Stranica 50 od 112 PrviPrvi ... 40484950515260100 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,451 do 2,500 od 5551

Tema: Nove cijene vrtića

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Chick fight!!!

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ovaj forum je poznat po muškim borbama
    a hoćeš li ih ti nazvati chick ili cok fight... od volje ti

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ocito ne zalazim u te "muske" teme, nisam bas primjetio da se muski medjusobno kace...A nece ni ovo prerasti u fajt... Ne tucem cure...

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Moover prvotno napisa Vidi poruku
    Ocito ne zalazim u te "muske" teme, nisam bas primjetio da se muski medjusobno kace...A nece ni ovo prerasti u fajt... Ne tucem cure...
    Pa kaj nije Gesaugen muško?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Joj Cathy...pa ti ne kužiš!

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Joj Cathy...pa ti ne kužiš!
    Očigledno ne.

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

vidim svima nam je dosta..lakse je pobjec u zajebanciju kad vise stvarno nema se sto za rec...i dalje je jednako i bez konkretnih infomracija sto dalje. iskreno mene taj dio najvise izludjuje jer nisam pravnik i kad procitam i jednu i drugu stranu mogu shvatiti kojom logikom se sluze. ne kazem da je zdrava i da podrzavam, al kuzim iz kojeg smjera dolazi

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Sve "pametno" iz ove teme se može strpati u najviše 5 postova... a natučeno je 50 stranica tužaljki, žalopojki, vrijeđanja, pitanja bez odgovora, linkova... nema šta nema...

Većina nas shvaća da ovo nije socijalna osjetljivost ni Bandića i skupštine... ovo je jeftino prikupljanje glasača na obje strane... Bandić skuplja od onih kojima bi vrtić pojeftinio... čovjek se pametno opredjelio je ovi drugi ionako ne bi glasali za njega...

Nisam se javljao dok ste polemizirale i teoretizirale, al nisam izdržao kad se čovjek registrirao, natukao 30 postova isključivo u ovoj temi pitanjima "što i kako sad?!?", imao je priliku da u slučaju Bandićevog modela plaća 200kn više, ali on "iz inata" će radije plaćati 1600kn više, dizati bune po forumima, najavljivati tužbe i pričati o borbi za bolju budućnost svoje djece.... i govoriti kak ima kičmu.... bome neće mu ta kičma dugo izdržati ak tako rješava stvari u životu...

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A kako to onda riješiti mooveru? koju opciju imaju roditelji, pokoriti se bandiću i to je to?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne, boriti se svim mogućim i nemogućim sredstvima, jer ovo nema veze sa zdravom pameću... Ljudi se osjećaju ko govna jer se koriste za politička prepucavanja...

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Mooveru, jel se možeš još malo degradirati? ajde molim te, uvijek mi je drago vidjet kako odrastao (punoljetan si, zar ne?) čovjek ima potrebu ići mjeriti spolovilo kada ga istina zaboli
    predavanje papira je prihvaćanje bandićevih uvjeta. prihvaćanje bandićevih uvjeta očito nije bitka za bolju budućnost vlastite djece jer potiče korupciju, penalizira pošteno prijavljene dokumente i daje izjavu da će se svaki budući bandić moći igrati nekakvog apsolutističkog vladara bez posljedica. e sad, ti možeš izokretati poantu mojih postupaka koliko god hoćeš ali činjenica ostaje da si pred banićem skinuo remen, okrenuo mu se leđima i nagnuo se i još si uvjeren da si dobio zgoditak
    i meni je 200kn/mj mnogo i neću dopustiti "iz principa" ni pritiscima banditića a bogme se nit priklonit nojevima i gurat glavu u pijesak čisto da se nebi isticao iz okoline jer eto, kad svi puše "samo 200 kn" moram i ja...
    Posljednje uređivanje od gesaugen : 19.08.2011. at 10:21

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj gesaugen prvotno napisa Vidi poruku
    punoljetan si, zar ne?
    Evo, baš prekjučer napunih 18...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

centimetara...
    Posljednje uređivanje od Moover : 19.08.2011. at 10:30

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Jeste vidjeli današnji (tiskani) Jutarnji?
    Kristina Turčin, str. 16. (ne znam ima li na webu).
    Piše velikim slovima "NEĆU PLAĆATI BANDIĆU".

Neću ni ja .

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj gesaugen prvotno napisa Vidi poruku
    predavanje papira je prihvaćanje bandićevih uvjeta. prihvaćanje bandićevih uvjeta očito nije bitka za bolju budućnost vlastite djece jer potiče korupciju, penalizira pošteno prijavljene dokumente i daje izjavu da će se svaki budući bandić moći igrati nekakvog apsolutističkog vladara bez posljedica.
    Ja sam jedna od onih jadnika koja je glasovala za ovu Skupštinu i očekujem, naivno, da se ona bori za nas. Sa 3000 kn vrtića, koliko bi me došlo "imanje kičme" MM bi dao otkaz i čuvao djecu. A to si ne možemo priuštiti.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Danas Bandić na 101: uplatnice će doći ovih dana po novom. Kome se ne sviđa, nek iznajmi kućnu pomoćnicu koja će doma i kuhati. Bljak!

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

pa mislim da se nikome ne trebaš opravdavati, cubana, zato što si predala papire
    u normalnoj i uređenoj državi možda bi netko neposluhom mogao nešto i učiniti
    ovdje gdje se ne zna tko pije a tko plaća
    i gdje svatko gleda samo i isključivo svoj interes, neposluh možda i nije najbolja ideja

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa Vidi poruku
    u normalnoj i uređenoj državi možda bi netko neposluhom mogao nešto i učiniti
    Ne opravdavam se. Pokušavam ovo istaknuti.
    I još, kad mi svi s foruma ne bismo predali papire, bili bismo kap u moru drugih roditelja, onih koji se slažu s Bandićevim modelom.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    I još, kad mi svi s foruma ne bismo predali papire, bili bismo kap u moru drugih roditelja, onih koji se slažu s Bandićevim modelom.
    Kako to misliš? Pa u više medija je objavljeno da za 6000 djece (17%) nisu predani papiri. U današnjem Jutarnjem piše čak 10.000. Čak i da Jutarnji pretjeruje, ove objavljeno informacije (zagrebancija, Jutarnji prije 2 tjedna) kažu da ih ima puno. To me drži, da se tih par tisuća ljudi neće tako lako predati

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ok. Ja sam pesimist. Živi bili pa vidjeli.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ok. Ja sam pesimist. Živi bili pa vidjeli.
    Ma nisam ni pretjerani optimist, ali tu vidim bar neku nadu da će sve pasti u vodu.
    Stvarno, živi bili pa vidjeli.

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mi nismo predali papire iz protesta. A bili bismo besplatni.
    Jesu li vam stigle uplatnice?

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Ni ja nisam predala papire za djecu. nastavit ću plaćat po starom modelu.

pročitala sam članak u jutarnjem i apsolutno se slažem sa svim napisanim

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ne. u mom vrticu procjenjuju da uplatnica nece bit prije rujna.

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Hvala.

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ni mi još nismo predali papire, požuruju nas mada još nismo krenuli u vrtić.

Meni postalo muka otić djetetom u parku, svaka druga mama (znam cijeli park) se hvali kako će joj vrtić biti besplatan, a sve neko iskorištavanje situacije sa zmuljanim prebivalištima još od prije ove odluke, nitko nema zaista tako malo po glavi kućanstva i nitko od njih nije u situaciji da mu 200 ili 400 kuna treba za preživjeti- vjerujte mi (otvoreno se hvale time da bi da su uredno prijavljeni plaćali par sto kuna, a ovako još bolje- besplatno im je! Oćemo se kladiti za koga će one glasati na izborima? )

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Zubic vila prvotno napisa Vidi poruku
    Ni mi još nismo predali papire, požuruju nas mada još nismo krenuli u vrtić.

Meni postalo muka otić djetetom u parku, svaka druga mama (znam cijeli park) se hvali kako će joj vrtić biti besplatan, a sve neko iskorištavanje situacije sa zmuljanim prebivalištima još od prije ove odluke, nitko nema zaista tako malo po glavi kućanstva i nitko od njih nije u situaciji da mu 200 ili 400 kuna treba za preživjeti- vjerujte mi (otvoreno se hvale time da bi da su uredno prijavljeni plaćali par sto kuna, a ovako još bolje- besplatno im je! Oćemo se kladiti za koga će one glasati na izborima? )

ovako i kod nas.... ali se "u našem parku" radi o neprijavljenim prihodima od iznajmljivanja nekretnina i isto neprijavljenim prihodima vlastitih obrta )
    pa je vrtić besplatan osobama koje imaju u vlasništvu 3 stambene nekrenine. Mi, sa prijavljenim prihodima i stambenim kreditima za jednu jedinu nekretninu, bi trebali plaćati čuvanje njihove djece, jer nije dosta što nam se iz plaća za tu istu namjenu već izdvajaju proporcionalni prirezi svaka čast Bandiću na ovakvoj pravdi.

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Ispričavam se svima koji će se uvrijediti ali mi je teško povjerovati 50% roditelja ne može priskrbiti vlastitom djetetu 200/400 kn mjesečno za vrtić! Pa samo hrana koju tamo pojedu mjesečno košta više od toga! Koga oni prave majmunom? Ne kažem da ne postoji socijalni slučajevi, ali njih je manje od 5% ako i toliko! Mislim, nekom uzimati 2000kn svaki mjesec iz pošteno zarađene, već debelo oporezovane plaće, jer tobože 50% roditelja nema 200kn mjesečno za prehraniti, čuvati, zabavati i odgojiti vlastito dijete, pa halo?!?!

Onima kojima je sadašnja cijena vrtića skupa stvarno bi se trebali duboko zamisliti i obavezno prijaviti centru za socijalnu skrb.
    Suosjećanje ako je stvarno tako, ali ako nije: sram vas može biti!

Nisam predao papire, i dok mi sud ili zaštitari ne istjeraju djete iz vrtića ne planiram dati niti kune više od drugih! A ako i do toga dođem ispisujem ga.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

moj zaključak je da nitko nije odavno opalio tako dobru predizbornu kampanju-hej-50% ljudi ga voli više-a to jesu njegovi mogući glasači
    ili nižeg imovinskog statusa, budući stalno omalovažava knjige i učenje i slično-kako li je samo u predsjedničkoj kampanjii pljuvao po činjenici da mu je suparnik obrazovan
    ili kumovi i privatni poduzetnici koji kradu šta stignu
    nije on ni ciljao na druge
    naravno,ima tu ljudi koji će dobro proći slučajno-jer, eto, stanje je takvo da su i neki obrazovani i zaposleni siromašni-tako da, nemojte krivo shvatiti
    ali Bandić je vrlo mudar-vrlo!! i većina puši njegove bajke.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj looka prvotno napisa Vidi poruku
    Ispričavam se svima koji će se uvrijediti ali mi je teško povjerovati 50% roditelja ne može priskrbiti vlastitom djetetu 200/400 kn mjesečno za vrtić!
    Vjerojatno može. Ali sustav temeljen na dohodovnom cenzusu (a i takav je krnji, totalno nepromišljen i nedorađen) to ne vidi.

I potpis na krumpirić.
    Posljednje uređivanje od Cubana : 20.08.2011. at 10:08

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

btw, u ovoj državi nema mjesta za mlade ljude koji pokušavaju uspjeti sami
    požderale su ih kamate za stanove, švicarci, nepovrat poreza na kamate, skuplji vrtići, boravak, sve nesigurnija radna mjesta...
    na stranu to što uz njih državu nose i bauštelci, radnici, prodavačice, radnici na traci, koji će u ovom slučaju imati besplatan vrtić- jer svi su oni poniženi jer dok u 5 vlakom jure u Konzum raditi-njegova kćer isto ima besplatan vrtić.

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Mudar, da, moš mislit. Bandićev populistički potez nije stran demokratskom društvu, "Tko je za da 10% najbogatijih ljudi uzmemo sve i podijelimo ostalim 90%?", ali je zato protuustavan pa ga čak ni sabor ne može izglasati, a kamoli skupština, a pogotovo ne neki gradonačelnik. I onda "glasna manjina sa mikrofonom". Nije manjina glasna, nego se "većina" poklopila ušima.
    Posljednje uređivanje od looka : 20.08.2011. at 10:39

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Što je protuustavno?
    Nije razlika u cijeni nego u sufinanciranju.
    Nisam pravnik pa to uopće ne kužim, koja bi bila osnova ustavne tužbe?

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Nije razlika u cijeni nego u sufinanciranju.
    Nisam ni ja ustavni sudac, ali ja bi rekao upravo u ovome. Po meni, već postoji progresivni porez i prirez kojim se sufinanciraju vrtići pa bi ovo bilo dvostruko oporezivanje. Dodatno, uloga tog sufinanciranja je socijalna pomoć onima kojima je takva socijalna pomoć potrebna. Teško da bi ustavni sud povjerovao da kućanstvo koja ima mjesečna primanja 7-8k (ali ne i 8k+) po članu kućanstva treba sufinanciranje tj. socijalna pomoć i da spada u posebnu socijalnu kategoriju.

Iz istog razloga, npr. Konzum može umirovljenicima davati 10% popusta kao posebnoj socijalnoj kategoriji, ali ne može praviti različite cjenike prema prihodovnom ili imovinskom cenzusu kupca. Taj oblik diskriminacije mi se čini neustavan, kao i ostali oblici (spol, dob, rasa...).

U nekim drugim komunističkim državama to je možda i u skladu sa njihovim ustavom, ali ne vjerujem da je i u našem.
    Barem je to moje mišljene.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Teško da bi ustavni sud povjerovao da kućanstvo koja ima mjesečna primanja 7-8k (ali ne i 8k+) po članu kućanstva treba sufinanciranje tj. socijalna pomoć i da spada u posebnu socijalnu kategoriju.

.
    .
    a još teže da takvu pomoć treba femili todorić.

iako, ne mora grad/država davati pomoć samo socijalnim kategorijama. npr. stipendiranje darovitih učenika.

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ispričavam se svima koji će se uvrijediti ali mi je teško povjerovati 50% roditelja ne može priskrbiti vlastitom djetetu 200/400 kn mjesečno za vrtić!
    Naravno, pa sama ta računica da odjednom ima toliko roditelja koji neće plaćati ništa bi trebala aktivirati sve moguće inspekcije i zamisliti mnoge. Najgore od svega što to zapravo dokazuje koliko smo kao društvo korumpirani na svim razinama, kad se ljudi bez straha hvale kršenjem zakona i zlouporabom socijalnih privilegija poznanicima u parkiću. Mene to boli više nego to što će treće dijete u obitelji Todorić imati besplatni vrtić. Ako je to mjera pronataliteta za treće dijete- neka je tako svima. Ne vjerujem da njima to treba niti da će to koristiti.

Ovakva "socijalna pravda", ovaj ko sjekirom odrezani i slijepi dohodovni cenzus doista je teško nadmašiva nepravda! Ići ovako nešto uvoditi u državi gdje se 90% nekretnina iznajmljuje na crno, gdje je teško naći privatnika koji ne daje bar dio plaće na ruke, gdje u jednom stanu ima po 50 prijavljenih osoba, gdje možeš biti milijunaš prijavljen na minimalac u vlastitoj firmi i na osnovu toga uživati razne beneficije za socijalu ... to nitko ne radi s dobrom namjerom, to se radi samo da se skupe bodovi tj. glasovi. I sve je rekla krumpi- jako jako mudar je taj naš gradonačelnik, zna on jako dobro kome paše njegova vlast i koliko je kojih. Samo na nas to dovodi do poraznih zaključaka i motivacije da tražimo vizu za SAD, Australiju...

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Zubic vila prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno, pa sama ta računica da odjednom ima toliko roditelja koji neće plaćati ništa bi trebala aktivirati sve moguće inspekcije i zamisliti mnoge. Najgore od svega što to zapravo dokazuje koliko smo kao društvo korumpirani na svim razinama, kad se ljudi bez straha hvale kršenjem zakona i zlouporabom socijalnih privilegija poznanicima u parkiću. Mene to boli više nego to što će treće dijete u obitelji Todorić imati besplatni vrtić.

Samo na nas to dovodi do poraznih zaključaka i motivacije da tražimo vizu za SAD, Australiju...
    x na ovo veliki ko kuća. Mislim da me u cijeloj toj priči ništa ne živcira više od toga.
    Da samo imam nekog bliskog pravnika/odvjetnika koji bi mi pomogao oko svega podigla bih valjda već 50 raznoraznih tužbi na sve i svakog u ovoj priči (ne mislim na roditelje, nego institucije). I samo ih čekam da mi pošalju ovrhu na neplaćenih 2000 kn.

Možda će netko reći zašto se i sama ne odjavim / prijavim (evo npr. kolegica u firmi upravo skuplja sve studente honorace u firmi, iz drugih gradova, i prijavljuje ih kod sebe), sve da ne bi plaćala 1400 kn, isto još nije predala papire, ali su tek sad i dobili mjesto nakon žalbe).

Pa si sve mislim, da svih nas par tisuća što nije predalo papire iskemija sve što može da i svima nama vrtić bude besplatan, pa će nas onda biti 70% .

p.s. Gore je netko napisao, pa zbilja ne mogu stići uplatnice bez neke službene odluke/obavijesti/rješenja. Mi smo u privatnom vrtiću u srpnju, prvo dobili riješenje, pa onda uplatnicu s novom cijenom po dohodovnom censusu.

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Naravno, pa sama ta računica da odjednom ima toliko roditelja koji neće plaćati ništa bi trebala aktivirati sve moguće inspekcije i zamisliti mnoge. Najgore od svega što to zapravo dokazuje koliko smo kao društvo korumpirani na svim razinama, kad se ljudi bez straha hvale kršenjem zakona i zlouporabom socijalnih privilegija poznanicima u parkiću.
    X

Ali, nažalost, tako nam je već 20 godina u državi i ne vidim da će se nešto uskoro promijeniti.
    Nastradaju oni kojima su svi prihodi uredno prijavljeni, plaćaju veće poreze i prireze te sad još i veću cijenu vrtića. A oni koji na crno mlate veće svote novca, smiju nam se u brk što nismo sposobni porezno se prikazati kao socijala (lažna socijala!) i još od države izmusti dodatan novac.

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj [B prvotno napisa
    Zubic vila[/B];1944828]Ni mi još nismo predali papire, požuruju nas mada još nismo krenuli u vrtić.
    Evo sada sam zbunjena, kako misliš požuruju vas?
    I mi tek ove godine krećemo u vrtić i nama je rečeno da nikakve dodatne papire ne trebamo nositi do upisa, znači 9-og mjeseca kada će se sve znati.
    Tako nam je bilo rečeno u 7.mjesecu kada smo išli potpisivati ugovor.
    Posljednje uređivanje od borka : 20.08.2011. at 18:15

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

borka, ništa ti to ne govori, ionako je sve još nedefinirano i svaki vrtić provodi ili ne provodi tu odluku s nekim svojim tumačenjem, bombardirani smo proturječnim informacijama.
    Ovi naši očigledno hoće prikupiti papire da ne bi kasnije nastala strka, iako ni sami ne znaju hoće li to i do kada dalje ovako.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Nisam ni ja ustavni sudac, ali ja bi rekao upravo u ovome. Po meni, već postoji progresivni porez i prirez kojim se sufinanciraju vrtići pa bi ovo bilo dvostruko oporezivanje. Dodatno, uloga tog sufinanciranja je socijalna pomoć onima kojima je takva socijalna pomoć potrebna. Teško da bi ustavni sud povjerovao da kućanstvo koja ima mjesečna primanja 7-8k (ali ne i 8k+) po članu kućanstva treba sufinanciranje tj. socijalna pomoć i da spada u posebnu socijalnu kategoriju.

Iz istog razloga, npr. Konzum može umirovljenicima davati 10% popusta kao posebnoj socijalnoj kategoriji, ali ne može praviti različite cjenike prema prihodovnom ili imovinskom cenzusu kupca. Taj oblik diskriminacije mi se čini neustavan, kao i ostali oblici (spol, dob, rasa...).

U nekim drugim komunističkim državama to je možda i u skladu sa njihovim ustavom, ali ne vjerujem da je i u našem.
    Barem je to moje mišljene.

Potpisujem i pitam se: ako smo prirezom na naše plaće već sudjelovali proporcionalno plaćama u punjenju gradskih blagajni, a to nije dovoljno i traži se da i novim cijenama vrtiča mi plačamo ono što navodno pola roditelja ne može prema svakakvim predanim dokumentima (a u stvarnosti je taj broj sigurno višekratno manji) , da li je slijedeća mjera da po istome principu finanicramo javni prijevoz, zdravstvo ili što već ?

Zašto tako plaćati samo vrtiče a ne i ostale usluge grada, zbog kojih i postoje prirezi kao kategorije financiranja ?

Kako njegov prijedlog ne tumačiti kao diskriminaciju ?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj laura29 prvotno napisa Vidi poruku
    X

Ali, nažalost, tako nam je već 20 godina u državi i ne vidim da će se nešto uskoro promijeniti.
    Nastradaju oni kojima su svi prihodi uredno prijavljeni, plaćaju veće poreze i prireze te sad još i veću cijenu vrtića. A oni koji na crno mlate veće svote novca, smiju nam se u brk što nismo sposobni porezno se prikazati kao socijala (lažna socijala!) i još od države izmusti dodatan novac.
    Potpisujem.

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Citiraj laura29 prvotno napisa Vidi poruku
    X

20? Moji roditelji su nosali platne liste u vrtiće za mene, što za onaj sistem ajd i nije bilo baš toliko nepojmljivo kao što je danas. Ali i onda su moji plaćali puno više od lokalnih vlasnika restorana, kafića, kamionskih parkova jer su bili normalno zaposleni i uredno prijavljeni. Morali su. I bilo je jasno da je takav sustav nepravedan i neodrživ, kao što se u konačnici i pokazalo. I rekao bi čovjek da se nešto naučilo iz svega toga i da nismo uzalud skupo platili promjenu tog sustava. I sad opet iste nepravedne ideje sa istim nepravednim metododama provođenja. Moram li uopće reći da je Bandić već onda bio vrlo aktivni član Komunističke Partije i nije ni čudo da su mu se pod stare dane malo pobrkale neke stvari.

kamen avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Drage cure, već dugo vas čitam i savjeti koje sam tu pronašla puno puta su mi pomogli.
    Nisam se javlja jer je već uglavnom sve rečeno, pa nema smisla ponavljati.

Ipak, ne smatram viškom da se još jednom ponovi iz čega se financiraju dječji vrići jer se često spominje zagrebački prirez ,a zaboravlja se porez koji je daleko veći.

Vrtići se sufinaciraju iz lokalnog proračuna koji se puni sa 62% iz poreza na dohodak; 51% iz poreza i 11% iz prireza (izvor: Proračun Grada Zagreba za 2011; Službeni glasnik Grada Zagreba broj 20. od 21. prosinca 2010.) Taj porez je samo od prijavljenih stanovnika Zagreba! (najjasnije je napisano na http://www.hukon.hr/pub/Analiza_pore...y_Feb20061.pdf)

Sasvim je logično da vrtići u Zagrebu roditelje koštaju manje nego u drugim mjestima, jer od poreza onih koji su u Zagrebu prijavljeni u zagrebački proračun odlazi 82,5% ( http://www.mfin.hr/hr/raspodjela-por...nciranju-jlprs ) i 18% prireza (najveći u državi).

Drugi gradovi imaju standardni udio iz poreza na dohodak 55% i manji prirez (Zakon o financiranju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave).

Kod nas ljudi nisu prijavljeni na adresama na kojima i žive iz raznih razloga, ali i da bi izbjegli zagrebački prirez ! Plaće su najviše opterećene davanjima i to progresivno o visini plaće. Siva ekonomija je procijenjena na 25%.

A naš je Gradonačelnik baš po plaći i adresi odlučio dijeliti "pravdu" i neće od nje odustati ni ako će tako manje napuniti proračun! (ima na njegovoj facebook stranici novih videa)

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

naš je Gradonačelnik baš po plaći i adresi odlučio dijeliti "pravdu" i neće od nje odustati ni ako će tako manje napuniti proračun! (ima na njegovoj facebook stranici novih videa)
    Nevjerojatno. Počelo se s pričom kako su došla teška vremena i proračun više ne može izdržati tako jeftine vrtiće pa se poskupljuje, a došlo se na to da ne odustaje od ove "socijalne pravednosti" pa makar na kraju bude manji prihod od sudjelovanja roditelja! Ima logike, ako imamo na umu da je jedina logika svega ovoga demonstracija njegove moći i podilaženje glasačkom tijelu koje ga puši.

Mislim da čak i taj komunistički sustav u kojem su naši roditelji nosili odreske od plaće prema kojem su ostvarivali razne subvencije nije imao raspon u kojem su za istu uslugu jedni dužni 200 kuna (ili ništa), a drugi deset puta više - 2000! A i tada je plaća bila realniji pokazatelj nečijeg socijalnog stanja jer nije bilo masnih stambenih kredita s jedne strane, privatnih firmi i stanova koji se rentaju (osim sporadično, bilo je to vrijeme stanarskih prava i sl.,) s druge strane.

kamen avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Sad sam ponovo išla preslušat videa na njegovom facebook-u i ne mogu pronaći gdje govori da neće odustati bez obzira na proračun.
    E sad, jel on meni postao noćna mora ili je nešto maknuto ?!

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

iz vrtica jos uvijek nista novo - uplatnice nisu stigle, a poslali su obe varijante pa ni sami ne znaju sto ce doci printano :/
    jos uvijek pat-pozicija

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

jel zna netko o naplatama privatnih vrtica? da li ikome naplacuju po novim subvencijama? nama jos uvijek sve po starom pa ne znam kako vrtic dobiva subvencije

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj lore prvotno napisa Vidi poruku
    jel zna netko o naplatama privatnih vrtica? da li ikome naplacuju po novim subvencijama? nama jos uvijek sve po starom pa ne znam kako vrtic dobiva subvencije
    baš mi susjeda jučer kaže da je od privatnog vrtića dobila uplatnicu po novom izračunu.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

bolna je činjenica da je ovako loše upravo zato jer mi koji želimo nekakav red u državi nastavljamo plaćati nerealne namete i upravo tako održavamo na životu ovaj sustav (jer vjerujemo da on, ma koliko god trul bio, je ipak nekakav red i kao takav bolji od anarhije u koju nas vuče korupcija)
    No evo kao što je očito da propada EU ali ju oni politički luđaci održavaju na životu, tako i naš sustav održavaju politički luđaci i to podržavamo mi koji pošteno plaćamo namete. Jednako kao što uzaludni "paketi pomoći" grčkoj ne odlaze iz Merkelinog i Sarkozyjevog džepa već od poreza građana EU koji uistinu nešto rade, tako i mi ovdje plaćamo uzaludne namete koje šminkaju lažnim nazivima "socijalni" a sve kako bi ovaj kronično bolesni sustav preživio još neko vrijeme

e pa dragi moji, što prije svi okrenemo leđa ovakvom trulom sustavu i pustimo da on propadne i, štoviše, pomognemo da on propadne, to prije će stvoriti prostor za novi i nadajmo se pravedniji sustav. Nebi ovo bio ni prvi a bogme nit zadnji sustav koji je propao i polučio nekim novim boljim sustavom...
    Stoga sam odlučio da dokle god ne krenu prvo oni na vlasti sa štednjom i promišljenim ulaganjima, dotle ću otkazivati poslušnost takvom sustavu i truditi se svim silama zloupotrebljavati ga da meni i mojoj familiji bude bolje (uostalom, to mi svojim primjerom upravo i sugeriraju oni na vlasti)

BTW, pare predviđene socijalnim cenzusom su se već "utopile" u jezero:
    http://danas.net.hr/hrvatska/page/20...8/1021006.html

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •