Pokazuje rezultate 1 do 50 od 4019

Tema: Kuharske nedoumice

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    village...long village
    Postovi
    1,638

    Početno

    Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Lucas, imaš Lidl blizu? Kod njih je razvaljano lisnato i to svježe, pa ne moraš razmišljati ni o čemu (7,99 kuna jedan paketić).

    Imaš za šaumrole one metalne tuljce? Tada samo par minuta pečenja. Kroasane ne radim od lisnatog.
    ma imam,al rijetko ima tog razvaljanog lisnatog...
    a sad imam u škrinji baš njihovo lisnato (ono za valjanje,jer ga je tuka zamjenila za kesten pire, rano ujutro prije prve kave )

    a od kojeg tijesta se rade kroasani?

  2. #2
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,297

    Početno

    Citiraj Lucas prvotno napisa Vidi poruku
    ma imam,al rijetko ima tog razvaljanog lisnatog...
    a sad imam u škrinji baš njihovo lisnato (ono za valjanje,jer ga je tuka zamjenila za kesten pire, rano ujutro prije prve kave )

    a od kojeg tijesta se rade kroasani?
    Ne radim od tog kupljenog lisnatog, nego ovako (domaće lisnato, nije uopće teško)

    70 dkg glatkog brašna
    2 jušne žlice ulja
    2 jušne žlice kiselog vrhnja
    2 žumanca
    3 dkg svježeg kvasca
    2 žlice šećera
    malo soli
    4,5 dcl mlijeka

    Sve dobro izraditi (mikserom ili rukom)
    tijesto razvaljati oko 1 cm debelo, u sredinu staviti cijeli putar (25dkg maslaca), preklopiti u obliku koverte, razvaljati, pa opet preklopiti i tako više puta.

    Na kraju razvaljati na 1/2 cm debljine, rezati na trokut (istokračni) i saviti počevši od baze tog trokuta.

    Peći oko 200 stupnjeva dok ne dobiju lijepu boju.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 11.12.2011. at 21:17

  3. #3
    Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    village...long village
    Postovi
    1,638

    Početno

    Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne radim od tog kupljenog lisnatog, nego ovako (domaće lisnato, nije uopće teško)

    70 dkg glatkog brašna
    2 jušne žlice ulja
    2 jušne žlice kiselog vrhnja
    2 žumanca
    3 dkg svježeg kvasca
    2 žlice šećera
    malo soli
    4,5 dcl mlijeka

    Sve dobro izraditi (mikserom ili rukom)

    e to te ja pitam! nevolim mjesiti tjesto...neide mi i ne volim ga po rukama :D

  4. #4
    BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    863

    Početno

    Beti se moze puniti marmeladom ili necim, ne iscuri?

  5. #5
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    8,507

    Početno

    Citiraj BP prvotno napisa Vidi poruku
    Beti se moze puniti marmeladom ili necim, ne iscuri?
    ako puniš marmeladom, iscurit će ti kupovna marmelada a domaća ne, jer se u kupovnu dodaje dosta pektina ili čega (želatine? ) već za zgušnjavanje. To se onda na visokoj temperaturi otopi i zbilja je teško, skoro nemoguće, zalijepiti tako dobro da ne iscuri. Ali ako imate domaću marmeladu, curi puno manje.
    Ako nemaš domaće marmelade ili ti je žao trošiti je na kolače, možeš zamiksati malo voća i napraviti nadjev, naribati jabuke i slično.

  6. #6
    BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    863

    Početno

    Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    ako puniš marmeladom, iscurit će ti kupovna marmelada a domaća ne, jer se u kupovnu dodaje dosta pektina ili čega (želatine? ) već za zgušnjavanje. To se onda na visokoj temperaturi otopi i zbilja je teško, skoro nemoguće, zalijepiti tako dobro da ne iscuri. Ali ako imate domaću marmeladu, curi puno manje.
    Ako nemaš domaće marmelade ili ti je žao trošiti je na kolače, možeš zamiksati malo voća i napraviti nadjev, naribati jabuke i slično.

    odlicna ideja, pogotovo sad kad imam domacih jabuka...malo su kiselkaste ali ih mogu "doraditi"

  7. #7
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    8,507

    Početno

    Citiraj BP prvotno napisa Vidi poruku
    odlicna ideja, pogotovo sad kad imam domacih jabuka...malo su kiselkaste ali ih mogu "doraditi"
    pretpostavljam da će biti ok ako dodaš koju žlicu kupovne marmelade, ako bude malo i curilo veći dio nadjeva će ostati unutra.

  8. #8
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    nema ti tu nesto vise
    pomijesas dosta sezama s malo brasna i to ti je zadnja smjesa
    kad je gotovo izgleda otprilike ovako
    http://www.coolinarika.com/recept/piletina-sa-sezamom


Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •