ja sam imala nesto slicno ali meni ti je dr rekao zbog godina (35) odmah u IVF Na prvoj konzultaciji s dr ces sve znati
ja sam imala nesto slicno ali meni ti je dr rekao zbog godina (35) odmah u IVF Na prvoj konzultaciji s dr ces sve znati
pozdrav mary123....
koliko imate godina ti i muž i koja je njegova dg.
kod nas je situacija da sam ja 26-pcos, mm 30 teratozoospermija, ali su mi rekli da pokušamo još par mj. prirodno jer sam mlada
a mi već 2 godine radimo na djetetu....prvo sam bila u petrovoj pa sam onda otišla na W.
Mali anđeo, i mi smo imali teretozospermiju. Koliki je postotak morfološki ispravnih spermija kod vas?
APSTINENCE - 2 DANA
SPERM ANALYSED: 52
VOLUME: 3, 0 mL
CONCENTRACION 32,10 mili/mL
SPERMCOUNT: 96, 30 mili
GRADE A :31% 10,0 mili/mL
GRADE B :12% 3,9 mili/mL
GRADE C :15% 4.8 mili/mL
GRADE D : 42% 13.5 mili/mL
MEAN SD MEDIAN S.E.M
velocity 58,6 (70,9) (47,7) 15,1
LINEAR VELOCITY 39,2 28,6 30,9 6,1
LINEARITY INDEX 71,6 94,7 71,9 20,2
PH > 7,2 : 8,1
VISCOSITY <2 : < 2
ROUND CELLS <1 : 0.4
MORPHOLOGY 30% : 13
VITALITY >75% : 69
TERATOZOOSPERMIA
na taj nalaz su nam rekli da se još trudimo prirodno.....jer sam mlada...
pa sam sada donjela novogodišnju odluku da idem malo promijeniti prehranu, više vježbati i možda se dogodi prirodno....
a jesen mi je najkasnije kada krećem u nove pobjede uz pomoć MPO, jer je to stvarno dugo....
Mali anđeo, tvoja je sreća da si mlada, učini sve da poboljaš svoje opće stanje tijela-dovoljno kretanja, pravilna prehrana, to moglo poboljšati stanje sa PCO ali i dugotrajno poboljšati tvoj život sa svih aspekata.
Gledaj na to kao na proces u kojeg je potrebno uložiti dosta truda, poboljšanja općeg stanja organizma neće nastupiti preko noći, ali ako ustraješ dobrobit je zajamčena.
Vidim da imaš prirodno ostvarenu trudnoću, što je svakako dobar znak. Morfologija u spermiogramu nije najbolja, ali uz dobru pokretljivost i dobar broj spermija, ne odustajte od truda kod kuće.
Ali dobro je da ste se uputili tražiti pomoć za potpomognutu oplodnju, tako da znate gdje će te ako ne uspijete u nekom roku-jesu vam doktori reki koliko još da se trudite doma?
Mi smo imali normalan broj i pokretljivost, ali samo 1-5% morfološki normalnih oblika. Biolog u VG mi je rekao da nisam imala šanse za prirodno začeće. Kod vas je situacija bolja sa spremiogramom i godinama, ali ostaje taj PCO... Zato, draga, vježbaj, kreći se, kvalitetno jedni, veseli se i volite se... a ako ne ide-ići će uz pomoć medicine. Sretno!
Posljednje uređivanje od Inesz : 30.01.2012. at 11:29
Malianđeo pozz...Ja imam 23 a suprug 26...njegova dijagnoza spermoigrama je OLIGOZOOSPERMIA. Nemogu dočekati ponedjeljaak da vidim šta će mi reći doktor u Petrovoj,ali mi više od dvije godine pokušavamo prirodno ali neuspješno...
Nety Hvala na odgovoru...Ni sama više neznam šta bi mi mogli preporučiti u Petrovoj...Nastrpljivo čekam
slazem se sa svim sto je inesz napisala. sto se tice prehrane i nacina zivota mislim da to moze odigrati veliku ulogu kod PCOS i svakog hormonalnog disbalansa. ja sam nedavno kupila knjigu Biblija prirodnog zdravlja za zene od dr Marylin Glenville. Nekih 150 kn u vecini knjizara. Mozes i bacit pogled na njenu stranicu. Uglavnom ima dosta savjeta kako se hraniti, sto ubaciti a sto izbaciti, vjezbati.... pokusaj, mislim da moze samo pomoci. MM se smije i kaze da sam otkrila toplu vodu, kao znala sam ti i prije.... istina, ali ovako mi je lijepo sve na jednom mjestu i lakse mi se pridrzavati "pravila". Cini mi se da doticna dr. dila jos neke "prirodnije" dodatke prehrani ali to nisam kupovala jer sam do sada potrosila cijelo bogastvo na razno razne pripravke i odlucila da prestajem s tim.
eto ~~~~~ da nam se javis prije jeseni sa sretnim vijestima.
hvala vam drage moje, ma ja nisam imala problema sa težinom dok nisam imala smrtni slučaj u obitelji i jedinu utjehu sam našla u hrani i kile su došle njih 20 u manje od 6 mjeseci, onda sam se udala i malo opustila i na to se samo dalje vežu kile, ali sad sam čvrsto odlučila da ćemo još to probati i odlazak na more, pa ako ne uspijemo onda idemo na jesen u MPO vode, ja sam mislila da su me u petrovoj odpilili samo tako i rekli da sam mlada još, ali kad sam to isto čula i od privatne MPO dr i na W, onda sam se uvjerila da ću malo počekati i vidjeti šta i kako ,a do jeseni ćemo se i mi pripremiti i psihički i fizički....najviše psihički jer nas je ova prirodna trudnoća iznenadila i sada se nadamo da će se ponoviti uz naš trud.
na W je dr rekao da kada budemo spremni da se javimo, a kako mi nismo imali ništa od nalaza sa W krenuli smo raditi nalaze a ono prirodna T, te smo sada dogovorili se sa dr da do jeseni obavimo nalaze sve i ako ne bude T da krećemo u pobjede....
~~~~~~~~~~~~~~~i vama vibrice za uspješne postupke i lijepe bete, a trudnicama lijepu i uspješnu trudnoću, te sretan porod.
jedno kratko pitanje...koliki je problem što ja utrogestan uzimam vaginalno 3x1 nakon aspiracije..sestra tamo mi je rekla oralno, a kad sam zvala mi je rekla da drugi dan mogu i vaginalno...toliko mi je bilo loše kad sam prvi dan uzimala oralno da sam mislila da ću se skljokat??
magnolija, i bolje je vaginalno jer je bolja absorpcija... ali može i jedno i drugo.
Mali andeo kako si pila klomifen,koja doza*? mene to sad cekam idem sutra doktorici po recept
opet nokaut
dodem ja kod svoje ginicke a ona meni pa u bolnici ti napisu koliko to pijes
uputnica z abolnicko ljecenje kad ti oni kazu jer vrijedi tri dana
i kaj sad
morat cu do petrove na konzultacije jer ja neznam ko je tu lud
mali andeo a kakvi su tebi nalazi prolaktina progesterona lh i fsh?
Pilek, meni moja dr piše sve uputnice bez datuma
Posljednje uređivanje od applepie : 01.02.2012. at 18:12
moja je onda definitivno u banani
opce neznam kaj da sad napravim,prosli mjesec mi u petrovoj rekla nakon prve folikulometrije da dodem drugi mjesec jer nemam sve papire(pravnik psiholog itd),a koiko ja znam za to ni netrebaju papiri nego za aih i sad budi pametan...ak odem opet ovaj mjesec nece me primit jer jos uvijek nemma sve
malo cu odsetat do tete na salteru pa dosadivat
estradiol : 92.1 (110-1100)
LH: 4.9(3-12)
FSH: 4.0 (2-12)
PROLAKTIN: 18.7 (4-23)
TESTOSTERON UKUPNI: 1.0 (0.2- 2.6)
TESTOSTERON SLOBODNI: 17.8 (3.5- 30)
SHBG : 33.9 (15- 120)
ANDROSTENDION : 8.6 (1-12)
DHEAs : 4.9 (2- 10)
PROGESTERON 21 dc: 2.8 (IZNAD 22
to sam radila još sad već prije god.
Koliko se sada čeka na termin za IVF, ima li tko friške informacije?
Maliandeo,moji nalazi su slični osip kaj mi estradiol nizi a prolaktin visi. Sve si mislim d aprobam nekom alternativom to rijesiti.
Konfuzija nisam u toku s tim, al mislim da 4 il 5 mj
Ako idete u IVF, za estradiol nema frke, može biti niži, jedino strašno paze na prolaktin i za njega je dobro da bude što niži. Provjeravajte si hormone štitnjače, oni znaju puno komplicirati i dosta ljudi ima probleme s njima, a da ne znaju.
Thx za odgovor.![]()
ma stitnjaca je ok, samo taj prolaktinnekaj seruckama o ivf nisu ni razmisljali za sad, prvo klomifen za sto godina kad skupim sve nalaze
![]()
mislim da je povecani prolaktin cesto rezultat velikog stresa. nikad nisam to mjerila. ukoliko mi ovaj postupak ne uspije pitat cu doca da izvadim bas sve hormone.
Večer cure moje...Eto i meni ponedjeljka još malo,slijedi kontrola i odgovor na moje pitanje ŠTA DALJE?Ja se nadam da će biti nešto konkretno.Sretno svima!
Drage cure, evo mene opet...u čekanju bete i opet sa pitanjem....danas mi je 5dnt, a već od drugog, trećeg dana mi je trbuh ispod pupka napuhnut kao da sam barem u 4mj. trudnoće i tvrđi je.
Da li je to ok? Da li je to od hormona (utrogestan)? Ne sviđa mi se to i zato pitam.
Inače, odlučila sam ostat doma do bete...
Magnolija, mogla bi biti lagana hiperstimulacija. Ako počne boliti, hitno doktoru. Uglavnom prođe za par dana, uz mirovanje.
pozdrav svima, evo i ja se pridružujem ovoj temi.
pacijent sam dr. šprem, koja je predložila da s obzirom na situaciju krenemo s AIH postupkom. pošto sam još u šoku zbog svega, nadam se da ćete mi pomoći, jer sam totalno izgubljena.
od terapije propisani su mi euthyrox, klomifeni i estrofem. za prvo znam kak ga uzimam, ali kako ide stvar s klomifenima i estrofemom? da li ih mogu početi uzimati odmah ovaj cilus ili moram čekati samo onaj ciklus koji je prije postupka? za klomifen piše 4-8 dc, a za estrofem 2x1 tbl.
također nisam shvatila da li mm i ja moramo tražiti svaki svoju uputnicu za psihologa ili idemo na temelju moje, tj. samo jedne uputnice?
cure sorry na smotanosti...![]()
Posljednje uređivanje od Ayan : 06.02.2012. at 15:35
draga ayan,ja sam ti isto kod Špremice samo što je u mom slučaju sve usporeno,stalno neki novi testovi,uglavnom me čeka klomifen isto zbog prolaktina. koja je tvoja dijagnoza uopce?
Ayan, klomifen i estrofem koristiš u onom ciklusu u kojem ideš na AIH.
na Vuk Vrhovcu je za pravnika i psihologa bila dovoljna jedna uputnica za oba partnera, ne znam kako to funkcionira u Petrovoj - već će ti netko odgovoriti...
Ayan pravnika i psihologa mozes obaviti u obiteljskom centru. Ne treba ti nikakva uputnica. Potrazi na netu tebi najblizi obiteljski centra i posalji im mail. Meni su odgovorili prvi radni dan. I dobili potvrde nakon kratkog razgovora sa pravnicom i sa psihologicom. I da, potpuno besplatno.
trbuh mi je i dalje napuhnut...malo sam se raspitala i izgleda da je lagana hiperstimulacija nakon ET..pitala sam svoju gin. kod koje sam išla privatno. prije IVF-a i kaže da pratim rast trbuha i da ležim, ako poraste-> put Petrove...
magnolija i meni je tako bilo,ali samo dosta tekučine i mirovanje. Meni se sve iznormaliziralo.
cure hvala na odgovorima.
moj problem su ustvari najviše ovulacije. ciklusi su od 26-90 dana i uglavnom nemam pojima kad ovuliram i da li ovuliram. ako ipak imam ovulaciju često su toliko bolne da završim na hitnoj.
također su mi povišeni hormoni štitnjače i imam jako nisku razinu estradiola. malo sam još pod dojmom jer mi je dr. predložila AIH, mislila sam da će mi dati nešto da se ti hormoni izbalansiraju, jer iza sebe imam jedan spontani pobačaj, ostala trudna iz prve, ali taj ciklus sam znala da ovuliram.
bilo mi je predloženo da dolazim u petrovu gdje će mi pratiti kad ovuliram, pa da imam ciljane odnose, ali dr. je smatrala da će AIH dati više rezultata.
sa mm je sve u redu.
pozdrav svima , redovito vas pratim i brojim sitno do ožujkau borbi smo s papirima, ovaj tjedan vađenje krvi 3 puta jeee
drugi tjedan u obiteljski riješit pravnika i psihologa i onda nam ostane još popit do kraja antibiotik radi neke upalice i još jedno vađenje krvi. nervoza već kuca na vrata, svakim danom sve više i više. u kombinaciji sa stresom na poslu imam osječaj da ću puknuti taman kad budem trebala biti najsmirenija.....
Cure pomagajte...Eto odgovora na moje pitanje:šta dalje?E pa ovak...u 6 mjesecu idem na IVF...ali sada treba riješiti svu papirologiju,zato trebam vašu pomoć.Znači ovak.trebamo ić psihijatru i pravniku,pošto na ovom papiru piše da se to može obaviti na Šalati a mene sada zanima dal ja mogu to obaviti negdj dugdje,bliže svog prebivališta i dali mi treba uputnica za to?Hvala unaprijed
Evo da se i ja javim,idem na postupak u Petrovu u 04/12 i već sam polako nestrpljiva,inače muž ima teretozospermija a ja PCOS,imamo jedno dijete od 5.godina,koje smo dobili prirodnim putem,a sada nikako pa nikako.Papiri su svi spremni sad samo čekanje.
Mary 123 Pravnika i psihologa možeš riješiti bliže ili u svom prebivalištu, pogledaj na netu najbliži obiteljski centar i tamo možete riješiti sve, oboje zajedno bez uputnice ili plaćanja. Mi smo iz Vž-a i sve smo riješili kod nas, nazvala sam obiteljski i dogovorili smo termin. Isto tako sva vađenja krvi smo obavili i još obavljamo u našoj bolnici (skoro na svakom odjelu u bolnici sam dala malo krvi a i još me čeka). Ako imaš još kakvih pitanja samo piši :-9
kristina1977 dobrodošla! Naše priče su poprilično slične![]()
da li je za dobivanje suglasnosti psihologa i pravnika potrebno prije pribaviti ostalu dokumentaciju i napraviti pretrage, ili se suglasnost dobiva neovisno o tome?
jel itko vidi vapaj? jel ikoga briga?
Podižem jer vas trebamo!
je li se netko možda predomislio, odvažio, ohrabrio? Imate li volje, želje mogućnosti?
Tražimo nova lica da nam budu glasnogovornici kad zatreba, ne samo oko borbe protiv zakona, nego i u situacijama kad netko želi napisati neku MPO priču....
Nije bitno jeste li uspjeli, koliko postupaka, jeste li odustali, jeste li tek na početku....bitna je volja za promjenom, želja da se Mpo približi svima i da ljudi napokon shvate da se neplodnost ne dešava nekom drugom i da naša djeca nisu "Umjetna, manje vrijedna ili štotijaznam"
Dakle, ako ste spremni progovoriti pred kamerama, u novinama ili na radiju - javite se s kontakt podacima na pp.
Unaprijed zahvaljujemo![]()
Bili hvala ti na odgovoru....Nazvala sam najbliži obiteljski centar i dogovorila termin.Sada još samo nešto....Ove ostale nalaze kao npr. vađenje krvi mogu već sada obaviti?Mislim na ovo sa ovog papira.Bitno je da nisu stariji od 6 mjeseci,jel tako?
Ayan za psihologa i pravnika ti netreba ništa,jednostavno ih nazoveš i daš im svoje i suprugove podatke i dođeš na dogovoreni termin.Njima netrebaju nikakvi nalazi..
pozz,poslije transfera dobila sam terapiju utriči i folacin, koji pijem kojih pola sata nakon ručka i več nekoliko dana mi je zlo kad ju popijem,dali je imao tko takve simptome ili si ja umišljam?????''
Tako je, možeš si sve polako rješavati, ja sam mislila svaki mjesec nešto pa evo malo sam zakazala i tako danas su mi izvadili 4 epruvete krvi a sutra još moram na jedno vađenje...mislim da Kg, Rh faktor, markere za hepatitis, HIV i War rješavaš odjednom - kod nas se sve rješava na Odjelu za transfuziju.
Ja sam imala još i lipidogram, OGTT (FUJ), Inzulin 0, hormone na određene dane...
Možda je najbolje da rješiš prvo PAPU jer neznam koliko se kod tebe čeka(ako ideš preko uputnice kod nas je to do 45 dana pa sam ja platila i dolazi za 5-7 dana), brisevi su kod nas nalazi gotovi za 7 dana. Sad još dragi obavi svoje vađenje krvi, drugi tjedan psihologa i pravnika i gotovo s papirima![]()
anakob dali utrogestane uzimaš oralno ili vaginalno? Meni je jako bilo mučno od njih kad sam ih oralno uzimala. Nisam čula za neke nuspojave od folacina. Kad ti je bio transfer?
utrogestan vaginalno, a transfer je bio u 01.02
da se i ja malo ubacim.
u 11.mj smo imali neuspio IVF, sad u 4.mj idemo ponovo, sestra mi je rekla da ne trebam nove papire, navodno mi sva dokumentacija vezana za MPO vrijedi godinu dana. nisam baš sigurna da je tako, ili se možda varam. svi nalazi su mi od 8. mj 2011.