Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
Ili malo bolje naucimo kako raditi s integralnim brasnima pa i takav kruh izgleda lijepo, a ne kao palacinka.

Sto se vrste brasna tice, slozit cu se s apricot. Pretpostavljam da je za neke stvari bitno koje brasno se koristi, ali recimo ovdje je sve glatko, a ja uglavnom uspijevam napraviti ono sto se trazi. U dvije i pol godine nisam vidjela ostro brasno, a americko glatko djeluje sitnije od naseg i ponasa se slicno seceru u prahu. Nemaju ni tipove brasna, ono, nikad culi za T-ove.
Potpisujem. Prije nego sam se preselila u Dansku po naučenom vjerovanju moje mame svako brašno je bilo za određenu svrhu i ni slučano se nije smjelo koristiti "krivo" brašno. Ovdje isto nema oštrog i sve pečem s glatkim i nikada mi ništa nije loše ispalo pa čak ni "hrvatski" kolači. Isto koristim maslac umjesto margarina i prefino je, a i primjetila sam da u svim emisijama o hrani kuhari uvijek koriste isključivo maslac, nikad margarin. Osim toga ovdje sam otkrila sve druge vrste integralnog brašna, brašna od različitih vrsta pšenice, heljde i ostalog i s tim se mogu stvoriti nevjerojatno ukusni kruhovi.

A krumpir odabirem po vrstama, dakle imaju ga jako puno i svaki se drugačije zove i koristi se za točno to i to.