Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Procitala na frendicinu preporuku od Marion Bradley Zimmer "Avalon Saga: The Forest House" (u nekim izdanjima je naslovljena kao "The Forests of Avalon") - povijesno-fantasy roman.
    Za one koji vole taj stil, sasvim u redu. Ukratko, rimska okupacija Britanije i njen utjecaj na lokalno plemensko stanovnistvo, pobune, druidi i svecenice Majke Zemlje prije legende o Avalonu, prvi krscani u Britaniji.... Slijedi ju "Lady of Avalon".
    Ako je netko gledao seriju "The Mists of Avalon" ovoga ljeta - napravljena je po 6. knjizi iz ove serije.
    Posljednje uređivanje od Elly : 24.01.2012. at 12:17

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    Procitala na frendicinu preporuku od Marion Bradley Zimmer "Avalon Saga: The Forest House" (u nekim izdanjima je naslovljena kao "The Forests of Avalon") - povijesno-fantasy roman.
    Za one koji vole taj stil, sasvim u redu. Ukratko, rimska okupacija Britanije i njen utjecaj na lokalno plemensko stanovnistvo, pobune, druidi i svecenice Majke Zemlje prije legende o Avalonu, prvi krscani u Britaniji.... Slijedi ju "Lady of Avalon".
    Ako je netko gledao seriju "The Mists of Avalon" ovoga ljeta - napravljena je po 6. knjizi iz ove serije.
    Procitala sam nastavak, "Lady of Avalon" - za one koji vole taj stil, nije lose.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nakon "Avalon Saga: Lady of Avalon", procitala sam i "The Mists of Avalon" (sasvim drukcija slika na kralja Artura, zanimljivo za one koji vole povijesno-fantasy stil, i zasad mi je najbolja iz cijele sage), a trenutno sam na zadnjem dijelu Avalon Sage - "Ancestors of Avalon" (koja bi kronoloski trebala biti prva knjiga: propast Atlantide i dolazak prezivjelih na britansko otocje... Zanimljiva razbibriga).

Tim Parks, zbirka prica "Adultery and other Diversions" - sasvim solidna, nekoliko prica me ostavilo ravnodusnom, a nekoliko njih su zaista odlicne, stoga preporuke.

Amy Ferris, "Marrying George Clooney" - zapravo sam ocekivala pitku razbibrigu (talijanski prijevod nije uopce dodao drugi dio naslova, "Confessions from a Midlife Crisis"), a procitala tekst u vidu povezanih pricica (djeluje mi kao da je izvuceno iz bloga) o menopauzi. Pocela sam citati s osjecajem razocaranja (bas sam bila spremna za vikend-citanje chick-lita ) i mislju da vratim knjigu neprocitanu i ponovo ju uzmem kad i ja upadnem u to zivotno razdoblje (ipak se osjecam premlada za takvo nesto, LOL), da bih ju na kraju ipak zavrsila... I definitivno cu je ponovno procitati za kojih 10-ak godina (LOL).

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Štreberski sam se odlučila za kronološki pristup Franzenu pa čitam Korekcije. Pročitala sam dosad 140 stranica, čitam brzo - gutam.
    Sviđa mi se karakterizacija likova. Ne sviđa mi se postmodernističko u romanu.
    Pročitala sam da Sloboda nema ništa takvo, pa joj se unaprijed veselim.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •