Stranica 4 od 33 PrviPrvi ... 2345614 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 1647

Tema: želim roditi kod kuće

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

zmaj ja sam oba puta osjećala dijete cijeli porod.(u bolnici,micanje,umirivanje,okretanje,spuštanje,sk inula sam ctg jer sam znala da su dobro,osjećala ih)

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

zakaj mislis da su price uljepsane? uljepsane od cega?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa Vidi poruku
    porod najcesce i hoce
    eeeee...ali ne neosjetno

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Molim !?
    pa dobro, možda kod mime doma i bih.
    ali samo ako bi mima bila doula, a ne da me ostavi samu sa svojim suprugom, a ona zbriše

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

zato što sam u malo njih pročitala priznanje o strašnoj muci i boli.uvijek je to nekako po strani. da ne znam,pomislila bi si da je to sa fizičke strane diiiivno.ili barem da nije tak strašno.a je strašno i bolno,samo čovjek zaboravi.da se ne bi mislilo da imam traumatične porode,nemam.ali boliiiiiii za umrijet.nikako ne bih doma to sebi priuštila iz straha od komplikacija,makar sam bila doma maksimalno koliko sam mogla,čitaj,dok mi mm nije popio krv da krenemo.također mislim da se nije pametno oslanjati na neiskusnog muža ili boga kao pomoć.ali to sam samo ja.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ovak i meni, bas se osjeti, valjda zato sto je mir oko tebe, nema strke
    vjerojatno
    valjda
    premda, skrušeno priznajem, "pogubila" sam se (ma zapravo, ne pogubila neg ponašala ko ranjena zvijer, oops) dvadesetak min pred izgon
    bila sam "sama" (ne računam sad u ovom opisu bebu) ja i moja bol pred Isusom (koliko god nekima patetično zvučalo)
    i zapomaganje "ja to više ne mogu Isuse... ne mogu..nije da ne želim, al ne mogu neeee moguuuuu...ak ćeš pomoć, pomozi...aaaaaa"
    i op, osjetim ide mrva : olakšanje: :konačno:
    poslije sam skontala da je to famozna "tranzicija"...
    hvala Bogu pa je trajala samo dvadesetak min.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj sandra23 prvotno napisa Vidi poruku
    zmaj ja sam oba puta osjećala dijete cijeli porod.(u bolnici,micanje,umirivanje,okretanje,spuštanje,sk inula sam ctg jer sam znala da su dobro,osjećala ih)
    drago mi je
    meni je ovo na neki način bio SF...
    ono, treći porod a prvi put "pravi" porod...

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

eeeee...ali ne neosjetno
    ja sam htjela osjećati
    ne radi možebitnog mazohističkog poriva
    neg jer je taj osjet s razlogom i nisam ga htjela uklanjati (na recimo onom bolničkom porodu bez obzira što su mi 2,3dolazili s tom idejom..iako, ne znam zaš, nisam ni zucnula, sve do 10min izgona)

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ja vam se divim)

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

zato što sam u malo njih pročitala priznanje o strašnoj muci i boli.uvijek je to nekako po strani. da ne znam,pomislila bi si da je to sa fizičke strane diiiivno.ili barem da nije tak strašno.a je strašno i bolno,samo čovjek zaboravi.da se ne bi mislilo da imam traumatične porode,nemam.ali boliiiiiii za umrijet.nikako ne bih doma to sebi priuštila iz straha od komplikacija,makar sam bila doma maksimalno koliko sam mogla,čitaj,dok mi mm nije popio krv da krenemo.također mislim da se nije pametno oslanjati na neiskusnog muža ili boga kao pomoć.ali to sam samo ja.
    hahahaha, vidi se da nisi citala moju drugu pricu

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj zmaj prvotno napisa Vidi poruku
    vjerojatno
    valjda
    premda, skrušeno priznajem, "pogubila" sam se (ma zapravo, ne pogubila neg ponašala ko ranjena zvijer, oops) dvadesetak min pred izgon
    bila sam "sama" (ne računam sad u ovom opisu bebu) ja i moja bol pred Isusom (koliko god nekima patetično zvučalo)
    i zapomaganje "ja to više ne mogu Isuse... ne mogu..nije da ne želim, al ne mogu neeee moguuuuu...ak ćeš pomoć, pomozi...aaaaaa"
    i op, osjetim ide mrva : olakšanje: :konačno:
    poslije sam skontala da je to famozna "tranzicija"...
    hvala Bogu pa je trajala samo dvadesetak min.
    meni je md rekao da je zvucalo kao da se svadam s nekim ajde izlazi van, ne mogu vise, poludit cu (psovke necu nabrajati, ovo je fini forum )

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku

Zar ne mislite da bi trebalo znati, koliko je to moguće, što se događa sa vlastitim i bebinim tijelom u porodu? Kad si u rodilištu, nije tako bitno, ali doma mislim da je.

Znači, treba više razmišljati. Ili, uopće ne razmišljati.
    Mislim da svi trebaju znati sve. I biti pripremljeni znanjem i pripremljeni psihički da boli, i da je to savršeno normalno, ali se može izdržati. Na prvom trudničkom tečaju na Sv. Duhu dobila sam neku skriptu u kojoj je opisan prirodan tijek poroda, okvirno, ako sve ide u redu, normalnim tijekom.

Ono, prvo porođajno doba traje otprilike toliko i toliko sati (kod prvorotki toliko), trudovi, kontrakcije su u tim razacima, traju toliko sek...., onda , kad je najbolje krenuti u rodilište, pa što se tamo događa, isto po minutama. Nije opisano baš sve, a mislim da bi negdje trebalo do u detalje opisati baš sve što se događa, ali meni je dosta pomoglo da većinu toga dočekam doma bez straha i panike. Nije mi pomoglo da se dovoljno dobro suočim s bolničkim pritiskom, s onim što me tamo čekalo, ali to je druga stvar.

Uglavnom, jel' ima ovdje gdje na forumu, ili kakvi dobri linkovi, gdje se može detaljno pročitati kako ide tijek jednog uobičajenog, prirodnog, nekompliciranog poroda. Što iza čega slijedi, što se događa, što se radi s pupčanom vrpcom, npr.,(da od nje ljudi ne prave najveću dramu, ko da će svijet propasti ako je ne pregrizu iste sekunde).

Zapravo, mislim da bi osnovne informacije o tijeku fiziološkog poroda trebali znati svi, i kako bi se to odvijalo doma, a kako u rodilištu, a ne da se kod nas događa da ne znaju ni oni koji rade u Hitnoj službi.

Porod je postao takav tabu, ko da je bomba u pitanju.
    Naravno da bi većina žena i dalje išla u rodilišta i da nitko od liječnika ne bi ostalo bez posla, ali barem bi s više bazičnog znanja bilo manje (nepotrebne) panike.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

hahahaha, vidi se da nisi citala moju drugu pricu
    može biti

Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

meni ovo što govoriš nevjerovatno zvuči...
    znači, npr. ja...bolničku priču sam napisala realno...ili sam je mačice još doradila da izgleda ružnije...
    a kućnu sam napisala nerealno...jer sam je malčice doradila da izgleda ljepše...
    jer sve je to dio neke skrivene kampanje i navlačenja žena na pkk...

u biti...meni je zanimljivo jedino to što znam da govoriš iz neznanja.
    jer činjenica jest da porod kod kuće može biti zaista, ali zaista jedno prepreprepredivno iskustvo...
    nimalo sladunjavo...
    itekako fizički osjetljivo...
    a sad...da li je tebi ta bol tako strašna a meni nije, iako sam i ja mislila da umirem...u tranziciji...to je onda samo tvoj kut gledanja

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da svi trebaju znati sve. I biti pripremljeni znanjem i pripremljeni psihički da boli, i da je to savršeno normalno, ali se može izdržati. Na prvom trudničkom tečaju na Sv. Duhu dobila sam neku skriptu u kojoj je opisan prirodan tijek poroda, okvirno, ako sve ide u redu, normalnim tijekom.

Ono, prvo porođajno doba traje otprilike toliko i toliko sati (kod prvorotki toliko), trudovi, kontrakcije su u tim razacima, traju toliko sek...., onda , kad je najbolje krenuti u rodilište, pa što se tamo događa, isto po minutama. Nije opisano baš sve, a mislim da bi negdje trebalo do u detalje opisati baš sve što se događa, ali meni je dosta pomoglo da većinu toga dočekam doma bez straha i panike. Nije mi pomoglo da se dovoljno dobro suočim s bolničkim pritiskom, s onim što me tamo čekalo, ali to je druga stvar.

Uglavnom, jel' ima ovdje gdje na forumu, ili kakvi dobri linkovi, gdje se može detaljno pročitati kako ide tijek jednog uobičajenog, prirodnog, nekompliciranog poroda. Što iza čega slijedi, što se događa, što se radi s pupčanom vrpcom, npr.,(da od nje ljudi ne prave najveću dramu, ko da će svijet propasti ako je ne pregrizu iste sekunde).

Zapravo, mislim da bi osnovne informacije o tijeku fiziološkog poroda trebali znati svi, i kako bi se to odvijalo doma, a kako u rodilištu, a ne da se kod nas događa da ne znaju ni oni koji rade u Hitnoj službi.

Porod je postao takav tabu, ko da je bomba u pitanju.
    Naravno da bi većina žena i dalje išla u rodilišta i da nitko od liječnika ne bi ostalo bez posla, ali barem bi s više bazičnog znanja bilo manje (nepotrebne) panike.
    potpis.
    i od žena ćeš dobiti istu stvar...tipa...pa nisam ti htjela reći da te ne prepadnem...da ovo...da ono...
    strašno...
    kao da mi to neznanje nečemu koristi..

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

I, jel' ima?

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

sandra, mislim da sam negdje već pisala
    ponovit ću

mene su trudovi pred izgon (nekih 20 min)
    bolili više nego na onom bolničkom

a kućni izgon mi je bio pjesma za razliku od bolničkog

imam neke svoje teorije zaš je tako
    npr., mislim da mi je kućni izgon bio lakši jer sam bila na koljenima, dakle gravitacijski stav, širenje zdjelice pri tom stavu je bolje nego pri ležećem
    drugo, imam teroiju da u bolnici nisam došla do prave tranzicije, nego da ju je osoblje preduhutrilo (kad su uvidjeli da sam potpuno otvorena) nenormalnim poticanjem na tiskanje u/izvan truda "tiiiiiiskaj" na stotu (iako taj poriv nisam imala., al nisam ga ni imala ni kod kućnog) i taj izgon me je baš bolio i molila sam za miiiiir (čisto jer su me "udavili" primoravanjem na konstantno tiskanje...)

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Kad si sam? Zasto bi ona bila sama u porodu?
    Napisale su neko svoje razmišljanje o tome. Ako sam krivo pročitala, ispričavam se.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nije mi pomoglo da se dovoljno dobro suočim s bolničkim pritiskom, s onim što me tamo čekalo, ali to je druga stvar.
    žao mi je
    iako se ne čudim..
    ipak, ponekad se "čudim" što sam ja s komplikacijom uspjela dobiti porod bez rutinskih intervencija, dok druge zdrave dobiju kaskadu rutine...
    ali mene su doma "trenirali" da budem sivonja
    i sad sam im zahvalna, jer da nisam, na neki način, to bila, imala bih i ova druga dva (drugi i treći) poroda carski rez, sasvim nepotrebno

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ja sam rađala na sve 4 drugi put i svejedno me divljački boljelo i blackberry mislim da je bezobrazno da se govori o neznanju ženi koja je 2 puta rodila.toliko od mene na ovoj temi,jer kreće kuda i sve teme na rodi.pozdrav.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sam rađala na sve 4 drugi put i svejedno me divljački boljelo
    diiiiiiiiiiiii???
    a bol, malo sim, malo tam
    pkk izgon mi je bio lakši,a kratko pred izgon - derancija...lol, uf. :smajli koji briše znoj:

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

I, jel' ima?
    Znam da sam pisala o toku normalnog poroda, prilično dug post i Trina mi je odgovorila da je tako stvarno napisano da ju je počelo boljeti. To je bilo malo prije nego je rodila, samo gdje je taj post, nemam pojma.

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

ja sam rađala na sve 4 drugi put i svejedno me divljački boljelo i blackberry mislim da je bezobrazno da se govori o neznanju ženi koja je 2 puta rodila.toliko od mene na ovoj temi,jer kreće kuda i sve teme na rodi.pozdrav.
    isto bezobrazno kolko i tvoje insinuacie da su priče o pkk karikirane...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

cuj, nekad te nekaj uplasi, kaj mislis kak je bilo puntici kad je umjesto glave napipala nogu

(sori, danas mi sale vjerojatno nisu nesto smijesne)
    Ne znam kako je bilo njoj, ali meni bi srce stalo. Jer znam što bi moglo poći po zlu. Srećom pa većina mama ne zna što. ( Nekad je stvarno dobro ne znati.)

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Evo prijavljujem ring of fire na bolničkom porodu. Nisu rezali. Nisam pukla.
    Mislila sam da ću eksplodirati i da je gotovo samnom. Tko mi je najviše pomogao? Teško je reći, doktor je bio divan, babica super, ali mislim da me specijalizantica koja me primila oko ramena i pridržavala poput naslona spasila. Prva misao nakon bebinog plača: ovako bi mogla svaki dan.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj blackberry prvotno napisa Vidi poruku
    isto bezobrazno kolko i tvoje insinuacie da su priče o pkk karikirane...
    Zašto bi bile karikirane? Meni su i u rodilištu sretno završeni porodi bili poput bajke. Sa vatrometom na kraju ( u mojoj mašti, naravno ). Čisto savršenstvo sreće. Znati da si uspjela! Rodila živo i zdravo dijete.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

rodila sam i doma dvoje zive i zdrave djece i bonus mi je taj sto me usput nitko nije maltretirao

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam jedno, al bonus mi je toliki da pokriva ona tri bolnička.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne znam kako je bilo njoj, ali meni bi srce stalo. Jer znam što bi moglo poći po zlu. Srećom pa većina mama ne zna što. ( Nekad je stvarno dobro ne znati.)
    ma kaj mislis da puntica nije znala sta znaci da je noga vodeca cest. znala je, al sad sta je tu je. smrznes se i nastavis radati, nemas kaj drugo napravit. meni se cini da je ustvari ispalo super da se nije znalo da je noga do samog kraja. nekad je stvarno najbolje ne znati nista

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

mikka i marta, pa i htjela sam reći da priče s kućnog poroda jesu lijepe i sa zvjezdicama sreće. I da nisu karikirane. Zašto bi bile? Kad dobro završe. Svatko piše SVOJ doživljaj. Uostalom mnogo je toga u oko sudionika. I promatrača.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 07.02.2012. at 17:55

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I meni su prvi i drugi porod neusporedivi, a oba su bolnička.
    Ne možete uspoređivati prvi bolnički i drugi kućni porod, jer u prvom redu uspoređujete prvi i drugi porod-oni su potpuno neusporedivi.

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj zmaj prvotno napisa Vidi poruku
    jedna od stvari koja mi je bila otkriće kod pkk, jest upravo osjećanje bebe!!
    ja sam mrvu osjećala, pomicanje, namještanje, pa smirivanje.. imala sam dojam kako mi je micanje bebe nagovještaj za slijedeći trud.
    bilo mi je to pozitivno otkriće.
    Ovakav je kod mene bio drugi porod, ali bolnički, noćni; prvo ja sama u predrađaonici na nogama, a zatim MM i ja sami u boksu. Oko nas mir, tišina i štoperica koja je mjerila razmak između trudova (i zvuk CTG-a). Malo manje je bilo mirno kod izgona kad su nam se pridružili dr. i babica.
    Inače, teško da bih se ikad odlučila za pkk, bilo bi me strah mogućih komplikacija. Nekako me bolnica i spoznaja da se brzo može ragirati u slučaju nekih komplikacija čine smirenijom.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Slazem se. Price s poroda ne mogu biti objektivne, jer porodjaj nije dogadjaj koji se moze objektivno promatrati. Mogu se promatrati neki parametri istog i promatraju se. Npr. Apgar test, koji bi mogao biti donekle objektivan test, medjutim kod nas se masovno lažira.
    Zato su insinuacije o friziranim pričama skroz niske. Kao vi se tu preseravate, i kad pišete da vam je bilo loše, i kad pišete da vam je bilo dobro, bez obzira na mjesto porodjaja.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    I meni su prvi i drugi porod neusporedivi, a oba su bolnička.
    Ne možete uspoređivati prvi bolnički i drugi kućni porod, jer u prvom redu uspoređujete prvi i drugi porod-oni su potpuno neusporedivi.
    Meni su svi moji porodi medjusobno neusporedivi. Mogla bih ih usporedjivati eventualno po trajanju al i to je bezveze, totalno ispadam iz partograma.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam Beti odgovarala, a uletilo svasta izmedju i ne mogu editirati.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mikka jesi li sigurna da bi Puntica rodila doma da je znala da beba ide na noge? Odnosno, Puntice jel bi?
    Divim vam se svima na hrabrosti, bez cinizma i vjerujem da porod kod kuće mora biti poseban. Ali ići radjati prvo dijete kući, ne znam koju pripremu treba proći, a što se tiče anavi84, sama je napisala da se pouzda u sebe i muža, to može biti dosta, ali budimo realni nije dosta i ne treba je ohrabrivati jer samim tim stavom pa što može poći po zlu dokazuje da ne zna šta je može iznenaditi.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

marta, imaš pravo, makar moraš priznati da je specifična razlika između većine prvih poroda (neinformiranih) većine žena i drugih poroda, nakon iskustva prvog i kojekakve edukacije, razlučivanja, ohrabrivanja...
    Posljednje uređivanje od krumpiric : 07.02.2012. at 18:02

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Slazem se da je to stvar iskustva.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

ma kaj mislis da puntica nije znala sta znaci da je noga vodeca cest. znala je, al sad sta je tu je. smrznes se i nastavis radati, nemas kaj drugo napravit. meni se cini da je ustvari ispalo super da se nije znalo da je noga do samog kraja. nekad je stvarno najbolje ne znati nista
    Znam da nije imala što drugo, nego nastaviti. Ali, da tamo nije bila babica koja je znala što napraviti, tko zna kako bi završilo. Znaš koliko minuta smije pupčana vrpca biti stisnuta glavicom u otvoru zdjelice? U otvoru u kojem je mjesta samo za glavicu. I znaš li u kojem času se pritisne vrpca (prestane protok krvi), tj. koliki je dio bebe tada vani? I kamo i kako okrenuti i podignuti bebino tijelo da to traje što kraće? Zar nije bolje sve to ne znati? Tada ne moraš misliti na posljedice.

Ne kažem da ne postoji mogućnost da sve prođe i bez pomoći. Postoji. Ali, opet statistika: u kolikom postotku?
    Htjela bih samo da se realno sve sagleda. Bez pretjerivanja u strahovanju ili bezbrižnosti.

Roditi je normalna stvar. Svakodnevno se događa. Zar ne?

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

I biti pripremljeni znanjem i pripremljeni psihički da boli, i da je to savršeno normalno, ali se može izdržati.
    Ovim sam se tješila i prije prvoga i prije drugoga poroda. Ali dok je jako boljelo, neposredno prije izgona, mislila sam da ne mogu više.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Zar nije bolje sve to ne znati? Tada ne moraš misliti na posljedice.
    kažem ti, NEbesima sam zahvalna što sam znala, znala dovoljno da sad imam dva vaginalna iza jednog carskog
    jer da nisam, imala bih danas sva tri carska

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

joj i ja, svasta sam mislila, samo kad se sjetim

a tak sam se glupo ponadala da ce mi treci porod biti laksi ili barem kraci

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a tak sam se glupo ponadala da ce mi treci porod biti laksi ili barem kraci
    bu četvrti put
    još i duže,
    Posljednje uređivanje od zmaj : 07.02.2012. at 18:28

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Znam da nije imala što drugo, nego nastaviti. Ali, da tamo nije bila babica koja je znala što napraviti, tko zna kako bi završilo. Znaš koliko minuta smije pupčana vrpca biti stisnuta glavicom u otvoru zdjelice? U otvoru u kojem je mjesta samo za glavicu. I znaš li u kojem času se pritisne vrpca (prestane protok krvi), tj. koliki je dio bebe tada vani? I kamo i kako okrenuti i podignuti bebino tijelo da to traje što kraće? Zar nije bolje sve to ne znati? Tada ne moraš misliti na posljedice.

Ne kažem da ne postoji mogućnost da sve prođe i bez pomoći. Postoji. Ali, opet statistika: u kolikom postotku?
    Htjela bih samo da se realno sve sagleda. Bez pretjerivanja u strahovanju ili bezbrižnosti.

Roditi je normalna stvar. Svakodnevno se događa. Zar ne?
    da sam znala da dijete ide na noge, sigurno ne bih rodila doma, jer znam da je položaj nogama najgori mogući položaj za porod i znam da porod može krenuti i dok nisam skroz otvorena, i znam da se glava može zaglaviti, i znam da se glava mora roditi što prije, i znam da je često pupčana vrpca stisnuta i da prestane pulsirati i da dijete mora van u roku od 2 minute
    i šta mi je to znanje značilo u trenutku kad je iz mene izvirila njena desna noga? ništa. jer ništa nisam mogla napraviti, samo se skulirati i nastaviti rađati i nadat se da će sve biti ok
    i sva sreća da je babica stigla na vrijeme, tj. kad je samo glava još trebala izać. i dobro da je znala šta treba napravit. pupčana vrpca je bila priklještena, nije pulsirala. ne želim znati kako bi sve završilo da mi nije imao tko pomoći
    i zato mi je smiješno, beti3, što kažeš da sam mogla nazvati hitnu ili gss ili koga već, jer kao oni znaju što napraviti u toj situaciji

ne, ne znaju. oni me mogu samo prebaciti do rodilišta, ne mogu mi pomoći. u kolima hitne se ne vozi ni babica ni porodničar. porod na noge nije baš česta pojava. u rodilištima se za takav položaj radi carski. rijetko se koje dijete rodi vaginalno na noge. a kad već počne porod, kao kod mene, onda carski više nije opcija. do bolnice ne bih stigla...

i zato mislim da nije fer da u ovoj našoj državi ne možeš dobit stručnu pomoć kad ti treba. bilo bi normalno da u tom slučaju nazoveš hitnu i da oni pošalju dežurnu babicu ili porodničara da ti pomognu.

rutvica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj disciplina prvotno napisa Vidi poruku
    To su pricice koje svaka friska trudnica procica! Svaku pricicu, i tuznu i lijepu, i kucnu i bolnicku! U svrhu edukacije.. Pa koja strana prevagne!
    Puno ste toga napisale, očito je tema jako važna i neopravdanim mi se čini pozivati na prekid rasprave i iznošenja iskustava, mišljenja. Ova rečenica gore ukazuje na pokroviteljski i podcjenjivački stav. Podsjetila bih da su friške trudnice odrasle osobe (valjda barem većinom koje će za svoju osobnu odluku snositi odgovornost i poslijedice. Niti jedna žena koja iskreno iznese svoje iskustvo poroda ili stav o njemu, kakav god bio, ne može se smatrati odgovornom za odluku i porod druge žene. Ružno je nametati krivnju kako bi se nekog ušutkalo. Naravno da žene koje nisu rodile žele saznati što više informacija iz što više izvora o onome što ih neminovno čeka - i trebale bi. Naravno da ja i čitam knjige i članke, razgovaram s doktorom, gledam dokumentarce i upijam info na svakom koraku, ali neprocjenjiva su mi iskustva drugih žena. To je naprosto jedan aspekt koji od svog doktora ne mogu dobiti i nikako ga ne bi trebalo podcjenjivati.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hehe, rutvica, ovakve se rasprave vode duze nego sam ja na rodi

vec se svi znamo, i tko ce sta napisat

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Jao covjece,sta uradiste sa teme jedne zene.
    Anavi 84,osjecam se isto kao ti kad sam tek postavila temu na ovaj forum,s tim da reakcije "domacina' nisu bile ovakve.Meni bar nisu temu ovakvom napravili.
    Prvo,dosla si na forum gdje u svakoj temi ima za i protiv.Zar sve sto netko odluci u zivotu mora biti da je odluku donio/la,iskljucivo na pricama s foruma?
    Moja odluka na porod kuci nije bila zbog prica s foruma.Bila je zbog loseg iskustva s prvim porodom,sto mi je cijelo vrijeme stvaralo neki nedostatak u svemu.Na Rodi sam se samo pronasla ,ali to niposto ne znaci da je moja odluka zbog toga donesena.
    Na kraju krajeva zasto se uvijek bolnicki porod savjetuje kao izbor u kojem osoba nece pogrijesiti,a u kucnom ipak rizikuje?
    Evo i ja doprinosim laganom skrnjavanju teme,al eto,trebali ste zeni dati linkove,upozoriti je sto je ceka,i kako ide,dati joj podrsku u njenoj odluci kakva god bila,a naravno na fin nacin ukazati joj na sve to,a ne odmah s pika vec pisati da je njena odluka zbog prica s foruma (jel vi to znate,sa sigurnoscu tvrdite?),i ne na necijoj temi nastaviti vasu dugogodisnju raspravu za i protiv.
    Anavi 84,opet da se vratim tebi,ja ti zelim svu srecu,i isto cu reci moje skromno misljenje,s obzirom da je prvo dijete,i ne znas sta te zaista ceka,ne znas kako porod izgleda,kakvi su trudovi (ja sam s prvim trcala u bolnicu na svaki sum cini mi se koji sam osjetila,misleci da je krenulo),ako si u mogucnosti,da odes u kucu za porode,ili da se savjetujes s iskusnom babicom koja bi ti mozda mogla doci,jer ipak si prvorotka,i sve ce to za tebe biti novo.
    Ja sam isto trudna,19 sedmica,i cetvrto dijete planiram kuci,ako Bog da

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Apsolutno nije! Ta recenica je odraz mog staza na rodi! Ja sam takodjer nekoc bila friska trudnica kada je plan poroda sa rode bio.. Ono.. Must have! I tako sva nabrijana, nasopana pricama o porodima (da se razumjemo tad nisu bili aktualni kpp vec samo pp) dosla rodit! I ne dam ovo, ne dam ono.. Derem se oko sebe na sve jer sam se ja kao educirala :D
    Doktor je samo izasao van i rekao evo nam jos jedne rode!
    Ja jesam rodila skoro bez svih silnih intervencija, ali komunikacija sa mnom je bila ocajna! Prvenstveno jer sam ja bila zaludjena the stavom da ako sam to procitala na rodi onda je to sigurno tako! Ma uzas..
    I tako drugi put ja trudna, taman postali aktualni kpp.. Mislim si ja bi li, ne bi.. Kad ono, vidi vraga nosim blizance! Samu sebe sam pljusnula iste sekunde i odlucila ovaj porod obaviti uz suradnju sa strucnjacima! I znas sto?! Imala sam bpp!!! Nisu me cak na moju veeeeliku zalost stigli ni klistirat ( da da ima nas svakakvih) rodila sam dok su mi se obracali sa duso! Rodila sam dok me babica njezno drzala za ruku i divila se mojoj snazi,. Ma divota! Nitko me nije ni sekudne omeo u tom mom svecanom trenutku, a radjala sam taman kad je njima smjena zavrsavala! Ma totalni vatromet kako netko rece! I sve to u bolnici!! Al dzaba mi sve kad nije bilo kandice u blizini da budem in

I sad ce netko rec da sta sam se busala u prsa sa edukacijom na rodi, da sam glupa ovo ono.. Al to JE tako! Ovo je EDUKATIVNI forum.. Tu procitas pametne stvari i sam donses odluku! Jos kad te peru trudnicki hormoni, strahovi to sve jos na potenciju vise.. Pa citas o uzasima u bolnicama, zenskim snagama po kucama, vjera u vlastito tijelo... Kako sve to lijepo zvuci! Pa si pun neke snage!! Pa naravno da ce svakoj friskoj trudnici zatitrat ideja o kpp u glavi!

Dok sam ja radjala twinse dosle su dvije frisko nacitane rode! Ajme tek kad sam njih slusala me postalo sram svog ponasanja na prvom porodu :D

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Silan prvotno napisa Vidi poruku
    Jao covjece,sta uradiste sa teme jedne zene.
    ...i meni je palo na pamet par postova prije nego sam pročitala ovu tvoju rečenicu.

Ajmo dignut raspravu do kraja!

Iza mene dva vaginalna poroda, s obzirom da su bolnička, predivna.
    Prvi porod, prvi put...malo se zapetljao izgon, ono ne znaš što te čeka, dr. viče tiskaj, a ja ne osjećam ama baš ništa i tako...malo je sve bilo zbunjeno i kroz maglu. Epi malo, par šavova.
    Drugi porod, željela sam roditi kući, kad sam osjetila prva dva truda sjela sam na kauč, raspalila grijanje i zamotala se u deku, pomislih "evo sad ću jednostavno ovdje ostati i roditi svoju curu pa ću otići zvati muža i stariju kći da je vide". Čini se glupo, jel' da? Svašta čovjeku padne na pamet u tom trenutku, hormoni preplave tijelo...iskreno...žao mi je da tako nisam napravila...bila sam sigurna u sebe, očito ne toliko dovoljno u svoje tijelo.
    Nažalost, iz nekog glupog razloga otišla sam u bolnicu. To je razlog što još uvijek nisam napisala svoju priču s poroda. Neda mi se. To nije ono što sam željela.
    Rodila sam, rekla bi prelagano. Bebica je već tjedan prije poroda bila jako nisko, šetala sam otvorena 6 cm. Dakle skoro pa kraj, odmah na početku.
    U rodilištu sam uvjetovala dizanje stola i rađala sam praktički jako uzdignuto, zato sam rodila curu od 3640 g bez rezanja i pucanja.
    Vidjela sam sve, krv, kako spontano puca plodna voda, posteljicu, ma sve...vidjela sam u trudu svoje mlitavo tijelo koje se borilo s tolikom silinom boli...

Iza mene dva predivna i lagana poroda, bez posebne tranzicije, bez ring of fire...ja još uvijek ne znam što je to.

Pitam se, hoću li uopće, ako ponovno ostanem trudna razmišljati o rodilištu...ili ću jednostavno to savršenstvo rađanja koje mi je Bog dao...iskoristiti za roditi svoje dijete na najlaški i najbolji mogući način.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Disciplina, to sto je tebe sram tvog ponašanja neće nikad imati veze s mojom pričom s poroda. Bilo bolničkom, bilo kućnom. Niti s biloo kojom drugom pricom s Rodinog foruma.
    Posljednje uređivanje od marta : 07.02.2012. at 21:55

Stranica 4 od 33 PrviPrvi ... 2345614 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •