Nisam za kršenje zakona, ali ovi današnji su toliko rigorozni po malog čovjeka da zaista moraš smislit neki opak biznis da bi profitirali pored svih regulacija i poreza. To je maltene legalizirana mafija! Katastrofa. Država ima pravo na svakakve gadarije a nama samo što zrak ne naplačuju.
Imam firmu i znam o ćemu govorim, to je rupa bez dna! A mi imamo dobre projekte koji donose pristojan novac, ali kad poplačam sve poreze na ovo ili ono padnem u depru koliko mi država uzme!
Ja na svom imanju planiram robnu razmjenu tj. trampu, to je za sad još legalno tj. nepostojeće van sustava pa ne postoje ni neke regulative. Ali ako bude mljeka, mesa, povrća ili drugih proizvoda za prodat, definitivno ne planiram otvarati poseban obrt ili dobavljat sve silne dozvole da bi mi to bilo moguće.
Rivendell, jel znaš raditi aplikacije za Fb? Za nagradne igre i sl.? Ili znaš nekoga tko to dobro radi, meni treba netko...
sada sam naletila na ovo. Mali savjet, porez na dobit ne ovisi o stanju na računu...dakle trošite pametno, odnosno trošite na ono što Vam ulazi u troškove(svakako se savjetovat sa knjigovođom)
A s druge strane, mene toliko ne smeta radna crno u smislu neke minimalne zarade. Ono što je po meni veći problem je recimo gomila neprijavljenih nadničara recimo u sezonskim poslovima automatski s time se kod firmi povlači i pranje novca kroz blagajne. Ima još hrpa kako se može obeštetit državu i radnika, a opet kao legalno poslujemo i mislim da se tu radi o puno većim iznosima nego što će neka švelja sašit tunika i dekica za neku sitnu paru.
A pdv, pa ako nek ko ima firmu može hrpu svojih privatnih stvari provlačit kroz pdv i vratit si te pare zašto Cubana ili netkotreći ne bi pitao majstora jel može bez pdv-a?!
Što se tiće provlaćenja privatnih stvari kroz pdv, s tim se nebi složila, možda radim u krivoj branši pa to nemogu il imam takvog knjigovođu da mi ne prizna ni rolu wc papira, no ok , bar mirno spavam!
A ne izdavanje računa jer netko ne želi platit pdv, kod mene ne prolazi!
Pa ako ga ja moram platit kroz materijale i sve ostalo što ide , zašto onda stranka nebi u konačnici platila taj pdv?
To je isto ko doći u dučan po kruh i mlijeko i reći blagajnici jel može bez pdv-a, račun mi netreba!