Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2022

Tema: Zahtjevna djeca

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

O tome se radi, Ifi, da u nekim situacijama nema pametnog poteza, ili ga je izuzetno teško naći. I sad, ako je takva jedna stvar, ok. Ali ako je takva svaka koju treba obaviti, ili ogroman broj njih, onda ne bi bilo zgorega pustiti roditelju da klaže: uh, zahtjevno je ovo moje dijete. A ne: vidi mene, kako sam ja to pametno, a ti ne znaš ;D.
    edit: znam ja da ti to kužiš, ovo ide onima koji su uvjereni da su sva djeca ista.
    Posljednje uređivanje od vertex : 14.03.2012. at 12:36

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    O tome se radi, Ifi, da u nekim situacijama nema pametnog poteza, ili ga je izuzetno teško naći. I sad, ako je takva jedna stvar, ok. Ali ako je takva svaka koju treba obaviti, ili ogroman broj njih, onda ne bi bilo zgorega pustiti roditelju da klaže: uh, zahtjevno je ovo moje dijete.
    Baš tako, vertex.
    Kad se moj stariji rodio, sve je bilo muka. Problemi s dojenjem, vrištanje kod presvlačenja, muka s kupanjem, ne spava, ne voli kolica, jedino se hoće nosati, a ponekad i dok ga nosiš, plače.
    Četvero odraslih u kući nije moglo održati to dijete zadovoljnim.
    A kad se mlađi rodio, od prvog dana ja sama s njim kući, veseo i on i ja.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    edit: znam ja da ti to kužiš, ovo ide onima koji su uvjereni da su sva djeca ista.
    Još nisam naišla na osobu koja je uvjerena da su sva djeca ( misliš sva na svijetu, zar ne?) ista.

Zar postoji takva? Ta bi imala IQ oko 70, a takva stvarno može misliti bilo što. Nema takvih ovdje.

Svi znaju da je svako dijete na svijetu, kao i svaki odrasli, jedinka za sebe. I samim time posebno.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Svi znaju da je svako dijete na svijetu, kao i svaki odrasli, jedinka za sebe. I samim time posebno.
    Ali ako su svi posebni, onda zapravo nitko nije poseban?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Ali ako su svi posebni, onda zapravo nitko nije poseban?
    Po kojoj logici je ovo ispravan zaključak? Stvarno me zanima.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Po kojoj logici je ovo ispravan zaključak? Stvarno me zanima.
    Zapravo nije nesporazum u logici, već u semantici. Ako uzmemo značenje riječi poseban kao koji je odijeljen, odvojen od drugih, koji nije spojen u cjelinu; onda svi jesu posebni.
    Ali ako promatramo drugo značenje: koji se razlikuje od drugih, obično po poželjnim svojstvima; onda ne mogu svi biti posebni.
    Pretpostavljam da si ti mislila na prvo značenje, a ja na drugo - dakle, mislila sam da je poseban = naročit, osobit.

Netko može reći da postoje razna svojstva po kojima se može biti poseban.
    Zašto onda ne bismo rekli da je jedan od tih kriterija zahtjevnost?
    U tom slučaju, u drugom značenju riječi poseban, nisu svi isti, znači razlikuju se, pa onda neki jesu posebni, a neki nisu.
    Hoću reći: neka su djeca više, a neka manje zahtjevna; što sam već i više puta napisala.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Još nisam naišla na osobu koja je uvjerena da su sva djeca ( misliš sva na svijetu, zar ne?) ista.

Zar postoji takva? Ta bi imala IQ oko 70, a takva stvarno može misliti bilo što. Nema takvih ovdje.

Slažem se, nisam se precizno izrazila. Ne misli nitko da su sva djeca ista, nego neki misle da su sva jednako zahtijevna.
    Kao što je tebi sasvim normalno da ima više i manje inteligentnih ljudi, tako je meni sasvim normalna životna činjenica da ima više i manje zahtjevne djece.
    Slažem se s tobom da je važna i percepcija i odgovor roditelja, ali to nije cijela priča.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •