Da pojasnim,na tecaju u VŽ su nam pričali koje su indikacije za hitni porod, između ostalog spominjali su i mekonij u plodnoj vodi, kada je voda zatamnjena, jako zamućena i sl...onda se ako nije krenulo prirodno (najčešće krene vrlo brzo) inducira porod da beba ne bi udahnula taj "feces" u pluća, svašta nešto.. Međutim, mala količina mekonija u plodnoj vodi više je indikacija da je beba zrela, jer ako se uspije pokakiti u maternici to znači da ce potpuno funkcionirat u vanjskom svijetu. Mislim da nam je Erika rekla (nemojte me drzat za rijec mozda je bio i koji od doktora) da kod blaže zamucene vode trudnica se zadrzi na promatranju ali se ne inducira odmah porod već se pričeka da krene sam. Prema onom što sam čitala na tu temu, monitorira se rad bebina srca, pregledava UZV, daklem "bave" se malo trudnicom... evo i neki člančić : http://pregnancy.about.com/od/laborc...a/meconium.htm
On a more brighter side, svim curkama koje ocekuje porod u VŽ želim puno dobre vibre i super osoblje koje ce bit na usluzi! Ne dajte se smesti...Moj slučaj je bio malo, hm ajmo reć da sma imala peh...ali svejedno sve je prošlo pozitivno na kraju. Rodila sam vaginalno, s par šavova, od kemije tu je bio drip, ostalo smo uredno izbjegli....
valjda bude bolje iduci put.
![]()