Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1647

Tema: želim roditi kod kuće

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    al se bez problema pise o rekla kazala slucajevima potplacivanja CR, maslinovom ulju kao valuti itd.
    barem da onda opaska o traceraju ide svimal, za sve slucajeve. onako, objektivno i fer.
    A slušaj, vidim i ja da nažalost postoje dvostruki kriteriji, ali ne želim se više zamarati s tim.

A kao odgovor Felix: Da, pročitala sam tvoje postove na onom martinom topicu i istina je da si navela da roditelji koji odluče da se njihovo dijete rodi kod kuće su nažalost građani drugog reda. Upravo taj tvoj post me je i naveo da zaključim da niste u pravu kad masovno tvrdite da su pkk-e u ovom trenutku izjednačeni s porodima u bolnici što se tiče rizika i mogućih komplikacija.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Bodulica prvotno napisa Vidi poruku
    A kao odgovor Felix: Da, pročitala sam tvoje postove na onom martinom topicu i istina je da si navela da roditelji koji odluče da se njihovo dijete rodi kod kuće su nažalost građani drugog reda. Upravo taj tvoj post me je i naveo da zaključim da niste u pravu kad masovno tvrdite da su pkk-e u ovom trenutku izjednačeni s porodima u bolnici što se tiče rizika i mogućih komplikacija.
    mislim da je nesporazum u tome sto se ne definira tocno sto je rizik pkk. kad govorim o riziku poroda, dakle samog poroda i razdoblja neposredno nakon njega, stojim iza toga sto sam rekla o komplikacijama. kad govorimo o danima koji dolaze nakon poroda, onda je druga stvar, ali to nije stvar samog cina poroda, nego zdravstva i administracije.

jel sad kuzis na sto mislim?

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa Vidi poruku
    mislim da je nesporazum u tome sto se ne definira tocno sto je rizik pkk. kad govorim o riziku poroda, dakle samog poroda i razdoblja neposredno nakon njega, stojim iza toga sto sam rekla o komplikacijama. kad govorimo o danima koji dolaze nakon poroda, onda je druga stvar, ali to nije stvar samog cina poroda, nego zdravstva i administracije.

Kužim, ali u mojoj glavi ti je to kao ona parola: "oreracija uspjela, pacijent umro".

Tako da dok god žene u Hr nemaju iste uvjete za pkk kao u onim zemljama koje su neke navodile još na početku teme, a to uključuje i tu svima nam mrsku administraciju, liječničku skrb i sve ono što majka i dijete trebaju nakon tog poroda, mislim da se ne može govoriti o nikakvim istim startnim pozicijama kad uspoređujemo pkk i porode u bolnicama.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

ja imam pitanje za autoricu topica: naime, prem tvojim postovima ti si 3.2. saznala da si trudna, a već 6.2. otvaraš temu o porodu kod kod kuće. sa prilično jasnim stavom, "ja ću roditi kod kuće" bez obzira na sve, mislim na tijek trudnoće. ne misliš li da si se ipak malo istrčala? kako uopće uspjevaš uživati trudnoći, i informirati se o svemu što ti se događa,a već si otputovala na porod? ja sam trudna 20 tjedana, i pokušavam svakim danom uživati čim više, učiti i snalaziti se u novoj situaciji. možda sam ja ovdje neodgovorna, ali o porodu ću razmišljati par tjedana ranije. osim toga, meni osobno je na prvom mjestu sigurnost mog djeteta i mene, a ne potreba da se ističem time da sam napravila ono što još gotovo nitko nije u hr. možda sam u krivu, ali čini mi se da si se nakon sveg par tjedana trudnoće orjentirala na potpuno krivu stvar, i da ćeš jako puno propustiti od najljepšeg dijela života, samo radi dokazivanja vlastite posebnosti.. ipak, sretno, naravno da ti želim da ti i ostvari to što si tako silno želiš.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Bodulica prvotno napisa Vidi poruku
    Kužim, ali u mojoj glavi ti je to kao ona parola: "oreracija uspjela, pacijent umro".

Tako da dok god žene u Hr nemaju iste uvjete za pkk kao u onim zemljama koje su neke navodile još na početku teme, a to uključuje i tu svima nam mrsku administraciju, liječničku skrb i sve ono što majka i dijete trebaju nakon tog poroda, mislim da se ne može govoriti o nikakvim istim startnim pozicijama kad uspoređujemo pkk i porode u bolnicama.
    bodulice, tu se slazemo. zato se i borimo da se konacno regulira pkk, od samog poroda do pregleda i prijave nakon njega.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa Vidi poruku

Mislim da ti ne kužiš. Porod nije sam sebi svrha. Treba ga prestati promatrati kao nešto odvojeno. Svrha poroda je dijete. Tu se sve slažemo. Znači sve ono što se sa tim novorođenčetom događa u daljnjih 28 dana (do kad se računa kao novorođenče) je dio poroda. I sve što se sa rodiljom događa za vrijeme babinja je zbog poroda.

Znači u okvire pkk ulazi i sve to. I sve treba uzeti u obzir kad se uspoređuje, kako i Bodulica piše.

Dok god je ovakva situacija da nije sigurno tko će dijete pregledati ili upisati, neće se moći uspoređivati. Rizik je na strani pkk. Jedino, ako se baš želi roditi doma, onda to i učiniti, a potom nazvati hitnu pa neće biti problema za bebu (upis i pregled). Da li je tako nešto moguće?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •