Ne radim od tog kupljenog lisnatog, nego ovako (domaće lisnato, nije uopće teško)
70 dkg glatkog brašna
2 jušne žlice ulja
2 jušne žlice kiselog vrhnja
2 žumanca
3 dkg svježeg kvasca
2 žlice šećera
malo soli
4,5 dcl mlijeka
Sve dobro izraditi (mikserom ili rukom)
tijesto razvaljati oko 1 cm debelo, u sredinu staviti cijeli putar (25dkg maslaca), preklopiti u obliku koverte, razvaljati, pa opet preklopiti i tako više puta.
Na kraju razvaljati na 1/2 cm debljine, rezati na trokut (istokračni) i saviti počevši od baze tog trokuta.
Peći oko 200 stupnjeva dok ne dobiju lijepu boju.
Posljednje uređivanje od Beti3 : 11.12.2011. at 21:17
Beti se moze puniti marmeladom ili necim, ne iscuri?
ako puniš marmeladom, iscurit će ti kupovna marmelada a domaća ne, jer se u kupovnu dodaje dosta pektina ili čega (želatine?) već za zgušnjavanje. To se onda na visokoj temperaturi otopi i zbilja je teško, skoro nemoguće, zalijepiti tako dobro da ne iscuri. Ali ako imate domaću marmeladu, curi puno manje.
Ako nemaš domaće marmelade ili ti je žao trošiti je na kolače, možeš zamiksati malo voća i napraviti nadjev, naribati jabuke i slično.
nema ti tu nesto vise
pomijesas dosta sezama s malo brasna i to ti je zadnja smjesa
kad je gotovo izgleda otprilike ovako
http://www.coolinarika.com/recept/piletina-sa-sezamom