bravo Strašna, držim fige za dobre folikuliće i uspješnu punkciju!
barkice, dobrodošla nam!
bravo Strašna, držim fige za dobre folikuliće i uspješnu punkciju!
barkice, dobrodošla nam!
Na biopsiju korionskih resica smo se odlucili jer nebi opet mogla podnijeti gubitak djeteta nakon rođenja,nije ni sad lako al je puno lakse,i zato jer se može napraviti najranije od svih prenatalnih dijagnostika,vec sa 11 tjedana... Cilj te pretrage je bio otkriti jel bebica zdrava ili bi isto bila bolesna kao i naš Teo.....
Evo sreća u nesreći je sad bio nalaz koji je došao iz Francuske i kaže da bi bebica imala istu bolestkao i Teo,tako da bi sad svakak morala na čišćenje
Ako će predimplantacijska dijagnostika biti dozvoljena ili bar da vraćaju sredstva onda ćemo ići,ako ne onda ništa....nemamo vise ni snage ni živaca prolaziti ponovo kroz sve ovo...
Incika, mislim da vi imate pravo da vam HZZO plati postupak predimplatacijske dijagnostike u inozemstvu jer se to kod nas ne radi.
Stigao nam je nalaz spermiograma - normozoospermia!!
Sad još samo trebam dočekati 1 DC da se javim za hormone. Znate li možda koliko se taj nalaz čeka?
Strašna...uistinu si strašna, mislim hrabra...svaka ti čast!!Ti prelamaš sve jake barijere, bravo za tebe!!! Ja sam sada već očajna..danas mi je već 12. dan od zadnje popijene tablete utrogestana za ciklus, a ja još ne curim??!!Više sam sva izvan sebe..brinem se zašto mi sada kasni tako??!!šmrcšmrc
(
Richy, 12. dan od zadnjeg utrića? a jesi probala raditi testić? nikad se ne zna... 12 dana je svakako predugo, javi se svom giniću ako test bude negativan, možda imaš neku cistu.
TinaB, hormone ćeš vaditi 3.-5.dc, ti nalazi ostaju kod dr u kartonu tako da ćeš rezultate saznati kad dođeš na kontrolu.
Drage moje cure, evo da se i ja uključim u vaše rasprave! Nakon dva neuspjela pokušaja IVF-a danas sam bila na pregledu kod dr. Alebića, vadila hormone i bila
na savjetovanju kod soc. radnice i psihologa. Na moje iznenađenje idući ciklus idem u postupak! Čini mi se to nekako brzo, s obzirom na to koliko se do sad čekalo na postupak. Jeste vi bile na tom razgovoru kod psihologa??
sorry na uletu - kakvo je to savjetovanje kod socijalne radnice?
pa vjerojatno će ti reći koje još pretrage trebaš napraviti (tipa KG, markeri hepatitis i HIV, eventualno HSG) i reći ti da se javiš kad to sve skupiš. polako, korak po korak, budeš sve skužila u hodu. sretno!
ksena28, pretpostavljam da je weda mislila na pravno savjetovanje, jer na VV-u pravnica i soc. radnica sjede u istoj sobi a za termin savjetovanja se obično dogovaraš sa soc. radnicom a ona onda pravnici prenese kad je termin.
Razgovor kod socijalne radnice prije ulaska u postupak svodi se na upoznavanje sa tvojim pravima (tipa da možeš odustati u bilo kojem trenutku postupka, koliko postupaka ti je plaćeno od strane HZZO-a, da MPO dijete ima jednaka prava kao i ostala djeca itd. ) Ništa tipa provjere tvog socijalnog statusa, uvjeta stanovanja, obiteljske situacije, plaće i sl. što bi se na prvu moglo pomisliti.
Isto tako psihološko savjetovanje nije nikakva procjena psiholoških karakteristika osoba koje ulaze u MPO već jedan ugodan razgovor i upoznavanje sa psihologom kojem se u bilo kojem trenutku postupka možeš obratiti ako želiš i ako osjećaš potrebu za razgovorom iz bilo kojeg razloga (tipa nerazumijevanje okoline, teško se nosiš s neuspjehom postupka i sl.)
Destiny child, jel to onda socijalna radnica/radnik na Vuk Vrhovcu provodi pravno savjetovanje?
Na VV su dvije ženskice jedna je valjda pravnica a druga soc.radnica.. i naravno kat niže je psihologica ( isto su bile dvije , starija i mlađa) pa kod koje završiš završiš!!
Mi smo bili kod mlađe i nije me se dojmila !!!
E i valjda su se psihologice sabrale, mi smo bili među prvim parovima koji su bili na p/p savjetovanju!!!
Bili smo u onoj turi koja je trebala i drugo MPO mišljenje !!
ma ta dolje psihologica nam je tlak digla!!! imali smo dogovoreno i neki joj je par jako kasnio a onda je imala kasnije neku gospodu s kojom je imala cak 15 min posla pa je nas otpilila da joj dodemo kasnije tako da smo ujutro bili gore na 2. katu na pikici i na vadenju krvi di uvijek nekako bas mene prescrollaju pa me zaborave prozvati ili mi napravi podlijev pa mi na kraju vadi maltene iz samog lakta, na 3. katu kod pravnice, pa na maloj turi po Rebru ( kariotipi i to ) pa opet kod psihologice koja tada nije imala ni mjesta za nas nego nas je onda intervjuirala u njihovom apartmanu. a poanta je ne se previse zivcirati jel?![]()
nadam se da može odgovor od mene
pravnica i socijalna radnica se nalaze u istoj sobi, tako da kad se ideš dogovarati za termin savjetovanja javiš se soc. radnici koja onda dogovara s pravnicom i psihologicom, i da ti neke papire (na kojima piše da treba donijeti OIB, vjenčani list ili što već, ne sjećam se točno). ali samo savjetovanje provode pravnica i psihologinja. bar je nama tako bilo.
Mi imamo pozitivna iskustva sa tim savjetovanjima...ne znam zašto ali nama je bas na VV bilo OK. Bili smo novi u tome, i saznali mnoge stvari...neke čak i prvi put čuli od tih žena
I btw da se ja javim, danas sam bila gore...u subotu idem opet......Danas je 4 folikula....i danas sam dobila i onaj Cetrotide. Vidjet ćemo u subotu kad će biti punkcija. Nadam se ponedjeljku.
Meni su na 3.katu bile super ali to isto ne mogu reci za psihologicu,pogotovo ne za to odgadanje sastanka.Mislim da bi ona ipak trebala biti malo upucenija u to i znati da dolazimo tamo s posla i kak se sve snalazimo da uopce dodemo iz raznih mjesta pa da onda bas i nije super kad ti ona otkaze dogovor
HVala na odgovorima za socijalnu radnicu iako se ne mogu načuditi kako je čak i soc. radnica involvirana u procesu prije same potpomognute oplodnje, koliko je samo ljudi profitiralo od ovog zakona( uistinu se nadam da će i psihološko i pravno savjetovanje ukinuti s novim zakonom jer je isto potpuno besmislenu u obaveznom kontekstu. Ono što je tebi bilo ugodno i pozitivno Strašna je nešto što bi doktor tebi trebao reći i ispričati i upoznati te s time. Obavezno sajvetovanje ne, mogućnost savjetovanja posebno psihološkog DA
Incika, bar znate što bi vas čekalo i sama si napisala da možda i bolje ranije, manje boli...........( uistinu se nadam da ćete naći načina za PID u inozemstvu, na tvom bih mjestu već uskoro kontaktirala HZZO za to. Ne znam, možda druge cure znaju tko je išao u PID postupak u inozemstvo na teret HZZO-a, možda cure na CZ temi znaju za to. Drži se i dalje sretno!!!
i ja se nadam da će novi zakon ukinuti obavezno savjetovanje, to je bila jedna od većih nebuloza koju sam doživjela. pravno još donekle i ima smisla, iako mi nismo saznali ništa što već nismo znali. ali psihološko je stvarno bilo čista gnjavaža, ne mogu reći da je bilo neugodno ili bilo šta takvo, ali sam cijelo vrijeme imala onaj glupi osjećaj da me netko procjenjuje (iako oni odmah na početku kažu da to nije nikakva procjena) i još psihologica kao zapisuje neke zabilješke u bilježnicu...![]()
Danas mi je 13. dan od utrogestana, a ja još nisam dobila mengu???!!!Test nisam radila, jer niti ne razmišljam da uz sve ove probleme i tablete uopće mogu ostati trudna...nemoguće...Ali ovo me ubija načisto!!ne radim test i nisam ga nikada radila jer se bojim da će me još više baciti u beeed((šmrc
(
Richy, mislim da bi sad već morala dobiti, zašto ne odeš kod ginekologa na uzv pa da te pregleda????
Ponavljam pitanje jer mi sad vec to nije nikako normalno.neg beta,drugi dan menga,prestala s utrogestanima,sad vec 35.dan da cekam vjesticu.ok,mislila sam da mi se ciklus malo zmrdo ali zar bi se bas toliko?da zovem na vv ili svoju gin? Kome je bilo slicno?pretpostavljam da me ceka duphaston
teško je reći...................... geceta, koliko već dana ne uzimaš utrogestan? Ja sam stvarno uvijek nakon negativne bete dobila i preko utrogestana. Ako ti je prošlo više od 5 dana od prestanka s utrogestanom išla bih giniću socijalnom ili se javi gore na Vuk, oni znaju što dalje i sigurno će te pogledati uzv
ja sam dobila onda nakon bete normalno i tad sam prestala s utrogestanom, dakle i 35. je dana nakon utrogestana, sad sam cekala prvu "normalnu" menstruaciju, obicno je dobijem 28. dan, dala sam joj fore jer sam cula da zna kasniti nakon postupka i prestanka uzimanja svega moguceg ali sad vec brinem jer je 35. dan. Nisam imala test da ga danas napravim pa cu ga kupiti sutra u ZGB i napraviti u ned ako ne dobijem. Samo ne znam koga da zovem u pon, mislila sam si da je mozda bolje na VV zvati
sorry malo kasnim, ali vidim da je kitty sve odgovorila. Meni osobno niti jedno niti drugo savjetovanje nije bilo neka teška tlaka. Čak sam i jedva čekala da odem na njega jer sam imala brdo pitanja za njih koja ili nisam mogla naći na forumima ili mi se ono što sam našla na forumu nije činilo dovoljno objektivno i nepristrano.
Ista stvar je bila sa psihologicom. Za nas je to bio jedan ugodan razgovor.
Možda smo imali sreće, a možda samo nismo komplicirani i nismo zahtjevni...
i mi smo bili na psiholoskom i pravnom savjet. prije godinu i pol i bilo mi je skroz bez veze
jer nije nista posebno receno, postavili su nam par pitanja i to je to....
a ovo kaj velis da na psiholoskom si imala osjecaj da te procjenjuje e tak je bilo i meni
psihologica me je odmjeravala dok sam sijedila, bolje receno gledala mi je u ruke (skuzila sam odmah)
pratila je moje i muzeve pokrete itd, itd....
to mi se i nije bas dopalo, neznam kako drugima......
Špelkica, prva dva IVF-a radila sam isto na VV; u 11.mj sam bila na pregledu kod dr, nakon toga sam morala doći iza 15.01., 3dc, s uputnicom
za pregled i hormone, i eto već u 2.mj idem u postupak!
Što se tiče pravnice i soc.rad., one su bile super, a psihologica mi je malo digla živac. Neznam, nismo se baš našle
Evo mene napokon..danas folikulometrija pokazuje 4 dobra folikula...endometrij super...gonale i Cetrotide si dajem jos sutra i sutra navecer stoperica....u utorak je punkcija! Pa budemo vidjeli!
dosla vjestica, sutra sam narucena na pregled i krecem u sekundarni, 5 smrzlica ceka na nas![]()
Evo da se i ja javim sutra zadnji pregled i stoperica,u srijedu punkcija...uglavnom jucer je bila takva guzva,bilo je pet punkcija i dvije inseminacije i radile su samo dvije sestre pa smo dugo cekali dok ne zavrse s punkcijama da nas piknu i upisu tko ide na punkciju..eto toliko od mene za sada
Eto danas sam bila na pregledu i jos nista od stoperice,sutra pregled opet pa mozda stoperica dobila jos dva gonala i cetrotide...znaci punkcija ce bit 15 ili 16 dc...nisam pametna to mi djeluje kasno
ne postoji ni kasno ni rano, ako ti tijelo nije sad jos spremno, onda nije. Pokusaj ne brinuti, mozda sutra vec bude pa ides zacas na punkciju. Ja sam isto sad s pregleda, mozda smo se vidjele
Geceta kuzim sve to al ja sam sad vec na iglama pa me to ubijamozda se i jesmo vidjele ja sam imala zelenu kosulju i crni kaputic visoka mrsava duga kosa
jesi i sutra gore?ja jesam
Sutra cu ja tebe opustitKad vidiš sutra mene kako sam prestravljena i u panici....bit će ti smiješno
)
eh, nisam te onda skuzila. ne, ja tek u subotu ponovo i onda ne znam kak to ide s tim odmrzavanjem
Evo mene....žive...iako sam mislila da će mi oči poispadat na punkciji. Uglavnom...3 folikula, 3 jajne stanice. Oplodit ce 2. U četvrtak imam transfer.
Bravoooo za strasnu,koliko je bila isprepadana sad ne znam jel od straha ili od one inekcije sto su ti tete sestre dale![]()
Trebam malu pomoć,bili smo na prvim konzultacijama. Zanima me da li nalaz spermiograma ostaje u našem kartonu jer sam bez njega došla kući.![]()
Joj hvala vam cure.... Injekcije su me toliko bile omamile da sam mislila da cu zaspat u čekaoni. Al kad sam ušla u onu pripremnu prostoriju, razbudila sam se i previše. Razgovarala sam s onom doktoricom sto radi u laboratoriju. Rekla mi je da sutra mogu nazvat i cuti da li se šta oplodilo. Pitala sam ju jel to neki problem ako se otvara, rekla je da oni svakako to ujutro moraju otvorit....pa onda zapisu koliko se kome oplodilo. Tako da znate da se ne ustrucavate zvat, jer svakako otvaraju te "inkubatore"![]()
Strašna,čestitam ti od srca na ovome što si tako uspješno prošla i preživjela!!!Bravo,bravo!!Držim ti fige da se oplode sve i da se i tebi posreći ovoga putaJa sam dobila mengu, konačno...15. dan nakon utrogestana...koma!Vidjela sam na onom papiru od dr. Alebića da piše da odmah prvi dan kada dobijem mengu počnem piti yasmin, tako da sam sada na yasminu...i dalje pijem i bromergone...za sada se osjećam ok, a kako će biti dalje, vidjet ćemo!!Strah od onoga što me čeka uskoro je nemjerljiv....ludim od brige i nervoze!!
Ja sam imala takvu situejšen tj. obavezno nakon postupka sljedeća miss M kasni, pa kasni....obično dođe 40 - 43 dan ciklusa, ali pitaj ti svog gin. za savjet ili nek pogleda kaj se dešava jer ipak sve smo mi žemske drugačije. Držim srećke da je sve OK!
Ja ovaj tjedan idem gore vidit dal je nestala moja beštija od ciste koja se pojavila u 12 mj. i nadam se da će sve biti ok i da u sljedećem ciklusu nastupamo![]()
Ja zvalaaaaaa, oplodile se objeeee
Sad me zanima jel to znači da će sigurno bit sutra transfer ili one mogu "prestat bit oplodjene"???