Pokazuje rezultate 1 do 50 od 281

Tema: Vrednovanje života...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Meni život čovjeka i životinje ne može nikada biti jednako vrijedan. Volim životinje ali uvijek ću se više sažaliti i više će me pogoditi tužna sudbina nekog ljudskog bića nego životinje iako sam više puta pustila i suzu nad sudbinom neke životinje.
    Ono spašavanje iz požara je malo glupav primjer, ali naravno da bih uvijek prvo spašavala ljudsko biće, a ono što ste pisale ako se radi o nekom psihopatu, pa mislim nikome na čelu ne piše dali je psihopat, pedofil ili nešto drugo, ali instinktivno bih uvijek prije spasila čovjeka.
    Užasava me maltretiranje i mučenje životinja, njihovo istrebljivanje, međutim dok god je na svijetu mučenja ljudi, toliko gladnih, siromašnih, bolesnih i napuštenih od društva uvijek će me to pogoditi i mučiti više i natjerati da nešto poduzmem ili pomognem.
    E da i užasno me živcira ona rečenica: 'Tko ne voli životinje, ne voli ni ljude.', po meni to nema nikakve veze jedno s drugim ( ovdje ne mislim na ljude koji muče životinje nego na one koji ih jednostavno ne vole), a i pokušavam se sjetiti dali znam nekoga tko baš ne voli životinje i ne mogu. Znam ljude koji životinje ne vole toliko da bi im bile kućni ljubimci i da bi se vezali za njih, ali da ih baš ne vole ili mrze ne znam.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    E da i užasno me živcira ona rečenica: 'Tko ne voli životinje, ne voli ni ljude.', po meni to nema nikakve veze jedno s drugim ( ovdje ne mislim na ljude koji muče životinje nego na one koji ih jednostavno ne vole), a i pokušavam se sjetiti dali znam nekoga tko baš ne voli životinje i ne mogu. Znam ljude koji životinje ne vole toliko da bi im bile kućni ljubimci i da bi se vezali za njih, ali da ih baš ne vole ili mrze ne znam.
    Nemaš pojma koliko bih voljela da si u pravu, ali se ne mogu složiti s tobom.

Otkako imam ljubimce naišla sam na preko nekoliko ljudi koji se ne libe otvoreno pokazati gađenje i mržnju prema mojim životinjama koje ih ničim nisu ugrozile ni učinile ništa nažao. Samom svojom pojavom ih smetaju i smatraju da nemaju što raditi među ljudima. Srećom pa sam vremenom oguglala na takve individue, ali uglavnom su to osobe koje do podne mrze sebe, a poslijepodne čitavi svijet te sam stoga i spomenula onu rečenicu koja tebe užasno živcira.

Ne tražim od nikog da moje ljubimce gleda očima kojim ih ja gledam, razumijem i ljudski strah od tih istih životinja, ali takav animozitet mi je totalno stran.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •