A ove stvari oko kauča, boje zidova, ljetovanjima... to su kompromisi, bez kojih teško da može funkcionirati odnos između dvije osobe.
A ove stvari oko kauča, boje zidova, ljetovanjima... to su kompromisi, bez kojih teško da može funkcionirati odnos između dvije osobe.
hoćeš reći da je kompromis oko kauča ok ali oko seksa nikako?
meni je zanimljiv post ivanes (lijepo napisano), i kako je i ona napisala sa svake strane mogu naći djelić istine, odnosno argumente koji zvuče opravdano ali i one koji više tjeraju mak na konac. Ipak sam više na strani da je bolje poraditi na kompromisu u pravcu da seksa ipak budemožda uz malo više predigre ili što već treba onoj strani koju je teže nagovoriti.
Ne. Slažem se s tobom. Pogotovo što i ja spadam među one kojima su trudnoće, dojenje, životni problemi napravili štetu koju se trudim popraviti. Zapravo, oboje se trudimo. Ali ne da bih mu ugodila jer to podrazumijeva da to radim samo zbog njega, a smatram da seks nije zamišljen za zadovoljstvo samo jednoj strani, nego i radi sebe.
anemone napisa
Kuzim ja razliku i sto si htjela reći, zanima me koji su razlozi zašto se uopće dati nagovarati kad u početku nisi baš raspoložen?vanas, ja sam več napisala da je sasvim druga stvar, ono baš ti se ne da seksati, pa se ajde malo mazite, pa mic po mic, na kraju dobiješ želju, a drugo je kad ti se ne da, ali ideš s kalkulacijom u glavi, ok budem ipak to odradila jer:
a) da ne bi muž potražio kod druge
b) sutra idemo birati namještaj, a mužev i moj ukus se ne slažu.
Meni padaju na pamet neki mogući i jedino ovaj pod a) mi je prihvatljivali mislim da se često žene (i ponekad muškarci) daju nagovoriti misleći svjesno da je to zbog razloga a), ali je podsvjesno neki drugi razlog
a)zato jer si umorna/neraspoložena al se nadaš da ćeš se oraspoložiti kako se stvari budu dalje odvijale i na kraju ćeš se bolje i zadovoljnije osjećati
b)zato da njemu udovoljiš jer niste već xyz dana a on je nervozan
c)da ne bi tražio kod druge
d)sve navedeno i tko zna što još
Bilo bi zanimljivo napraviti anketu na ovu temu nagovaranja, al ne znam koje bi sve moguće odgovore stavili da pokrijemo sve. Baš bi me zanimali rezultati