Ova tema baš i nema veze s darovitošću. Kućne obaveze su za sve. Moja djeca, 11 i 10 spremaju svoje sobe, svoje stvari kad dođu kući, odnose smeće, idu u pekaru i u dućan po neku sitnicu, postave stol, spreme svoje prljavo suđe u perilicu i odjeću u sanduk za prljavu odjeću (Ja im ipak izvrćem čarape i hlače!). Kad im se kaže pometu, pospreme suđe iz perilice, čiste mačkin WC i daju joj hranu i vodu. Kad žele pomažu u kuhanju ili sami kuhaju, pomažu u peglanju i čišćenju kuće. Sad za vrijeme praznika ih je primilo, pa su samoinicijativno doveli obje kupaonice do visokog sjaja, s time da sam kontrolirala kojim sredstvima čiste. Čak su i WC-e očistili, što nisam mislila da će se dogoditi još koje desetljeće. Kad ih se nešto zamoli, skoknu i donesu, bez odlaganja.

Kći je više zainteresirana za kućne poslove, ali i sin je OK. Neki dan sam ih zatekla kako "komisijski" idu od prostorije do prostorije i ona mu tumači gdje što stoji od sredstava za čišćenje, krpa i slično. . Meni je za sada važnije da shvate da se stvari ne spremaju same i da se pomalo priučavaju. Prednost ipak dajem školi, drugim njihovim obavezama i slobodnom vremenu.