Dužnost je svakog para prije nego počnu razmišljati o roditeljstvu osigurati baka servis! Ako nemate baku na raspolaganju, što ste uopće rađale djecu?!!?
Dužnost je svakog para prije nego počnu razmišljati o roditeljstvu osigurati baka servis! Ako nemate baku na raspolaganju, što ste uopće rađale djecu?!!?
koliko god si se ti šalio, ja bih samo napomenula kako nas ima i sa jako starim roditeljima pa, uz djecu, brinemo i o njima.
ana.m, ja ne znam zašto se ti živciraš... pa to su najnormalnija pitanja koja spadaju u red blesavijih:
a, vi još nemate djece
imate jedno, kad će drugo
a, idete na treće jer su prve dvije curice...
ako se budeš toliko živcirala na svaku takvu budalaštinu, ni tvoji unuci neće imati baku
Ja imam bake, pomažu mi koliko mogu, prije puno više, sad puno manje jer su već u godinama, a i ja ne želim opterećivati ih jer mi je velika pomoć da mi uskoče kad se netko razboli pa ja npr. ostanem prvih par dana ili tjedan na bolovanju, a one uskoče ostalo ako treba, ili ako je nešto lakše ni ne idem na bolovanje nego one čuvaju naizmjence. Išle su mi i u vrtić po Andreja oko 15.30 da me ne čeka do 16.30, to sam ove godine ukinula jer ne želim da imaju obavezu (koju su btw one željele i inzistirale), sad idem ja po njega i sve je ok. Situacija je takva u društvu, nažalost, da kad god treba otići na bolovanje bit će onih koji te prijekorno gledaju, mene to više ne dira, prije me je jako, zato sa prvih dvoje nisam imala dana bolovanja nego sam uzimala godišnji i čuvale su ih bake. Mislim da nakon tolikih godina rada imam pravo otići koji put ranije zbog djece, isto tako ako mi je dijete bolesno uzeti bolovanje. I da nemam bake, odgajala bih svoju djecu sama s mužem, snalazila se kako bih znala i mogla, ovako sam sretna zbog djece jer osim u našoj ljubavi i pažnji uživaju i u pažnji baka i deda i imaju s njima poseban odnos što mislim da će im svakako koristiti u životu.
Peterlin, ina: je, nisam baš htjela tu zalaziti, ali tako je. U privatnom razgovoru - ok, to su cure koje imaju tako organiziran život da jedna od njih čak kaže da se njoj čini da i ne radi i to je neko naše naklapanje, pa neka im.
Ali ostalo je rečeno s radnog mjesta, i to se ne bi smjelo događati. Ne možeš se sa službenog mjesta osobe koja sudjeluje u brizi o djeci ponašati kao da padaš s Marsa i zanemarivari činjenicu da su i jaslice i vrtić i produženi boravak potreba današnjih roditelja.
i uz ovo što potpisujem...
jaslice, vrtić i produženi boravak nisu samo potreba roditelja, nego potreba grada i države.
da ne postoje, roditelji ne bi mogli raditi, a tako ni gradovi ni države funkcionirati.
rekla bih kako je to jedna uzajamna potreba i kako jedni druge itekako moramo uvažavati.
uključujući i radna vremena i godišnje odmore...