Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
Naravno da nije isto.
Evo, moja susjeda kuka jer nema posao. Ali ga ni ne traži jer nema kud s troje djece. Ne može dobiti vrtić jer je nezaposlena. Nezaposlena je jer nema kud s djecom, a ako i nađe posao on neće biti tako dobro plaćen da može platiti nekoga da čuva troje djece. A dobro bi im došlo da ona radi.
Začarani krug na hrvatski način.
I sad, na ovom primjeru, da li bi dotična gđa trebala prihvatiti posao pod svaku cijenu, da joj djecu čuva bilo tko od susjeda ili daljnjih rođaka,da ih ostavi prastrini na selu, samo da joj ne bi netko spočitavao da je ljenčina jer ne radi. Da li bi se ona ako joj kad poplaća vrtiće, kad i ako ga dobije, i ko zna koje još troškove zahtjeva njezin odlazak na posao, nemaju svi poslovi kute i uniforme koje dobiješ s radnim mjestom, ostane 200 kn trebala dizat svako jutro u 6 da putuje na posao ostavljat djecu po dežurstvima itd. Ja znam neke koji su odlučili da im je bitnije imati bilo kakav posao pa čak i ako su financijski na nuli, a znam i one koje lako popljuju (kao recimo ovdje), a koje su rekle da to nema smisla dok imaju malu djecu i da će ona tih 200 kn uštedit na sebi i mužu kako god zna i umije. Svi imaju svoje pravo na odluke i svatko zna što i kako i zašto, ja samo mislim da i ove "ljenčine" iz priče imaju pravo na svoju listu prioriteta koju također krvavo odrađuju samo što nemaju sinidikat.