Stranica 4 od 6 PrviPrvi ... 23456 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 280

Tema: Grupa za podršku - za žene koje se žele početi rano dizati - a ne ide im baš...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne, nego sam ja živčenjača
    meni treba više, ali ja ne mogu

korijene nekako pronalazim u tome što je moj otac ranoranilac i nikada mi nije dao spavati.
    u smislu: dan je da se iskoristi, a ne da se prospava.p

a ja mislim kako bi dulje spavanje u meni izazvalo strahovit osjećaj krivnje.

da, ovo je već za psihijatre i ležaljke.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I mene je mama uvijek ujutro budila sa sličnim tekstom, ali nije me se primilo.

Ova tema mi je totalni science fiction: da se netko želi ustati u pet a ne mora.

Budim se retko u pet, samo po kazni (da jednom u životu citiram Đorđa Balaševića).

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

meni nije SF, nego sam uvjerena u onu: if it is important, you'll find a way, if it's not, you'll find an excuse
    o čemu mi pričamo? da se neko tu treba i želi dignut, digo bi se.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jutros sam se probudila prvo u 6 i 20 jer je bebuša htjela dorucak. pa sam se ustala zatvorila kucu, odrezala klincima kruh za dorucak, jos malo premetala bebusu po krevetu, a onda smo zaspale obje oko 8 i probudile se u pol 10. nema mi pomoci.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ivarice, plati nekog da te zalijeva kantom hladne vode svako jutro u isto vrijeme pa ce doprijeti do mozga lol
    Posljednje uređivanje od MarijaP : 26.08.2011. at 10:13

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    meni nije SF, nego sam uvjerena u onu: if it is important, you'll find a way, if it's not, you'll find an excuse
    o čemu mi pričamo? da se neko tu treba i želi dignut, digo bi se.
    nije uopce tako jednostavno.
    naravno da nisam dosad zbog spavanja propustila nijedan avionski let, ali sam hrpu puta navila navecer sat u 5 ili 6 jer bi trebala učiniti (i propustila uciniti onda) nesto stvarno vazno, ali mozak je drukcije racionalizirao ujutro

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

a zašto je avionski let važan više od "nečeg stvarno važnog"?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    to me nema smisla pitati budnu

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

onda ti je najbolje sanjati da letiš

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    pa zato što košta i zato što ne čeka

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    nije uopce tako jednostavno.
    naravno da nisam dosad zbog spavanja propustila nijedan avionski let, ali sam hrpu puta navila navecer sat u 5 ili 6 jer bi trebala učiniti (i propustila uciniti onda) nesto stvarno vazno, ali mozak je drukcije racionalizirao ujutro
    Ovo dobro razumijem, iako sam ja jutarnji tip... Meni je problem ostati navečer dulje budna pa me mm redovito mora buditi npr. za doček Nove godine...a i tada se brzo poberem natrag spat. Nisam nikad mogla učiti noću, ali sam se relativno lako mogla dići ujutro. To možda ima veze s bioritmom, nemam pojma... Ne znam može li se tu na silu nešto bitno promijeniti. Možemo se tu i tamo prisiliti raditi nešto bitno u vrijeme kad nam tijelo treba odmor, ali ... štajaznam.... nema šanse da se ja navečer primim nekog intelektualnog posla. Moj mozak spava čak i kad su mi oči otvorene. Tko god može, trebao bi zapravo posao i dnevne aktivnosti prilagoditi svom ritmu, a ne obrnuto. Nažalost, mnogi od nas za to nemaju priliku od prvog školskog dana do kraja radnog vijeka.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam mišljenja da se ne treba forsirati za nešto za što očito nisi.
    Ja nisam jutarnji tip i nikad ne budem.
    Moje vrijeme je kad malog pošaljem na spavanje i dok se on uspavljuje ja nešto kuham za drugi dan, surfam, gledam tv, čitam,...
    Jedini problem je što i on nije jutarnji tip, tako da ide u krevet oko 22 i ustaje oko 9.
    To je dio koji me zezne, jer onda ja od 22 do 23.30 (kako koji dan) nešto radim, a ustajanje je u 06.30.
    Po zimi je lakše, kad pomaknemo malom spavanje ranije, ali onda se i ranije budi, a to vikendom nije dobro.
    Nikad na zelenu granu.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

pa nekako mislim da sve što je stvarno jako važno ili košta ili ne trpi odlaganje.
    ono što te ništa ne košta ili se može odložiti za kasnije ili ipak nije toliko važno.
    onda lijepo spavaš do krajnje granice odlaganja, pa ti dođe važno kao let.
    ili se počneš ustajati na zvono budilice kao da je svaki dan let.
    meni to ipak izgleda jednostavno

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam jedna od tih, ujutro mi treba jedno dva sata da profunkcioniram, a radit mogu do kasno u noć...ako malo "trenem" popodne radim punom parom do 3,4 ujutro. A ujutro mogu jedino zujat, ma da legnem u devet spavat i ustanem se u recimo sedam treba mi barem sat vremena da profunkcioniram. MM recimo kaže da je najproduktivniji na poslu od 7-8,30.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma znam i ja negdje u sebi da se ne treba forsirati nesto sto nisi (ja za razliku od peterlin, mogu ostati budna i do preksutra i funkcionirati, ali ne smijem zaspati ni sekunde) ali zeljela bi to pokusat pa sebi dokazat
    taj bed me prati jos od pocetaka faxa kad je prijateljica dosla s predavanja jednog, na njenom faxu omiljenog profesora
    on ih je pitao kad ustaju i kad je cuo odgovore, rekao im je - djeco moja, kako vi mislite ista u zivotu stici napraviti
    otad sam ja u bedu i razloge svoje neproduktivnosti opravdavam spavanjem

pa da mi se samo jednom probudit i odradit nesto i rec - covjek je bio u pravu
    ili se probudit pa vidjet da nije
    Posljednje uređivanje od ivarica : 26.08.2011. at 13:09

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Po meni je bolje da spavaš i živiš u blaženom neznanju.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nas je jednom u srednjoj skoli jedna profesorica htjela motivirat pricom o leonardu koji je spavao svakih dva sata po desetak minuta i stigao cuda izmislit i smislit, kontajuc da ce nas tim primjerom navuc da manje spavamo i vise djelujemo...

odgovorila joj moja frendica: zato jer je on sve stigao i sve smislio i izmislio, mi sad mozemo mirno spavat :D

ja sam inace jutarnji tip, godinama se navikla na nespavanje i kronicno pacenje nedovoljnim spavanjem, i nekvalitetnim (ono malo sto odspavam)...

al imam frendicu (bile cimerice na faksu), ta bukvalno ima pomaknut bioritam. ko da zivi u nekoj petoj vremenskoj zoni. skroz. jos onda smo se znale zezat kako bi trebala nekamo odselit, a sad smo konstatirale da bi joj ovdje kod mene bilo presuper i napokon bi funkcionirala onda kad se to od nje ocekuje

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo ja polako uspijevam
    zadala sebi za cilj da idem leci u 9, najkasnije 10
    i nakon dva tjedna redovitog ranog lijeganja, budim se u 6:30, 7
    i super mi je

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

i, jel profesor bio u pravu ili ne?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

znaš da mi je jako drago!
    osim što uzmeš svojih 9 sati sna ispod kojih ne funkcioniraš, očito ima istine u onoj da treba leći u istom danu u kojem si ustao.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    i, jel profesor bio u pravu ili ne?
    trebala bi ustajati u 5

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam zaključila da tih recimo 9h koji meni trebaju, ja ću ih spržiti 9, a sad da li ću ih spržiti navečer ili ujutro, manje bitno, jer ja do manje satnice neću doći, ergo, niti ću imati više sati u dan šta god ja radila.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    sa 8 sati sna mogu funkcionirati duže (ako je kraće od 8, može dan dva, ali duže od par dana ne može, padam i rušim se od nespavanja )... 9 mi je nekakav optimalan broj, s tim da se nerijetko zalomi i 10 ili 11 sati sna i čist mi je to doooobro
    Ja isto kao Anchi, a znalo se zalomit i 14 sati spavanja, ako bi se ovaj period od 7 ili 8 produžio. Voljela bih da mogu normalno funkcionirati s 5-6 spavanja, ali ne mogu, osjećam se kao zombi. Ne smeta mi ako je to zbog nekog tuluma ili druženja, dapače, postoji paradoks da nakon takvih situacija ujutro izgledam super, kao da sam se dobro naspavala. Ali, ako je to zbog drugog razloga i potraje par dana, ja se rušim.

Navečer mi se nikad ne spava, ali držim to pod kontrolom; svakako nastojim ići spavati prije ponoći, sve poslije toga znači osjećaj premlaćenosti sljedećeg dana. Volim svoj jutarnji mir, kad djeca odu u školu, a ja počnem raditi oko 7.30. To jutro mi je vrijeme najveće produktivnosti. Kad treba nadoknaditi san i kad mi to obaveze dopuštaju, nadoknađujem bez grižnje savjesti, jer ću kad se probudim bit brža i sposobnija da sve napravim što treba, a ne se vuć k'o prebijena mačka. Inače smo u kući podijeljeni tj. sinek i ja volimo spavati ujutro, a tata i kći se rano dižu, tako da nikome ništa ne fali,ako ja malo oduže odspavam.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam, meni oduvijek puno znaci i san (trajanje) ali i spavanje u mrklom mraku
    nadam se ustvari polako pomaknuti spavanje na 9, a buđenje u 6
    samo ce mm nastradati
    ja kad legnem, u mraku ne smiju svijetliti niti oci
    Posljednje uređivanje od ivarica : 13.09.2011. at 09:41

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

trebala bi ustajati u 5
    Evo opet mene antiprotivne-nije u 5 ništa zanimljivo, pogotovo kad bi htio spavat, a ne možeš...kako god se okrene-nikako zadovoljni.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Evo mi smo se uhodali preko tjedna, spavanje klinci 21, mi 22-23h, ustajanje mi 6, klinci 7. Imamo obaveze u subotu u 10 i nedjelju u 9h, tako da samo mrvu popustimo vikendom. Prijavljujem pobiljšanje raspoloženja i živaca zbog urednijeg spavanja. S tim da sam nježna prem sebi ovo 6 je laganini ustajanje kavica i to , ne skačem u radne pobjede odmah

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja se jutros probudila u 6:30 bez budilice i prije djeteta
    gotovo je
    nikad se više neću naspavati

a što je najgore, i to je već bilo kasnije nego što sam trebala biti na nogama

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ja kad legnem, u mraku ne smiju svijetliti niti oci

Ni meni, sve zamračim, kupila sam čepiće za uši, maskicu za oči (izgledam ko onaj Marsovac iz nekog starog crtića). Ne želim čuti ni vidjeti nikoga, eliminiram svaku pometnju. Čujem samo glas najmlađeg djeteta koje sa mnom spava jer ti dječji glasovi (opravdano) imaju takvu frekvenciju da ih moraš čuti i uz prigušenje.

Kad sam tek otvorila ovaj topic pomislila sam da nešto luđe u životu nisam čula, mislim, ljudi jedva jedvice dočekaju taj jadni vikend da se mogu naspavati do mile volje, a netko želi ne rano, nego fakat prerano buđenje. Aj, dobro, usput se to pretvorilo u temu o spavanju općenito, ovakvom ili onakvom, pa ću se i ja svrstati među spavače i reći da uvijek pamtim izjavu jednog vitalnog seoskog starca koji je, kao jedan od recepata svog zdravlja i dugovječnosti naveo: -"Nikad me sat nije budio!"
    Budući da me sat godinama budi svaki dan i jedva skupim 6-7 sati sna (meni premalo), onda kad to nije slučaj, spavam svojih lijepih 8-9-sati.
    Posljednje uređivanje od Nena-Jabuka : 14.09.2011. at 18:14

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a sjecas li se kad je on ustajao?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nije ga budio sat nego pivac

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa to ti ja kazem, covjek se samo hvalio kako je ustajao oko 5, nikad prije

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ako baš ikakve koristi od ove teme, onda makar to da počinjem razumijevati spavače (a ko nije probao kad se uključi nekoliko pivaca skupa...)

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

zaboravili ste na susjedove pse, oni su gori od pivaca...ja mislila da se to samo na selu događa, a kad tamo, živim u Zagrebu, u psećoj ulici, kad se ekipa usred noći počne dovikivati, u top bi ih stavila

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Što bi rekao andro-gen na drugom topicu - al ste izvitoperile temu!

Da prijavim.

Borim se ići spavati malo poslije devet (nu me, još sam na Internetu!), i buditi se u šest.
    nema šanse da se lišim osam sati sna, to ne dolazi u obzir
    I jutarnji sam tip, pa skačem na noge junačke i sve mogu i znam i hoću odmah u šest.
    Ali pod uvjetom da idem spat do deset.
    Baš sam fasovala anticivilizacijski bioritam

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja ne kuzim, pa kad vi stavite tu svoju djecu spavat kad vi mozete vec u 21-22 bit u krevetu? Evo moji danas vanredno obojica zaspali do 21. Inace prije 22 nema sanse, moze bit samo kasnije. Iako smo u krevetu puuuuno ranije. Poslje, kad ih se napokon rjesim imam stan za pospremit a bogami mi treba i malo vremena za mene, za blejanje u TV ili komp. Znaci prije ponoci, i to je u najboljoj varijanti, ja ne mogu lec. I kak da se dignem rano? Dizemo se svi u 8, stariji u vrtic, manjeg jos malo oborim na cici da ja mogu kavu popit i vec oko podneva bebolinac i ja idemo na popodnevni odmor od neka 2 sata. Al ja sam i dalje premorena...

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja mogu spavat ko nedonošće, cijelu noć (7-8 sati) i jednom do dva puta dnevno, kad bi mogla! meni se uvijek spava i uvijek mogu i volim spavati !

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ne kuzim, pa kad vi stavite tu svoju djecu spavat kad vi mozete vec u 21-22 bit u krevetu? Evo moji danas vanredno obojica zaspali do 21. Inace prije 22 nema sanse, moze bit samo kasnije. Iako smo u krevetu puuuuno ranije. Poslje, kad ih se napokon rjesim imam stan za pospremit a bogami mi treba i malo vremena za mene, za blejanje u TV ili komp. Znaci prije ponoci, i to je u najboljoj varijanti, ja ne mogu lec. I kak da se dignem rano? Dizemo se svi u 8, stariji u vrtic, manjeg jos malo oborim na cici da ja mogu kavu popit i vec oko podneva bebolinac i ja idemo na popodnevni odmor od neka 2 sata. Al ja sam i dalje premorena...
    Koksy, ovako je bilo i meni kad je mala bila manja. Jel to do mene, da nisam je znala sprašit u krpe, ili ona ima vrlo čudan bioritam (vjerujem da da) - ne znam. Kad je sin bio beba, bilo je još i gore.

I isto sam se dizala u osam, i spavala popodne i bila za niš.

Isprobala sam i vidjela da sam najbolja ja i najsretnija i sve najbolje ide ak se naspavam svojim osam sati do šest ujutro i onda ustanem, malo molim, napravim si nešto za dušu, i do sedam počnem dan.

Meni nije bed dizanje, ali to što kažeš - ustrojit obitelj da su klinci u osam u krevetu, pa nek zaspu do osam i pol - to je za mene bitka za Normandiju. Puno discipline i odricanja. Em na vrijeme sve, em se skupit iz parka - iako se ekipica baš dobro zabavlja (mislim roditelji uvatili đir pa uživamo...)...
    I isto tako se pozdravit s večenjim programom na TV. Srce mi se kida.

A opet - svaki dan ić na rezervi i tako godinama - prestara sam za to. Ne da mi se. Hoću taj život vidjet po mogućnosti bez krvavih očiju.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ne kuzim, pa kad vi stavite tu svoju djecu spavat kad vi mozete vec u 21-22 bit u krevetu?
    a gle, nije tako bilo prije, kad je bio mali
    ali sad je skolarac, ima neke dane i 8 skolskih sati, ima popodnevne aktivnosti /sve sto zavrsava iza 8 sam ukinula/
    u 9 legne

nego, igreskom jutros zvonio sat u pet
    pa se ja probudila
    i zakljucila da to uopce nije vrijeme za ustat
    noc, ne cuju se ni pticice ni tramvaji
    nista ne stimulira mozak
    5 mi nije cilj, pa makar ne stigla nista u zivotu
    ostajem ja kod 6:30

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Meni je za duševno zdravlje nužno potrebno onih sat - dva mira koje imamo na kraju dana kad djeca legnu, a to je oko 21.30.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

vjeruj ivarica na rijec fakat nije ni na selu se zabavno dici u 5. ja sam jutros se digla u 5.30, sad buljim u komp na poslu, pobjegla od kompresorske pumpe. bit ce vesel dan. i zbilja ne mislim da cu biti nesto produktivna. inace zaspala sam oko 21.30-22.00 bio je mentalist na tv-u. kraj nisam docekala.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I meni treba večernji mir, a bome nekad u to vrijeme skuham i ručak za drugi dan (npr. sinoć).
    U zadnje vrijeme sam baš pospana navečer, pa u ponoć obavezno idem spavati, a prije sam znala biti budna i do 1-2.
    Dižem se oko pola sedam.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zena ga je ubila

sto se tice mira, ja cim dodjem doma, ja imam mir
    ali, vjerujem da je sve lakse kad imas jedno skoro pa odraslo dijete koje ide samo na sve aktivnosti

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja živim za penziju
    to je jedino što me drži
    jer smo i muž i ja obični taksisti koji se navečer skljokaju

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

moja je mjera 8 sati bar
    volim leći u 22 i probuditi se u pol 7
    ali, ali, pošto ja po noći gruntam po glavi sve što me po danu muči, hmmmm..
    to onda bude buđenje po dva- tri puta i ujutro sam za ništa

i tako gooodinama

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    moja je mjera 8 sati bar
    volim leći u 22 i probuditi se u pol 7
    ali, ali, pošto ja po noći gruntam po glavi sve što me po danu muči, hmmmm..
    to onda bude buđenje po dva- tri puta i ujutro sam za ništa

i tako gooodinama
    Joj, tebe bi trebalo upoznati s mm-om, to su i njegove navike. Doduše, i ja polako ulazim u tu grupu loših spavača kak sam zagazila u pedesetu. Klimaks valjda, ili pubertet (dječji), ne znam...

I bolje spavam ako mi navečer NE padne na pamet gledat televiziju.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Za utjehu, mislim da stiže je puno toga ima vise veze sa organiziranoscu i SFRJ tuđim, a manje sa dizanjem u 5.

Takode primjecujem da se sa 11-godišnjim djetetom otvaraju neki novi vremenski prostori.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

SFRJ
    Ovaj i pad me baca u očaj.

Treba pisati: strukturiranoscu
    Posljednje uređivanje od seni : 15.09.2011. at 08:59

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

procitala ja i mislim se to je jer mi glava nije sva svoja. sad mi je lakse da znam da ipak imam bar pileci mozak

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

seni čitam i mislim se što je ovoj ženi
    Peterlin jadan čovjek, meni je to zapravo baš teško što sam takva
    kao idem na vrijeme spavati i trudim održati taj uredni režim, a onda po noći budna skroz

i tako uvijek ako me nešto muči
    čim problem rješim, normalno spavam

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Seni, kamo ti misli blude? Bit će da se nisi naspavala!

Mi smo godinama živjeli kao taksisti - bilo je trenutaka kad sam se osjećala kao servis - kad sve napraviš, za puni užitak slijedi razvažanje. To što sami idu na aktivnosti je veliko rasterećenje, dan je duži, mi smo odmorniji i imamo više vremena za sebe. Za to treba čekati da malo ponarastu i nastojati da aktivnosti budu blizu kuće. Prošle godine je M. na sve išao sam, a B. smo vodili na dramsku, no, na moje oduševljenje, ove godine je dramska sasvim slučajno preseljena u naše susjedstvo. Nema više dječjih aktivnosti!

Stranica 4 od 6 PrviPrvi ... 23456 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •