-
Spajalice, to o čemu govoriš su anakronizmi, ali nemaju veze s kršćanstvom - da ne bismo dovodili potencijalne gledatelje u zabludu. U filmu je prikazana isključivo mnogobožačka grčka religija i s njom vezani običaji.
Meni puno više smeta taj mišung u kojem zapravo svi izvorni grčki mitovi gube prepoznatljivost i poruku - Titani su bogovi, djeca Urana i Geje, a ne ova čudovišta kao u filmu; u vezi Tezeja je istinito samo to da je on u grčkoj mitologiji jedan od najvećih junaka i apsolutno ništa drugo, od porijekla nadalje. Fedra je isto pala s Marsa - doduše, Tezejeva druga žena se stvarno zvala Fedra i s njom je imao sina Akama, ali ona nije imala nikakve veze sa sibilama i još je k tome prevarila muža s njegovim sinom. Hiperion je bio jedan od titana, ne kralj, na Olimpu nije bilo 12 olimpijaca itd. itd.
Mene su se dojmile masovne scene, unatoč svim tim nedostacima scenarija. Ali uglavnom, meni film najviše nalikuje na neku nasilnu računalnu igricu s motivima grčkih junaka i bogova. Možda se zbog toga M. tako i svidio, uz to što počinje upoznavati grčku i rimsku mitologiju. Jako mu se sviđalo što su sibile govorile grčki i bio je razočaran što cijeli film nije na grčkom.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma