isvetica, odlicni su crtezi

narocito prvi.
moja djevojcica je u dobi od 2.5 godine otkrila bojice i od tada je zaljubljena u njih. bojala sam se (neopravdano) da ce olovka koji puta zavrsiti u oku, pa sam joj kupila megasketcher, tako da su neki crtezi otisli u nepovrat.
takodjer je u toj dobi crtala ljude sa svim detaljima i razvijala citave price na papiru. jos danas mi je u sjecanju jedan dozivljaj zooloskog vrta. nacrtala je nekoliko sivih zivotinja, a preko cijelog papira u pravilnim razmacima linije kaveza u raznim bojama i hrpu crnih suza. imala je tada 3 godine i objasnila je da je cijeli crtez saren, jer je djeci u zooloskom prekrasno, ali je mjesto suza za zivotinje

.
ubrzo je naucila potpisivati se, pa je samo crtanje izgubilo na vaznosti. nacratala bi neku bubicu, a potpis je dominirao preko cijelog papira. nakon toga proradili su neki drugi interesi. crtala je vrlo prosjecno, cak bi rekla da je zadatak odradjivala jer su to tete u vrticu ocekivale.
tek negdje u predskolskoj godini se opet zainteresirala za bojice i napravila nekoliko svojih slikovnica i stripova, kompletno ih ilustrirala i izmislila pricu.
hocu reci da to sto pokazuje talent za crtanje nece uvijek ici uzlaznom linijom. kad smo prvi puta dosli kod tanje sever tekao je period u kojem je bila opsjednuta sportom, pa je cak malo zaostajala u finoj motorici, da bi sada kao prvoskolac najljepse pisala i crtala u razredu.
ako moze jedan savjet. pitaj je sto svaki crtez znaci i napisi njene rijeci na poledjini, sa datumom. dan danas ostanem sokirana sto je ona sve izrazila kroz boje i oblike, a da ja nikad ne bi uspjela sama dokuciti. sve njene crteze od 4.godine na dalje sam zapisivala i spremala u registrator, tako da je to jedna zanimljiva kronologija, koju ona cesto lista i cita. jako je ponosna na svoje radove i samoj sebi se cudi o cemu je sve razmisljala kad je bila mala.
eto....
a htjela sam biti kratka.