Citiraj josipal prvotno napisa Vidi poruku

I moram priznati da polovica roditelja u grupi mog djeteta ceka 0 kuna na uplatnici iako imaju svoj stan/kucu/vilu (iznamjljuju 3 stana, autopraonicu, frizerski salon), oboje rade (prijava na minimalac) ili cak imaju privatne tvrtke (neprijavljeni a rade, na njihovoj adresi 15 ljudi bez primanja...), (pre)dobro zive; a ja sam do sada placala vrticki rucak njihovoj djeci a sada cu i potrosene struju i vodu, igracke...
Nije da radim za basnoslovnu placu nego pristojnu (i to unazad godinu dana) s obzirom na obrazovanje koje imam i vrijeme provedeno na poslu...

E zato sam ljuta!
A vidiš, i ja ću dobiti (ako prođe po Bandićevom) uplatnicu na 0 kuna, ali ne zato kaj imam svoju firmu pa muljam na sve strane, nego zato što moj poslodavac vara državu i prijavljuje me na minimalac. Pa zašto onda ne bi varala i ja?
Uostalom, cijelu 2010 godinu sam bila na porodiljnom i prema tome sam u toj tekućoj godini ostvarila 0 kuna prihoda, što je još više pomoglo da mi uvjetno rečeno paše ovaj njegov model plaćanja.
A nije da ne želim plaćati! Fakat mi je glupo što će moja djeca biti oslobođena od plaćanja, jer nije da nemamo novaca (iako moram priznati da mi je 400 kuna za vrtić najgornja granica koju bi mogla platiti bez pol frke), ali kaj bi ja sad trebala napraviti? Moliti poslodavca da me prijavi na punu plaću zbog plaćanja vrtića?
A da ne velim da u prijavi za vrtić nismo kao članove kućanstva prijavili šogoricu i svekrvu (koje nemaju apsolutno nikakve prihode), iako smo imali puno pravo na to, jer živimo u istoj kući.