Stranica 66 od 288 PrviPrvi ... 1656646566676876116166 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,251 do 3,300 od 14374

Tema: MPO trudnoća nakon svega...(II. dio)

orline avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Sela, kako me raznježio tvoj post
    ma predivno...

Ja vam se došla priključit, onako stidljivo, obzirom da imamo hematom i stalno krvarenje pomalo a u jednom momentu i ozbiljan odliv kada sam mislila da je sve otišlo. Medjutim, mrva se ne da, još je tu i kuca punom snagom, a ja mirujem i čekam UZ za 15 dana...U osmoj sam nedjelji, trudnoća iz drugog pokušaja ICSI.

Pozdrav za sve

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sela
    Orline sve će to na kraju biti u redu,miruj i mazi mrvu.
    Evo i ja da se javim....Mi smo u 17-tom tt,još se ne osječamo baš blaženo zbog komplikacija u prvom tromjesečju i užasnih mučnina i povračanja(zbog čega sam više na injekcijama i ifuzijama već doma). No dok je s mrvicom sve u redu i ja sam dobro a hvala Bogu je,za sada je mali nemir i osjećam je od 15-tog tt.Nisam sigurna da želim znati spol pa nisam još ni pitala

lasta avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Evo da se i ja javim nakon pregleda.Sada smo 32+3 imamo vec 2kg i igramo se sa bubregom na veliko a i rebarca su nam dosla do nogica pa sada i tu lupkamo. Ja dobila samo 10kg.

Sela ziva istina bas smo si prekrasne,zamnom znaju govoriti da sam jako lijepa trudnica i da sva sjajim i da se drugacije smijem onako iz srca(bas sam si skromna).

Zelim svima da muke i strahovi nestanu i da sve budu kao i mi

Tigrica84 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Darkica hvala na savjetu.
    Hvala svim curama koje daju savjete

dagnja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj Sela prvotno napisa Vidi poruku
    Kockice
    Mi smo usli u 30.tjedan,za tjedan dana kontrola.Perem veseka za bebu svaki dan i jaaako uzivam u tome.Iako mi je trbuh konacno kao omanja
    pilates lopta,nikad si nisam bila lijepsa,zgodnija i sexy.Oke mi zrace,ten alabaster.Ne,ovo nije oglas zenidba-udaja ,ali moram vam cure reci
    da ni u snu nisam ocekivala da cu ovako krasno provesti drugo tromjesecje i uci u trece, zraceci kao nikad u zivotu.Sreca u ocekivanju bebe i majcinstvu je,cure,ono sto nas cini boginjama.Nikad nisam toliko pozitivno isijavala,dusa mi je oplemenjena.Oplemenio me taj mali stvor sto igra squash danonocno u mom trbuhu i na tome sam beskrajno zahvalna.
    Tako lijepo rečeno i baš onako kako se i sama osjećam.

miga24 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Pa kad se svi javljaju da se javimo malo i mi. Nisam se već dugo javljala zbog čestih hospitalizacija, pa rekoh vrijeme je da napišem nešto bar radi curka koje pitaju za mene a da im ne pišem svakoj pp posebno.
    Mi danas 27 tt. i bili na kontroli. Curka ima 976 grama a ja dobila 4 kile do sada. Imamo manjak plodne vode no na sreću to se nije mijenjalo u zadnja dva tjedna ni na gore ni na loše. Malena se usprkos tome uspjela okrenuti na glavicu pa smo i radi toga sretni. Gestacijska trudnoća zaostaje tjedan dana za amnorejom, ali dokle god se malena proporcionalno razvija i dobiva na kilaži (što je dosada bio i slučaj hvala bogu) kažu da je sve u granicama normale i da se radi toga ne brinemo. Kontrola za tri tjedna pa ćemo vidjet. Ako bude sve kao danas - super, a ako ne - ostajemo hospitalizirani do kraja.
    Čestitke svim novim mama i lijepo je čitati sve te prekrasne vijesti sa kontrola!
    Netko je pitao za mirnu26 - vjerujem da će se i sama javiti ali ona i dečkić su odlično.
    Posljednje uređivanje od miga24 : 21.03.2012. at 17:45

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

miga24 da tako lijepo napredujete do kraja
    Posljednje uređivanje od KLARA31 : 21.03.2012. at 19:00

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj matto prvotno napisa Vidi poruku
    drage mame,
    kratko sam svratila jer volim čitati ovaj post, pa samo da dodam
    Crvenkapica, lijepo, ma prelijepo te čitati ovdje....

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

mi smo jučer bili na anomaly scanu, sve nam je odlično, doktor je potvrdio da je curka , sada smo 20+1 tt i veliki smo oko 360 g

Darkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Bravo, artisan....raste cura Mi još sitno brojimo...ali, ja zatvorena potpuno, curka okrenuta glavicom, 3300g...ma sve 5!

dagnja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Evo i nas s analomaly scanninga danas - sve je super, danas smo 19+1 i čekamo vrlo živahnu curku. Ja sam totalno imala osjećaj da je dečko, ali tata je bio "siguran", no najvažnije nam je da sve u redu.

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Miga,Dagnja i Artisan cestitke na naprednim curkama!
    Darkica
    Mi setali jucer i danas bas onako posteno,uzivali u suncu i ljeskarenju na istom.Popodne peglanje robice

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

I ja jutros bila na uzv, 36tt+4, beba 3,10kg, okrenuta idealno. Radio mi i bris na bakteriju BHSB, malo mi tlak povišen pa da ga mjerim sama doma 3x dnevno,ali mi je poslije sestra izmjerila još jednom pa je bio u granici normale. Ctg super, kontrola za 2 tjedna a ctg za tjedan.
    Pita muž zašto je bio povišen,kažem ja bit će se predugo jučer družila sa svekrvom

kockica1 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

I kod nas Curica..ali jako sramezljiva

Darkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Bravo za cure!

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Cure, hvala vam na čestitkama i lijepim željama.

Neka svaka od vas koja nije još osjetila ovakvu sreću , osjeti je što prije.
    A svima mamama i njihovoj djeci želim puno ljubav, zdravlja i sreće.

sara38 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ne javljam se baš, ali samo da pozdravim buduće mame, i eto mi smo danas 19+1, idući tjedan imamo zakazan pregled (sada jednom mjesečno), osjećam se odlično, nikakvih smetnji, beba lupka i tako je sve smiješno i prekrasno, dobila sam 4-5 kg.......

Tigrica84 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Hej cure.Samo da napisem izvjesce.Bila sam danas na uzv. 20tj +4 sam danas.Rekla doktorica da je djete zivo izdravo.Bebac nije htio pokazat kojeg je spola.Jos ga ne osjecam.Doktorica rekla da je to od sala.(sto vi misliste?)Dobila sam sve skupa 3kg.Drugi tjedan idem na bolnicki uzv u petrovu.

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Ja bi toj tvojoj gin. rekla da ona ne vidi spol jer je ili nesposobna ili ima loš ekran, kakvog sala?!?! Ti dobila 3kila,ništa!

Tigrica84 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Citiraj KLARA31 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bi toj tvojoj gin. rekla da ona ne vidi spol jer je ili nesposobna ili ima loš ekran, kakvog sala?!?! Ti dobila 3kila,ništa!
    Da Klara,al ja sam zatrudnila sa 82kg a to nije malo.Pomoglo je to sto sam bila pala na 78 i sad eto ima 81

Darkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ako ti je posteljica sprijeda, ona amortizira udarce to jest pokrete i zato možda ne osjećaš. Kod prvorotki je gotovo normalno da kasnije osjete bebine pokrete. Ja sam bez svake sumnje svoju curu prvi put osjetila u 23tjednu...a nisam 'salasta' tako da se kao i KLARA31 ne mogu složiti s tvojom ginekologinjom. Ja sam na prvom ultrazvuku sa 7tt imala 83.7 kg....danas u 39tt imam 89kg...znači, nisam puno dobila u cijeloj trudnoći...tako da kg po meni ne igraju ulogu...

Tigrica84 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

darkica hvala na odgovoru.Za posteljicu sam cula da to moze biit razlog,al zasto mi onda nije tako rekla?Drugi tjedan idem na uzv u Petrovu.Da li tamo imaju bolji ultrazvuk?Zasto uopce moram obaviti taj uzv.Znam da se mora obaviti jedan bolnicki uzv.Da li se tamo bolje vidi djete i njegovi organi?Ili je to uobicajno u 21tj trudnoce?
    Oprostitie na puno pitanja.
    Ugodan vikend.
    P.S.Jutros sam osjetila nekakvo pikanje s lijeve strane ispod rebra.Da li to moze biti i pokret bebe?

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

oko tog tjedna se gleda morfologija ploda na boljem uzv
    ja svoju mrvu osjetim od 16tj a prva trudnoca,ono baloncici i slicno
    mozda zato sto mi je posteljica straga, prvo sam mislila crijeva ali kako sve vise i cesce ju osjetim znam 100% da je beba, a udarce jos nisam osjetila kaze dr. mozda oko 20-21tj vec budem

dagnja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Ja sam isto sada na zadnjem uzv-u saznala da mi je posteljica straga, a bebu sam osjetila već oko 14og-15og tjedna (prva trudnoća), ono slabo, ali ipak sigurno da je to bilo to. Sada s 19.tj. me lupa ko luda. Moja prijateljica je 4 tj. ispred mene i posteljica joj je sprijeda tako da jedva išta osjeti. Mislim da je to sve individualno, ali ovisno o posteljici i ostalim faktorima normalno je i ne osjetiti ništa do 24 tjedna.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

osjetila i prvi udarac mali malesni ajmeeee gustaaaaa

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj crvenkapica77 prvotno napisa Vidi poruku
    oko tog tjedna se gleda morfologija ploda na boljem uzv
    ja svoju mrvu osjetim od 16tj a prva trudnoca,ono baloncici i slicno
    mozda zato sto mi je posteljica straga, prvo sam mislila crijeva ali kako sve vise i cesce ju osjetim znam 100% da je beba, a udarce jos nisam osjetila kaze dr. mozda oko 20-21tj vec budem
    mene ovdje nije bilo sto godina, kako sam prije poroda provela 2 mjeseca u bolnici nisam imala net... ali Crvenkapice.. toliko sam sretna zbog tebe, morala sam ti se javiti.... uživaj!!!ti si mi uvijek bila jedna od najsipatičniji na forumu...jel to u Citu uspjelo?
    Posljednje uređivanje od Jesen82 : 24.03.2012. at 22:22

dagnja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

osjetila i prvi udarac mali malesni ajmeeee gustaaaaa
    To je baš neopisivo predivan osjećaj, uživaj!
    Posljednje uređivanje od dagnja : 24.03.2012. at 22:27

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Jesen82 prvotno napisa Vidi poruku
    mene ovdje nije bilo sto godina, kako sam prije poroda provela 2 mjeseca u bolnici nisam imala net... ali Crvenkapice.. toliko sam sretna zbog tebe, morala sam ti se javiti.... uživaj!!!ti si mi uvijek bila jedna od najsipatičniji na forumu...jel to u Citu uspjelo?
    jesen82 bas mi je drago da si se javila, kad sam na forumu uvijek te se sjetim jer smo ako se sjecas u tvom dobitnom postupku bile zajedno kod dr L.
    nakon dugo borbe evo i ja cekam jednu malu cudesnu djevojcicu sad smo 24. tt
    pozdrav tebi i tvom andjelu!

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj Jesen82 prvotno napisa Vidi poruku
    da da u cita ...........mala ti ima rođendan kad i ja ....
    pozdrav i tebi veliki
    Posljednje uređivanje od crvenkapica77 : 25.03.2012. at 16:54

tlukaci5 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ajde da se i ja prijavim na ovu temu, premda mi je sve još uvijek rano, 8 tt, trigemini..uspjela iz 5-og pokušaja u vinogradskoj, uglavnom da li ima nešto za ublažavanje mučnina jer eto počelo je..

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj aslan prvotno napisa Vidi poruku
    jesen82 bas mi je drago da si se javila, kad sam na forumu uvijek te se sjetim jer smo ako se sjecas u tvom dobitnom postupku bile zajedno kod dr L.
    nakon dugo borbe evo i ja cekam jednu malu cudesnu djevojcicu sad smo 24. tt
    pozdrav tebi i tvom andjelu!
    kako se ne bi sjećala! ajme tako mi je drago da je uspjelo

čuvaj svoju curku

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

da da u cita ...........mala ti ima rođendan kad i ja ....
    pozdrav i tebi veliki
    to ste vi posebne ženske na taj dan)

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

crvenkapice uživaj!! baš predivan osjećaj migoljenje u stomaku,ali ima i neugodnih udaraca koji zabole ali nema veze

tlukaci5 kažu bademi da pomažu

king avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj tlukaci5 prvotno napisa Vidi poruku
    ajde da se i ja prijavim na ovu temu, premda mi je sve još uvijek rano, 8 tt, trigemini..uspjela iz 5-og pokušaja u vinogradskoj, uglavnom da li ima nešto za ublažavanje mučnina jer eto počelo je..
    Bravo tlukaci...čestitam na trojkama. Nemam savjeta za mučnine, nisam ih imala. Pozivam te da nam se pridružiš na forumu izazovi roditeljstva- blizanci, trojke, četvorke...

Tigrica84 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Hej curke.Samo da se javim da u cetvrtak idem u Petrovu na uzv.Nadam se da ce biti sve ok.Nadam se da cu do onda nesto osjetiti,jer moja bebica je izgleda jako uspavana.Usal sam u 21tj
    Lijepi pozdrav.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

sta bi moglo ovo biti
    vec uru vremena imam grceve u donjem dijelu trbuha u razmaku od 2-3min , ne kuzim , sta je to sad ???

Iva Mia 2009 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Crvenkapice možda su kontrakcije...miruj i nemoj si masirati trbuh...imaš veeeeliku pusu od nas dvije

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

poslije 2h grceva , ne toliko jakih , proslo kad sam popila mg sumeci , svasta....
    bh kontrakcije sta nije rano meni za to ?
    bila sam se prepala mislila sam otic na hitnu ako bi se nastavilo ali proslo je i bebica se javlja ....

miga24 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Crvenkapice možda ti se maternica i ligamenti šire. Meni ti je to počelo otprilike u tvom stadiju trudnoće i eto javlja se svakih 2 tjedna ponovno. Ja još bh kontrakcije nisam imala ali ti grčevi mi znaju biti dosta nezgodni. Isto mi pomaže magnezij i normabel ako je baš jako, pa zato pretpostavljam da bi ti moglo biti to. S tim da meni to kada počne traje skoro cijeli dan ako ne i noć.

Sezen avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj miga24 prvotno napisa Vidi poruku
    Crvenkapice možda ti se maternica i ligamenti šire. Meni ti je to počelo otprilike u tvom stadiju trudnoće i eto javlja se svakih 2 tjedna ponovno. Ja još bh kontrakcije nisam imala ali ti grčevi mi znaju biti dosta nezgodni. Isto mi pomaže magnezij i normabel ako je baš jako, pa zato pretpostavljam da bi ti moglo biti to. S tim da meni to kada počne traje skoro cijeli dan ako ne i noć.
    slažem se s tobom i ja sam isto u tom periodu imala grčeve,to je širenje maternice i dobro kažeš ne maziti bušu,nego mirovati malo na boku.

a moj bebač je tako aktivan,posteljica mi je otraga i osjećam ga svakodnevno od 17 tjedna,danas 24+2 već naveliko udaram i veselim mamu

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

kako sam citala ne odgovara BH kontrakcijama ,
    onda je valjda to rastezanje ili sta vec

miga velis cijeli dan i noc , uh jel onda zoves dr. ili cekas da se smiri ?
    jel vam isto bilo grc svakih 2-3min ?

miga24 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

kako sam citala ne odgovara BH kontrakcijama ,
    onda je valjda to rastezanje ili sta vec

miga velis cijeli dan i noc , uh jel onda zoves dr. ili cekas da se smiri ?
    jel vam isto bilo grc svakih 2-3min ?
    Ma ne zovem doktora. Vidim da se ponavlja otprilike svaka dva do tri tjedna a dan dva nakon toga vidim povećanje buše a i sve je poslije toga u redu (mene ništa ne boli, beba šamara) pa sad već znam što je to. Čekam da prođe i to je to. Prvi puta sam se dobrano prepala jer nisam mogla ustati iz kreveta od bolova, a kako me baš ulovilo sa subote na nedjelju rekoh izdržat ću do ponedjeljka pa juriš u bolnicu ako ne prestane. No u ponedjeljak sam se probudila ko da ništa nije ni bilo. Malo sam prosurfala, ima dosta tekstova na tu temu što na hrvatskom što na engleskom. Probaj i ti, možda te koji tekst malo smiri. A ako ti se opet ponovi a želiš biti sigurna zovi svog doktora pa pitaj.

Destiny child avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Hej cure! Evo da se i ja konačno javim. Nekako mi se sve činilo prerano prijavljivati, a kad ono već smo prošli pola trudnoće. Nekako je brzo prošlo. Cijelo vrijeme radim (bila sam samo 2 dana doma poslije punkcije)pa nisam niti stigla, a kako uskoro prestajem češće ću svratiti ovdje.
    Moj malac je danas 24+2, već me nekoliko tjedana lupka (pogotovo za vrijeme ručka-to je na tatu i jedva čekam pregled sljedeći tjedan da ga malo škicnem na ultrazvuku.
    Svim novim trudnicama želim što ugodniju trudnoću, a novim mamama da uživaju u svakome trenutku sa toliko čekanim čudom...

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Curke idete li na trudnicke tecajeve?Da li se moze "prezivjeti" i bez njeg?

Darkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ja sam bila na oba koje se nude u Rijeci i mogu reći da su mi bili korisni. Većinu sam toga već znala, ali lijepo je utvrdiiti gradivo i otkloniti sumnje ako ih imaš. S time da na tečaju u KBC Rijeka vode u razgled rađaonih bokseva, pokažu ti stolčić i kadu, vode te na odjel babinjača...Meni se to jako dopalo
    Može li se bez toga...naravno I prije su se žene porađale bez ikakvih tečajeva

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja bih isla na onaj koji organiziraju Domovi zdravlja,pa se premisljam...ne znam koliko ce mi koristiti-ako se uci kako disati na porodu
    (kao u americkim soap serijama) onda mi je odmah zlo...

miga24 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Meni moje frendice kažu da im je tečaj bio dosta koristan. Ne znam sad baš dal te uče pravilnom disanju ali kažu da su tamo dobile neke korisne informacije za nakon poroda a i isto su ih vodili u razgledavanje porađaone, odjela babinjača itd, pa su bar znale di bu završile. Ja planiram sljedeći mjesec u Petrovu na tečaj (počinje 10.04.) jer tamo ću i roditi a mm ne može biti sa mnom na porodu ukoliko to ne zbavimo.

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Hvala na misljenjima, cure.Sve u svemu,korisno je otici..

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj Sela prvotno napisa Vidi poruku
    Curke idete li na trudnicke tecajeve?Da li se moze "prezivjeti" i bez njeg?
    Naravno Sela da može,ali nitko ne može reći znam sve šta kažu na tečaju. Toliko sam se nagledala slika i filmova na videozidu porođaja da ti to umanji strah od poroda i boli. Toliko korisnih informacija od babica i patronažne da se kasnije ne pitaš šta je ovo,zašto je ovo. Upoznaju te gionekolozi sa lošim stvarima,šta bi sve moglo poći po zlu i koliko je to u biti strašno, a koliko ne.
    A na vježbama disanja dobro je znati kako disati kada nesmiješ tiskat, da bebica ne dobije hematome na glavi a tebi dođe da tiskaš jer imaš trud,ali nisi otvorena...

Iva Mia 2009 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Mi nismo išli na tečaj..nisam se stigla organizirati...a sto se tiče poroda i disanja to tak dođe samo od sebe..ne znam kako je bilo ostalim novopecenim majkama al mene je tako opalio neki adrenalin tako da se ja svog poroda sjećam u magli..taj osjećaj se ne može opisati riječima..dolazi ono stvorenje koje smo tako dugo čekali..neprocjenjivo!! Puse svima od nas dvije

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •