-
Ne znam sto bih vise rekla, sto već nije rečeno.
sto sada, sto mnogo puta do sada.
Ali eto, možda sitnica:
ja nekako ne vjerujem, da se u porod kod kuće upustaju osobe, koje to nisu u stanju i izvesti.
Već sam dugo na forumu i svako toliko je bilo forumasica, koje su vrlo egzaltirano pricale na forumu, kako ni u ludilu neće roditi u bolnici. Cijela argumentacija je bila, nekako umjetno egzaltirana. Intuitivno sam osjećala, da će porod biti bolnicki. I bio je.
Ja potpuno razumijem, da ima žena kojima je samo pomisao na bolnicki porod kod nas, nezamisliva. Zao mi je sto se moraju tako napatiti oko organiziranja asistencije, te cijele administrativne procedure nakon. Bez obzira sto sam inače uvjereni legalista, uopce na smatram neetickim, niti babice izvana, niti naše na crno. Kamo sreće da su nam to jedini problemi, sto se tiče legalnosti.
Da se vratim na prvu rečenicu. Da li ste primjetili da u zadnjih desetak godina (valjda i prije, ali tada to nisam ni pratila) nije bilo ni jednog kućnog poroda sa lošim posljedicama? Mislim, nemam ja ikakve statistike, ali sigurna sam da je nešto pošlo ukrivo da mi bile pune novine.
To mi potkrepljuje moje razmišljanje, da se u kućni porod upustaju osobe koje znaju sto rade.
Inače, mi je jasno da i statistički i logicki uvijek postoji mogućnost da nešto i kod kućnog poroda, kao i kod bolničkog krene ukrivo. ( i poznat mi je jedan kućni porod od prije desetak godina u Austriji, koji nije najbolje završio)
Globalno gledajući mislim da se radi naprosto o različitim paradigmama u odnosu na procjenu rizika, odnosno dobrobiti i negativnosti bolničkog, odnosno kućnog poroda.
Posto su one osobne, mislim da je i pravo svake osobe, da izabere kućni porod, ako ga smatra najboljim za sebe i dijete.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma