Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 156

Tema: Odlasci na informacije i roditeljiski - kud sa djecom?

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Odlasci na informacije i roditeljiski - kud sa djecom?

Dakle već je i u naslovu postavljen moj "problem" (samo što ja to ne vidim kao problem). Dakle bio je roditeljski i ja sam odlučila ne doći jer nemam nikoga tko bi ih čuvao, računala sam da će do 18h doći mm s posla (što je jako rano- nikad ga nema prije 19h) jer sam mu rekla kud idem ali zaista nije mogao jer su bili sastanci. I tako ja drugi dan poslala ispriku, lijepo rekla u čemu je stvar i curica mi kaže da je poludjela i pred cijelim razredom rekla da i ona ima djecu i obaveze i da se ona može posložiti (ok - bila je ljuta jer nije došlo oko 20 roditelja).
    No dobro nisam to uzela za zlo- reko valjda joj je loš dan i baš joj je moja ISPRIKA bila kap koja je prelila čašu.
    Danas (nakon tjedan dana od sastanka) idem na informacije (sa dvoje djece - 4g i 1,5g) i opet joj se odmah ispričam i priupitam pa jel baš bed ako eto opet neću moći ostaviti djecu da dođem s njima na roditeljski? Uh, malo je izvrtala očima i rekla kako sam i prošle godine bila na informacijama sa djecom i pritom je mlađa dosta vikala i da to nije u redu. Ja joj opet objasnim da nemam kome ostaviti - rodbina je 100km dalje, susjedi rade, prijatelji rade.... mogu ih jedino ostaviti mužu ali nažalost takav mu je posao da sve više i više radi.... nema ga od 8 pa do 20 često....
    Uglavnom nije ništa rekla.... no vidim da to od mene smatra neodgovorno i valjda bezobrazno.
    Inače ja to ne bih sad ni pisala nit se sjetila da to nije jedna jako mlada žena koja doma ima 2 jako male djece. Mislim da je to neka starija žena ili muškarac koji imaju manje razumjevanja za djecu.... razumjela bih ali ovo je baš ne znam... tužno.
    Inače da napomenem sin je miran, kad smo negdje stoji i šuti ko kip... curica je malo živahnija i podvikne ali to nije neki histeričan plač i napad pa da zaista čovjek ne može ništa...
    Kakva su pravila u vašim školama u vezi tih roditeljskih i sastanaka? Jel ima tu uopće nekih pravila po tom pitanju?
    Kak bi se vi osjećali i što mislili na mom mjestu?
    Mene je baš malo ražalostila... ko da mi neku krivnju nabija? Kriva za što? Što imam 3 djece? Što sam išla raditi djecu znajući unaprijed da ih nitko nikad neće moći čuvati osim mene ili eventualno vrlo rjetko muž?
    Zar je to bitno.... znam da većina djece budu čuvana i kod baka i djedova i strina i teta i super.... ja sam znala da su sa mnom 24/7 i nikad me to ne smeta, volim ih i vučem sa sobom kud god da idemo.... i volim ih imat sa sobom, nikad to nisam gledala kao teret.... i sad jedan pedagog nema razumjevanja za ovakvu situaciju...
    Baš jadno

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

je, jadno je
    pogotovo što si se ispričala, a i nije da si nemarna pa da nisi uopće se pojavila - pa došla si na informacije

za sad sam uspjela uvijek izorganizirati čuvanje kad mi je trebalo, ali potpuno razumijem tvoju frustraciju i tugu zbog nerazumijevanja
    al eto, kako i sama kažeš, valjda joj je bio loš dan

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Loš dan ili loši dani? Ja sam za loš dan smatrala kad joj je kćer poslala moju ispriku pa je planula.... nakon tjedan dana kad sam joj se usmeno ispričala opet je imala loš dan? Onda ona nešto stalno ima loš dan! Inače uvijek dolazim na roditeljski a i na informacijama sam bar 3-4 x u polugodištu tak da....

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

promaklo mi

očito su ipak dani u pitanju

ne znam, ona očito ima kome ostaviti djecu, pa ne razumije kakav je to problem kad nemaš nikoga
    drugo objašnjenje nemam

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vjerojatno ima stalno los dan. Šta te briga. Ako ne mozes doci bez djece, ne mozes i gotovo.
    Naša stavi roditeljski u 11 i 30 i onda se cudi sto pol ljudi nema.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Naša učiteljica INZISTIRA da dođemo na informacije sa djetetom (onim za koje dolazimo na informacije). Inače ne prigovara na bebe na roditeljskom.
    Mene smeta što moram voditi dijete na informacije.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Vjerojatno ima stalno los dan. Šta te briga. Ako ne mozes doci bez djece, ne mozes i gotovo.
    ovo još nisam čula
    zbilja čudno što nitko ne dođe

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ma mene zanima jel to nekako uređeno nekim statutom škole ti dolasci na roditeljske/inf sa nekim.... mislim meni je bezobrazno to i što je uopće napomenula da nije zgodno s djecom doći. Ok - drugi put ću ih dati na čuvanje baki ili susjedi, ups nemam zapravo kome.... a niš neka čekaju vani ispred škole dok ja to pristojno obavim kako treba (djeca od 4g i od 1,5 g po mraku, po recimo kiši nek stoje sami ispred škole...).
    Ma nije meni bed ako ne dođem - ispričam se i dođem na inf ali nju i to smeta što dođem s djecom??!!?
    Ma njeno pravo da ju smeta, može ju i smetat što dođem sa nenalakiranim noktima.... šta sad? Na kraju krajeva ima pravo biti i bezobrazna... njen izbor...
    Ja nisam tražila da me se žali što nemam kome ostaviti djecu (jer to i ne smatram teretom- dapače, ponosno hodam s njima povuda) očekivala sam da će ona kao mlada majka reći: "Ma nema problema, samo vi dođite sa djecom pa zbog njih i jesmo ovdje, nisu ona nikakva smetnja!" Tako bih ja odreagirala, još bih pogledala malce i sa smješkom rekla: "Bit ćete dobri i mirni zar ne, ako ne morat ću i vas već zapisati za loše vladanje....!"
    Ma... previše očekujem znam. Ipak je ona samo jedna mlada mama... bez razumjevanja.
    Sad mi je glupo što sam se i ispričavala.... baš sam ispala ko da očekujem žaljenje... e pa ne očekujem jer me nitko ne treba žaliti. Ak treba žaliti majku koja ima troje djece i sa njima je 24/7 onda je društvo stvarno otišlo vrit.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa to ti i govorim. Boli te dupe.

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mislim da oni vode statistiku čiji roditelj dolazi na informacije, čini se, isto tako na roditeljski. Ja ti ne mogu pomoći, samo ti mogu reći da imam prijateljicu koja je studentica predškolskogodgoja i čuva djecu u Zgb baš za ovakve potrebe.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ma baš te briga! Ja isto s dvije male idem svuda, pa i na informacije najstarijem. I baš me briga kaj netko koluta očima. Nema ih tko čuvati i šlus! Pa nije kod nje štetno zračenje, a ti si tam dovela djecu! I to njoj isto tako reci; tj. saopći, bez pitanja da li oni njoj smetaju! I ako primjetiš negodovanje pitaj je otvoreno: "Vama smetaju moja djeca?!". Nek se ona ode doma osjećati loše!
    Nama su informacije u 18,45 h, što je meni jako kasno u odnosu na dvije male koje su već u to doba (pa dok stignemo doma) već skoro i jako spremne za spavanje - i idu samnom, tam smo prve da ne čekamo red i vani smo za 2-3 min. (fala bogu kaj braco ne dela probleme). Profesorici sam objasnila da na roditeljski nemogu dolaziti slušati tuđe probleme (čitaj više manje laprdanja uvijek istih roditelja) i da ću dolaziti na informacije i gotovo - žena je korektna i veli da je to super jer da ima roditelja koje još nije ni upoznala...

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Mislim da je problem to što se učiteljicama nitko nikad ne usudi nista reći, svi fino, a ima ih stvarno groznih...ma kaj te briga kaj ona koluta očima, nemaš kud s djecom i točka.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj ardnas prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da oni vode statistiku čiji roditelj dolazi na informacije, čini se, isto tako na roditeljski. Ja ti ne mogu pomoći, samo ti mogu reći da imam prijateljicu koja je studentica predškolskogodgoja i čuva djecu u Zgb baš za ovakve potrebe.
    Kaj bi ja sad iz Samobora trebala peljat djecu nepoznatoj osobi da ih čuva u Zg, plaćat za to i priuštiti svojoj djeci traumu jer sam ih ostavila (od rođenja su sa mnom 24/7).... Ma daj... ja sam budala kaj sam se uopće ispričavala.
    Drugi put na roditeljski vodim djecu i gotovo. Ak ju djeca smetaju onda bolje da ona sama promjeni zanimanje pa umjesto kao nastavnica nek radi nekaj sa gerijatrijom, očito djeca nisu za nju.
    Nek vodi statistiku, idem stalno po infoima a roditeljski sam sad propustila a prije toga prije 2 godine...
    Tako je - boli me dupe, jedva čekam sljedeći roditeljski da dođem sa zamisli si ga - DJECOM... i to u školu gdje su DJECA. Strašno. I ja budala se osjećala loše! E stvarno.

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ma ja sam na tvojoj strani i ja bi vodila djecu sa sobom, samo sam napisala da postoji i opcija čuvanja tih sat dva. No ljutiti se.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Pazi, učiteljica koju iritiraju djeca, i onda ti takva bude s djetetom po 5-6 sati dnevno..za plakati.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ma ne ljutim se ardnas na tebe... no stvarno zašto bi ih vodila na čuvanje i da plaćam za tako nešto? Pa baš ispada da su njoj djeca pritom smetnja... nekak mi se čini da na meni trenira strogoću i autoritet, pih.... jaki autoritet kad djecu koristi kao alat da bi mene omolovažila... baš jadno i žalosno od nje. Nek si doma trenira na svojoj djeci.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja volim otici bez mladjeg, ako ikako mogu. Jer je meni bolje/lakse.
    Tudja mi djeca ne smetaju. Ne ocekujem da ce biti tiha kao da ih nema, niti mi smeta sto nisu. Smeta mi jedino ako je dijete van kontrole i dinamika sastanka bude poremecena jer roditelj nije u stanju utisati dijete ili ga zabaviti necim.
    Ali, zar zaista, bas, bas ne moze TM dobiti sat-dva vremena da ih preuzme ili on ode na roditeljski? Ako vec uciteljici toliko smeta (iako, ako joj toliko smeta bas cete joj dobro doci da je malo senzibilizirate po ovom pitanju).

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ma dosad sam uvijek bila na roditeljskima - muž bi došao, rekla bih mu ranije da računa na to i sredio bi. Sad stvarno nije mogao jer mu je tempo i rekla bih i mobing (al to nije tema o tome) takav da nije mogao napustiti sastanak. A inače u zadnje vrijeme mi se čini da radi sve duže i više tak da me ne bi čudilo da eto i drugi put ne uspije... ja ga razumijem jer sam i ja radila s njim i dobro znam politiku i "političare" firme. BusyBee slažem se s tobom... inače mala je prošle godine još na infou bila malo nestašnija (imala je nekih 10 mj) ali sad je malo veća i mogu je zabavit s nečim a mali je ko kip doslovce.... a ne znam - ak joj stvarno tak smeta onda je problem u njoj a ne meni a to tvrdim i od početka ove teme, pa nisam ih vodila na neki poslovni sastanak. Vodila sam ih u školu gdje su djeca i išla sam tamo zbog djeteta sa djecom. Jel tu netko vidi neki problem? (osim možda konstrukcija rečenice )

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I ja volim otici bez male, ali sam je ove godine vec dva puta vodila na informacije, a tako ce biti i dalje. Jednostavno je nemam vremena ostaviti doma.
    Takoder sam je i kao bebu stalno vodila na informacije, a katkada i na roditeljski. I nikad nije bilo problema od uciteljica...
    Ali je od cistacica koje, pazite sad ovo; ne daju da se u skolu ulazi sa djecijim kolicima, jer ostaju tragovi pa moraju prati pod!!

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Nisam nikada vodila ni mlađe ni starije dijete na informacije ni na roditeljski. Uvijek sam se snašla(mm je vrlo rijetko doma), jer jednostavno na roditeljskom sastanku nema mjesta za djecu, ma kako dobri bili. Uostalom i mama i učiteljica se moraju koncentrirati na to dijete i druga djeca bi mi tada smetala. Mama sam svakome od njih troje i svaki od njih ima pravo da se tada posve posvetim samo jednome. To je ionako uglavnom samo jednom mjesečno.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 26.10.2011. at 18:45

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Uff, svuda ista priča... Mi imamo situaciju da informacije uglavnom nisu u isti dan ni isti sat, a taj raspored nema veze s objavljenim terminima na web stranici škole. Kao da namjerno šeta termin informacija da dođe što manje roditelja...

Na roditeljskom je bio mm, ja više ne idem jer mi teško pada držati jezik za zubima, pa sam se odlučila poštedjeti te muke. Na informacije idem iako ne uživam u tome (i moj sin i njegova učiteljica moraju znati da im redovito dolazim dihati za ovratnik) ali bojim se da bi bez toga sve prešlo u čušpajz, na obje strane.

Ont. kod učiteljice mog starijeg sina bila je normalna pojava da roditelji dolaze s djecom svih dobi i nikad nije bilo problema. Kod mlađega to nije tako, ne što ljudi ne bi došli, nego se zadržavaju unutra po 20 min, pa rijetko tko to želi priuštiti svojoj djeci jer se zna dogoditi da čekaš na red po sat i dulje... Koma.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 26.10.2011. at 18:48

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj ani4 prvotno napisa Vidi poruku
    I ja volim otici bez male, ali sam je ove godine vec dva puta vodila na informacije, a tako ce biti i dalje. Jednostavno je nemam vremena ostaviti doma.
    Takoder sam je i kao bebu stalno vodila na informacije, a katkada i na roditeljski. I nikad nije bilo problema od uciteljica...
    Ali je od cistacica koje, pazite sad ovo; ne daju da se u skolu ulazi sa djecijim kolicima, jer ostaju tragovi pa moraju prati pod!!
    hehehehe... ovo je predobro! A često oni po kojima se gazi vole naći nekoga po kome će također gaziti pa trenirati strogoću i vlast pa makar nad djecom... i dječjim kolicima hehehehe....
    Ma odsad - koga smeta što ću mu ja? I mene puno toga smeta pa mi se niko ne ispričava.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam nikada vodila ni mlađe ni starije dijete na informacije ni na roditeljski. Uvijek sam se snašla(mm je vrlo rijetko doma), jer jednostavno na roditeljskom sastanku nema mjesta za djecu, ma kako dobri bili. Uostalom i mama i učiteljica se moraju koncentrirati na to dijete i druga djeca bi mi tada smetala. Mama sam svakome od njih troje i svaki od njih ima pravo da se tada posve posvetim samo jednome. To je ionako uglavnom samo jednom mjesečno.
    Ne znam da li si propustila ili nisi nešto shvatila u mojoj izjavi: "Nemam kome ostaviti djecu na čuvanje!"? Pa ti se snađeš a ja eto nesnalažljiva valjda.
    I ne smatram da djeci nije mjesto na roditeljskom sastanku, nije da im je mjesto ali ako je takva situacija šta sad?? Lako je tebi suditi mene jer očito ne znaš kakva je situacija kad nemaš kome... al baš me briga, koga to smeta ima ipak drugačiju vrsta problema od onog za što smatra da mu je problem.

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

uz roditeljski i informacije mene još muči što u boravak dolazim s elom po filipa, ali naše učiteljice su nasreću pune razumjevanja.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

DiLala, nisam znala da si htjela samo mišljenja i iskustva koja su ista kao tvoje. Uopće nisam komentirala tvoje riječi, samo sam napisala vlastito iskustvo. Ne vidim gdje si pročitala napad na sebe. Ni spomenula te nisam.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    DiLala, nisam znala da si htjela samo mišljenja i iskustva koja su ista kao tvoje. Uopće nisam komentirala tvoje riječi, samo sam napisala vlastito iskustvo. Ne vidim gdje si pročitala napad na sebe. Ni spomenula te nisam.
    Spomenula si kako djeci tamo nije mjesto - i to kao tvrdnju a ne kao eto samo tvoje mišljenje. Naglasila si kako se ti uvijek snađeš... ispada da je moja tvrdnja: "nemam kome ostaviti djecu" produkt moje nesnalažljivosti ili mašte.
    Ne sviđa mi se eto taj dojam koji sam stekla s tvojim rečenicama jer sam takav dojam stekla i od nastavnice. Ma najbolje je biti bezobrazan... da sam takva od početka bila sa cijelom tom pričom - uopće ne bih tu pisala i uopće joj se ne bi ispričavala. Zbog čega na kraju krajeva? Oprostite jer nemam kome ostaviti djecu? Ne znam... meni je normalno voditi ih ako se nemože drugačije, znam da većina ima puno prijatelja i rodbine ali eto kod mene je to drugačije.
    Najbolje da se onda izglasa zakon po kojem ako imaš jedno dijete i nemaš naći nikoga tko bi ti čuvao sljedeće za slučajeve roditeljskih sastanaka- ... ne znam... uvede veći porez ili zabrana rađanja dalnje djece. Karikiram...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kod nas vode mlađu djecu/bebe na informacije i nitko ne stvara probleme.
    Iskreno, na tvome mjestu se uopće ne bih ispričavala što sam uzela djecu sa sobom, niti pojašnjavala zašto su tu. Došla bih s njima i kome pravo, kome krivo.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Znam da je tesko izorganizirati se, no mislim da si postupila sasvim u redu (isprikom i objasnjenjem).

Kod nas kada su informacije mogu doci sa E., ali ona mora pricekati van razreda (u kojoj su informacije 2 na 2, tj. dvije glavne nastavnice i MM i ja - obicno idemo zajedno na informacije). No, kako je u to doba skolska pomocnica jos uvijek u skoli, ona nema nista protiv da pogleda E. dok je kod nje u salonu tih 15-ak minuta. Nastavnice iz tjelesnog i matematike takodjer imaju informacije (svaka za sebe), pa tako napravimo krug i obavimo sve razgovore, dok nas ona ceka. Cesto nije ni sama, i drugi dovedu djecu, a skolska pomocnica pazi da budu OK.

Kad je roditeljski sastanak, ne mozemo ju povesti, pa da ceka u skolskom salonu, zato sto sto bi tada bilo previse djece, a u to vrijeme je samo jedna skolska pomocnica prisutna (postoji propisan broj koliko djece smije biti na jednu sk. pomocnicu), pa u tom slucaju odem ja na sastanak, a MM ju pricuva; obicno to bude nakon radnog vremena pa se mozemo organizirati.

Ponekad (ako MM radi svojih obveza nikako ne moze), uskoce prijateljice.

Nije bas jednostavno, ali snalazimo se.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kad je bilo testiranje za prvašiće, jedna je mama dovela dvogodišnjakinju. Onda ju je neko vrijeme njen brat držao u naručju, sjedila je na svom bratu. A psihologica je lijepo pokazala njih kao divan primjer ljubavi i nesebičnosti.

Ja volim kad mogu ostaviti dijete na čuvanje i kad mirno obavljam što trebam. Ali isto tako volim i kad ne mogu ostaviti dijete da me nitko ne gleda prijekorno, to ne smatram da je na mjestu.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Nemaš se apsolutno ni zbog čega uzrujavati ni ispričavati. Zar nije bolje da dođeš na informacije pa makar i s djecom nego da uopće ne dođeš.
    Ovo je vrlo slično onoj temi 'Nemam baku'. Strašno mi je kako je danas uvriježeno mišljenje kako svi imamo kome ostaviti djecu i nama koji kažemo da nemamo se jednostavno ne vjeruje jer se eto neki uvijek snađu pa se podrazumijeva da se svi uvijek trebaju snaći. Da, naravno da možeš platiti nekome da ti pričuva tvoju djecu, ali zašto bi tebi moralo biti prihvatljivo da ti nepoznata osoba čuva djecu. Možda tebi to nije ugodno i ne mora ti biti.
    I nije istina da djeci nije mjesto na roditeljskim sastancima, ako nemaš kud s djetetom onda mu je mjesto s tobom pa bilo to i na roditeljskom sastanku i pretpostavljam da to dijete ne radi cirkus pa da se sastanak otežano zbog njega održava, jer bih se ja u tom slučaju ispričala i izašla van s djetetom.
    I da naravno da bi i tebi bilo ugodnije da možeš na sastanak doći bez djece i u miru odslušati sastanak i porazgovarati s učiteljicom, ali kad ne možeš.
    Kako kod mene stoji situacija ja ću na sastanke voditi i dijete ili djecu i svoju dementnu mamu, pa nek mi zabrane.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

DiLala ti sada ideš u krajnosti i ponašaš se kao da samo ti imaš troje djece. Poznajem ljude i sa puno više djece koji nemaju takvih teških problema.
    Beti3 potpuno se slažem.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Isto tako, naravno da se slažem da vodiš djecu sa sobom. U školu pogotovo.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj tomika prvotno napisa Vidi poruku
    Isto tako, naravno da se slažem da vodiš djecu sa sobom. U školu pogotovo.
    Ne razumijem slažeš se s Beti3 koja kaže da nema mjesta djeci na roditeljskim sastancima,a onda napišeš ovo gore.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ma ispravljala sam se pa nisam sigurna jesam li poslala ispravku?
    Krećem s pojašnjenjem..

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Htjedoh reći da u krajnjem slučaju, iako djeci nije mjesto na informacijama, naravno da ćeš ih povesti sa sobom. Uvijek mogu pisati po ploči ili slično.
    Ipak, smatram da nije uredu(ne zbog učiteljice, već nas roditelja) da isti roditelj uvijek dođe sa djecom na informacije jer u tom slučaju se neće moći niti jedan put posvetiti upravo informacijama tog djeteta. Isto tako, stav pojedinih roditelja iz kojeg se isčitava da su informacije i roditeljski nešto što učitelj radi zbog sebe, a ne zbog djece i roditelja mi nikako ne leži.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

A gdje se ovdje pročitao takav stav?
    I možda taj isti roditelj koji uvijek dođe s djecom na informacije to ne radi u inat ostalim roditeljima i učiteljici nego su mu okolnosti u životu takve da nema kud s djecom, ali stvarno nema, možda ima bolesne roditelje ili ih nema ili su daleko, prijatelji rade, nema financija da bi platio nekoga, rodbina je u drugom gradu, susjedima ne vjeruje toliko da bi im ostavio djete i bezbroj ostalih neprilika.
    Možda bi bilo lijepo kada nebismo svi uvijek pretpostavljali, ako mi nešto možemo, da to mogu i drugi.

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Nemoj se uopće uzrujavati.Nemaš gdje s djecom i gotovo.Poznajem mnogo žena koje imaju kome ostaviti djecu pa ih svejedno vode sa sobom na informacije ili roditeljski.
    Čak sam i ja jednom odvela malog sa sobom iako ga imam gdje ostaviti.
    Učiteljica mu je dala stolicu i ponudila bombonima.
    Dobro ta su djeca većinom veća 3-4 god.ali da nemam izbora povela bih i bebu.
    Učiteljice nam ne prave probleme.Neki dan sam informacije s učiteljicom obavila doslovce na cesti i ona je rekla da će zapisati kao da sam i bila na info.Moj i njen termin se ove godine ne poklapa nikako a prošle godine sam bila skoro svaki tjedan .

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Sada opet isto tako osjećam napad jer sam po tebi Mitovski suprotnog mišljenja, a uopće nisam. Samo smatram da ipak svatko od nas može barem nekada naći neko rješenje. U cijeloj raspravi mi samo zvoni intonacija glasa prema svima koji nemaju razumijevanja i groznim učiteljicama koje stalno nešto zahtijevaju.
    Po meni ovakve izjave mogu dati ljudi koji su radi nečega isfrustrirani. Ako imaš svoj stav, znaš svoja prava i dužnosti, ne bi trebao imati problema.
    Uostalom, nitko od nas ne poznaje napadnutu učiteljicu što znači da pretpostavljamo što je točno bilo. Sigurna sam da nije rekla da djeca ne smiju doći, a ako je sugerirala vjerojatno djeca stvaraju previše buke pa informacije nemaju smisla. Uostalom, ako roditelju ne smeta što neće moći čuti o svom djetetu sigurna sam da ne smeta niti učitelju.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Uopće nisam imala nikakvu namjeru napada, a nisam ni isfrustrirana kao što si zaključila na temelju mog jednog posta. Ja sam reagirala na izjavu da djeci nije mjesto na roditeljskom sastanku i tvoju izjavu da nije u redu da uvijek isti roditelj dođe sa djecom, a ni ti ni ja ne znamo zašto uvijek taj isti roditelj dođe s djecom.
    Evo kod mene je sada takva situacija da imam dijete u školi mogla bih ili doći s mlađim djetetom ili nikada ne doći djetetu na informacije i mislim da bih ipak izabrala ovo prvo i nebi mi bilo drago da me netko zbog toga osuđuje ili poprijeko gleda, zato što se on mogao snaći a ja nisam. Mislim tko nebi izabrao u miru doći djetetu na sastanak, ali što ako nemamo mogućnost izbora?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas na roditeljskom je u nekoliko navrata bio i učenik, a do sada se nije potrefilo da ih je bilo više od jednoga ili da je bilo više djece iz jedne obitelji. Učiteljica nije ništa posebno u vezi toga govorila na roditeljskom. Na početku nas zapiše i kaže tko se ispričao. Pojedini roditelji se skoro svaki put ispričaju.
    Jedino što znam da sit gladnom ne vjerujem. Mi se možemo organizirati da idemo sami na roditeljski, no moja je morala ostajati u dežurstvu pa bi ja recimo došla 15 minuta prije roditeljskog i zajedno bi čekale MM da dođe po nju. I naravno učiteljica bi nas vidjela u holu i uvijek bi to komentirala s joj još je uvijek u školi.
    Meni je jasno da ona ima drugačiji način života no nema potrebe da mi djetetu nabija osjećaj da je jadno zato što ostaje u boravku, dežurstvu.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Svi koji imamo djecu jednom ćemo doći (ili smo već došli) u kontakt s školom i učiteljicama. Neke nam pašu,a neke ne! Neke imaju više razumijevanje,neke su hladne i službene. Pa? Cijela rasprava, slažem se Tomika, ima nekakav ružan ton.

Ako ne možeš doći na roditeljski,ne dođeš. Bila sam jednom kad je mama dovela dijete od godinu dana- mali samo što nije po laptopu udarao (imali smo PPoint prezentaciju),a učiteljica je svako malo "mucala" jer više nije znala gdje su joj misli.

Na informacije moraš doći bar jednom u polugodištu pa i prezaposleni muž može jedan dan biti malo fleksibilan.

I na kraju samo jedno pitanje: Kako ideš frizeru? Gdje su djeca onda?

Prije napada od strane DiLale, napominjem; imam djecu,imam učiteljice, nemam bake (daleko su 6 sati jahanja )!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam još napisala kako se ja postavljam u slučajevima kada izlazim iz 90 % grupe roditelja. Za recimo ovaj gornji slučaj dugotrajnog boravka u školi kažem učiteljici da mi dijete ima sreće što relativno blizu radim i idem na posao s autom pa mogu po nju doći prije kraja dežurstva. Tako da me ne mora čekati sama u holu škole.
    No s vremenom se i učiteljica navikla pa bi za neke situacije recimo izlete odmah najavila da je nakon izleta organiziran boravak, dežurstvo.
    No definitivno je u početku imala predrasude prema boravkašima jer je koliko sam skužila imala neboravkaški razred. No sad je upoznala i kćer i nas pa smo neke od njih razbili

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj naušnica prvotno napisa Vidi poruku
    Svi koji imamo djecu jednom ćemo doći (ili smo već došli) u kontakt s školom i učiteljicama. Neke nam pašu,a neke ne! Neke imaju više razumijevanje,neke su hladne i službene. Pa? Cijela rasprava, slažem se Tomika, ima nekakav ružan ton.

Mislim da je posao učiteljice/učitelja, posao za ljude koji prvenstveno vole djecu i imaju strpljenja, živaca i empatije, a ne za frustrirane kokoši koje se 'liječe' na tuđoj djeci.

Ako ne možeš doći na roditeljski,ne dođeš. Bila sam jednom kad je mama dovela dijete od godinu dana- mali samo što nije po laptopu udarao (imali smo PPoint prezentaciju),a učiteljica je svako malo "mucala" jer više nije znala gdje su joj misli.

Na informacije moraš doći bar jednom u polugodištu pa i prezaposleni muž može jedan dan biti malo fleksibilan.

I na kraju samo jedno pitanje: Kako ideš frizeru? Gdje su djeca onda?
    Meni je ovo smiješno, učiteljica koja treba izaći na kraj sa 20tak komada djece, i to jos prilično razigrane dijece, 'muca'/ ostaje bez teksta i izbacuje ju iz takta jednogodišnje dijete..ajd molim te.

Pa možda žena ne ide frizeru, ili ide s djecom.

Imam dojam da su učiteljice ko neka zaštićena vrsta.
    Posljednje uređivanje od Mondu : 26.10.2011. at 22:24

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Biti učiteljica je posao! Moje dijete voljet ću ja, to ne tražim od njegove učiteljice! Njena uloga u životu mog djeteta je drugačija. Istina, nije svako za to stvoren da bude učitelj,ali ajmo malo spustit tenzije. Misliš da pedijatrica treba voljeti tvoje dijete?
    Kažeš-posao za ljude koji prvenstveno vole djecu i imaju strpljenja, živaca i empatije...Znači treba imati sve to za svu djecu,sve roditelje i svu ostalu njihovu djecu.
    Baš bi htjela vidjeti od koga na ovom svijetu dobiješ takav tretman. Uostalom, čekajući na informacije, naslušam se svakavih priča od drugih roditelja koji čekaju svoj red, da mi se zapravo čini da učiteljski posao svi rade bolje nego oni sami!

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja sam išla s mlađom curkom na info od starijeg sina ponjela sam sokić, štapiće i bojice i bojanku, zapravo radne listove, bila sam malo na iglama kao će to proći jer sam htjela čuti što mi učiteljica ima reći, a moja crka može biti super, ali može i ugnjaviti ako je ulovi huja. Uglavnom kad sam bila na redu druge mame su se ponudile da malo pripaze na moju curku,pa je ona crtala na klupi u hodniku i sve je prošlo ok. Tako i na nekim roditeljskima mlađi klinci ostanu na hodniku sa nekim od starijih klinacapa netko od roditelja virne svako malo ako su bučni ili ako je tišine . To vrijedi za veće, a bebe idu kud i mama i nitko nikad nije ništa komentirao. Ali naša škola je malo specifična ima dosta brojih obitelji s vše od troje djece, pa su se valjda malo više navikli
    Posljednje uređivanje od pikula : 26.10.2011. at 22:46

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ma tako napravim i ja,ako se baš nikako ne snađem. Uvijek će ga netko 10 min zabaviti. Da ne spominjem kako mi je starijeg sina dok još nije imao niti godinu dana čuvalo pola faxa,dok bi ja polagala ispite.Ostavila bih ga studentima ispred,dok bi ja unutra polagala usmeni.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

kad se M. rodila jednostavno sam prestala ići na roditeljske starijem. roditeljski su mi tlaka, uvjek neko otegne s nekom pričom, uglavnom nije mi se dalo gnjavit s tim. došla bi iza roditeljskog na informacije s oboje.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Biti učiteljica je posao! Moje dijete voljet ću ja, to ne tražim od njegove učiteljice! Njena uloga u životu mog djeteta je drugačija. Istina, nije svako za to stvoren da bude učitelj,ali ajmo malo spustit tenzije. Misliš da pedijatrica treba voljeti tvoje dijete?

Kažeš-posao za ljude koji prvenstveno vole djecu i imaju strpljenja, živaca i empatije...Znači treba imati sve to za svu djecu,sve roditelje i svu ostalu njihovu djecu.
    Baš bi htjela vidjeti od koga na ovom svijetu dobiješ takav tretman. Uostalom, čekajući na informacije, naslušam se svakavih priča od drugih roditelja koji čekaju svoj red, da mi se zapravo čini da učiteljski posao svi rade bolje nego oni sami!

Ja ne tražim da ona posebno voli moje dijete, o čem ti , ne vidim uopće s čim to veze ima...ja očekujem da onaj tko to radi, radi to jer voli taj posao, a onda bi valjda trebao i voljeti djecu, jednako tako i pedijatar.

A što je po to tvome uloga učiteljice ?

Članak 67.
    Školske ustanove dužne su:
    – stvarati uvjete za zdrav mentalni i fizički razvoj te socijalnu dobrobit učenika,
    – sprječavati neprihvatljive oblike ponašanja,
    – brinuti se o sigurnosti učenika,
    – osigurati uvjete za uspješnost svakog učenika u učenju,
    – brinuti se o zdravstvenom stanju učenika i o tome obavještavati liječnike primarne zdravstvene zaštite i roditelje,
    – pratiti socijalne probleme i pojave kod učenika i poduzimati mjere za otklanjanje njihovih uzroka i posljedica, u suradnji s tijelima socijalne skrbi odnosno drugim nadležnim tijelima,
    – voditi evidenciju o neprihvatljivim oblicima ponašanja učenika,
    – pružati savjetodavni rad učenicima.

Ona je ta koja je na 'prvoj liniji', ona je ta zbog koje će dijete mrziti ili voljeti školu...totalno banaliziram, ali ako je zbog njene bahatosti nečije dijete nesretno, ako nju zaboli što su neka djeca separirana i ni prstom ne mrdne, ako nije u stanju nasmijat se i potaknut sramezljivo dijete, onda nije sposobna za taj posao i ne treba ga raditi.

O kakvim ti tretmanima pričaš, zabrijala si opako, a ni ton ti nije ništa manje ružan, no ostalima tu
    .

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Baš pričam sa sinom o ovoj temi i sjetili smo se naših prvih informacija s bebom; Lira je bila stara točno mjesec dana kad je bratu stigla na informacije, bili smo glavna atrakcija cijeli odmor, okupio se njegov razred, profesori, razrednica, ravnateljica... Evo, jedno lijepo i pozitivno iskustvo
    Isto tako je na roditeljskom kraj mene sjedila mama I. kolege i sa sobom na svaki sastanak dovodila svoju unučicu od nekih 3 g. Malecka je crtala, dali bi joj bombončić, olovčicu, papir i za nju se znalo nije (nebi smetalo da se i je). Sve 5!

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

nemam dijete u skoli, ali bila sam na vrtickom sastanku kad je mama dovela mladju sestricu
    pola sastanka je provela trceci za njom po sobi, mala je rusila sve sta je stigla, plakala, vikala, tete su prekidale sto su govorile, cekale malo smirenja situacije, pa krpale
    meni je to iskreno islo na zivce, a nisu ni malena ni mama joj bas uzivale
    stoga se slazem s Beti3 da mala djeca nemaju sto raditi na roditeljskom sastanku
    sama kazes da uciteljica ima i svoje dvoje male djece - pa i ona je nesto izorganizirala da se tu pojavi, da je ona dovela svoje dvoje i hendlala ih na roditeljskom sigurno bi i koji roditelj imao primjedbu
    mozda je trazila posebno nekog koga placa u tom terminu, zasto je pretpostavka da je njoj sve servirano i jednostavno?
    kako ste fino izveli zakljucak da zena nije za svoj posao jer ne bi malu djecu na sastanku, mozda da joj i njenu oduzmemo kad ih vec toliko ne voli, bas svasta

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •