Da pojednostavimo stvari.
Evo, da ne kompliciramo, mogla bih potpisati ovaj pinguicin post (nek je jednom potpiše netko osim zmaja )
Citiraj pinguica prvotno napisa Vidi poruku
Mislim da je totalno nebitno da li ćemo se složiti u tome koliko je vrijedan/vredniji životinjski život. Bitnije je da se složimo da na njima ne treba eksperimentirati, da ih ne treba mučiti i da im treba omogućiti što više normalan život u prirodi. Prvo što ovisimo o njima,a drugo što i njih boli jer su i oni živa bića.
budući da je ova tema potekla od one o sudbini zamrznutih embrija, mogli bi se na to vratiti.
Ja sam osobno prilično neupućena o tome kakvi se to točno eksperimenti vrše nad ljudskim embrijima, a nisam ni u mpo-u, pa ne znam baš što bih rekla o tome koju vrstu istraživanja bih dozvolila i da li bih uopće dozvolila istraživanje nad svojim embrijima (o tuđima još teže mogu govoriti). Recimo da u svom neznanju osjećam laganu nelagodu prema tome.

Ipak, daleko se gore osjećam kad znam da se pokusi nad živim životinjama provode svakodnevno i to ne samo radi medicine, nego i radi kozmetike.

Embrij gledam kao nešto što bi moglo postati čovjekom, pojedincem sa svojim karakterom i osobitostima. To nije malo, ali ne mogu zamisliti da osjeća i pati. Embrij se, na primjer, može zamrznuti i odmrznuti bez posljedica - do sada nije otkriveno kako bi se to moglo učiniti sa živim bićem.

Prema tome, htjela bih pitati slijedeće (pinguicu a i ostale koje tema zanima): je li za vas vrjedniji embrij čovjeka ili već razvijena i rođena životinja? Jesu li gori pokusi na ljudskim embrijima ili na životinjama?