Stranica 49 od 120 PrviPrvi ... 3947484950515999 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,401 do 2,450 od 5963

Tema: Potpomognuta u privatnim klinikama

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Pozdrav svima, dugo vas pratim pa ću malo i uključiti, sad i mene zanima ovo oko stimuliranog/polustimuliranog.
    Moje je iskustvo da sam stimulirani odradila s 11 gonala a polustimulirani s 16 (PCOS). Jedina je razlika što se u stimuliranom gonali počnu pikat ranije (3. dan) za razliku od polustimuliranog (kod mene 9.dan) i koliko se sjećam komentara dr. L. gonali se u polustimuliranom daju za finalno dozijevanje folikula a valjda u stimuliranom služe i za rast i kasnije za dozrijevanje? Također razlika između uzimanja klomifena ili gonala od cca 3.-9. dana ciklusa je što je gonal "agresivniji" način tj. sadrži višu razinu hormona i zato se ni ne preporučuju više od dva full stimulirana postupka u 1g. No kod mene je apsurd što sam u polustimuliranom uzela više gonala, no vjerojatno je to više iznimka nego pravilo. E sad dal još i supresija u stimuliranom postupku čini neku razliku bilo bi zanimljivo znati...

Bubimitka81 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Ajme, kolika zbrka sad u mojoj glavi
    Ja u ponedjeljak idem kod dr. L. po protokol, nekako sam si mislila da će mi napisati koliko čega mi treba i to je to.
    A vidim da baš i nije tako jednostavno...
    Zbunj, zbunj...

kiarad avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj Bubimitka81 prvotno napisa Vidi poruku
    Ajme, kolika zbrka sad u mojoj glavi
    Ja u ponedjeljak idem kod dr. L. po protokol, nekako sam si mislila da će mi napisati koliko čega mi treba i to je to.
    A vidim da baš i nije tako jednostavno...
    Zbunj, zbunj...
    zna on sto radi, samo se opusti. i sve ce ti objasniti tri puta.

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj Donkey prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav svima, dugo vas pratim pa ću malo i uključiti, sad i mene zanima ovo oko stimuliranog/polustimuliranog.
    Moje je iskustvo da sam stimulirani odradila s 11 gonala a polustimulirani s 16 (PCOS). Jedina je razlika što se u stimuliranom gonali počnu pikat ranije (3. dan) za razliku od polustimuliranog (kod mene 9.dan) i koliko se sjećam komentara dr. L. gonali se u polustimuliranom daju za finalno dozijevanje folikula a valjda u stimuliranom služe i za rast i kasnije za dozrijevanje? Također razlika između uzimanja klomifena ili gonala od cca 3.-9. dana ciklusa je što je gonal "agresivniji" način tj. sadrži višu razinu hormona i zato se ni ne preporučuju više od dva full stimulirana postupka u 1g. No kod mene je apsurd što sam u polustimuliranom uzela više gonala, no vjerojatno je to više iznimka nego pravilo. E sad dal još i supresija u stimuliranom postupku čini neku razliku bilo bi zanimljivo znati...
    ovo mi je skroz čudno što se tiče tvog slučaja?? A što se tiče supresije iskreno pojma nemam

ivana101 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj M@tt prvotno napisa Vidi poruku
    Dobro nije 20 ali je s 16 kao što je kod kiarad slučaj ovaj put. Ja to gledam ovako, ti s dr. dogovoriš polustimulirani, on ne može znat kako češ ti odreagirati na klomifene pa ako slabije reagiraš onda uvede gonale ili poveća njihovu količinu ali se to još uvijek vodi kod njega kao polustimulirani ako nikako drugačije onda barem cijenom, znači tolko je fer da ne poveča cijenu postupka bez obzira što se potrošila veča količina gonala...

M@tt slažem se s tobom da je doktor fer i korektan. Ja sam u 11 mj. bila u polustimulirajućem (2 kutije klomifena i 24 gonala + estrofem) barem po cijeni, iako vidim da bi neki rekli da je to ful stimulacija.
    Posljednje uređivanje od ivana101 : 15.02.2012. at 21:32

kiarad avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj ivana101 prvotno napisa Vidi poruku
    M@tt slažem se s tobom da je doktor fer i korektan. Ja sam u 11 mj. bila u polustimulirajućem (2 kutije klomifena i 24 gonala + estrofem) barem po cijeni, iako vidim da bi neki rekli da je to ful stimulacija.
    Trebam pomoc, kako da smanjim menstrualne bolove koji su jaci preko noci, danas je 12dnt.
    magnezij i normabel ne pomaze, hvala

ivana101 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Kiarad al stvarno ne znam kako bih ti pomogla. U životu nikada nisam sama dobila menstruaciju, pa ne znam što su pravi menstrualni bolovi, a niti nakon IVF-ova nisam imala bolove. Žao mi je što to se to dešava.....drži se......

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj ivana101 prvotno napisa Vidi poruku
    24 gonala??? A mi smo u punom stimuliranom potrošili 25. Eto... To je to o čemu ja pričam. Bez obzira što ste potrošili 24 komada dr. vam je naplatio cijenu polustimuliranog...

ivana101 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

24 gonala??? A mi smo u punom stimuliranom potrošili 25. Eto... To je to o čemu ja pričam. Bez obzira što ste potrošili 24 komada dr. vam je naplatio cijenu polustimuliranog...
    Tako je M@tt bila je cijena polustimuliranog postupka........kod nas je sve bilo "drugačije".....krenuli smo sa klomifenima tek 17 dan ciklusa....pa kad reakcija nije bila kakvu je doktor očekivao dodali smo po 3 gonala dnevno uz 3*1 klomifen.....i na kraju dobili 4 j.s. od čega 3 vraćene.....ali nije upalilo (kaže dr L. najvjerovatnije zbog polipa kojeg mi je vidio na transferu)
    Posljednje uređivanje od ivana101 : 15.02.2012. at 22:16

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Dobro nije 20 ali je s 16 kao što je kod kiarad slučaj ovaj put. Ja to gledam ovako, ti s dr. dogovoriš polustimulirani, on ne može znat kako češ ti odreagirati na klomifene pa ako slabije reagiraš onda uvede gonale ili poveća njihovu količinu ali se to još uvijek vodi kod njega kao polustimulirani ako nikako drugačije onda barem cijenom, znači tolko je fer da ne poveča cijenu postupka bez obzira što se potrošila veča količina gonala...
    Stvarno mi nije jasno zašto bi više naplatio ako je potrošena veća količina gonala koje vi ionako sami plaćate posebno, jel tako?

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj anddu prvotno napisa Vidi poruku
    Stvarno mi nije jasno zašto bi više naplatio ako je potrošena veća količina gonala koje vi ionako sami plaćate posebno, jel tako?
    Tako je, ali raspravljamo o tome zašto se zove polustimulirani, a potrošena je tek neznatno manja količina gonala ili čak ista?

tikica78 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

slažem se s tobom m@tt! ja sam jednom imala polustim. samo s Gonalima tada smo dobili 3 js ,sada sam pila klomiće i dr. je rekao idemo probati ako odreagiraš idemo u postupak ako ne nikom ništa. I ja došla na uzv u strahu da li ima koji folikul a ono njih 6! tada smo počeli i s tim gonalima ne sjećam se koliko sam ih potrošila.
    ali kažem on ti svaki put kaže kupi dva ili tri ili jedan. ne zna ni on kako će se stvar razvijati i nije za svakog isto..

kiarad avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj tikica78 prvotno napisa Vidi poruku
    slažem se s tobom m@tt! ja sam jednom imala polustim. samo s Gonalima tada smo dobili 3 js ,sada sam pila klomiće i dr. je rekao idemo probati ako odreagiraš idemo u postupak ako ne nikom ništa. I ja došla na uzv u strahu da li ima koji folikul a ono njih 6! tada smo počeli i s tim gonalima ne sjećam se koliko sam ih potrošila.
    ali kažem on ti svaki put kaže kupi dva ili tri ili jedan. ne zna ni on kako će se stvar razvijati i nije za svakog isto..
    popisujem.

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Kužim sve cure, ali po tome što ste napisale je onda puno isplativije i jeftinije ići na polustimulirani uvijek, po meni.... Em je financijski isplativije em se ih može više kroz godinu odradit.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja bih rekla da stimulirani/polustimulirani nema veze s brojem dobivenih Gonala tj. Menopura (iako u praksi u polustimuliranom treba manje injekcija jer se dobije manje js koje treba "hraniti") već s protokolom i brojem js koji se namjerava dobiti.

Zato se kod polustimuliranog kreće se s Klomifenom ili Femarom pa se ovisno o tome koliko se folikula inicijalno izdvoji dodaju injekcije, često samo zadnja 2-3 dana stimulacije ali ima i iznimki; može skroz bez njih ili čak da se dodaju od početka. Ja imala sva tri slučaja...

Nekome će se na Klomifenu izdvojiti 5-6 folikula i logično mi je da će tu količinu trebati hraniti s većom količinom injekcija, iako su to iznimni slučajevi, ovaj forumski uzorak morate priznat nije reprezentativan. Netko će imati 1-2-3 folikula, i manje injekcija. Nekome će rasti sporije, nekome brže.

Kod stimuliranog se ide samo s injekcijama od početka i cilja se na uzgoj većeg broja folikula, a uvijek je tu i supresija bilo od početka, ili Cetrotide pred kraj.

I na kraju da se ogradim nisam nikakav dr, ovo su samo moja iskustva

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

M@tt u pravu si ali samo zbog našeg trenutnog zakona; kad bi se mogle oplođivati sve dobivene js i zamrzavati embriji (i kad žena nema smanjenu rezervu js), optimalni uspjesi se postižu u postupcima gdje se dobije 10-15 js (ne znam naći izvor ali pino i ina33 su citirale iz znanstvene literature), a to se dobije u samo u stimuliranom.
    Drugo, navodno su i js kvalitetnije iz pune stimulacije i osobito dugogo protokola, nego s Klomifenom. Ali u vašem slučaju i ja se slažem da je polustimulirani možda bolji (iako treba prvo vidjet kako će draga na njega odreagirati).

Osoblje foruma BigBlue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Charlie prvotno napisa Vidi poruku
    čuj Charlie, možda nisi dr, ali ovo je najbolje objašnjenje polustimuliranog kojeg sam ja čula

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

M@tt u pravu si ali samo zbog našeg trenutnog zakona; kad bi se mogle oplođivati sve dobivene js i zamrzavati embriji (i kad žena nema smanjenu rezervu js), optimalni uspjesi se postižu u postupcima gdje se dobije 10-15 js (ne znam naći izvor ali pino i ina33 su citirale iz znanstvene literature), a to se dobije u samo u stimuliranom.
    Drugo, navodno su i js kvalitetnije iz pune stimulacije i osobito dugogo protokola, nego s Klomifenom. Ali u vašem slučaju i ja se slažem da je polustimulirani možda bolji (iako treba prvo vidjet kako će draga na njega odreagirati).
    Hvala Charlie na objašnjenju.... Shvatio sam sad što si htjela reći. Kad bi zakon odobraovao (uskoro hoće nadamo se) oplodnju svih stanica i zamrzavanje onda naravno da je puna stimulacija bolji izbor kad se ciljano ide na što veći broj. Ovo za kvalitetu stanica iz pune stimulacije sam isto znao znači to je onda još jedan plus.

S obzirom da je draga prvi put odreagirala slabije na punu stimulaciju (6 stanica) je za nas onda bolja opcija polustimulirani, trebalo bi eventualno probati još jedan full stimulirani da vidimo ako bi se reakcija možda poboljšala. Eventualno izvadit AMH....

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Kužim sve cure, ali po tome što ste napisale je onda puno isplativije i jeftinije ići na polustimulirani uvijek, po meni.... Em je financijski isplativije em se ih može više kroz godinu odradit.
    Kako kome Matt. Ja npr. na klomifenu dobijem 1 folikul i onda nema smisla ići dalje sa injekcijama, odnosno ja na te polustimulirane ne reagiram zbog loše reakcije na klomifen. Nasuprot tome, u ful stimuliranom dobijem 10-17 js, kako koji put. Tako da sve ovisi o reakciji na klomifene/femaru.

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ja sam znala na 25mg klomifena dobiti dva folikla. ok, nekad samo jedan.
    s 50mg klomifena ili 50IE puregona svaki drugi dan sam znala dobiti tri folikla. pretpostavljam da bi uz 2x2 tablete klomifena nabubrila i dobila barem 5-6? hm?
    u ovom ciklusu imam 10 antralaca valjda bi nesto od toga pokrenula? steta sto im L nije blize, isla bi odmah ovaj ciklus u postupak..

sokica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ja bih rekla da stimulirani/polustimulirani nema veze s brojem dobivenih Gonala tj. Menopura (iako u praksi u polustimuliranom treba manje injekcija jer se dobije manje js koje treba "hraniti") već s protokolom i brojem js koji se namjerava dobiti.

Zato se kod polustimuliranog kreće se s Klomifenom ili Femarom pa se ovisno o tome koliko se folikula inicijalno izdvoji dodaju injekcije, često samo zadnja 2-3 dana stimulacije ali ima i iznimki; može skroz bez njih ili čak da se dodaju od početka. Ja imala sva tri slučaja...

Nekome će se na Klomifenu izdvojiti 5-6 folikula i logično mi je da će tu količinu trebati hraniti s većom količinom injekcija, iako su to iznimni slučajevi, ovaj forumski uzorak morate priznat nije reprezentativan. Netko će imati 1-2-3 folikula, i manje injekcija. Nekome će rasti sporije, nekome brže.

Kod stimuliranog se ide samo s injekcijama od početka i cilja se na uzgoj većeg broja folikula, a uvijek je tu i supresija bilo od početka, ili Cetrotide pred kraj.

Imas pravo Charlie.
    KOd full stimuliranog se na početku ciklusa ili čak prije slijedeće menstruacije daje tzv GnRH agonist (Suprefact, Zoladex, ovisno da li se radi o kratkom ili dugom protokolu), koji radi supresiju hipofize i lučenja ženinih vlastitih hormona (LH i FSH), te se tada gonadotropinima (Gonal Menopur) u potpunosti kontrolira razvoj jajnih stanica. Gonal je inače umjetna verzija FSH (folikul stimulirajući hormon), koji se normalno izlučuje u prvom dijelu ciklusa i djeluje na razvoj folikla i endometrija. Tako se dobije veći broj folikula.

Kod polustimulirajućeg nema supresije, te se uz ženine normalne hormone još dodaje klomifen koji je sintetički stimulator ovulacije, a ukoliko se folikuli ne razvijaju dovoljno brzo, dodaje se i neki od gonadotropina, da bi se pospješio ili ubrzao rast folikula.

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Shvatio sam sad što si htjela reći. Kad bi zakon odobraovao (uskoro hoće nadamo se) oplodnju svih stanica i zamrzavanje onda naravno da je puna stimulacija bolji izbor kad se ciljano ide na što veći broj.
    Nisi baš najbolje informiran, i novi zakon predlaže ograničenje oplodnje na 6 do 8 stanica. Neće ni ovi ispuniti dano obećanje. Dajte malo pogledajte što se piše (http://forum.roda.hr/threads/69889-K...oplodnji/page4), cure i dečki vrijeme je da se zamislite i nešto poduzmete. Ipak su vaši životi u pitanju.
    Posljednje uređivanje od anddu : 16.02.2012. at 09:57

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Charlie, hvala na objašnjenju!
    meni još nešto nije jasno - pa zar nije logično da je nekome tko na klomifen reagira s većim brojem folikula potrebna ipak slabija stimulacija nakon njega, a ne još 25 gonala na to?! po tvom objašnjenju, daje se više gonala onima s više folikula na klomifenu... čudno mi je to kad već na klomifen tako dobro reagiraju... naravno da je sve individualno, ali zar to nije više iznimka nego pravilo?
    i ako u polustimuliranom primiš cca 20 gonala, kako onda ponovno u postupak nakon 1 ili 2 ciklusa (koliko je inače pauza nakon polustimulacije)? zar to po količini primljenih lijekova ne dođe na isto kao da je bio stimulirani i ne treba li onda ipak veća pauza? znam da što je viša dob žene, preporučene su pauze manje, ali što kod mlađih žena?

i još moram potpisati anddu...

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Pozdrav svima,
    evo da vam se i ja pridruzim svojim iskustvima. Za sada iza mene dva postupka jedan stimulirani i jedan polustimulirani.
    Razlika izmedju njih moze biti velika ili kao u mom slucaju gotovo nikakva. Svi smo mi individualni i reagiramo razlicito tako da doktor u samom tijeku postupka odlucuje iz dana u dan.Moj slucaj kod stimuliranog 22 gonala, 4 j. stanice, polustimulacija klomifen + 10 menopura 4 j. stanice.
    Ja sam low responder ali doktor i biolog kazu da tu nema pravila , sljedeci put mogu reagirat sa vise stanica i da nema mjesta panici.Meni je bilo puno lakse u ovom polustimuliranom postupku i on se moze raditi cesce za one nestrpljive ko ja.
    Preporucila bi svakome da ne se ne opterecuje sa nekim brojevima (koliko gonala i sl.) nego da vjeruju doktoru jer ipak je on taj koji najbolje zna.
    Cure koje ste u iscekivanju bete zelim vam trozlamenkasti broj.

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Anddu
    ~~~~~~~~ za dobre stanice i embrije

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Frka meni je dr. L. to objasnio kao da se folikuli dodatno hrane gonadotropinima, da js bolje dozriju. U tom smislu mi je logicno ako ih je vise da im treba vise "hrane". Sigurno ovisi i o tempu rasta folikula i tkozna cemu jos. To ipak treba pitat doktora, svatko je drugaciji.

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj frka prvotno napisa Vidi poruku
    i ako u polustimuliranom primiš cca 20 gonala, kako onda ponovno u postupak nakon 1 ili 2 ciklusa (koliko je inače pauza nakon polustimulacije)? zar to po količini primljenih lijekova ne dođe na isto kao da je bio stimulirani i ne treba li onda ipak veća pauza? znam da što je viša dob žene, preporučene su pauze manje, ali što kod mlađih žena?
    Evo ovo i mene interesira.

Znači ako u polustimuliranom primiš istu ili neznatno manju količinu gonala kao u punoj stimulaciji kako onda opet možeš u postupak nakon 2 mjeseca, a ako pauza između dva puna stimulirana iznosi 5-6 mjeseci?? Nije mi jasno.....

tikica78 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

samo da poželim sreću našoj Kiarad za ogromnu betu!

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

samo da poželim sreću našoj Kiarad za ogromnu betu!
    Pridružujem se željama tikica. Ja znam da če biti velika....

sokica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Evo ovo i mene interesira.

Znači ako u polustimuliranom primiš istu ili neznatno manju količinu gonala kao u punoj stimulaciji kako onda opet možeš u postupak nakon 2 mjeseca, a ako pauza između dva puna stimulirana iznosi 5-6 mjeseci?? Nije mi jasno.....
    M@tt, mislim da se ne radi o količini Gonala, već o supresiji normalnog lučenja hormona u žena sa decapeptilom, Suprefactom ili Zoladexom, pa treba vremena da se nakon toga obnovi vlastiti ciklus zene, tj. da se hormonski status vrati u normalu.,za sto je potrebno oko 5-6 mjeseci.

Pridruzujem se zeljama za Kiarad

nati avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

evo danas 17-ti gonal u polustimuliranom, a punkcija vjerojatno u ponedjeljak..doktor L.kaže hranimo ih da budu veliki, sutra uv pa ćemo vidjeti..

Kiarad sretno!

tikica78 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

m@tt i ja znam
    nati super sretno ti bilo! još malo pa čuvaš bebice..

kiarad avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

m@tt i ja znam
    nati super sretno ti bilo! još malo pa čuvaš bebice..
    Sad ste me rasplakali! Hvala vam od srca svima.

Bubimitka81 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Kiarad sretno, držimo fige

nati avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Kiarad kada će rezultati?

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj sokica prvotno napisa Vidi poruku
    M@tt, mislim da se ne radi o količini Gonala, već o supresiji normalnog lučenja hormona u žena sa decapeptilom, Suprefactom ili Zoladexom, pa treba vremena da se nakon toga obnovi vlastiti ciklus zene, tj. da se hormonski status vrati u normalu.,za sto je potrebno oko 5-6 mjeseci.

Pridruzujem se zeljama za Kiarad
    Sokica hvala na info....

Elena 85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Kiarad sretno drzimo ti fige i ja i mm.

tikica78 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

ma gle nje ti nema ona negdje slavi, a mi nek čekamo jel???

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

ma gle nje ti nema ona negdje slavi, a mi nek čekamo jel???
    samo nek slavi....

kiarad avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

samo nek slavi....
    Helllllllloooooooooooooooooooooooooooo!
    Beta 267,30
    sva sam se oznojila dok sam mail otvorila.
    Zvala L. on je presretan. Ja sam u šoku.

nati avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj kiarad prvotno napisa Vidi poruku
    Beta 267,30
    Č E S T I T A M! sad si me rasplakala ali i dala nadu! sretno

Elena 85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Beta 267,30
    jeeeeeeeeeee bravoooo Kiarad,joj kako mi je drago...

Bubimitka81 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Aaaaaaaaaa, bravo Kiarad!!!!
    Čestitam od srca i želim ti lijepu trudnoću
    Uljepšala si mi dan.

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Beta 267,30
    Eto sad se mogu i javno veseliti... Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej... To je to sad, uživaj draga....

kiarad avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Eto sad se mogu i javno veseliti... Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej... To je to sad, uživaj draga....
    Naprosto ne mogu šutiti, sjedim na poslu i plaćem, naravno svi su skužili što je.

nati avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

imaš pravo i plakat i smijati se..poslala sam ti pp

tikica78 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

i ja sam tako plakala i smijala se.. uživaj draga moja u svojim trenucima sreće.. vidiš znala sam..

kiarad avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

i ja sam tako plakala i smijala se.. uživaj draga moja u svojim trenucima sreće.. vidiš znala sam..
    ma cure i dečki,najviše se zahvaljujem prvo Eleni jer me nagovorila i jel sam ovaj puta bila na čvrsto odlučila da ne idem opet ionda me nešto večer prije 3.dana ciklusa štrcnulo i rekla sam idem, nisam doka ni zvala nego ništa kao idem ujutro kod njega pa kaj bude. I onda svu podršku koju mi je pružala tikica, geceta, Matt i drugi, hvala vam od srca. I baš me briga što je ovo zahvala za memoare ali dužna sam vam svima jer ste napravili dobro dijelo.
    Pusa svima, od Brad Pitta ni traga ni glasa.

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

ma cure i dečki,najviše se zahvaljujem prvo Eleni jer me nagovorila i jel sam ovaj puta bila na čvrsto odlučila da ne idem opet ionda me nešto večer prije 3.dana ciklusa štrcnulo i rekla sam idem, nisam doka ni zvala nego ništa kao idem ujutro kod njega pa kaj bude. I onda svu podršku koju mi je pružala tikica, geceta, Matt i drugi, hvala vam od srca. I baš me briga što je ovo zahvala za memoare ali dužna sam vam svima jer ste napravili dobro dijelo.
    Pusa svima, od Brad Pitta ni traga ni glasa.
    Joj sad se crvenim... Pa zato smo svi tu, zato je taj forum da jedni drugima pomognemo u ovoj zajedničkoj borbi.

Ma pusti ti Brad Pitta, imaš ti sad drugi razlog za veseliti se i to puno važniji....
    Posljednje uređivanje od M@tt : 17.02.2012. at 14:49

tikica78 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

m@tt a kad vi krećete u postupak?
    pa sad je veljača, a vidim u potpisu..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove