Lily, ja sam imala grčeve nalik menstrualnim, dr je preporučio mirovanje i magnezij. Normabel nije spominjao. I da je, mislim da ge ne bi bila uzela...
Lily, ja sam imala grčeve nalik menstrualnim, dr je preporučio mirovanje i magnezij. Normabel nije spominjao. I da je, mislim da ge ne bi bila uzela...
Bas slatko i neka ti tako i bude
Sto je cc? Morula je stadij pred blastocistu?
Ja sam ovdje u prva dva postupka dolazila panicariti i osluskivati "simptome" ali oladila sam u medjuvremenu:D
Ne vjerujem u simptome prije bete od par tisuca, ali me sad mori to kuhanje dolje....da nije neki los znak
Mojca, magnezij je odlicna ideja, nisam se toga sjetila...nadam se da ga imam doma u svojoj mega-ljekarni hahah, u medjuvremenu sam ipak popila i 2 ng normabela, ionako cu uskoro u krpe pa mi nekako i pase ali ne vjerujem da cu ga bas zloupotrebljavati.
Posljednje uređivanje od LilyOfTheValley : 28.07.2011. at 22:46
Bubzi lijepo si to rekla. Želim ti djevojčicu za 9mj!!
Ja nekako umislila da ću dobit sina ako se sad zakači![]()
Je Lily, morula je stadij pred blastocistu, a cc je rana blastocista ak sam to dobro rekla.
Kako je kod tebe 4 dpt?
Klara31![]()
Aha...nisam znala sto je to cc, a za Morulu sam u biti znala ali me zbunio jedan tekst koji se cesto ovdje provlaci, a potpuno je pogresan (pogresno preveden), pa sam mislila da mozda ipak ja imam krivo, ovo je taj tekst:
http://potpomognutaoplodnja.info/ind...fera&Itemid=76
A ovo je original:
http://www.nyufertilitycenter.org/ivf/embryo_transfer
Cini mi se da si promijenila avatar? Meni je jako sugestivan, a mozda sam samo sva u tim sferama...uglavnom podsjeca me na dvije lijepe blastocistice
Ja sam OK, nisam napeta kao prva dva puta, nastojim cim manje misliti o tome i okupirati se raznim omiljenim aktivnostima. Mislim da si najbolje cinim dok o tome ne razmisljam, ali naravno da se ipak stoput na dan sjetim da se dolje u mojoj utrobi mozda bas sad nesto prekrasno desava....
Kako si ti?
Razmisljas li vec o testicima? Beti? Kad ces ju vadit?
Ja cu kucni test u utorak....to je za mene velika disciplina jer sam ih prije radila skoro svaki dan![]()
Ma isto pokušavam ne zabrijati pa zabrijem pa me ulovi frka da nema ništa, pa radost da ima i tako. Klasično, kako i priliči čekačici bete.
Neka sve završimo kao motivi na mom avtaru. Naime svi su trudni samo se sad slabo vidi kad se slika smanjila.
Vadim betu 8.8. Test ništa. Neću ga i kvit. Napravit ću si jedan kad budem trudna za uspomenu![]()
Yes, ja isto vadim betu 08/08 al do tad moram bar dva tri testa napravit
Malo sam pogledala tvoje postove i shvacam koliko vazno i prekrasno bi bilo da vam ovog puta uspije
Nadam se da ce oni sakupljeni papiri za Prag zavsiti u smecu jer nece trebati!
Mene muci jedna stvar...mislim to je citav skup stvari a ukljucuje hmm, kako da to kazem, napinjanje
Mislim na napinjanje prilikom kasljanja/kihanja, pa ono na wc-u, pa jako smijanje i tako...jel to moze "izbaciti" embrio? Znam da je ovo pocetnicko pitanje, ali nikad nisam bas nesto konkretno dobila odgovor, svi nesto spominju zrnce maka izmedju dvije fete kruha namazane maslacem, ali meni to nije dosta....
nema, srećo nikakve veze, samo se ti smij, kašlji, i prdi bez brige![]()
ipak, nemoj micat namještaj po stanu i teglit kutije s knjigama do II kata (sve što sam ja radila, neznajući da sam trudna!!!)
svim curama u očekivanju Bete evo malo trudničke prašine ***************************
Hvala Vojvodjanko, budem![]()
Lily ne može to zasigurno izbaciti embrio
jel znate koliko ona injekcija Choragon ima efekta u tijelu? Jer ona čini test pozitivnim na trudnoću.
Ufff danas proglasavam sluzbeni pocetak panike
U utorak cu napravit test pa imam jos dva dana slatke neizvjesnosti.....
Sinoc sam imala malo jace grceve, danas jos nista....
Vidjela sam na Odbrojavanju da nas ima nekoliko aktualnih cekalica, ali nikako da se neka malo tu pozali da mi bude lakse, gdje stee?
Lily draga, nemam se na šta žaliti. Ja ništa ne osjećam, ni grčeve i probadanja. Ništa. Do neki dan me probadao jajnik, ali to je od punkcije. Sad kao da je zatišje. Istina, stalno sam u nekom muvingu pa ne stignem ni osjetiti, ali kad bi povukla crtu rekla bih-nema ništa.
Ma, cini mi se kao da su vecinom cure koje su osjecale nista zavrsile s lijepim betama na kraju, a one koje su imale svakojake simptome uglavnom nebi docekale nista
Mene bole cice ali to je pocelo jos nakon punkcije pa nema veze....i eto ti vrlo lagani grcici, kojih danas nema i nadam se nece ni biti vise....
Koji je tebi dnt?
Lily mislim da su ti grčevi odmah nakon transfera dobar znak
Lily meni je danas 7dpt.
Grudi me bole još dok sam primala menopure. Ne znam je li dobro da nešto osjetim ili ne.
Grčevi bi po meni bili znak da se nešto dolje događa.
Neću se sad već zamarati time. Kako bude bude. Živciranje će mi samo naškoditi.
Drži se još malo.
Ah, kad ima toliko tih grceva...jedni su za ovo drugi su za ono, jedni su ovakvi drugi onakvi, jedni traju ovoliko drugi onoliko....boooo
Idem veceras u kino pa cemo vidjeti hoce li me grcit nakon toga, ja sam od onih koji skacu sa sjedala dok gledaju 3D, popit cu jedan normabel prije:D
Eva, mi smo ustvari isti dan ne? Mislim meni je 5 dnt, 5-dnevnih embrija, a tebi 7 dnt 3-dnevnih embrija....I Bubzi...mislim imale smo sve tri punkciju 21/07 ili?
![]()
cure, drzim vam palceve za velike bete![]()
Lily meni je punkcija bila 23.07. Zapravo mi je danas 6dpt, ali tu smo negdje. Ti vadiš betu 09.08., a ja 10. Tako da bi nam se trebalo podudarati.
Nemam čak ni pms bolove koje sam imala u prošlim postupcima.
Mravic hvala
Eva, mislim da je dobro sto nemas te bolove. I ne kuzim zasto ih zovu pms-ovskim, kad ponekad to jesu a ponekad ako si jako sretan nisu![]()
Lily, vidim da spominješ test.
Ja se psihički spremam na sutrašnji test - 11dnt. U utorak bih trebala vaditi betu, ali ću još procijeniti hoću li se zaputiti na kopno ili pričekati utorak.
Od simptoma - napuhan trbuh kao da se samo čeka početak novoga ciklusa i povremeno probadanje u lijevom jajniku.
Naravno, u "veselim" trenucima mi svašta pada na pamet, a znam da i možda utrići usporavaju novu m.... Vidjet ćemo, bojim se još jedne bijedne bete, a istovremeno u uživam u ovom statusu quo. Naravno, koliko je to moguće.
Svim čekalicama želim puno strpljenja i naravno - velike, velike bete![]()
Maslina, potpuno te razumijem i isto tako se osjecam...
Na trenutke sam malodusna i uvjerena da ni ovog puta nista, a na trenutke me opere kako je to TO. Do danas sam bila OK, ali kapitulirala sam.
Tako sam se osjecala i nakon prethodna dva transfera, ali sad mi je jos gore jer mi se cini da ako ovog puta ne uspije da nikad ni nece. Ovo je prvi put da smo imali blastociste i prvi put da sam imala psihicki i fizicki mir, svi uvjeti su bili tu i ako ne uspije nemam se vise cemu nadati, definitivno ne smrznutim jajnim stanicama koje cu morati odvrtiti jer znam da mi nece dati mira. Samo dodatna patnja
Ali hej, tebi je sutra 11 dnt, ako zbrojimo vrijeme i nakon punkcije ti bi onda vjerojatno vec imala kakav spotting ako je vjestica najavila dolazak! Drzim fige da je to sve super kod tebe i da ces sutra imati pozitivan test
Znam da cu sutra prvo pomislit na tvoj rezultat kad upalim komp i nadam se dobrim vijestima![]()
Sve bih mogla potpisati što si napisala. Jedina razlika je do sada jedan transfer, ali mu je prethodio AIH.
Nekako mi se baš ne da sebi i svojima kvariti ljeto...
Spottinga zasad nema (kucam o drvo) i valjda neće ni doći... Prošli put su transferirane dvije blastociste i jedna morula i to petodnevne, ali biokemijska. Možda smo s ovim jednim zametkom veće sreće, ali znamo da se to nikad ne zna.
Vidjet ćemo ujutro. Hvala ti![]()
Danas me preplavljuje totalni ocaj, i pms-ovska zloca, a dolje mi sve kuha...6dnt, 11 dana od punkcije, ostalo mi je toliko malo nade kao i dana do odgovora, rekla bih ovako odoka i iz iskustva da od svga ovog opet nista![]()
Lily, mogu ti reći da mene počinje boliti trbuh. Ona tupa bol kao pred pms i baš sam neka tužna zbog toga.
Iako znam da to ništa ne mora značiti, opet i ja nekako mislim da ništa od toga.
Posljednje uređivanje od eva133 : 01.08.2011. at 17:17
MASLINA pa ti sutra vadiš betu.
Ja ti želim puno sreće i da konačno bude trocifrena.
I meni je bio 22.7,napisano mi je na otpusno pismo 05.08 da idem vadit betu.
Nemoj se bedirat ako nebude baš visoka,čitala sam po forumima da ne skoči odmah pogotovo 11dpt svim ženama,nekada baš 14,15 dan tek skoči beta. Bilo kako bilo ja ti isto želim triznamenkastu
Eva,Lily svi pričaju o prvim znakovima trudnoće kao o menstrualnim bolovima, zato nema negativnih misli-trudne smo dok se ne dokaže suprotno![]()
Mogu reći da su mi tek od danas popodne krenuli ti pms bolovi.
Ja betu vadim tek 16.dpt, tako da ako sam trudna, beta bi trebala biti visoka.
I meni Eva, ujutro sam jos bila ko pticica, a onda me prvo opralo ludilo, isla sam za muzem po kuci da ga ubijedim kako je nesto glupo rekao (mislim stvarno, jadan covjek) a onda je i pocelo kuhati u trbuhu kao i inace pred stvari, nije da boli, nije da grci, jednostavno kuha![]()
U prvoj stimulaciji sam dobila 15 dana nakon punkcije, a u prirodnim ciklusima dobijem isto 15 dana nakon ovulacije...tako da mene nebi iznenadio pravi spotting vec sutra a prava mjesecnica vec za tri dana. Od prije sat vremena tamanim i sve jestivo i nikako da se zasitim, uzasss
A bas bih voljela bih da me moje tijelo ovog puta prevari....
Ja nisam nikada procurila preko utrogestana i m dobijem tek 3. dan od negativne bete.
Možda sam se samo prežderala pa me boli želudac, a ja se hvatam za svaku slamku.
Curke moje, ne moram ništa pisati, jer ste sve rekle i psiha nam puca u isto vrijeme i na isti način. Nevjerojatno.
Moja beta je 8.8. Transfer bio 26.7. i danas mi otkucava 6 dpt. Treći dan sam navečer imala dosta jake grčeve i probadanja i od onda više ništa. Eto, to je to! Da poludiš. Isto sam nervozna i malodušna, čak i forum izbjegavam i pokušavam se zabavit nečin potpuno drukčijim. Ajoj.....![]()
Bubzi ti si imala grceve taman kad je trebalo
![]()
Lotv mislim da ti je za test stvarno prerano, pričekaj bar 10. dan transfera...ionako će biti što bude...ja se nadam pozitivnoj beti i predivnoj bebici ~~~~~~~~~~~~![]()
ja dobijam stvari lagano i to pod utrićima,sad sam trebala u 7.30 stavit i zaboravila ponit na posao,mislila sam popit,sad će procurit pošteno,za sada smečkasto samo![]()
Moj test je negativan
Zelim vama ostalim cekalicama puno vise srece![]()
Lily jel tebi danas 7 dan poslije transfera?! Prerano je za test.
Ja još ne curim,smečkasto,jel moguće da je to implatacijska krv.,tako kasno 11 dan poslije transfera?!
maaa, prerano je!!! ne uzimas valjda ovaj test kao konacni rezultat??
12dpo mozda i ne zvuci toliko rano, ali s obzirom na punkciju i ET 5.dan... opce je poznato da pri et organizam moze nesto kasnije "skuziti" trudnocu i poceti luciti betaHCG. zato dr. i preporucuju betu vaditi kasnije! ponavljaj ti te testove jos i sljedecih dana, a ovaj danasnji sad malo zaboravi i zaokupiraj se nekim drugim stvarima! sretno! cuvaj svoje lijepe blastice i nemoj ih tako lako otpisati!
Lily nije još ništa konačno, to znaš i sama.
Pričekaj još malo pa ponovi test.
Tako bih voljela da su sve bete tu visoke i plusevi potvrđeni...
Držim svima fige kao što ste i vi meni.
Upravo sam dobila nalaz (malo traje s kopna na otok)
12dnt- beta 222.
Idući tjedan UZV.
I za ohrabrenje drugima - bio je to IVF u prirodnom ciklusu.
Hvala vam, drage moje!!!
I ja vama želim viseznamenkaste bete![]()