Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2862

Tema: Njega djeteta nakon 1. godine - III dio

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

berlin

3. 0,3 osnovnoga osobnog odbitka za poreznog obveznika, svakog uzdržavanog člana uže obitelji i svako dijete, ako su osobe s invaliditetom.

4. 1,0 osnovnoga osobnog odbitka za poreznog obveznika, svakog uzdržavanog člana uže obitelji i svako dijete, ako su osobe kojima je rješenjem, na temelju posebnih propisa, utvrđena invalidnost po jednoj osnovi 100% i/ili koji radi invalidnosti imaju, na temelju posebnih propisa, pravo na tuđu pomoć i njegu. U tom slučaju porezni obveznik za sebe osobno i za istu osobu koju uzdržava ne može koristiti osobni odbitak iz točke 3. ovoga stavka.

Članak spada u PRAVILNIK O POREZU NA DOHODAK

http://propisi.porezna-uprava.hr/vie...alni=2542,meni su baš upisali na karticu ( oni sami) I* što je značilo +1, a odnosilo se na pravo na njegu. Na istu foru je i Jelka dobila +1 jer se pozvala na taj zakon i rekla da zna puno ljudi koji na osnovi te rečenice i tog papira imaju +1,
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 05.04.2012. at 08:28

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    berlin

3. 0,3 osnovnoga osobnog odbitka za poreznog obveznika, svakog uzdržavanog člana uže obitelji i svako dijete, ako su osobe s invaliditetom.

4. 1,0 osnovnoga osobnog odbitka za poreznog obveznika, svakog uzdržavanog člana uže obitelji i svako dijete, ako su osobe kojima je rješenjem, na temelju posebnih propisa, utvrđena invalidnost po jednoj osnovi 100% i/ili koji radi invalidnosti imaju, na temelju posebnih propisa, pravo na tuđu pomoć i njegu. U tom slučaju porezni obveznik za sebe osobno i za istu osobu koju uzdržava ne može koristiti osobni odbitak iz točke 3. ovoga stavka.

Članak spada u PRAVILNIK O POREZU NA DOHODAK

http://propisi.porezna-uprava.hr/vie...alni=2542,meni su baš upisali na karticu ( oni sami) I* što je značilo +1, a odnosilo se na pravo na njegu. Na istu foru je i Jelka dobila +1 jer se pozvala na taj zakon i rekla da zna puno ljudi koji na osnovi te rečenice i tog papira imaju +1,

Jelena hvala ti ali meni su i dalje upitnici nad glavom.
    Da sam ja u situaciji da moram tumačit ovaj pravilnik tumačila bi ga isto kao i ovi "moji" u poreznoj - znači da imam pravo samo u slučaju invalidnosti.

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Berlin prvotno napisa Vidi poruku
    Jelena hvala ti ali meni su i dalje upitnici nad glavom.
    Da sam ja u situaciji da moram tumačit ovaj pravilnik tumačila bi ga isto kao i ovi "moji" u poreznoj - znači da imam pravo samo u slučaju invalidnosti.
    Ja sam uredno imala odbitak 1,00 dodatno na 0,50 na osnovo rješenja HZZO-a (MM koristio dopust za njegu), prošli mjesec nam nije produžena njega pa sam sa refernticom na šalteru imala scenu oko ukidanja tih 1,00 (jer kao ona mi ne može ukinuti invalidnost na osnovu tog rješenja HZZO - kad bi bih samo netko tamo naučio čitati zakone i pravilinke), ali naravno da njezina šefica sve zna (još mi rekla da ako imam rješenje o invalidnosti ili ga mogu dobiti da joj se svakako javim kako bi mi sada upisali odbitak 0,30).

Preporuka uvijek tražite da Vam pozovu nadređenog i ne dajte se jer na taj faktor odbitka imate pravo.

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj mg1975 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam uredno imala odbitak 1,00 dodatno na 0,50 na osnovo rješenja HZZO-a (MM koristio dopust za njegu), prošli mjesec nam nije produžena njega pa sam sa refernticom na šalteru imala scenu oko ukidanja tih 1,00 (jer kao ona mi ne može ukinuti invalidnost na osnovu tog rješenja HZZO - kad bi bih samo netko tamo naučio čitati zakone i pravilinke), ali naravno da njezina šefica sve zna (još mi rekla da ako imam rješenje o invalidnosti ili ga mogu dobiti da joj se svakako javim kako bi mi sada upisali odbitak 0,30).

Preporuka uvijek tražite da Vam pozovu nadređenog i ne dajte se jer na taj faktor odbitka imate pravo.
    Ako može moja skromna umješanost u vaše dvojbe, kao mama koja koristi dopust za njegu djeteta, te zaposlenica Porezne uprave. Uvećani osobni odbitak može koristiti SAMO roditelj čije dijete ima 100% invalidnost ili PO OSNOVI INVALIDNOSTI pravo na tuđu njegu i pomoć, utvrđenu od nadležnih tijela (rješenjem). Rješenje kakvo imate vi (imam i ja) jest rješenje o korištenju prava na dopust za njegu djeteta s težim oštećenjem zdravlja ali NEMA utvrđene invalidnosti (ni 100% ni ikakve druge). Zakon je uistinu jasan, međutim većina zaposlenika ne čita Zakone ni propise, nauče posao usmenom predajom zato i dolazi do neujednačenog postupanja u dodjeljivanju (oduzimanju) prava.
    Pzv.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

drage rode imam jedno pitanje pa se nadam da će mi netko znati odgovoriti
    imam bebača od 9 i po mj, pedijatrica predpostavlja da ima celijakiju
    u šestom mj smo naručeni na pregled kod gastroenterologa na pregled, predpostavljam da će mu vaditi krv da se vidi da li je predpostavka opravdana.
    ako nalaz krvi bude pokazivao da ima summju na celijakiju i nakon što mu naprave prvu biopsiju te ga stave na bezglutensku dijete, da li ja imam pravo za tih 6 mj biti na bolovanju? da li mogu odmah tražiti pravo na produljenu njegu?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •