Stranica 26 od 41 PrviPrvi ... 16242526272836 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,251 do 1,300 od 2033

Tema: Varaždin 5. dio

Legolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Canaj prvotno napisa Vidi poruku
    Legolina - molim te daj javi - gdje bi mogla još potkrijepiti situaciju da "mekonij nije indikacija za hitnost poroda"? evo ne stignem čačkat ovaj čas, a silno me zanim da imam taj podatak, za svaki slučaj,....
    Da pojasnim, na tecaju u VŽ su nam pričali koje su indikacije za hitni porod, između ostalog spominjali su i mekonij u plodnoj vodi, kada je voda zatamnjena, jako zamućena i sl...onda se ako nije krenulo prirodno (najčešće krene vrlo brzo) inducira porod da beba ne bi udahnula taj "feces" u pluća, svašta nešto.. Međutim, mala količina mekonija u plodnoj vodi više je indikacija da je beba zrela, jer ako se uspije pokakiti u maternici to znači da ce potpuno funkcionirat u vanjskom svijetu. Mislim da nam je Erika rekla (nemojte me drzat za rijec mozda je bio i koji od doktora) da kod blaže zamucene vode trudnica se zadrzi na promatranju ali se ne inducira odmah porod već se pričeka da krene sam. Prema onom što sam čitala na tu temu, monitorira se rad bebina srca, pregledava UZV, daklem "bave" se malo trudnicom... evo i neki člančić : http://pregnancy.about.com/od/laborc...a/meconium.htm
    On a more brighter side, svim curkama koje ocekuje porod u VŽ želim puno dobre vibre i super osoblje koje ce bit na usluzi! Ne dajte se smesti... Moj slučaj je bio malo, hm ajmo reć da sma imala peh...ali svejedno sve je prošlo pozitivno na kraju. Rodila sam vaginalno, s par šavova, od kemije tu je bio drip, ostalo smo uredno izbjegli.... valjda bude bolje iduci put.

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

Citiraj buci-buci prvotno napisa Vidi poruku
    Ima li netko s pozitivnim iskustvima iz Vž?
    Ja rodila u 4 mj u vž i sve bilo super od doktora, sestara, babica... i sad se čudim da se toliko toga promjenilo???? Meni tj. mojoj bebi nisu nikad nudili adaptirano mlijeko bez da bi me pitali ili da bi ja tražila (jer beba nije odma prihvatila dojku).
    a što se tiče amnioskopije tek su je radili u 39 tt a moj ginekolog me poslao u trudničku ambulantu već u 37 tt jer sam se počela otvarati i beba bila na zadak. a nijedan pregled a ni amnioskopija me nije boljela.
    A i porod je super prošao ... rodila na stolčiću, primalja masirala međicu i samo malo popucala tako da nije bilo potrebe šivati, a svi su bili jako ljubazni i zadovoljna time što sam rodila tamo

Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Legolina prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da nam je Erika rekla (nemojte me drzat za rijec mozda je bio i koji od doktora) da kod blaže zamucene vode trudnica se zadrzi na promatranju ali se ne inducira odmah porod već se pričeka da krene sam. Prema onom što sam čitala na tu temu, monitorira se rad bebina srca, pregledava UZV, daklem "bave" se malo trudnicom...
    - ovo zvuči baš onako kako treba - hvala! ako se doista i odlučim za VŽ onda ću još vidjet tamo na licu mjesta

katarinam - super pozitivno!

Datum pristupanja
    Jul 2011
    41

Početno

[QUOTE]
    Citiraj Legolina prvotno napisa Vidi poruku
    Draga TinaM,
    možeš se naručit kod svog ginića pa i u 37. tjednu.
    To sam već napravila, hvala ti.
    Inače, mekonij kao takav nije indikacija za hitan porod ...
    Ne znam dal je ili nije, no prvi sam put imala gadnu situaciju s mekonijem, tako da ne bi riskirala. Otvorila sam temu gdje molim savjet obzirom na svoju situaciju pa ako imaš vremena pročitaj što mi se desilo, reci kaj misliš...

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Legolina, pisala si da ti je rađena amnioskopija u 29. tj. i da je onda to potaknulo porod - valjda je bio tipfeler? Meni su sa starijim djetetom radili tamo amnioskopiju s 37 tjedana, što je također potaknulo porod, iako je beba bila visoko. Porod je unatoč tome dobro prošao, ali dijete sam nosila po cijele dane, inače bi neutješno plakao - možda su mu baš falili ti zadnji tjedni u mami?. Ovaj put su mi rekli da amnioskopiju rade svima redovito od 38. tjedna ako postoji otvorenost. Meni se nije dalo doći tamo pa tražiti ovo dajte, ono nemojte, opterećivati se tko će me pregledavati, jer nisu svi nježne ruke (bila sam otvorena i to cijeli zadnji mjesec), a imala sam povjerenja u ginekologa koji mi je vodio trudnoću ambulantno. No, isto bih došla da sam prošla termin.
    TinaM
    , ja samo nisam htjela preuranjeni porod, kakav mi se već bio desio, ne bih se usudila odbiti amnioskopiju nakon punog termina. Mada, išla bih po mogućnosti dr koji to obavlja nježno, kao i na preglede. Čime se sve žene trebaju opterećivati, umjesto da mogu doći, opustiti se i prepustiti ...
    Inače, moja oba poroda u Varaždinu bila su prekrasna, prirodna (osim eto te nepotrebne amnioskopije prošli put), i uvjeti su dobri i ima divnog osoblja. Ali tema nisu porodi, ni kakvih ima pojedinaca tamo, nego sam htjela realno opisati stanje rodilišta. Vjerujem da ima i prodojećih sestara na babinjačama, ali tamo se koriste bočice i dude, iako ne bi smjele ako bolnica ima status prijatelja djece. Ne znam imaju li uopće? Status prijatelja majki nemaju, kao ni u ostalim našim rodilištima. Pretpostavljam da je varaždinsko među najboljima u HR, ali dok ne možete tamo doći bezbrižno, bolje da znate da trebate biti informirane da bi bile zadovoljne! Sretno svima !

Datum pristupanja
    Jul 2011
    41

Početno

Ima li netko s pozitivnim iskustvima iz Vž?
    Ima pozitivnih iskustava, no evo, nas nekoliko smo baš zapele,
    a i u potpunosti se slažem s fish kad veli da je bolje biti informiran da bi na kraju mogla biti zadovoljna.

buci-buci, javit ćeš nam kak si prošla na pregledu, iako vidim da ti nitko odgovorio na pitanje o rasporedu?

Datum pristupanja
    Jul 2011
    41

Početno

Kako se može doći do primalje Erike prije poroda?

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Na ovaj 042 393 108 br. telefona u bolnici pa tražiš Eriku, a možda postoji koji drugi način, ne znam.

buci-buci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ja jesam prvorotka i zapravo ne znam što me čeka, ali ipak osjećam se spremno psihički i fizičk. Tijekom trudnoće sam pročitala dosta stručne literaure, te sam pratila forum i iskustva dugih žena. Za Vž sam se odlučila jer je moja sestrična dva puta rodila tamo i ima samo riječi hvale. Nisam od onih koje se lako nagovori na nešto pa ću nastojati i ovaj put da mi pregledi, a kasnije i porod bude što je više moguće prema mojim željama odnosno prema planu poroda. Naravno dokle god je malecki dobro.

TinaM - javim u ponedjeljak čim se vratim iz Vž.

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

Ja jesam prvorotka i zapravo ne znam što me čeka, ali ipak osjećam se spremno psihički i fizičk. Tijekom trudnoće sam pročitala dosta stručne literaure, te sam pratila forum i iskustva dugih žena. Za Vž sam se odlučila jer je moja sestrična dva puta rodila tamo i ima samo riječi hvale. Nisam od onih koje se lako nagovori na nešto pa ću nastojati i ovaj put da mi pregledi, a kasnije i porod bude što je više moguće prema mojim željama odnosno prema planu poroda. Naravno dokle god je malecki dobro.

TinaM - javim u ponedjeljak čim se vratim iz Vž.
    evo i ja sam bila prvorotka i dobila porod kakvi sam baš željela....

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

buci-buci najvažnije je da znaš što želiš i ako ide sve svojim tokom onda češ to i ostvariti......

želim ti sreću i da ti sve ostvari kako si poželiš i da ti porod bude lagan.

Datum pristupanja
    Jul 2011
    41

Početno

[QUOTE]
    Citiraj oka prvotno napisa Vidi poruku
    Na ovaj 042 393 108 br. telefona u bolnici pa tražiš Eriku
    Hvala.

buci-buci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Evo mene sa friškim informacijama iz Vž. Zasada je sve onako kako sam i očekivala. Kad sam došla bila je gužva no sve je išlo prilično brzo. Nitko od osoblja nije bio ni najmanje nervozan, štoviše sestra na ctg-u je bila stalno nasmijana i zezala se s nama. Pregledala me dr. Majcen, a pregled nije bio ni najmanje neugodan. Čak mi je napravila bris rodnice na BHS-B, da ne moram ići na mikrobiologiju. Nekako mislim da ako vi dođete pozitivni i nasmješeni razoružate ih na prvu. Eto, koja se sprema na na pregled, samo opušteno.

Legolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Fish prvotno napisa Vidi poruku
    Legolina, pisala si da ti je rađena amnioskopija u 29. tj. i da je onda to potaknulo porod - valjda je bio tipfeler?
    jest. mislila sam 39. tebala bih ti izmjeniti u postu..al ne znam kako...?!

Datum pristupanja
    Jul 2011
    41

Početno

Pregledala me dr. Majcen
    Jel si možda provirila raspored za ostale dane?
    Posljednje uređivanje od tinaM : 29.08.2011. at 23:41

buci-buci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Na vratima je samo raspored do srijede. Vjerojatno od 1. ide novi raspored. Utorak dr. Špoljarić, a u srijedu mislim dr. Biljanić ili nešto sl. nisam sigurna da je to točno ime. Naručila me je opet u ponedjeljak pa ću onda vidjeti raspored za cijeli tjedan.

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

bila sam i ja jučer na pregledu, i stvarno je išlo brzo.
    ovo mi je bio prvi pregled kod dr. majcen i jako mi se svidjela, za razliku od ostalih doktora pročitala je sve moje papire u vezi trudnoće i pogledala nalaze, a tek nakon toga je radila pregled. u 40-tom tjednu sam i nije radila pregled plodne vode, samo uzv.
    što se tiče rasporeda, mislim da je počeo biti onaj "standardni"- pon dr. majcen, ut. dr. špoljarić, sri. dombaj, čet. karađa, pet. dr. vidaković.

kako je meni ovo druga T u vž rodilištu mogu reći da jedino što me ovaj put smeta je to što nemaš doktora koji te prati od prvog pregleda do kraja, nego te šaltaju od jednog do drugog.
    prvi put to nije bilo tako, bila sam kod dr. j i on me naručio svaki put kad bi on bio u ambulanti ili dežuran, tako sam imala neku sigurnost jer je znao sve o mojoj T.

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

Citiraj sunce moje malo prvotno napisa Vidi poruku

kako je meni ovo druga T u vž rodilištu mogu reći da jedino što me ovaj put smeta je to što nemaš doktora koji te prati od prvog pregleda do kraja, nego te šaltaju od jednog do drugog.
    prvi put to nije bilo tako, bila sam kod dr. j i on me naručio svaki put kad bi on bio u ambulanti ili dežuran, tako sam imala neku sigurnost jer je znao sve o mojoj T.
    eto baš lijepa iskustva od vas cure...

a ja u svojoj trudnoći bila uvijek na pregledu kod dr. vidakovića i to mi je bilo ok.... a dolazila u trudničku ambulantu već od 37 tt

stanam avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ja sam primijetila da samo noću sestre nose flašicu - a sad jel adaptirano ili neka glukoza ne znam. tako mi je bilo oba puta. prvi put me probala zastrašit sa gubljenjem na težini ali sam graknula da makne to od bebe. normalno je da gube malo na težini. uglavnom kad bebe plaču evo njih sa flašicom. preko dana ni traga ni glasa.
    želim svima lijepo iskustvo poroda i sretno s dojenjem

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

i meni je B. gubio na težini pa su nudile bočicu, ja sam rekla da može ali da će prvo dojiti a tek onda da ću mu dati bočicu.
    nije bio zainteresiran, nakon toga više nisu nudile.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

stanam vjerovala ili ne neka djeca stvarno jako puno izgube na težini u ta 3 dana, pogotovo ako mama nema mlijeka (ni kapi doslovno) prvih 5 dana nakon poroda
    meni se to dogodilo s prvim djetetom - pala je sa 3670 na 2980, a to je stvarno puno. zvali su pedijatra odmah jer su mislili da je bolesna.
    s drugim nisam ponovila istu grešku i kad sam skužila sa nema kaj jesti tražila sam sama adaptirano + tražila otpust doma dan nakon poroda.
    a nije da ne znam kaj govorim, evo dojim već 4 godina bez prekida

Datum pristupanja
    Jul 2011
    41

Početno

s drugim nisam ponovila istu grešku i kad sam skužila sa nema kaj jesti tražila sam sama adaptirano + tražila otpust doma dan nakon poroda.
    a nije da ne znam kaj govorim, evo dojim već 4 godina bez prekida
    Znači, bolje je dati adaptirano da ne gubi na težini?
    A za to vrijeme se mama izdaja?
    Posljednje uređivanje od tinaM : 01.09.2011. at 21:27

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

a zašto bi se izdajala ako je dijete na sisi 0/24, a mlijeka očito nema?

ja sam dala i dala bi i ponovno jer ne mogu izmisliti nešto čega jednostavno nema

meni su priče o potocima mlijeka i "kamenim" sisama dan nakon poroda SF, iako znam cure koje su i to doživjele... eto ja nisam među njima

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

skoro sve bebe izgube nešto na težini, oni toleriraju do 10% od porođajne težine

stanam avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Zara1 vjerujem i normalno da ako dijete gubi puno da mu treba pomoć.
    ovdje je bilo čisto zastrašivanje i to samo noću. ako toleriraju 10% mogu to i reći a ne strašit.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Zara1 prvotno napisa Vidi poruku

ja sam dala i dala bi i ponovno jer ne mogu izmisliti nešto čega jednostavno nema

meni su priče o potocima mlijeka i "kamenim" sisama dan nakon poroda SF, iako znam cure koje su i to doživjele... eto ja nisam među njima

Potpuno se slažem....
    Meni je mlijeko nadošlo odmah nakon prva dva poroda (ali bebe nisu "prosisale" odmah manje bitno za ovu temu.....)..
    A sad nakon trećeg; beba je počela vući odmah po porodu, par minuta, i tako dva dana a od mlijeka ni kapi samo ranjene bradavice... Tad sam tražila da ga nahrane (dva puta...) i sve pet... Treći dan smo išli doma, došlo mlijeko i dojila bez ikakvih problema....
    S time da nije gubio na težini al se derao jako, i mučio gladan... a mene bradavice rasturale od boli...
    Posljednje uređivanje od Cheerilee : 02.09.2011. at 21:28

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

skoro sve bebe izgube nešto na težini, oni toleriraju do 10% od porođajne težine
    Meni su tolerirali i više, A. je izgubio točno 15% od porođajne težine. Ja nisam htjela bočicu, doktorici je sve izgledalo ok, i pustili su me doma. Počeo je dobivati tek oko 7. dana života, i s mjesec dana imao kilu više od otpusne. Vrlo slično ponovilo se i s curom.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Dan nakon poroda mlijeko nikako ne može krenuti, samo kolostrum koji je bebama sasvim dovoljan jer je kapacitet bebinoga želuca prvoga dana 5-7ml (veličina špekule, frnje, pikule), trećega se veličina udupla, a 7.dana je veličine ping-pong loptice. Zamislite dati im i 10-15ml u tom prvom danu, potpuno nepotrebno.
    Mlijeko nadolazi između 3. i 5. dana. Tih prvih dana je kolostrum vrlo bitan, to je kao koncentrirana emulzija bogata živim tvarima koja je bebama sasvim dovoljna i nikakvo dodatno mlijeko im nije potrebno.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Indi prvotno napisa Vidi poruku
    Dan nakon poroda mlijeko nikako ne može krenuti, samo kolostrum koji je bebama sasvim dovoljan jer je kapacitet bebinoga želuca prvoga dana 5-7ml (veličina špekule, frnje, pikule), trećega se veličina udupla, a 7.dana je veličine ping-pong loptice. Zamislite dati im i 10-15ml u tom prvom danu, potpuno nepotrebno.
    Mlijeko nadolazi između 3. i 5. dana. Tih prvih dana je kolostrum vrlo bitan, to je kao koncentrirana emulzija bogata živim tvarima koja je bebama sasvim dovoljna i nikakvo dodatno mlijeko im nije potrebno.
    hvala kaj si mi pojasnila jer ja to nisam znala

a mlijeko dan nakon poroda može itekako krenuti, pa muž je prijateljici drugi dan nosio izdajalicu jer nije znala što bi s njim, a ručno nije mogla izdojiti ništa

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

mislim da problemi nastaju baš jer svi i u bolnici i majke očekuju da mlijeko odmah krene! Pa ako ne krene prvi dan onda tu upada bočica!
    Dobro ne misle valjda svi tako ali puno problema nastaje baš zbog toga! al to nije tema za rodilišta, ne?!

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

zara, moja je pogreška jer nisam naglasila da se ne obraćam tebi, nego ističem činjenicu da kod većine žena mlijeko nadolazi u vremenu koje sam napisala i cilj moga posta nije poučavanje tebe , nego da buduće mame koje budu čitale ovu temu ne očekuju prerani dolazak mlijeka i poučene tvojim primjerom, a u brzi za bebu daju adaptirano.
    Kao savjetnica, dopusti mi, imam pravo osvrnuti se na to, a nevezano za tebe osobno. Davanje adaptiranoga mlijeka u prvim danima je aposlutno nepotrebno, ako dijete doji i može omesti uspostavu dojenja ako se krene s bočicom te u konačnici dovesti do preranoga odustajanja od dojenja, nažalost, to je naša realnost jer samo 11% mama doji dulje od 6mjeseci. Informacije o veličini želuca koje sam navela su samo da otklone brigu da su bebice gladne i da im trebaju veće količine mlijeka u tim prvim danima, njima je potreban kolostrum koji ima laksativno djelovanje pa pomaže izbacivanju mekonija, te živim tvarima koje oblažu crijeva i pripremaju ih za hranjenje. Naravno, svim mamama dojenje ne krene jednako lako i razumljivo je da su pod većim stresom od mama kojima krene jednostavnije ili im mlijeko nadođe prije.

I da, ovo nije tema za rodilište, stoga se sklanjam s puta, osim ako me put ne navede k vama, o čemu sve više razmišljam

Datum pristupanja
    Jul 2011
    41

Početno

za sve koje planiraju na pregled u TA, novi raspored za rujan.
    pon, pet - Majcen, uto, čet - Špoljarić, sri - Dombaj

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Ja ću isto prokomentirati to s dojenjem i mislim da ima veze s temom. Što god da se događa prvih dana, ako rodilište ima status prijatelja djece - a i dalje ne znam ima li ili nema (zna li itko ), tada ne može biti rješenje bočica + duda. Postoji li u tom rodilištu ikakav način hranjenja djece adaptiranim mlijekom osim bočice? A tek dude: nijedno gladno dijete nije se najelo od dude, ne? Čak i ako je adaptirano stvarno potrebno, je li pravi način za odluku o tome da po noći upadne nervozna sestra, izvadi bočicu iz džepa i gurne je djetetu u usta? A da ne spominjemo to da se ne radi o nečemu bezuvjetno dobrom i sigurnom za svako dijete - neka djeca ne toleriraju adaptirano.

U rodilištu mame ne bi trebale biti pod pritiskom da ako beba jako plače, ne gine joj sabotaža dojenja.

Za mame kojima je drugi dan poslije poroda navrlo mlijeko znam teoretski, ali nikada takvu nisam upoznala, dok poznajem mnoge kojima nije. Za jedno svoje dijete znam da je nekoliko dana bilo gladno, i jako je plakalo, ali znala sam da nije u opasnosti po zdravlje i to smo otrpili upornim nasisavanjem na prazno i plakanjem. Rezultat? Izašli smo iz rodilišta s 2800 g, a nakon mjesec dana pune dvije kile u plusu na težini. Da je bolje izdajanje i adaptirano, djeca bi se rađala s izdajalicom pod jednom i bočicom pod drugom rukom.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja moram priznati da 2007 kad sam u Vž rodila P. nikakvu bočicu i dudu nisam vidjela.
    Čak je sestra mami koja je bila sa mnom u sobi preporučila da što manje koristi dudu koju je ponjela sa sobom.

Zar se i tamo situacija promjenila?

na znam, što se više borimo za nešto, to su rezultati gori..........

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj AndrejaMa prvotno napisa Vidi poruku
    Ja moram priznati da 2007 kad sam u Vž rodila P. nikakvu bočicu i dudu nisam vidjela.
    Čak je sestra mami koja je bila sa mnom u sobi preporučila da što manje koristi dudu koju je ponjela sa sobom.

Zar se i tamo situacija promjenila?
    Ja 2008. jesam, itekako. Čak mi je jedna sestra tada rekla da sam taj dan bila jedina na odjelu čije dijete nije dobilo bočicu. Ne znam za bolje od toga, a drago mi je ako su bila bolja razdoblja. I dalje ne znam jesu li ikad bili bez bočica i davali adaptirano na drugi način.

Mucasta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I ja sam rodila 2008. Moje je iskustvo sasvim suprotno. Sestre su se trudile pokazati mi što i kako oko dojenja. Žena koja je bila sa mnom u sobi je inzistirala na bočici i sestra ju je nekoliko puta odbila jer joj je mlijeko štrcalo. Ali kako je bila uporna i baš nije htjela dojiti, sestra joj je nevoljko pripremila bočicu. Bebica mi je dobila i žuticu, pa su mi pokazivale kako se izdajati i da mogu donjeti svoje mlijeko u dječju sobu. Na kraju je taj jedan dan ipak dobila bočicu, jer moje mlijeko još nije nadošlo, ali dan nakon toga je krenulo u potocima... No za svo osoblje, ja eto, imam samo riječi hvale.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja rodila u vž 2008 i 2010 i za oba moja boravka svi su bili izuzetno prodojeći, ali stvarno

prvi porod je bio carski, beba mala, dosta gubi na težini, mlijeka niotkud (počelo polako nadolazit tek 5. dan) i ona nikako neće primiti bradavicu
    rekli su mi da će joj morati dati bočicu ako nastavi gubiti na težini i ja sam se složila
    prije svake bočice svaka sestra je samnom provela 10-15 minuta pokušavajući je namjestiti pravilno na cicu, onda su nas pustili da cikimo i tek onda su joj dali bočicu
    jer je gubila na težini, a rođena je sa 2600g (a ispod, čini mi se, 2500g ne puštaju doma)
    i čim je malena počela prihvaćati bradavicu i ponešto i papati, smanjili su bočice, a doma smo išli u potpunosti na ciki

drugi porod je bio vbac, malena je bila puno veća i već se u rađaonici prištekala na ciku i nije puštala
    točno 48h nakon poroda mlijeko nadošlo u roku od jednog sata tako da sam mislila da će mi cice eksplodirati - muž trčao po izdajalicu
    ni meni ni cimerici kojoj je maleni dosta plakao nitko nije ni spomenuo ni ponudio bočicu
    čak je cimerici sestra rekla da malog ne nosa po sobi kad počne plakati, već da ga stavi na cicu svaki put

Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

AndrejaMA - veliš da si rodila u Vž 2007, a vidim da u siječnju stiže curica....
    evo i nama krajem siječnja stiže curica i jako naginjem planiranju poroda u Vž
    hočeš ti opet put vž'? (ak smijem pitati) ...bilo bi mi super da čujem najfriškije dojmove i općenito nekog za "kla-fe-že"

ivanche avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Rodila sam ja prije tri mjeseca, ako ti je to dovoljno friško
    Sve je bilo stvarno super.
    I istina je da ima jedna sestra koja ništa ne pita nego po noći donese bočicu i želi dati djetetu bez pitanja. Kad je meni došla ja sam joj samo rekla da ne želim da joj daje. Ona je rekla ok i otišla i nije ništa dramila.
    Isto tako ima i sestra koja je zadužena da pokaže sve oko dojenja ako je potrebno.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ivanche,
    daj nam još malo informacija, kao najfriškija koja se javila....
    kako gledaju na "strance" koji dolaze u njihovu bolnicu
    da li je bilo problema pri prvom dolasku na pregled (jesi li uopće bila i u kojem tjednu)
    treba li se najaviti ili samo dođeš
    postoji li raspored dežurstava u bolničkoj ambulanti ili kako dođeš
    ja sam prošli put odlazila u popodnevnim staima na dežurstvo lječnika, može li se i sada tako

canaj, da , prema svemu sudeći opet ću u Vž, nekako mi je prirastao srcu.........bilo mi je predivno, pa želim i za moju novu srećicu isto tako predivan porod i prve dane.

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

evo mene s najfriškijim informacijama
    prije par dana imala sam uspješni VBAC, beba 4130g i 52 cm.
    sve je bilo kako treba, pogotovo u rađaoni gdje sam uz primalju kseniju (ako sam dobro zapamtila) uspjela ono što sam mislila da neću moći.
    poslije na odjelu je bilo ok, sestre i doktori su bili korektni.
    dojili smo od početka kako treba i nitko nam ništa nije nudio.
    isto tako i mojim cimericama.
    mislim da davanje AD bebama ima veze i sa mamama, jer je jedna cimerica bebi od dan vremena na njeno plakanje davala dudu a ne cicu!
    eto, ako treba još kakvih info pitajte!

ivanche avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Prvi puta sam išla dosta rano tamo na pregled jer sam imala sumnju na iugr, tamo su me odmah primili i pregledali.
    Bila sam samo na jednom redovnom pregledu pred kraj trudnoće i rekli su da se ne treba najaviti pa nisam. Išla sam ujutro, mislim oko 38.tjedna, ne sjećam se više točno. Ali tamo nema nikakvih gužvi tako da sam sa odlaskom tamo, pregledom, ctg-om, kavom i povratkom bila doma ranije nego kad sam tu išla na pregled.
    Uopće me nisu gledali kao stranca, samo sam trebala donijeti uputnicu od gin.
    Ne znam, pitaj što te još zanima.

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj ivanche prvotno napisa Vidi poruku
    Rodila sam ja prije tri mjeseca, ako ti je to dovoljno friško
    Sve je bilo stvarno super.
    I istina je da ima jedna sestra koja ništa ne pita nego po noći donese bočicu i želi dati djetetu bez pitanja. Kad je meni došla ja sam joj samo rekla da ne želim da joj daje. Ona je rekla ok i otišla i nije ništa dramila.
    Isto tako ima i sestra koja je zadužena da pokaže sve oko dojenja ako je potrebno.
    ivanche ti si negdje rodila kad i ja, ja sam 13.06. i sjećam se da su dolazili ljudi iz Zg-a jednoj mami u posjetu! (vidjela sam ih kroz prozor)

slažem se-ima jedna sestra koja uvijek hoda sa bočicom po noči!

Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj AndrejaMa prvotno napisa Vidi poruku
    canaj, da , prema svemu sudeći opet ću u Vž, nekako mi je prirastao srcu.........bilo mi je predivno, pa želim i za moju novu srećicu isto tako predivan porod i prve dane.
    aaaaaah, prirastao srcu baš super...!! i baš mi je drago...
    hoćeš ići tamo na onaj "tečaj" što se ide par tjedana, jednom tjedno? ...ja ću ići sigurno samo još ne znam kada....ako je dosta da dodjem na pregled u 38tt. za taj tečaj se sigurno trebam pojaviti ranije kaj ne? vjerojatno najbolje da tam pitam direktno.....

Citiraj sunce moje malo prvotno napisa Vidi poruku
    evo mene s najfriškijim informacijama
    prije par dana imala sam uspješni VBAC, beba 4130g i 52 cm.
    sve je bilo kako treba, pogotovo u rađaoni gdje sam uz primalju kseniju (ako sam dobro zapamtila) uspjela ono što sam mislila da neću moći.
    poslije na odjelu je bilo ok, sestre i doktori su bili korektni.
    dojili smo od početka kako treba i nitko nam ništa nije nudio.
    isto tako i mojim cimericama.
    mislim da davanje AD bebama ima veze i sa mamama, jer je jedna cimerica bebi od dan vremena na njeno plakanje davala dudu a ne cicu!
    eto, ako treba još kakvih info pitajte!
    aaaaaaaaaah :raznjež + raznjež: prije par dana !!!! čestitam!!!!
    evo upravo se nadam takvom scenariju....isto me čeka VBAC.....

ivanche - evo srećom sestre sa bočicom se ne bojim niti mrvicu....tak je to u mojoj glavi...
    i tebi čestitam!!
    super ste cure - fala kaj ste se javile! sve ste baš vesele glede vaših poroda i to mi je odlično

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Canaj, ako ces na tecaj, oni pocinju pocetkom mjeseca, pa si racunaj da ga obavis u sijecnju, ako ti je termin u veljaci.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja neću na tečaj.
    Bili već dva puta - jednom u Merkuru jednom u Vž.
    Ako to nije dosta za teoretsku "edukaciju", onda se valjda računa prisustvovanje na barem jednom porodu.

A ako im je do para, platit ću im.... ali onda stvarno uzimaju gdje stignu...

Samo se bojim da možda neću stići do Vž, ali kad bolje razmislim, brže dođem od kuće do Vž, nego po recimo gradskoj gužvi do Merkura.
    A i djecu onda možemo usput "frknuti" baki u Čk, u Zgb nemamo kamo s njima, nema ih tko pričuvati, osim ako unaprijed ne smislimo neku strategiju...

ivanche avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Trebaš nazvati i dogovoriti se da ti samo napišu potvrdu jer bez toga ne puštaju tate. Mi smo ostavili potvrdu iz Zagreba kad sam bila na kontroli i onda nam je dr. napisala i tamo nas je čekala potvrda.

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Bok cure nova sam na forumu pa ako se omakne kakva tehnička bedastoća imajte strpljenja.
    U 30-om tjednu sam i planiram roditi u VŽ potaknuta (većinom) pozitivnim iskustvima iz tog rodilišta. Svakako želim izbjeći epi jer rez osjećam povremeno od prvog poroda prije 2 godine, a posljednjih par mjeseci trudnoće mi je baš upropašteno zbog konstantne boli. Nadam se da u Varaždinu nije toliko rutinska epi kao u zg-u.

zanima me da li postoji mogućnost da uzimaju bebu barem preko noći, odnosno da izbjegnem potpuni rooming in?
    Svjesna sam da će neke žene odmah graknuti, ali prvi put mi je tih par dana odmora značilo puno jer se nisam bila u stanju brinuti za sebe a kamoli za bebeka

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mislim da nema mogućnosti noćnog roominga, ali stvarno samo mislim....
    Možda sam u krivu.....
    Neka se jave druge cure koje su bile.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Koliko se ja sjećam na predavanjima je sestra nešto spominjala o tome, da je to moguće, ali nisam sigurna.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •