Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3111

Tema: Imena za decke (5)

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    M@rtin@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moj je baš NOAH i H ne izgovaramo bez obzira kaj pišemo. Ali isto tako ne gledam to ime kao hebrejsko već strano (američko npr.)

Sirius, nisam baš razmišljala kak si sugovornik pročita kad vidi kod Noaha ali s obzirom da svi znaju da je on Noa(h) onda mi je i svejedno kak napišem.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Definitivno najljepše ime, subjektivan odabir, Dominik za dečka i Donata za curicu , malo patim na D ...

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj M@rtin@ prvotno napisa Vidi poruku
    Moj je baš NOAH i H ne izgovaramo bez obzira kaj pišemo. Ali isto tako ne gledam to ime kao hebrejsko već strano (američko npr.)
    ime nije ni englesko ni americko nego hebrejsko (zidovsko), a bas zbog te "globalizacije" dosli smo do toga da je sad kod hrvata popularno kao zensko ime. Meni je to osobno glupo, ja vjerujem u onu "nomen est omen" i kod izbora imena jako mi je vazno njegovo znacenje i etimologija

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj pujica prvotno napisa Vidi poruku
    ime nije ni englesko ni americko nego hebrejsko (zidovsko), a bas zbog te "globalizacije" dosli smo do toga da je sad kod hrvata popularno kao zensko ime. Meni je to osobno glupo, ja vjerujem u onu "nomen est omen" i kod izbora imena jako mi je vazno njegovo znacenje i etimologija
    Slažem se s tobom, nek se nitko ne uvrijedi ali i meni je bezveze kad je Noa žensko. To mi dođe ko da je dečko Eva. Stoljećima je to isključivo muško ime u svim jezicima, i sad odjednom u Hrvatskoj je i žensko.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •