Stranica 44 od 149 PrviPrvi ... 3442434445465494144 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,151 do 2,200 od 7420

Tema: Potpomognuta na KBC RIJEKA

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Drage moje suborke, zavrsit cu ovdje gdje sam i pocela svoje kratko iskustvo na ovom forumu....
    Naime neki dan sam bila upozorena da maknem svoj potpis a buduci to nisam ucinila danas mi je nasilno izbrisan uz opomenu s objasnjenjem da ima prijeteci prizvuk, negativnu konotaciju te da nedvosmisleno govori ne koga je usmjeren.
    S obzirom da smatram da sa svojim potpisom "Darko, znam gdje stanujes..." ne samo da nisam prekrsila pravila postanja (konotacija postova se ne spominje u pravilniku, a Darka u HR ima preko 20 000) nego mi se cini i da ovdje za ljude koji unistavaju nase sanse za roditeljstvom postoji veca protekcija nego li je uzivaju licki medvjedi.
    To mi ej jednostavno neprihvatljivo i odlucila sam napustiti forum.
    Htjela bih vam se zahvaliti na svemu. Osim sto sam puno, puno naucila i sto su mi neki savjeti bila zlata vrijedni bile ste divne i kao podrska i kao primjeri. Ovo mi je stvarno bilo jedno od najbogatijih iskustava u zivotu. Neke od vas imam vec na mailu, a neke nazalost nemam. No ako bilo tko ima zelju za daljnom komunikacijom ostavite mi svoje kontakte u inbox do sutra. Ako ne, vidimo se na humanoj u 9 mjesecu
    Zelim vam puno, puno srece jer vam uz ovakav zakon zapravo i nemam sto bolje zazeljeti

Vojvođanka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

mašala

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

ćao lili
    htjela bi ostati s tobom u kontaktu.
    više ne smijemo ni pisati što mislimo,u kakvoj državi živimo????

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Lily, voljela bi ipak da nam ostaneš!

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

LOTV razumijem tvoje razloge ako si tako odlučila, a sigurno si dobro razmislila prije odluke. ja bih vrlo vjerojatno na tvome mjestu učinila isto. u svakom slučaju ima i drugih foruma, ovaj ovdje je poseban zato što je naš riječki i meni isto puno znači dobiti vrlo bitne i vrlo hitne informacije ovdje, a cure su stvarno uvijek spremne pomoći. ja malo dolazim, ali uvijek naiđem na podršku.
    ako ništa drugo iako se ne poznajemo vidimo se u 09-tom mjesecu u bolnici!

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

a sad pitanje, s obzirom da idem prvi put u stimulirani postupak i to u dugom protokolu, zanima me kako se dogovarate za preuzimanje lijekova? zovete u bolnicu pa vas naruče ili samo dođete nekoliko dana prije prvog dana protokola po svoje lijekove?

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

LOTV,žao mi je draga zbog takvog ponašanja prema tebi,ali ajde please još jednom razmisli...znaš da je uz nas malkice lakše!!
    ostani..

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Lily, ostani!!!!!!!

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

LOTV moram priznat da sam redovito čitala tvoje postove od kad sam došla na ovaj forum, iskreno bilo bi mi jako žao da sad odeš....razmisli, nemoj nam to raditi zbog ovoga što su oni napravili i tebi, nemoj da Darko i ovaj put pobijedi....

ostani s nama....nažalost ako si već odlučila ne preostaje mi ništa nego da ti poželim sreću i vj.se vidimo idući mjesec na humanoj...sretno,ali razmisli!
    Posljednje uređivanje od butterfly101 : 22.08.2011. at 22:45

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj thinkpink prvotno napisa Vidi poruku
    a sad pitanje, s obzirom da idem prvi put u stimulirani postupak i to u dugom protokolu, zanima me kako se dogovarate za preuzimanje lijekova? zovete u bolnicu pa vas naruče ili samo dođete nekoliko dana prije prvog dana protokola po svoje lijekove?
    Ne treba se naručivati, samo dođi dan ranije prije predviđenog protokola, ako ti pada vikend onda ih možeš eventualno zvrcnut radi dogovora iako su i vikendom tamo. Sestre nemaju običaj davati injekcije ranije, ja sam znala npr. da ću dobit M u ponedjeljak, pa sam već u petak htjela preuzet, ali nisu mi dale.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

U vezi terapije - ako nisi iz Rijeke, toleriraju ti da dođeš u petak ako ti je predviđeni dan početka protokola subota ili nedjelja. Ako je predviđeni početak ponedjeljak, moraš doći na dan.
    Meni su sestre u 1. postupku bile oprezne, davale taman na mjeru. U drugom postupku bi mi dale male više, da ne dolazim baš samo zbog toga u Ri (ja sam oko 150 km udaljena)

Bebica_2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

LOTV ostani s nama!!!!!!!!!!

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Za kraj cu vam ispricati kako sam danas u ovom isprtku od drzave dobila jos jednu samarcinu u nizu....
    Prije kojih deset dana sam si narucila paket novih LH i Hcg testera (30 jednih i 30 drugih kao polugodisnju zalihu), platila sam to £11.09 skupa s postarinom sto je okvirna cijena jednog jedinog Clear Blue testa za trudnocu. Napravila sam ovo vec vise puta zadnjih godina i nikad nije bilo problema, medjutim ovog puta dobivam poziv s carine u kojem me se trazi dozvola za uvoz medicinskih proizvoda koju izdaje Agencija za lijekove i medicinske proizvoda (www.almp.hr). Zvala sam carinu i oni mi kazu da ne moze drugacije i da je to od Nove godine. OK.
    Zovem spomenutu agenciju i oni mi potvrde da ovakvi testeri doista jesu medicinski proizvod i da ne mogu uciniti nista jer da mi kao fizickoj osobi ne mogu izdati takvu dozvolu, takodjer da taj zakon nije od Nove godine nego tko zna od kad i da je to do sada ocito bio propust carine. Zovem ponovo carinu u nadi da ce napraviti jos jednu iznimku, ali nema sanse...dolje je sad nova ekipa, vrlo predana svom poslu i testeri ce biti vraceni natrag u UK (mozda cu imati srece da povratim koju funtu). Uglavnom eto, ostajemo i bez tog luksuza da doma pratimo sto nam se dogadja, jer su u HR takvi testeri visestruko skuplji. Ovo sam izmedju ostalog napisala i da vas obavijestim jer znam da vas ima dosta koji narucujete.
    Predlazem da se umjesto dosadasnje himne "Lijepe nase" u svim svecanim prigodama pjeva prikladnija pjesma: "Tuma-tum-bobo, tumba-tumbo"

Drzte mi se i See You around
    Posljednje uređivanje od anchie76 : 24.08.2011. at 14:03 Razlog: izbrisani neprihvatljivi komentari

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

dozvola za uvoz medicinskih proizvoda koju izdaje Agencija za lijekove i medicinske proizvoda (www.almp.hr)
    WTF??? E državo draga... a jesi nas u ... stavila!

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj LilyOfTheValley prvotno napisa Vidi poruku
    Drage moje suborke, zavrsit cu ovdje gdje sam i pocela svoje kratko iskustvo na ovom forumu....
    Naime neki dan sam bila upozorena da maknem svoj potpis a buduci to nisam ucinila danas mi je nasilno izbrisan uz opomenu s objasnjenjem da ima prijeteci prizvuk, negativnu konotaciju te da nedvosmisleno govori ne koga je usmjeren.
    S obzirom da smatram da sa svojim potpisom "Darko, znam gdje stanujes..." ne samo da nisam prekrsila pravila postanja (konotacija postova se ne spominje u pravilniku, a Darka u HR ima preko 20 000) nego mi se cini i da ovdje za ljude koji unistavaju nase sanse za roditeljstvom postoji veca protekcija nego li je uzivaju licki medvjedi.
    ako i nisi prije banana zbog nepostivanja pravila foruma, ja bi te banala samo zbog ovog nepostivanja nase udruge i rada na podrucu mpo-a
    kako se samo usudjujes nama koje smo se na svakakve moguce nacine angazirale protiv ovog zakona reci da na ikakav nacin proteziramo milinovica samo zato jer ne dozvoljavamo da se ovdje IKOME prijeti
    ma sram te bilo, toliko te treba biti sram da od crvenila vise ni ne dodjes ovdje

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

.....Vojvođanka.....legenda....
    .....Tigrica L avatar ti je tako stvaran kao da se gledam u zrcalu...
    Posljednje uređivanje od vita22 : 24.08.2011. at 14:25

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    ako i nisi prije banana zbog nepostivanja pravila foruma, ja bi te banala samo zbog ovog nepostivanja nase udruge i rada na podrucu mpo-a
    kako se samo usudjujes nama koje smo se na svakakve moguce nacine angazirale protiv ovog zakona reci da na ikakav nacin proteziramo milinovica samo zato jer ne dozvoljavamo da se ovdje IKOME prijeti
    ma sram te bilo, toliko te treba biti sram da od crvenila vise ni ne dodjes ovdje
    ivarice ako je LilyOfTheValley emocionalno reagirala, cini mi se da si ti sada jos i vise. I dok mi je za nekog novog na forumu to shvatljivo, mislim da bi ti ipak trebala znati bolje.

Posto smo svi ipak na istoj strani i imamo isti cilj, morali bi imati malo vise razumjevanja jedni prema drugima... Tako bih ja rekla.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da forumiram 100 godina necu otupiti na uvredu
    niti mislim da bi itko trebao, imao 430 ili 43000 postova
    LOTV ide s foruma ostavljajuci namjerno forumasice u uvjerenju da ju je forumsko osoblje potjeralo stiteci milinovicev lik i djelo
    umjesto da prihvati, kao i svi drugi, pravilo da na nasem forumu nema vrijedjanja i prijetnji
    zasto je to tako tesko?

nina32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Slažem se apsolutno s Aurorom* . Zanima me jel bi bio neprihvatljiv potpis "Darko, moja mater te traži, zna di radiš di se krećeš"? To bi se vjerojatno shvatilo kao zafrkancija ( a možda se i varam pa dobijem opomenu), a ne kao prijetnja. Mislim da je u tom smjeru zafrkancije išla i Lily, no što je tu je. Pravila foruma su nam svima jasna.
    S druge pak strane javno govoriti nekome "sram te bilo" uopće nije na nivou i ja bih kao admistrator to odmah uklonila tj. ne bih si ni dozvolila takav diskurs. Sve u svemu mislim da ove paklene vrućine utječu na sve nas i da nam hitno treba doza osvježenja..

nina32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Lily,ne znam ako čitaš PP,ali ako ti trebaju LH trakice i Hcg testeri, MM sutra ide u Veliku Britaniju tako da ti ih on može donesti.

innu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj vita22 prvotno napisa Vidi poruku
    .....Vojvođanka.....legenda....
    .....Tigrica L avatar ti je tako stvaran kao da se gledam u zrcalu...
    baš!
    x

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ne želim nikome umovati ni osuđivati zbog ovog ili onog ali znam da su ljude uhićivali jer su recimo prijetili nekom preko interneta i mi možda znamo kako je to nešto bezazleno ali ne znaju svi i mislim da administratori moraju reagirati, sloboda govora je jedno, a prijetnje su sasvim nešto drugo.

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

žao mi je cure da je tema otišla u potpuno krivom smjeru. sve smo ovdje samo sa jednim ciljem, pa bi bilo lijepo da smo složne, kao što smo i do sada bile.

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj tigrical prvotno napisa Vidi poruku
    Ne treba se naručivati, samo dođi dan ranije prije predviđenog protokola, ako ti pada vikend onda ih možeš eventualno zvrcnut radi dogovora iako su i vikendom tamo. Sestre nemaju običaj davati injekcije ranije, ja sam znala npr. da ću dobit M u ponedjeljak, pa sam već u petak htjela preuzet, ali nisu mi dale.
    nije mi jasno zašto ne bi terapiju dale ranije. u čemu je problem? naime, pokušavam složiti neko last minute putovanje, ali i ako uspijem vratit ćemo se taman na prvi dan početka protokola i to kasno navečer, tako da neću moći niti taj dan, a niti 7 dana ranije doći po lijekove. s obzirom na to da su mi u zadnje dvije godine propali svi živi planovi, niti od ovog ne očekujem previše.

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

oprosti, ali nisam shvatila što znači taman na mjeru? zar ne trebam podignuti lijekove za xy dana, tj za sve dane koje moram primati lijekove? ....ili moram više puta dolaziti samo radi lijekova?

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Sumskovoce prvotno napisa Vidi poruku
    U vezi terapije - ako nisi iz Rijeke, toleriraju ti da dođeš u petak ako ti je predviđeni dan početka protokola subota ili nedjelja. Ako je predviđeni početak ponedjeljak, moraš doći na dan.
    Meni su sestre u 1. postupku bile oprezne, davale taman na mjeru. U drugom postupku bi mi dale male više, da ne dolazim baš samo zbog toga u Ri (ja sam oko 150 km udaljena)
    šumsko, gornji post je bio za tebe, jojjjj kako me ljuti ovaj forum !

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

što se tiče lh trakica, ja sam rat vodila prije cca 5 mjeseci sa carinom. nažalost, nisam ništa postigla, jedina dobra vijest je da mi je seller vratio novce bez ikakvih problema sa napomenom da neće više slati robu za Lijepu našu!
    najžalosnije od svega je da cure u nekim drugim gradovima i dalje bez ikakvih problema dobijaju trakice preko ebay-a, a naravno na njuškalu i ostalim oglasnicima posao sa lh trakicama sada cvate.
    toliko o pravdi !

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

nije mi jasno zašto ne bi terapiju dale ranije. u čemu je problem? naime, pokušavam složiti neko last minute putovanje, ali i ako uspijem vratit ćemo se taman na prvi dan početka protokola i to kasno navečer, tako da neću moći niti taj dan, a niti 7 dana ranije doći po lijekove. s obzirom na to da su mi u zadnje dvije godine propali svi živi planovi, niti od ovog ne očekujem previše.
    Neće da daju... Možda ako im objasniš situaciju ti iziđu u susret, ali nije praksa. Injekcije ti daju taman do slijedeće folikulometrije, onda dr. na pregledu kaže koliko još i toliko ti daju, ne daje se za cijeli protokol nego na svakoj folikulometriji uzimaš za do slijedeće.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

thinkpink taman na mjeru sam napisala misleći od dana kad dođeš po prvu turu ljekova (ja sam npr dolazila 1. dan ciklusa kad sam bila u kratkom protokolu koji je počinjao 3 dc ili 19dc prethodnog ciklusa kada sam bila u dugom protokolu koji je počinjao 21dc) sestre bi mi dale dovoljno lijekova do planiranog UZV-a (sestra Marija mi je u dugom protokolu dala malo više decapeptila jer je znala da će mi se ciklus odužiti na supresiji ) i bilo mi je dovoljno da ne dolazim samo zato u Rijeku. Mislim da ako zamoliš sestre, da će ti dati par decapeptyla (ili taj jedan) koji ti treba baš na dan kad se vraćaš s puta, a ostalo si podigneš kad dođer. Neće ništa propasti, u mojim krajevima bi ti rekli - Daj si kuraja (ilitiga samo hrabro)

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

žao mi je cure da je tema otišla u potpuno krivom smjeru. sve smo ovdje samo sa jednim ciljem, pa bi bilo lijepo da smo složne, kao što smo i do sada bile.
    Tema će se vratiti na pravi smjer. Mi i jesmo složne i sve ovdje s jednim ciljem. Vjerujem da je ivarica imala dodatni razlog za sve ono napisati. Pravila foruma postoje.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

I ja se slažem da smo složne i jako solidarne tu, Ivarici je posao da zna pravila foruma i da nas ostale natjera da ih se držimo. Ne možemo na javnom forumu biti buntovnici i revolucionari jer nam je takav lifestyle u RL-u. Pravila su za svih ista, a tko ih se ne misli držati, bude bannan. Na svakom je forumu isto, samo što su pravila drukčija. Nedaj bože da ovaj forum postane brutala kao neki drugi (neću imenovati da ne ispadne da radim anti-reklamu) ali od pojedinih mi se diže kosa na glavi...

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

tigrica i šumsko, hvala !
    ako je takva praksa, nema druge nego prilagoditi se. sad opet kalkuliram dane kada i kako bi mogli izvesti putovanje. s obzirom da mi je prvi stimulirani, da li mislite da je preoptimistično za prvi put pod decaptetylom putovati? nemam pojma što me čeka , pa si mislim da je bolje da negdje pobjegnem jer ću doma samo kukati kako mi je ovo i ono, a ako odem negdje neću imati vremena za žalopojke. hm, hm , da mi je samo znati kako ću podnositi lijekove!!!

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

thinkpink ne bude ništa posebno od Decapeptyla. Meni je u prvom postupku bilo malo mutno nakon inekcije nekih pola sata. MM je naišao na podatak da je inekcija šok za organizam isto kao ubodna rana, pa je vjerojatno zato. Mislim da nećeš imati problema. Menopuri su me znali malo stjerati u blues, ali tek nakon 5-6 dana, nikako odmah nakon prvog šuta ( - grozna sam )

nina32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Thinkpink, ja također nisam imala nikakvih tegoba ni s dekapeptilom ni s menopuroom jedino mi je dojadilo bockati se i mućkati ta čudesa. Čak sam i smršavila tri kile.

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

nadam se da ću i ja tako , samo da budem hrabra. inače imam veliku i jedinu fobiju od injekcija i čak sam razmišljala da odem kod psihologice na par razgovora podrške, ali pokušat ću izdurati. kao dijete sam uvijek bila jako bolesna i baš imam traume od dobivanja penicilinskih injekcija koje su bile užasno bolne, ništa nisam od toga zaboravila nažalost.
    računam da sam sada velika pa da ću uspjeti samokontrolom,dogovorili smo se da će me dragi pikati, jer to znam da nisam u stanju, pa bolje da se pripremimo dok je vrijeme.
    sad ću ispasti totalni pekmezić ali nisam , majke mi!

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

LOTV, ako ovo još čitaš, ako pravila foruma postoje a ja sam ovdje kao gost foruma, vjerujem da je najmanje što mogu napraviti je držati se pravila svog domaćina. Vjeruj mi da je bilo nekada uistinu teško držati ih se - posebno u doba kad se zakon tek izglasao - uz sve one užase tada i znam i razumijem i našu Ivaricu da je ovako odreagirala.

Žao mi je što odlaziš ovako jer je Rodin forum uistinu najveći, najjači i najposjećeniji što se tiče neplodnosti, no ako je ovaj način jedini na koji želiš reagirati - go for it! Sretno.................

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Thinkpink te su ti injekcijice toliko sitne da stvarno nisu strasne. Ja sam u pocetku mislila da ce mi ih suprug davati, na kraju sam si davala sama i nije uopce strasno. Nekako je lakse kad to radis sam, nema onog iscekivanja kad ce te ubosti (bar se ja sva jezim od toga) i kad te zapece lijepo stanes, hocu reci lakse je jer si sama odredis tempo. Prvi put ti se tresu ruke, poslije ti dodje kao vodu pit. MM mi je dao jednu onako iz vica i to je jedina od koje mi je ostala modrica , isao je malo prebrzo. Na kraju je jedino sto mi je stvarno morao on dati bila stoperica jer si tur nisam mogla sama dohvatiti i sjecam se da smo crkavali od smjeha jer mi ga je bilo smjesno vidjeti s tom injekcijom i nikako se nisam mogla smiriti da mi je da.

Sto se tice davanja unaprijed meni su znali dati ove za pocetak dosta ranije a onda slijedece od uzv do uzv. Ja sam u postupcima bila zima/proljece i znam da mi je sestra objasnjavala da ne vole davati stimulaciju prerano jer se boje da ne propadne ako ih pacijentice ne uskladiste kako treba (po vrucinama).

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno Pozdravi

Drage sve,

pridružujem vam se na ovom forumu. Nakon godinu dana neuspješnih pokušaja i mm i ja krećemo putem MPO kod prof. Smiljan. Ja 34, mm 37 astenozoospermia, predložen pokušaj inseminacije.

Nisam još pročitala cijelu temu, ima se tu što za čitati, ali sigurno hoću.

Imam uputnicu za HSG (još nisam naručena jer su na GO i nemaju raspored za 9. mjesec).

Zanima me jedna stvar, da li se isti mjesec kad se radi HSG ide na prvu inseminaciju ako je nalaz u redu?
    Isto tako, na zadnje dve pape (jedan redovni test, drugi kontrolni nakon kure Medazola) pojavljuje mi se Gardnerella. Znači, antibiotik ju nije riješio i sad mi je ginica propisala još jednu kuru. Muči me što se šopam antibioticima, a s druge strane što ne znam da li će to odgoditi inseminaciju, a ja sam baš nestrpljiva, biološki sat kuca k'o lud . Imate li kakvih iskustava?

I još jedan komentar: sestre koje rade na humanoj čine mi se jako susretljive i drage.

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj tigrical prvotno napisa Vidi poruku
    Tema će se vratiti na pravi smjer. Mi i jesmo složne i sve ovdje s jednim ciljem. Vjerujem da je ivarica imala dodatni razlog za sve ono napisati. Pravila foruma postoje.
    Potpisujem, jedino mi nije leglo ono "sram te bilo", ali definitivno nije meni da sudim...

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj phiphy prvotno napisa Vidi poruku
    Drage sve,

pridružujem vam se na ovom forumu. Nakon godinu dana neuspješnih pokušaja i mm i ja krećemo putem MPO kod prof. Smiljan. Ja 34, mm 37 astenozoospermia, predložen pokušaj inseminacije.

Nisam još pročitala cijelu temu, ima se tu što za čitati, ali sigurno hoću.

Imam uputnicu za HSG (još nisam naručena jer su na GO i nemaju raspored za 9. mjesec).

Zanima me jedna stvar, da li se isti mjesec kad se radi HSG ide na prvu inseminaciju ako je nalaz u redu?
    Isto tako, na zadnje dve pape (jedan redovni test, drugi kontrolni nakon kure Medazola) pojavljuje mi se Gardnerella. Znači, antibiotik ju nije riješio i sad mi je ginica propisala još jednu kuru. Muči me što se šopam antibioticima, a s druge strane što ne znam da li će to odgoditi inseminaciju, a ja sam baš nestrpljiva, biološki sat kuca k'o lud . Imate li kakvih iskustava?

I još jedan komentar: sestre koje rade na humanoj čine mi se jako susretljive i drage.
    Dobrodošla! Evo budući da imamo vrlo sličnu situaciju, mogu ti reci kako je bilo kod mene. Ja sam na HSG došla brzo na red, obavila to 10. dan ciklusa i kako je nalaz bio u redu vec sam sljedeći ciklus isla na inseminaciju. Jedino sto su meni ciklusi malo duži (15 ak dana) pa sam u međuvremenu uspjela obaviti razgovor kod psihologa i pravnika, te obaviti sve one testove na hepatitise i hiv. Što se tiče tih infekcija s tim nisam imala problema, ali ako uspiješ to riješiti prije HSG vjerojatno nece biti odgode. Mislim da za HSG moras biti bez infekcija da se prilikom izvođenja ne bi infekcija gurnula dublje. Znam da moras vaditi sedimentaciju prije HSG-a da se vidi postoji li gdje kakva upala. Zato se brzo šopaj antibioticima pa mozda stigneš dok oni slože raspored. A svima se nama žuri, ali sve u svoje vrijeme. Pomalo da ne pregoriš, a i taj biološki sat je relativna stvar. Netko već oko 30-te počinje ulaziti u menopauzu, a neke i s 45 rode bez problema. Eto, mi smo otprilike istih godina i meni se stvarno brzo posrećilo, prije nego sam ni pomišljala da bi moglo. Još sam malo u strahu i ni sama ne vjerujem, ali izgleda da je tako. Zato samo hrabro

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

phyphy dobrodošla! Sve ti je Kaja napisala, ja ću samo dodati da su sestre na humanoj sjajne, ljubazne i humane, mene su držale za ruku prije anestezije, tješile me i radovale se samnom. Svaka im čast!

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Hvala vam, cure, na dobrodošlici i odgovorima! Vidim da još dosta toga ne znam da se mora napraviti (razgovor kod psihologa, pravnika i testovi na hepatitis i hiv), predstoji mi puno čitanja .
    Ova beštija me iznenadila jer nikad nisam imala problema, osim tu i tamo gljivica, a nije ni otišla kurom antibiotika (pio je i muž). A niš', probat ćemo još jednom pa vidjeti što i kako dalje. Da li na KBC-u rade papa test ako je potrebno? Kod moje ginice nalaz se čeka 4 mjeseca!!!

Sumskovoce, zašto si morala na anesteziju?

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

šta su se promjenile sestre na humanoj?jer ja baš ne mogu reć da imam lijepog iskustva sa sestrama ili sam baš bila te sreće da sam uletila u krivo vrijeme.jer kad ležiš na stolu za transfer,a sestra ti kaže-šta se toliko trudiš oko tog djeteta,ima bitnijih stvari u životu,ja imam jedno dijete i da se nije dogodilo ne bi ni imala,to je samo briga ,daj ovo daj ono..meni to nije bilo nimalo drago slušat ali dobro,svako ima svoje mišljene,ja se nadam da su sad stvari drugačije..
    phyphy,sretno !!!

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

kiki ta je sestra otišla u penziju sada su tamo sestra Marija - divna žena, Semi - isto super, Meri - nju sam vidjela rijeđe ali mi je djelovala isto friendly, još jedna sestra kojoj nisam uhvatila ime, a ta je pak najdraža od svih Da se razumijemo da nisu svaki dan od volje za buci-buci, gužva je na odjelu i od silnih pacijenata one ponekad ne znaju kud će prije, ali ako te vide da si u klincu ili na rubu sloma, zagrljaj i lijepu riječ ćeš dobit.

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

drago mi je to čuti !!! znam da ni njima nije lako,uvijek su krcate čekaone ali dovoljno je i nama teško tako da svaka lijepa riječ i utjeha dobro dođu

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Draga moja,neznam dali si čitala moji post dok sam bila u dugom protokolu, bila sam nekih 10 dana prije očekivane menge po Decapeptyle,dobila ih 8,ali menga mi je kasnila pa sam morala vadit betu,izgubiš cijelo jutro u lab.pa onda epruvetu nosiš u drugu zgradu,pa čekaš nalaze,kad su gotovi opet ih nosiš na humanu.....uglavnom kako je beta bila neg dobila sam samo još 2 Decapeptyla,ali menga mi je kasnila i dalje,pa sam svaka dva dana bila na humanoj po th,iako sam im rekla da računaju da imam ciklus na 35 dana s time da mi i zna kasnit. Neznam koliko su ti redoviti ciklusi,ali mislim da ako sa time nemaš problem onda super jer će sve štimat! A što se pikanja tiće to nije tako strašno,uštipni se,stisni zube i uštrcaj brzo jer malo pecka,ja bi se znala jako pritisnut tako da me više to bolilo nego injekc. Samo hrabro

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj butterfly101 prvotno napisa Vidi poruku
    Draga moja,neznam dali si čitala moji post dok sam bila u dugom protokolu, bila sam nekih 10 dana prije očekivane menge po Decapeptyle,dobila ih 8,ali menga mi je kasnila pa sam morala vadit betu,izgubiš cijelo jutro u lab.pa onda epruvetu nosiš u drugu zgradu,pa čekaš nalaze,kad su gotovi opet ih nosiš na humanu.....uglavnom kako je beta bila neg dobila sam samo još 2 Decapeptyla,ali menga mi je kasnila i dalje,pa sam svaka dva dana bila na humanoj po th,iako sam im rekla da računaju da imam ciklus na 35 dana s time da mi i zna kasnit. Neznam koliko su ti redoviti ciklusi,ali mislim da ako sa time nemaš problem onda super jer će sve štimat! A što se pikanja tiće to nije tako strašno,uštipni se,stisni zube i uštrcaj brzo jer malo pecka,ja bi se znala jako pritisnut tako da me više to bolilo nego injekc. Samo hrabro
    hvala puno na pojašnjenju i tebi i svim curama koje su uvijek na raspolaganju za brzu i pravu info. iskreno, tek kad sam počela čitati vaše postove na moju dilemu sam skužila o čemu se radi. ja imam redovne cikluse, od 26-28 dana, tako da nisam niti razmišljala o tome koliko se curama znaju otegnuti ciklusi. a što da se radi,valjda sam toliko usredotočena na svoje paranoje , da tuđe ne primjećujem !
    znam da ću izdurati, i za hsg i za prvu punkciju sam stisla zube pa ću valjda i injekcije nekako odraditi.
    sve mi se čini da će naša čekaona nakon godišnjih pucati po šavovima

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Thinkpink ma inekcije su pease of cake prema HSG-u i punkciji ja ih ni ne osjetim, ubiti manje boli kad se ide polako ni ne osjetim niš

Bebica_2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    Thinkpink ma inekcije su pease of cake prema HSG-u i punkciji ja ih ni ne osjetim, ubiti manje boli kad se ide polako ni ne osjetim niš
    potpisujem!
    ja si ih nisam sama davala imala sam pomoć frendice koja je inače medicinska sestra i davala mi ih je u trbuh mene je tako puno manje bolilo, odnosno peklo nego u ruku, zahvaljujuć salu

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    javim ti da li je tako i kod mene .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •