evo Beti3, ja sam doživjela zagrljaj svoga jedinog sina...i uživam u njemu i dan danas...i to je pravi blagoslov....živ je i zdrav....
i tako sam bila sretna kad sam ga nakon carskog i nakon nekoliko upita jel živ, kako je....dobila na ruke i upijala njegovu prisutnost. bilo je predivno i nije prestalo bit predivno...do nekog trenutka kada sam gledala fotografije tih prvih dana i počela razmišljati....a jel se moglo izbjeći četverodnevno induciranje poroda dok je mei tlak divljao na 180-110 i nije se spuštao..jel su dokotri misli da je taj put ok...jel se moralo čekati par sati da se napravi carski dok se vidjelo da otvaranje ne naoreduje već x sati....a ja pod dripom 12 sati...i isto toliko pod dolantinom i ne znam za sebe....
počela sam se pitati i to zašto mi nisu htjeli potvrditi da je dijete u položaju koji nije idealan za vaginalni porod ni jad rodilja nema nikakvu dijagnozu....zašto, pitala sam se u jednom trnutku se on tako napatio, da je imao veliki hematom na glavi i oko očiju, veći od moje šake....pitam se zašto je morao imati naotekline oko usta i zašto mi je nos bio krvav i 2. dan kad sam ga vidjela (tad to nisam vidjela tj. nisam percipirala) - ta je krv bila od reza koji je učinjen prilikom carskog reza i taj mu ožiljak stoji na nosu još dan-danas.-....pitam se i što da je taj rez pirliko mcarskog bio preko njegovih očiju....
pitam se zašto je morao biti reanimiran po porodu i zašto je učinjen ultrazvuk mozga?
kome da zahvalim što je dijete zdravo i živo?
da li ću sada kada se budem morala poroditi 2. put osjećati "sigurnost" prilikom odlaska u rodilište - jer tamo su doktori koji u kritičnim situacijama donose odluke koje život znače?
neću....
nije se odlučivalo kako treba i nije ih bilo briga nekih...to sa mja nažalost gledala 14 dana u tom jednom rodilištu. Djeca umiru i umiru rodilje...jel treba to prešućivati.....?
zahvaljujem dragom Bogu da mi je dijete živo i zdravo.
Molim se bogu za x stvari glede ove trudnoće i ovoga nadolazećeg poroda. .
ma ...mogla bih pisati još i satima i o sestrama koje su divne i koje rade u suludim uvjetima i satima o milijun detalja al nemam sad snage.....
beti3 - evo ti šaljemi samo ustraj u tome da širiš pozitivu čistog srca....to ti nitko ne bi trebao zamjerati niti ti ja ne zamjeram.....zamjerala sam svojevremeno sebi a sada nekima od osoblja rodilišta što sad postoji neki ožiljak na nosu mog djeteta (minoran detalj zapravo) i ožiljak na mom srcu.....i jedan čudan osječaj i želja da se to ne ponovi ovoj bebi koju čekam.....