Stranica 5 od 6 PrviPrvi ... 3456 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 281

Tema: Vrednovanje života...

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj isvetica prvotno napisa Vidi poruku
    Da je pas čovjekov najbolji prijatelj, mišljenje je čovjeka, a ne psa.
    je, kak da ne, sad ćeš mi kao reći da nikad nisi čula da je pas (čak i mačke) spasio vlasnika iz neke životno opasne situacije, a čak i život dao za njega.

Ispričat ću ti jednu priču, istinitu (cijela priča je pretužna i preružna da bi čovjek lagao što je sve proživio)u jednom ratu je jedan čovjek morao bježati iz svoje kuće, ali vratio se po nešto novca jer je to bilo sve što je imao, u zadnji čas se uspio sakriti iza štale, ti 'ljudi' su dolazili paliti njegovu kuću, i kako su neki od tih išli paliti i štalu, pas im nije dao da idu tamo, lajao je, režao, skočio na jednog od njih i onda su ga upucali...branio je tog čovjeka...a taj koji ga je upucao je bio susjed onog istog čovjeka iza štale, a znali su se 'samo' nekih 60 godina...toliko o ljudima i psima, i ljudskosti u ljudima i životinjskom u životinji.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Meni se ponekad čini da mi je moj B puno odaniji nego što sam ja njemu u pojedinim situacijama. Nekad mi se ne da s njim vani, nekad mi ide na živce njegovo lajanje, a on je uvijek 100 % uz nas i što Beti kaže...iz pogleda mu vidiš da ste mu sve na svijetu.

Ne kaže se uzalud "odan kao pas".
    I evo jednog primjera te odanosti http://www.index.hr/like/clanak/prij...ob/584237.aspx
    Posljednje uređivanje od Bodulica : 09.02.2012. at 22:41

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ne kuzim, na kaj aludiraš..mozemo se do beskraja natezat

http://www.hercegovina.info/mediji/2...hijatriji-9054

http://kladusa.net/portal/svijet/nij...-putem-skypea/

Po meni je gore kad to napravi jedno jel 'razumno' biće, no 'obična zivotinja'...

takve anomalije se dešavaju kod svih vrsta u prirodi...orke ubijaju iz zabave, i židove su (neki) ubijali iz zabave

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Možda onda nisu anomalije. Možda je anomalija suzdržavanje od nasilja.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Možda onda nisu anomalije. Možda je anomalija suzdržavanje od nasilja.
    a možda su u šumi..tko će ga znati...:d

šalu na stranu...daj još jednom pročitaj kaj si ti sad napisala.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Psiho

Htjedoh napisati da mi je neprirodno očekivati, učiti i tražiti ljudske vrline u životinja.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Moram se složiti s Mondu. Kad bi statistički gledali koliko dnevno na svijetu bude ugriza pasa, a s druge strane nasilja među ljudima bojim se da bi ljudi debelo odnjeli "pobjedu" u količini agresivnosti koju ispoljavaju.

Dovoljan je samo jedan pogled na crnu kroniku i sve je jasno.

A za ovakave ispade pasa u većini slučajeva je krivac sam čovjek.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

a ti ne kužiš da smo i mi životinje, sam malo naprednije

a na koje ti konkretno vrline misliš ?

Altruizam
    Vera
    Vernost
    Disciplina
    Duhovitost
    Duhovnost
    Empatija
    Entuzijazam
    Gostoprimstvo
    Zahvalnost
    Zdravlje
    Integritet
    Intuicija
    Iskrenost
    Istinitost Kreativnost
    Ljubav
    Mašta
    Milosrđe
    Mir
    Misaonost
    Mudrost
    Nada
    Nevinost
    Nezavisnost
    Nenasilje
    Nesebičnost
    Odanost
    Odgovornost
    Optimizam
    Osećajnost Pažnja
    Pamćenje
    Poverenje
    Pokretnost
    Poslušnost
    Poštovanje
    Pravednost
    Praštanje
    Prijateljstvo
    Radoznalost
    Razboritost
    Razumevanje
    Savest
    Samoostvarenje
    Samopouzdanje Samosvest
    Saosećanje
    Saradnja
    Simpatija
    Skromnost
    Smernost
    Sreća
    Strpljenje
    Trpeljivost
    Uzdržljivost
    Umerenost
    Hrabrost
    Čast
    Čistota
    Čovekoljublje

jer pas itekako može biti vjeran, poslušan, strpljiv, čovjekoljubiv, itd.
    Posljednje uređivanje od Mondu : 09.02.2012. at 23:40

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Bodulica prvotno napisa Vidi poruku
    Moram se složiti s Mondu. Kad bi statistički gledali koliko dnevno na svijetu bude ugriza pasa, a s druge strane nasilja među ljudima bojim se da bi ljudi debelo odnjeli "pobjedu" u količini agresivnosti koju ispoljavaju.

Dovoljan je samo jedan pogled na crnu kroniku i sve je jasno.

Tako je, ali pasa treba odgojiti, a dosta ljudi ide s postavkama i očekivanjima da su si nabavili najboljeg prijatelja, gotovog frenda odmah iz legla, još kad su onako slatki, onda se razočaraju, ostave ga na ulici, a mene zatrpavaju neki drugi ljudi zahtjevima za donacije i slikama izmrcvarenih životinja. Ja sam tu za rigorozne kazne, i bolju edukaciju ljudi u smislu što očekivati, a što ne od svog psa.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

I ovdje, ja sam sigurna da su vaši psi takvi jer ste ih vi takvima napravile, da ste se trudile naučiti ih higijeni, prilagodile ih sebi i ljudskom društvu, i da nije uvijek bilo tako lako. Ja to zamišljam kao odgoj djece, lijepo ih je imati, ali nekad krv rigaš s njima.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Tako je, ali pasa treba odgojiti, a dosta ljudi ide s postavkama i očekivanjima da su si nabavili najboljeg prijatelja, gotovog frenda odmah iz legla, još kad su onako slatki, onda se razočaraju, ostave ga na ulici, a mene zatrpavaju neki drugi ljudi zahtjevima za donacije i slikama izmrcvarenih životinja. Ja sam tu za rigorozne kazne, i bolju edukaciju ljudi u smislu što očekivati, a što ne od svog psa.
    Pa nebi se složila, ljudi koje ne odgoje psa, najčešće nemaju tog istog psa iz pravih razloga, nit trebaju 'najboljeg prijatelja', to je samo 'oružje' u rukama nekog frustriramog tipa, to biće je psihički uništio da bi mogao manipulirati njegovim umom, to se može i s ljudima raditi.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Neznam, ja sam puno više neodgojenih pasa vidjela kod žena, što su manji, to više laju i grizu. Možda previše gledam Šaptaća psima...

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Neznam, ja sam puno više neodgojenih pasa vidjela kod žena, što su manji, to više laju i grizu. Možda previše gledam Šaptaća psima...
    mali psi su prirodno živčan, znam ja iz iskustva ...ma mislim, to ti je sve ko i kod ljudi, pa i ljude moraš odgajat dok su djeca..ali otisli smo s teme...

ja inače imam mačku, nemam više pesa, i ja sam joj mama, moj m tata, sin bracek i tak, ne kuzite vi to...

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Moja tetka živi sa 7 mačaka, i patkom. Kuća smo do kuće.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

A slušaj, svaki normalan odnos je uzajamno davanje i primanje.
    I normalno da pas zahtjeva i skrb i odgoj i ljubav i tisuću puta sam ponovila da ga nikako ne uzimaju oni koji nisu spremni na odricanje. Ali količina zahvalnosti i odanosti koju dobiješ zauzvrat je nemjerljiva.

Ja sam sa svojim B napravila neke greške koje s drugim psom sigurno ne bih ponovila. I zato sad imam malog lajavca koji ne trpi mužjake veće od sebe. Na preporuku veta smo ga dali kastrirati s godinu dana, ali ta netrpeljivost prema drugim mužjacima je ostala. On ih se u stvari boji pa laje na njih, a ja nisam znala pravilno reagirati na takvo ponašanje. Znači, čisto moja odgovornost. Ali, ja ga volim i takvog, malo frustriranog. I mislim da mi je nabava psa bila jedna od boljih odluka u životu.

Mačka također ima posebno mjesto u mom srcu, ali one su drugačije od pasa. Svoje, neovisne, a opet s druge strane nekako neodoljive...
    Ma neću dalje jer te odnose može zaista razumjeti samo onaj ko dijeli svakodnevnicu s tim bićima. Po tom pitanju sam skroz pristrana.

I ne smatram da svi trebaju razmišljati i postupati poput mene, ali ne volim ni kad se neki nađu prozvani govoriti o nečem što ne razumiju. Isvetice, ne mislim na tebe već na neke dušebrižnike u RL koji svoj animozitet prema životinjama iskazuju tako gnjusno i otvoreno da me je ponekad sram što pripadam ljudskom rodu.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Mondu prvotno napisa Vidi poruku

ja inače imam mačku, nemam više pesa, i ja sam joj mama, moj m tata, sin bracek i tak, ne kuzite vi to...
    I mi otprilike imamo takve titule u obitelji MM malo negoduje kad kažem psu i maci:" Evo, došao vam je tata", ali znam da ih voli gotovo isto kao i ja. B i L su pas i mačka, ali oni su nama braco i seka. A da vidite koja je to ljubav između njih znali bi i zašto ih tako zovem

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Moja tetka živi sa 7 mačaka, i patkom. Kuća smo do kuće.
    Daj reci kako patka izdrži s toliko mačaka? Pretpostavljam da se toleriraju, ali nekako mi žao nje same na toliko maca.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Mačka također ima posebno mjesto u mom srcu, ali one su drugačije od pasa. Svoje, neovisne, a opet s druge strane nekako neodoljive...
    Ma neću dalje jer te odnose može zaista razumjeti samo onaj ko dijeli svakodnevnicu s tim bićima. Po tom pitanju sam skroz pristrana.

.
    A ja te razumijem skroz, moja sestra joj je čak i tetka ( al i ona je luda za životinjama i ima ljubimce).

Moja maca ti je ko pesek, sam ne laje, aportira loptice, non stop hoda zamnom...i stalno nekaj priča i objašnjava, ma užasno razmaženo preludo stvorenjce, a djeluje na čovjeka ko prirodni normabel...
    Posljednje uređivanje od Mondu : 10.02.2012. at 00:30

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Daj reci kako patka izdrži s toliko mačaka? Pretpostavljam da se toleriraju, ali nekako mi žao nje same na toliko maca.
    Pitaj kako mačke izdrže s njom. Kad dođemo u posjet, tetka je mora držati na odstojanju, napuše se cijela, kakvo kvakanje, patkanje, to puše. Dominantna patka. Iako mi je draga moram priznati da mi se gadi kad vidim njena govanca razlitana po cijeloj kući, jer one naime, puno kake.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Pitaj kako mačke izdrže s njom. Kad dođemo u posjet, tetka je mora držati na odstojanju, napuše se cijela, kakvo kvakanje, patkanje, to puše. Dominantna patka. Iako mi je draga moram priznati da mi se gadi kad vidim njena govanca razlitana po cijeloj kući, jer one naime, puno kake.
    Pa i meni bi se gadio bilo čiji izmet po kući. Trebalo ju je istrenirati na nekakav Wc ako je to ikako moguće s patkama. Ili nek joj stavi pelene.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Pa i meni bi se gadio bilo čiji izmet po kući. Trebalo ju je istrenirati na nekakav Wc ako je to ikako moguće s patkama. Ili nek joj stavi pelene.
    Predložila sam, pa je i tetka počela puhati. Odustah. Otada se sastajemo na prikuću. Mace su mi draže, fino se pokake i pokriju.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

pa i za "ispade" ljudi je kriv čovjek - prvenstveno njegova obitelj i odgoj
    u bolesti neću ulaziti

i čekaj sad, odakle tebi pravo, ako već voliš svog psa toliko, kastrirati ga
    za mene je to skroz neprirodno
    i nepravedno prema psu
    a da ne pričam o onima koji te jadne životinje drže u stanovima i zatvorenim prostorima i određuju im kada će ići van i pišati i s.ati
    za mene to nije ljubav nego mučenje

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

@SikaPika-meni je tvoj način razmišljanja o životinjama, u najmanju ruku odvratan.
    gle, može tebi moj stav biti ne znam koliko odvratan, ja sam samo realna
    kada sam govorila o Bogu, govorila sam kao vjernica i ne očekujem da se bilo tko sa mnom složi
    no, kad si nabrojala sve vrline koje ima čovjek u odnosu na psa, ti stvarno misliš da pas može imati sve to?
    mislim da je upravo suosjećajnost ono što razlikuje čovjeka od psa
    pas iz tvoje priče će spasiti svog gazdu i to je jako lijepo, naravno da me takve priče diraju, naravno dda nnisam bezosjećajna kučka kojoj to baš ništa ne znači (osim toga, napisala sam već da se derem na ljude po ulici koji tuku svoje pse, ako ti to išta znači), ali za mene će život čovjeka uvijek biti ispred života bilo kojeg drugog živog bića
    kada sam spomenula odnos psa i oraha, čini se da nikada nisi uživala u hladu 50-godišnjeg oraha niti skupljala njegovo lišće i jela plodove i sve što ide uz to...
    tako da možemo tjerati mak na konac..

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Da a zašto netko mene drži u stanu, zašto meni netko ne da kuću i dvorište pa može i jedan šumarak s proplankom, a na proplanku još jedna kućica s osobnim kuharom da mogu u bilo kojem trenutku skočit na wc ili nešto gricnut
    Psi koji idu redovno u isto vrijeme u šetnju 2-4 puta na dan ovisno o pasmini sasvim normalno reguliraju svoje potrebe i nimalo ne pate ako se ljudi drže reda i dogovora. Psi nisu neka nomadska životinjska vrsta koja bi se trebala neprestano kretati i vrludati divljnom. pola do dva sata (opet ovisno o pasmini )poštene šetnje dnevno s igrom i istrčavanjem je svakom normalno psu više nego dovoljno, još ako se doma igraju i pomaze nema veće sreće.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    pa i za "ispade" ljudi je kriv čovjek - prvenstveno njegova obitelj i odgoj
    u bolesti neću ulaziti

i čekaj sad, odakle tebi pravo, ako već voliš svog psa toliko, kastrirati ga
    za mene je to skroz neprirodno
    i nepravedno prema psu
    a da ne pričam o onima koji te jadne životinje drže u stanovima i zatvorenim prostorima i određuju im kada će ići van i pišati i s.ati
    Čitam i ne vjerujem.

Po tebi ga je bolje izgleda vezati na neki lanac pa da provodi vrijeme na otvorenom u radiusu od 5 m. To je prava sreća

Inače, kad smo u bodulima moj B ima mogućnost boraviti vani koliko hoće, ali on ide za nama i hoće u kuću kad smo mi u njoj, bitna mu je jedino naša blizina bez obzira gdje se nalazimo. Ne vidim da je izmučen.

A što se tiče kastriranja, vidim da si i tu prilično neinformirana, ali ne namjeravam mijenjati tvoje mišljenje.
    Od mene bi valjda bilo odgovornije da smo ga pustili da se nekontrolirano pari pa da ti mali štenci na kraju završe u nekom kontejneru ili u najboljem slučaju na onom lancu kojeg sam već spomenula.

Ili bi ti bila tako velikodušna pa ih udomila? Po tvom postu mogu misliti koliko bi se usrećili.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa da, bolje je pse i mačke šutnuti van na -15 da budu u skladu s prirodom umjesto da žive neprirodno na toplom sa obitelji.

Inače bih između spašavanja drveta i psa uvijek odabrala psa, ali pošto ti toliko voliš drveće, onda između spašavanja tebe i drveta biram drvo.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj TeddyBearz prvotno napisa Vidi poruku

Inače bih između spašavanja drveta i psa uvijek odabrala psa, ali pošto ti toliko voliš drveće, onda između spašavanja tebe i drveta biram drvo.
    Ne mogu se ne složit s tobom, posebno nakon sveg što sam pročitala.

jbg. nemrem protiv sebe

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne mogu se ne složit s tobom, posebno nakon sveg što sam pročitala.

jbg. nemrem protiv sebe
    Ni ja.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

kada sam spomenula odnos psa i oraha, čini se da nikada nisi uživala u hladu 50-godišnjeg oraha niti skupljala njegovo lišće i jela plodove i sve što ide uz to...
    meni je ova usporedba grozna, ja tebe stvarno ne razumijem...jbg sry, al moj razum to nemre 'obraditi'.

mislim, paralele su ti apsurdne...

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Nekako i meni više znači stablo koje je raslo 100 godina nego pas lutalica... To stablo donosi radost mnogima, pas samo svom vlasniku, lutalica ni njemu... Pas se može obraniti, stablo ne može.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

gle, može tebi moj stav biti ne znam koliko odvratan, ja sam samo realna

kada sam govorila o Bogu, govorila sam kao vjernica i ne očekujem da se bilo tko sa mnom složi
    no, kad si nabrojala sve vrline koje ima čovjek u odnosu na psa, ti stvarno misliš da pas može imati sve to?
    mislim da je upravo suosjećajnost ono što razlikuje čovjeka od psa
    pas iz tvoje priče će spasiti svog gazdu i to je jako lijepo, naravno da me takve priče diraju, naravno dda nnisam bezosjećajna kučka kojoj to baš ništa ne znači (osim toga, napisala sam već da se derem na ljude po ulici koji tuku svoje pse, ako ti to išta znači), ali za mene će život čovjeka uvijek biti ispred života bilo kojeg drugog živog bića
    Sry, a na osnovu čeg si ti realna, a ja nisam ?

A tko je uopće i rekao da pas može imati sve te vrline, pa pobogu valjda ni 5% svjetske populacije nema te sve vrline.

Inače, jedan bioenergičar mi je rekao da nikad ne sjedam ispod oraha, jer orah skuplja svu lošu energiju na sebe...jednostavno ima lošu vibru oko sebe...

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nekako i meni više znači stablo koje je raslo 100 godina nego pas lutalica... To stablo donosi radost mnogima, pas samo svom vlasniku, lutalica ni njemu... Pas se može obraniti, stablo ne može.
    Dakle, životinje su u spašavanju uvijek na zadnjem mjestu? Prije njih su svi susjedi, pa bili oni koliko god užasni, onda drveće i biljke pa tek nakon toga životinje? Zanima me kako bi dotični pas sam izašao iz npr. zapaljene kuće, sam bi otvorio vrata i spasio se?

Nevjerojatno je to da svi priznaju da bi prvo spasili članove svoje obitelji, a tek onda druge ljude i to je svima ok, ali kad ima nas koji kažemo da bi prvo spašavali svoje ljubimce - koji nama i jesu članovi obitelji! - onda ispadamo nenormalni.

Kladim se da ima hrpa ljudi koja bi prije susjeda išla spašavati svoj televizor i to bi valjda svima bilo normalnije nego da si spasi psa.

P.S. Pošto stablo donosi radost mnogima i zato ga treba spasiti, kolikima donosi radost susjed alkoholičar koji zlostavlja sve oko sebe?

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Dakle, životinje su u spašavanju uvijek na zadnjem mjestu? Prije njih su svi susjedi, pa bili oni koliko god užasni, onda drveće i biljke pa tek nakon toga životinje? Zanima me kako bi dotični pas sam izašao iz npr. zapaljene kuće, sam bi otvorio vrata i spasio se?

Nevjerojatno je to da svi priznaju da bi prvo spasili članove svoje obitelji, a tek onda druge ljude i to je svima ok, ali kad ima nas koji kažemo da bi prvo spašavali svoje ljubimce - koji nama i jesu članovi obitelji! - onda ispadamo nenormalni.

Kladim se da ima hrpa ljudi koja bi prije susjeda išla spašavati svoj televizor i to bi valjda svima bilo normalnije nego da si spasi psa.

P.S. Pošto stablo donosi radost mnogima i zato ga treba spasiti, kolikima donosi radost susjed alkoholičar koji zlostavlja sve oko sebe?
    Ispadate nenormalni kad ovako zabrijete.

Mondu- smiješ li jesti orahnjaču? što se dogodi sa negativnom energijom kad se orah posjeće?

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Mondu- smiješ li jesti orahnjaču? što se dogodi sa negativnom energijom kad se orah posjeće?

je, nenormalan je onaj tko bi spašavao životinju, a ne drvo...ma bravo, kaj drugo da ti velim

to što sam ja napisala u vezi oraha, ne znači da ja u to uopće i vjerujem..ne volim kad netko iz jednostavne informacije izvlači hrpu zaključaka koji uopće nemaju veze s ničim

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

EDIT-daj malo objasni kako bi ti to spašavala drvo, to me full zanima, jer psa koji se utapa ću izvaditi iz rijeke, ili auto udari ću odvest veterinaru, a drvo koje recimo, udari grom, kaj bum s njim, mislim kad drvo treba pomoć ?

sry nisam mogla u jedan post, prošlo mi vrijeme

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

je, nenormalan je onaj tko bi spašavao životinju, a ne drvo...ma bravo, kaj drugo da ti velim

to što sam ja napisala u vezi oraha, ne znači da ja u to uopće i vjerujem..ne volim kad netko iz jednostavne informacije izvlači hrpu zaključaka koji uopće nemaju veze s ničim
    Nenormalno mi je stalno izvlačenje tih zapaljenih kuća. Ja sam više mislila na to da kad napadneš psa, on te ugrize, kad opališ sjekirom u stablo stablo pada. Mislim na nenormalnu sjeću stabala. npr. u mom selu su posjekli 3 čempresa, jer moraju stalno mesti radi njih grobove, to što su ta stabla starija i od crkve, nije ih briga. Ako stablo udari grom, posjeći ću ga, ako ga napadnu i pojedu crvi, isto, psa kojeg je udario grom, ću eutanizirati. Ne mislim da sam igdje napisala da ću prvo vaditi iz goruće kuće svoj fikus prije ičeg drugog.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Što se tiče oraha, mene odgovor stvarno zanima, što kaže bioenergetičar, ako ga možeš pitati. To mi je zanimljivo, a usto je nedavno baš jedan stari orah fasovao da napravi mjesto parkingu.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Pa sad mi recite da orah ne vrijedi :
    http://novine.novilist.hr/Default.as...3286328592863W

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Pa đe ga nađe... Da i ja ovaj susjedov probam

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Meni su ti primjeri koga bi prvo spašavali toliko banalni da ne mogu uopće razmišljati u tom smjeru.

Da se dogodi neka prirodna katastrofa ja bih vjerojatno toliko bila zablokirana da ne bi znala ni kud ću sa sobom, a kamoli da bih bila u stanju izvoditi neke junačke pothvate. Ne bih voljela da me život demantira jer se tih prirodnih katastrofa bojim ko crnog vraga.

A u ovim pojedinačnim slučajevima ne znam zašto bi moralo biti ili - ili

Spasit ću psa lutalicu ako sam u mogućnosti, ali isto tako bih se zauzela i za stoljetni orah da ga netko želi bezveze posjeći. Meni tu nema neke isključivosti.

I svako daljnje prepucavanje na tu temu mi je bespredmetno iako sam osobno i pokrenula ovaj topic.

Ali stojim i dalje iza toga da čovjeka ne cijenim isključivo jer imamo sličan dna i time mu dajem automatsku prednost na ljestvici te neke moje imaginarne vrijednosti života.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Probaj, nego što. Ma da je 900 eurića bilo bi odlično, a kamoli 9000.

I sad ti vrednuj!

Meni je sad tako žao mojih stabala agruma na ovoj hladnoći. Vrijedna su mi i to jako.

Ali, pas je u toplom, a stabla na hladnom. Vidi se što više vrednujem.

Nikad nisam sterilizirala psa. Ali, ja uvijek imam ženke. Koje pazim kad treba. Ili nije humano da im ne dozvoljavam psiće? Ali, kud bi s njima? Znam da bi vrijedili ( i to dosta), ali kako prodati bebe člana obitelji?

A možda me djeca ipak nagovore da imamo pasiće, pa će biti puna kuća...

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Nenormalno mi je stalno izvlačenje tih zapaljenih kuća. Ja sam više mislila na to da kad napadneš psa, on te ugrize, kad opališ sjekirom u stablo stablo pada. Mislim na nenormalnu sjeću stabala. npr. u mom selu su posjekli 3 čempresa, jer moraju stalno mesti radi njih grobove, to što su ta stabla starija i od crkve, nije ih briga. Ako stablo udari grom, posjeći ću ga, ako ga napadnu i pojedu crvi, isto, psa kojeg je udario grom, ću eutanizirati. Ne mislim da sam igdje napisala da ću prvo vaditi iz goruće kuće svoj fikus prije ičeg drugog.
    i mene da napadneš, ne garanitiram da te nebi grizla
    mislim da nepotrebno širiš temu u smjeru koji uopće nije bitan za raspravu
    Što se tiče oraha, mene odgovor stvarno zanima, što kaže bioenergetičar, ako ga možeš pitati. To mi je zanimljivo, a usto je nedavno baš jedan stari orah fasovao da napravi mjesto parkingu.
    bilo je to davno, ne znam više ni kako se taj čovjek zove, no možda slučajno netko od forumašica zna nešto o tome
    ah da... danas je i ljudski život manje vrijedan, a kamoli pasji.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

E moram ovo metnuti, kako god bilo... baš je prigodno uz temu, molim da one hipersenzibilne ni ne otvaraju.

http://lupiga.com/vijesti/index.php?id=5992

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Aha, mi smo nenormalni. Spasiti drvo prije nego životinju je savršeno normalno.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nikad nisam sterilizirala psa. Ali, ja uvijek imam ženke. Koje pazim kad treba.
    Beti, ženke je pogotovo dobro sterilizirati iz zdravstvenih razloga.

Kuje koje se steriliziraju prije prvog tjeranja, gotovo sigurno neće imati tumor mliječne žlijezde. Što je kasnije kuja kastrirana utjecaj kastracije na vjerojatnost pojave tumora se smanjuje.
    http://www.buba-vet.hr/sterilizacija...-i-macaka.html

(Imali smo jednu kujicu sa tumorima i to je bilo nešto grozno. Nikad više ako to mogu spriječiti.)

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Aha, mi smo nenormalni. Spasiti drvo prije nego životinju je savršeno normalno.
    Gdje sam ja to napisala? Ovo što piše Bodulica mi je skroz blisko i normalno, dok mi tvoje pisanje se doima militantno. Uostalom, ako netko može izjaviti da su mu draže životinje nego ljudi, zašto bi netko bio nenormalan ako više voli biljke? Ne kake po kući, tihe su...

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Po tebi ga je bolje izgleda vezati na neki lanac pa da provodi vrijeme na otvorenom u radiusu od 5 m. To je prava sreća
    idem redom jer vidim da ste zabrijali, gledate jednosmjerno i to je to
    ok, mogu prešutjeti i praviti se luda, ali ne želim da mi ubacujete u usta, odnosno na papir/ekran nešto što nisam napisala

tko je, ženo, spominjao lanac? gdje sam uopće ikada napisala tu riječ?
    pa naravno da ne mislim da se psi trebaju držati na lancu niti u boksevima, niti mislim da se na ovoj zimi, posebno ne pasmine koje nisu navikle na ovakvu ili čak i manju hladnoću trebaju na to "tjerati"
    ali isto tako smatram da psima nije mjesto u malim stanovima
    eto, to je moje mišljenje
    i onda jadnici izađu van i moraju biti na povodcu, a ako nisu na povodcu, glavinjaju naokolo, istrčavaju na cestu, laju na druge pse, zaletavaju se na prolaznike
    ne kažem da su svi takvi, ali su često takva moja iskustva kad izađemo van
    i znaš što, ne smeta to meni, ja volim pse, često ih i pomazim (ok, od kako idem s malom van, ne mazim nepoznate pse jer ju naječšće nečim hranim vani pa mi je bed), nju nagovaram da ih pomazi jer ne želim da ih se boji
    isto je i s mačkama, i miševima,
    kužiš, ja volim životinje, halo
    ne tjeram smrdljive martine iz svoje kuće na ovu hladnoću, halo ljudi!
    nisam jednom donijela ostavljenu životinju kući i nosila im hranu van
    ljetos sam pokušavala spasiti nekog guštera (M. je rekla da mu dam siku pa da će oživjeti)

ali, kada bih morala spasiti nekog nepoznatog čovjeka ili nekog nepoznatog psa, spasila bih čovjeka, krenula sam od te pretpostavke
    kad bih morala birati između oraha ispod kojeg sam rasla i nekog nepoznatog psa, birala bih orah
    kužiš?
    ne kužiš? e onda sori, ne razumijemo se i tu je kraj!

da moja MImica, pas koja je živjela 13 godina, koju sam ja kao malu bebu donijela kući, čije sam sve štence "odgajala" skupa s njom sad oživi, možda bih ju spašavala prije nego nekog nepoznatog čovjeka,
    ali ne znam, ne znam što bi proradilo u meni, možda bih spašavala i čovjeka, nadam se da bih ipak čovjeka jer smatram da je čovjek vredniji od životinje,
    eto, ubijte me u svojim mislima, ja mislim tako

i da, moja je MImica bila na lancu, ali ne zato što sam ja tako htjela nego zato što je po mojoj teti tako moralo biti
    i tada se nisam ni znala ni mogla suprotstaviti jer sam bila dijete
    kad god tete nije bilo kod kuće, uvodila sam Mimicu u kuću
    naravno da nikada više ni jednu životinju ne bih mučila tako
    voljela bih da moje dijete odrasta uz neku od životinja, ali u svojih 55 kvadrata to ne mogu priuštiti ni svojoj obitelji, a ni životinji

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Eto, ja sam nenormalna kad kažem da bih prije spašavala susjeda nego psa ljubimca, koliko god da bi mi bio član obitelji (a da ga imam, sigurno bih) jer kad bi moj susjed išao prvo spasiti svog psa, a onda, recimo moje dijete, mislila bih da je hladna, nesuosjećajna, nebrižna osoba, kukavica i egoist.
    Vidiš, ja za sve svoje susjede mogu reći da bi sigurno išli spašavati jedni druge, i prije nego svoje ljubimce ili televizore iako se ni ne posjećujemo, tek pozdravljamo na stubištu i malo popričamo i iako ih "poznajem" tek tri godine.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mislim da si totalno neinformirana o pasminama pasa, sori. Ja recimo imam psa koji apsolutno nogdje nego u malom stanu ne bi uživao

Stranica 5 od 6 PrviPrvi ... 3456 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •