Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3737

Tema: Potpomognuta u SLOVENIJI

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ajoj Nikolina baš te krenulo. Ja mislim da otopina ne može iscuriti iz šprice dok je na njoj igla bez obzira koje debljine jer se dok povlačimo izmiješanu otopinu iz one staklene bočice stvori vakuum - zato i ide sadržaj iz šrpice van tek na potisak. Nije mi jasno što se dogodilo... No bitno da si ti na kraju uspjela. Ne brini za ove staklene ampulice, to je samo otapalo i obično ih ionako ostane viška jer se miješa više prašaka u jedno otapalo.
    Danas zato lijepo sve prvo pripremi na stol i korak po korak. Ja si 1) prvo otvorim šprice i igle (odvrnem im malo čep da ih kasnije lakše nataknem i oslobodim kapice) i 2) onda skinem plastiku s bočice u kojoj je lijek i dezinficiram alkoholom ili octeniseptom. Onda 3) nataknem debelu iglu na špricu, i tek onda 4) slomim ampulu (obavezno ju stavim u neku krpicu ili salvetu i palcem protisnem na točkicu). 5) Aspiriam tekućinu, 6) ubrizgam u lijek, 7) povučem. 8) Malo pokuckam ako treba mjehuriće potjerati prema gore. 9) Onda zamijenim igle i tek tad istiskujem zrak. 10) I onda se pikam u mjesto koje isto prvo dezinficiram.
    Sretno danas!

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Charlie prvotno napisa Vidi poruku
    Ajoj Nikolina baš te krenulo. Ja mislim da otopina ne može iscuriti iz šprice dok je na njoj igla bez obzira koje debljine jer se dok povlačimo izmiješanu otopinu iz one staklene bočice stvori vakuum - zato i ide sadržaj iz šrpice van tek na potisak. Nije mi jasno što se dogodilo... Da, valjda sam tako i ja mislila, eto to je valjda bila ta moja logika. Vjerojatno sam onda krivo stavila iglu, dok je negdje iscurilo. Ne znam. Danas ću biti opreznija. No bitno da si ti na kraju uspjela. Ne brini za ove staklene ampulice, to je samo otapalo i obično ih ionako ostane viška jer se miješa više prašaka u jedno otapalo. Nisi me shvatila, ja sam bacila 3 bočice s prahom, jer kada sam ih pomiješala s otapalom sve mi je netragom nestalo. No comment
    Danas zato lijepo sve prvo pripremi na stol i korak po korak. Ja si 1) prvo otvorim šprice i igle (odvrnem im malo čep da ih kasnije lakše nataknem i oslobodim kapice) i 2) onda skinem plastiku s bočice u kojoj je lijek i dezinficiram alkoholom ili octeniseptom. Onda 3) nataknem debelu iglu na špricu, i tek onda 4) slomim ampulu (obavezno ju stavim u neku krpicu ili salvetu i palcem protisnem na točkicu). 5) Aspiriam tekućinu, 6) ubrizgam u lijek, 7) povučem. 8) Malo pokuckam ako treba mjehuriće potjerati prema gore. 9) Onda zamijenim igle i tek tad istiskujem zrak. 10) I onda se pikam u mjesto koje isto prvo dezinficiram.
    Sretno danas!
    Kopirat ću si ovo i isprintati da imam kao podsjetnik. Za svaki slučaj, da neki korak ne zaboravim, ah ...

Iva15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Charlie, imaš puno filmića na youtubu za miksanje inekcija. Meni je ovaj dosta dobar
    http://www.youtube.com/watch?v=SaFftyaTXDw
    Uglavnom, samo smireno pa će danas bit bolje. Sretno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •