebu vadit van!
    pogledaj upute na As kako se pravilno pričvršćiva!

mislim da s e radilo o malom autu u koje je nezdogno uvući AS a da se dijete ne izokrene pa zbog toga će ga vadit van dok ne unesu AS u auto.

dragoness avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

a niš...budemo izveli pokaznu vježbu sa autom. i ja imam mali auto, ali hvala bodu sa 4 vrata (sad je tek MM jasno zašto sam toliko inzistirala da mora imati 4 vrata)....

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

svakako malo provježbajte učvršćivanje AS bez bebe, jer kad bude ona u sjedalici onda ćete biti nervozni ako ne uspije iz prve.
    stvarno nije ništa komplicirano, provuče se pojas kako vidite na uputama i lijepo zategne i to je to.

Sunshine Shoot avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

dragoness, super što imaš 4 vrata, to puuno olakšava stvar. Ali, slažem se s AnneMaary, više puta provježbajte stvljanje sjedalice..
    Meni u rodilištu (RI) nisu stavili oni dijete u sjedalicu, već smo ga mi stavili (MM i ja) i vezali. Uspjeli smo zaboraviti dekicu za pokriti bebu u AS, a bio je prosinac pa nam je sestra rekla da ga pustimo u skafanderu. Iako skaf ima rupe za provlačenje pojaseva, to nam je bilo prekomplicirano, pa smo skinuli skaf i njime ga pokrili. Ionako su upute da se dijete u AS stavlja bez jakni i sl.

dragoness avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

ha ! sad mi rekoše da jedna sjedalica koju trebam dobiti ima bazu. znači trebam kupiti bazu i za drugu i riješila se muke
    da, da....blizanci, dvije sjedalice. defintiivno trebam još jednu bazu da ne bi kampirali pred rodilištem tri dana dok ne povežemo sve tu unutra

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

a jesu li ti iste sjedalice, mislim iste marke??
    u svakom slučaju manje posla ako ćete imat jednu dobro učvršćenu bazu, onda vam ostaje samo jedna za vezanje!

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj dragoness prvotno napisa Vidi poruku
    ha ! sad mi rekoše da jedna sjedalica koju trebam dobiti ima bazu. znači trebam kupiti bazu i za drugu i riješila se muke
    da, da....blizanci, dvije sjedalice. defintiivno trebam još jednu bazu da ne bi kampirali pred rodilištem tri dana dok ne povežemo sve tu unutra
    koliko su stare sjedalice? ja sam tek nekidan skužila da ne smiju biti starije od 5 godina

partyka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ukoliko živite u Zg možete doći u subotu na pregled AS (od 10 do 12) gdje će vam stručno oko Rodinih autosjedaličara znati pomoći oko montaže ili oko dvojbi da li su AS ispravne.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Hvala svima koji su sjedalicom upravo ubili moje blizance i starije dijete jer to bi se i desilo da su bili u njima učvrščeni...... ovako je samo lim nastradao.

Sutra ili prekosutra idem po četvrto djete u bolnicu i opet će izaći u jastuku. Pa mislim Vi mislite ići na reli čim utrpate djete u auto pa mora biti povezano da ne bi mrdnulo???

Moram priznati da i ovo neznanje o ravnom i položajima u sjedalici su isto bistri jer mislim da bi svi Vi trebali malo posjetiti ortopeda s djecom da Vam da mišljenje o djetetu. zbog tih sjedalica velika većina (statistike tako pokazuju) djece ima grbu ili krivu kičmu ili krivo držanje a sve počinje sa prvim odlaskom iz bolnice, pa dalje nastavlja s nebrigom oko toga. Nakon mjesec - dva kada se malo kosti i sve ostalo više formira tad je to u redu ali prije ..... probajte tražiti da Vas hitna odveze doma pa vidite kako će djete postaviti u vozilo..... a to su ipak ljudi koji svako malo imaju tečajeve i sve ostalo da bi bili u tijeku.....

AS ako nije specijalno napravljena za NB nikako, a ostale koje su za 1m+ nisu dobre (iako je možda jako kratak put do kuće), a NB sjedalice su 500kn +++ a vrijede mjesec dana

eto mišljenje jednog ortopeda koji je sada stvarno izgubio nadu u neku stručnost razvikane udruge.....

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    samo za dani, majčicu, onu kojoj nije teško nositi svoje djetešce u rukama.
    http://www.youtube.com/watch?v=otgH6sFECoM
    pitam ja tebe zašto se on okreće u vožnji prvenstveno?? a drugo jel bi pomogla sjedalica onoj drugoj u kolicima??? i da hoda i djete nosi u rukama misliš da bi bilo bolje da je bilo u nosilici??? uključit mozak prije svega!!!

mislim di vi živite s ovakvim propagandnim materijalom??

naučite voziti i razmišljati dok vozite, a ne mlatariti i pričati na mobitel i šminkati se pa onda stavite takav propagandni materijal na jubito sami jer da su moja djeca bila u sjedalicama fiksirana kod prometne još danas bi ih po cesti skupljao mikroskopom, a i po donjem djelu šlepera, ali srećom da nisu pa je troje malih anđela preživjelo živjet će i dalje bez problema

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Usklicnik prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala svima koji su sjedalicom upravo ubili moje blizance i starije dijete jer to bi se i desilo da su bili u njima učvrščeni...... ovako je samo lim nastradao.

Sutra ili prekosutra idem po četvrto djete u bolnicu i opet će izaći u jastuku. Pa mislim Vi mislite ići na reli čim utrpate djete u auto pa mora biti povezano da ne bi mrdnulo???

Moram priznati da i ovo neznanje o ravnom i položajima u sjedalici su isto bistri jer mislim da bi svi Vi trebali malo posjetiti ortopeda s djecom da Vam da mišljenje o djetetu. zbog tih sjedalica velika većina (statistike tako pokazuju) djece ima grbu ili krivu kičmu ili krivo držanje a sve počinje sa prvim odlaskom iz bolnice, pa dalje nastavlja s nebrigom oko toga. Nakon mjesec - dva kada se malo kosti i sve ostalo više formira tad je to u redu ali prije ..... probajte tražiti da Vas hitna odveze doma pa vidite kako će djete postaviti u vozilo..... a to su ipak ljudi koji svako malo imaju tečajeve i sve ostalo da bi bili u tijeku.....

AS ako nije specijalno napravljena za NB nikako, a ostale koje su za 1m+ nisu dobre (iako je možda jako kratak put do kuće), a NB sjedalice su 500kn +++ a vrijede mjesec dana

eto mišljenje jednog ortopeda koji je sada stvarno izgubio nadu u neku stručnost razvikane udruge.....
    Ti kao strucnjak ortoped tvrdis da voznja u autosjedalici uzrokuje grbu kod djeteta?! Mozes nam molim te staviti neki link na te statistike o kojima pricas. Cak i vrhunski strucnjaci iz Klaiceve kazu da bi 80% djece u prometnim nesrecama puno bolje prosli da su bila ispravno vezana u autosjedalici ... tako da tvoje tvrdnje uopce ne drze vodu.

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Koja "pismenost" jednog liječnika, specijalista ortopeda...

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

srecice, volio bih znati koji to od kolega tvrdi jer onda se time dokazuje tvoje nevjerovanje njima pošto si ih ti sve posjećivala i nisi im vjerovala kod liječenja kao liječnicima, a sad im vjeruješ na to???!!!??? zbilja ako si ih toliko posjetila i mijenjala onda je tvoj savjet više nego vrijedan jer bi svakom od njih dala dijete da ga umjesto tebe podižu pošto si im toliko vjerovala (nadam se da se sarkazam osjeti u samoj strukturi posta)!!!

a ako imaš pristup bolničkom sustavu onda se može vidjeti sve što te zanima, a ako ne onda nažalost ništa.... pokušaj kod Milinovića možda ćeš dobiti statistike na uvid kad riješi cijeli zdravstveni sustav.

a pepi, ego iam pridem schola perficitur, da bi sada na jednom osrednjem forumiću (koji btw nije baš ni nešto popularan u širim krugovima educiranih ljudi, a vjerojatno s razlogom), koji prije svega podržava Codex Alimentarius (što je krajnje neprihvatljivo), pazio na pravopis, ***********************
    Posljednje uređivanje od daddycool : 24.07.2011. at 21:00 Razlog: vrijeđanje

tini avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Baš me zanima da li sebe u autu veže pojasem ???

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Usklicnik ocito si na ovaj forum stigao kako bi nas sve naucio pameti i zabavljas se proucavajuci tko je sta i kad i koliko napisao. Get a life!
    Kao korisnik ovog forum obrati paznju na koji se nacin obracas drugima i procitaj pravila prije daljnje upotrebe. Iznio si svoje misljenje i na njega imas apsolutno pravo, ukoliko vozis svoju djecu i sebe na neprimjeren nacin to je tvoja odgovornost, ali u raspravama na tu temu mozes sudjelovati argumentirano, a ne svadalacki.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Poštovani gospodine doktore!
    Oduševljavam se Vašim znanjem o ortopediji i utjecaju autosjedalice na kralježnicu.
    Također-a još više-sam oduševljena time kako se Vama, koji kritizirate neoprezne vozače "dogodila" prometna u kojoj bi Vam "djeca poginula da su bila vezana".Ovako su samo "malo udubili lim". Kako su djeca ostala neozlijeđena, a lim se udubio-ne znam-što vozite, da to ne kupim?
    Možda znate ortopediju (mada nebi rekla), fiziku očito ne.
    Slatko bi ta djeca na 60ak na sat udubila lim, baš me zanima kako izgledaju djeca nakon toga. I lim. Osobito ako to dijete ima 3,5 kilograma. I udubi lim.

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Baš i mene zanima kakva je to prometna u kojoj se samo udubi lim, a djeca prođu neozlijeđena jer NISU bila u AS?!
    BTW, čisto sumnjam da se radi o mišljenju ortopeda.

Da se vratim na temu.....baš sam gledala što piše na letku koji smo dobili na tečaju u Zd što za izlazak bebe. Piše: "odjeća za bebu i jastuk (košara), odjeća za rodilju, zdravstvena knjižica." Ne volim taj jastuk pa ga nisam ni prije koristila (a za razliku od Zd rodilišta, u Ri bebe nisu u jastucima), a košaru imam od kolica 3u1 i mislim dijete iznijeti u košari pa u autu prebaciti u AS. Lakše mi je tako da prije učvrstim AS u autu nego da manevriram s bebom kad idemo doma.

Što se tiče "štetnosti" AS, ja bi rekla da se one koriste malo nekontrolirano izvan auta, jer često viđam bebe u AS u kolicima u šetnji. Naravno, u autu uvijek i bez iznimke.

Neznam više tko je komentirao jastuk...da je on toliko potreban i koristan onda bi se valjda koristio u svim bolnicama bez iznimke. Kao što rekoh, u Ri ga nema. Kužim da ga neke mame koriste jer su tako sigurnije, lakše im je, pogotovo za bebe manje kilaže, ali da je baš neophodan, daleko od toga.

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

a pepi, ego iam pridem schola perficitur, da bi sada na jednom osrednjem forumiću (koji btw nije baš ni nešto popularan u širim krugovima educiranih ljudi, a vjerojatno s razlogom), koji prije svega podržava Codex Alimentarius (što je krajnje neprihvatljivo), pazio na pravopis, ali onda bi bio kao ti s troje djece i 800 postova na ovom forumu a ne bi bio sa svojim anđelima nego bi se prepucavao sa starim kozama i ovnovima posvuda (a vjerujem da ti ovo nije jedini forum gdje obitavaš, pa ti preporučam da s riječi prijeđeš na djela pa se posvetiš djeci kao divna mama za koju se predstavljaš jer preko 10, uskoro 8 i uskoro 2 trebaju tvoju pažnju između lakiranja noktiju, frizurice i kavice, a ako radiš onda tvoj šef treba uvid u to što radiš za vrijeme radnog vremena, ali pretpostavljam da si jedna od onih koja je doma zbog trećeg djeteta, ne radi ali je dijete u vrtiću i zauzima mjesto onima koji to zbilja nemaju kako s djecom!!!)
    Gospodine doktore,

Nikakve škole, specijalizacije, znanja vam ne koriste kad imate takvu razinu komunikacije.

bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

srecice, volio bih znati koji to od kolega tvrdi jer onda se time dokazuje tvoje nevjerovanje njima pošto si ih ti sve posjećivala i nisi im vjerovala kod liječenja kao liječnicima, a sad im vjeruješ na to???!!!??? zbilja ako si ih toliko posjetila i mijenjala onda je tvoj savjet više nego vrijedan jer bi svakom od njih dala dijete da ga umjesto tebe podižu pošto si im toliko vjerovala (nadam se da se sarkazam osjeti u samoj strukturi posta)!!!

a ako imaš pristup bolničkom sustavu onda se može vidjeti sve što te zanima, a ako ne onda nažalost ništa.... pokušaj kod Milinovića možda ćeš dobiti statistike na uvid kad riješi cijeli zdravstveni sustav.

a pepi, ego iam pridem schola perficitur, da bi sada na jednom osrednjem forumiću (koji btw nije baš ni nešto popularan u širim krugovima educiranih ljudi, a vjerojatno s razlogom), koji prije svega podržava Codex Alimentarius (što je krajnje neprihvatljivo), pazio na pravopis, ali onda bi bio kao ti s troje djece i 800 postova na ovom forumu a ne bi bio sa svojim anđelima nego bi se prepucavao sa starim kozama i ovnovima posvuda (a vjerujem da ti ovo nije jedini forum gdje obitavaš, pa ti preporučam da s riječi prijeđeš na djela pa se posvetiš djeci kao divna mama za koju se predstavljaš jer preko 10, uskoro 8 i uskoro 2 trebaju tvoju pažnju između lakiranja noktiju, frizurice i kavice, a ako radiš onda tvoj šef treba uvid u to što radiš za vrijeme radnog vremena, ali pretpostavljam da si jedna od onih koja je doma zbog trećeg djeteta, ne radi ali je dijete u vrtiću i zauzima mjesto onima koji to zbilja nemaju kako s djecom!!!)
    nemogu vjerovati da netko može na ovaj način pričati s osobom koju niti nezna, i donositi zaključke o njenom životu, pritom je i vređati.
    Nevjerovatno!!!
    Usklicnik, žao mi je što te nitko nije naučio lijepom ponašanju

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mene usklicnik neodoljivo podsjeca na tatu

ne razumijem kako je prvi post uopce prosao kontrolu moderatora, dedi, kaj si na porodiljnom ?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja ne kužim kako je išta od njegovih postova prošlo kotntrolu.
    Strašno!

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa Vidi poruku
    mene usklicnik neodoljivo podsjeca na tatu

ne razumijem kako je prvi post uopce prosao kontrolu moderatora, dedi, kaj si na porodiljnom ?
    LOL

nije moj podforum

nego na temu, evo prije 3 dana smo došli iz rodilišta i sestre u bolnici uredno smještaju djecu u sjedalice koje roditelji donesu. moj grbavac je evo u kinderbetu i spava.
    Posljednje uređivanje od daddycool : 24.07.2011. at 20:51

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

daddycool, srdačne čestitke na novorođenom članu obitelji.

mia74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ne znam da li ću na pravom mjestu postaviti pitanje..
    Naime,nema rasprave o tome kako ću iznjeti dijete iz bolnice..samo me muči jedna stvar.
    Da li trebam as podložiti sa nekim napr.ručnikom-mislim na mjesto gdje će doći bebina guza..kužite na kaj mislim,ne znam kak da se bolje izrazim!?!?

Ili je dovoljno dijete samo spustiti u as,bez ikakvih "pomagala" ispod..

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa Vidi poruku
    nego na temu, evo prije 3 dana smo došli iz rodilišta i sestre u bolnici uredno smještaju djecu u sjedalice koje roditelji donesu. moj grbavac je evo u kinderbetu i spava.
    ČESTITKE tebi i bucki i velikoj maloj seki

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mia74 mi smo bebu iz rodilišta odnjeli u AS bez ičega, imao je 3500g kod otpusta i novu AS koja se ful jednostavno podešavala i na najmanju bebu; može se eventualno zarolanu tetra pelenu staviti oko glavice tako da ne šeta previše lijevo desno, ali najbolje bi bilo da postaviš ovo pitanje na pdf za autosjedalice tamo će ti sigurno znati sigurnije odgovoriti

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Hvala cure na čestitkama ali nemojmo zachatavati temu

Citiraj mia74 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam da li ću na pravom mjestu postaviti pitanje..
    Naime,nema rasprave o tome kako ću iznjeti dijete iz bolnice..samo me muči jedna stvar.
    Da li trebam as podložiti sa nekim napr.ručnikom-mislim na mjesto gdje će doći bebina guza..kužite na kaj mislim,ne znam kak da se bolje izrazim!?!?

Ili je dovoljno dijete samo spustiti u as,bez ikakvih "pomagala" ispod..
    ovako kako je Danci napisala. Ništa se ne stavlja ispod. Sjedalice uglavnom imaju originalne popune koje dolaze sa sjedalicom a koriste se kod novorođenčadi kako bi dijete ispravno u njoj sjedilo. Nakon par mjeseci (ovisno o razvoju djeteta i uputi proizvođača) ti se jastučići ukljanjaju.
    Posljednje uređivanje od daddycool : 25.07.2011. at 11:28

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Samo bih se osvrnuo na neke stvari iznesene u ovom postu kako ne bi ispalo da su ovo nekakve argumentirane istine:
    1. Molim link na spomenute statistike ili barem naziv studije ili nešto treće na što se pozivaš. Nabacivanjem argumenta "statitike pokazuju" je šuplje ako te statistike stvarno ne postoje.
    2. Imamo slučaj naše forumašice čije je dijete bilo operirano u Njemačkoj te je u Njemačku po nju došla naša hitna i njemačka hitna pomoć im nije htjela predati dijete dok nisu nabavili auto sjedalicu. Oni su u svojoj hitnoj naravno sjedalicu imali. Ukoliko se radi o hitnom prijevozu, gdje je život djeteta ugrožen, u takvoj situaciji auto sjedalica niti je prioritet niti je u većini situacija prikladna.
    3. Koliko ja znam (a kao i ti, umišljam si da dosta znam) ne postoji posebna sjedalica za novorođenčad već su sjedalice grupe 0+ predviđene za djecu od rođenja pa do 13 kg. Ukoliko sam u krivu, molim te da mi navedeš jedan model takve sjedalice i tko je proizvodi? Postoje posebne sjedalice za nedonošćad, ali to je već jedna sasvim druga priča.

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Pa mislim Vi mislite ići na reli čim utrpate djete u auto pa mora biti povezano da ne bi mrdnulo???
    Ne, ja mislim izaći u zagrebački promet. A s obzirom da se često vozim, znam kako ljudi voze i kakve su ceste, a eto - poprilično dobro poznajem i biomehaniku jer mi je to dio struke (sramota, ali mislim da bi i ortopedi trebali poznavati istu) i znam kakav učinak bi imao sudar ili naglo kočenje i što bi se događalo s nevezanim djetetom pa ne bih baš riskirala. Autosjedalica ipak daje šansu, izlijetanje djeteta ne!
    Autosjedalica nije namijenjena za produženi boravak djeteta u njoj, pogotovo tako malog djeteta, ali je nužna za siguran transport. Nisam za držanje djeteta u tom položaju izvan automobila, to definitivno nije zdravo za optimalni motorički razvoj, ali kad se prevozi nema druge.

O poznavanju biomehanike vozača hitne stvarno ne bih komentirala. Niti medicinske sestre koje se usude propovijedati nešto što nije u skladu sa zakonima RH ne bih komentirala jer educirane za procjenu kako se dijete vozi očito nisu ako preporučuju nekakve jastuke, držanje u krilu i sl.

Ipak...čisto sumnjam da si ortoped jer takve nebuloze ne bi pisao. Znam ja nekoliko ortopeda, a i nekoliko traumatologa....pa nitko od njih nije toliko glup i neupućen. Znam i hrpu medicinskih sestara koje su educirane, ali očito nisu sve. Za ovo shvatiti je dovoljna fizika iz osnovne škole.

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Citiraj tini prvotno napisa Vidi poruku
    Baš me zanima da li sebe u autu veže pojasem ???
    Možda bolje ne, nek evolucija napravi svoje ))))

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Podižem!
    Dakle, uskoro će i moj bebač doći, ja sam mislila bebu iznjeti u košari od kolica i pored mene na stražnje sjedalo. Iako ćemo uz kolica dobiti onu početnu AS, imamo stariji auto, znači nemam pojasa na stražnjem sjedalu, već bi dijete morala vozit na prednjem sicu.
    E sad, dali je bolje i sigurnije da je samnom na stražnjem sicu u košari, ili da ga smjestim u AS na prednji sic?
    Možda je već netko postavio isto pitanje, al lijena sam čitati

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

tu nema dvojbe
    autosjedalica je JEDINA opcija
    vidi tu http://forum.roda.hr/threads/33306-A...-I-BEZ-IZNIMKE

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

a kako ti misliš inače putovati s djetetom? to nije za zezati se.
    možda se mogu ugraditi pojasevi u auto

edit: evo stručnog odgovora
    Posljednje uređivanje od bijelko : 05.02.2013. at 20:22 Razlog: ulet

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ma naravno da ga mislim voziti U As, na prednjem sicu inace, al me moji okolo cudno gledaju kad kazem da cu dijete odmah stavit U AS, Kao pa sto to nije stetno,bla bla!
    Ja sam isto vise za AS nego za kosaru,al eto htjedoh se uvjeriti da ne grisim!

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

a kako mislite montirati sjedalicu 9-18 kg?

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

A dotad se nadam novom autu.
    zivimo U malom gradu,vecinom svugdje mozemo pjeske,al opet smo cesto U autu. Mislim nisam pametna ni sama kako cu kad dode na 9-18,ako ne kupimo novo,posudivat cemo od svekra I svekrve.
    Ali kad se sitim da moja necakinja ima 2,5 godine a nema AS,dode mi da ubijem njene roditelje!!!

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

ja ću samo reći ono što svi u mojoj okolini znaju a i ovdje sam spominjala, u životu sam doživjela to da sam bila na sahrani bebe od 6 mjeseci. njegovi roditelji su isto išli na kratku relaciju, u malom mjestu. takve stvari se ne događaju samo drugima.

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Uglavnom, samo sam se htjela uvjeriti da je sigurno na prednjem sicu odmah po izlasku iz rodilista!
    AS-uvijek I svugdje!

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

i u stariji auto se mogu montirati pojasevi ako ih nema

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Receno mi je da ne moze, no idem to jos proguglat!

Datum pristupanja
    Jun 2008

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Hvala draga
    Nemamo yuga,al auto je isto tako star. Konzultirala sam se sa dragim, kaze da ce otici pogledati na otpad! Hvalaa punooo!

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Cure postoje i one nosiljke kaj idu na kolica za skroz male bebice i mogu se bezat pojasevima pa sluze umjesto as dok je beba toliko mala. Mi ju uzeli neki dan. A i uzeli smo as za newborn. 0+ . Al mislim da ce i mene nekak bit strah tak malu ju stavit u as pa cemo ovo koristit. To sam citala u uputama i ugodno se iznenadila

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj beilana prvotno napisa Vidi poruku
    Cure postoje i one nosiljke kaj idu na kolica za skroz male bebice i mogu se bezat pojasevima pa sluze umjesto as dok je beba toliko mala. Mi ju uzeli neki dan. A i uzeli smo as za newborn. 0+ . Al mislim da ce i mene nekak bit strah tak malu ju stavit u as pa cemo ovo koristit. To sam citala u uputama i ugodno se iznenadila
    Zašto bi te bilo strah staviti bebu u as koja je predviđena za njezinu dob?

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ne znam

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ne kužim, kakva je to nosiljka? Koja marka? Kak se dijete veže u tome?

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Pokusat cu naci pa stavim link. Imam u knjizici od nosiljke. Ne znam jel ima na netu

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Evo sliknula sam iz svoje knjizice

www.tinypic.com/r/2nizo95/6

Stranica 5 od 7 PrviPrvi ... 34567 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove