Stranica 70 od 288 PrviPrvi ... 2060686970717280120170 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,451 do 3,500 od 14374

Tema: MPO trudnoća nakon svega...(II. dio)

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Danas je bio pregled da vidimo hoće li biti serklaže ili ne. Za sada sam čvrsto zatvorena. Moram doći za 2 tjedna ponovo na pregled pa ćemo onda vidjeti.
    Potvrđeno, čekam dvije cure.

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

čestitam eva...sadmoraš pronaći avatar di su dvije bebe sa rozim kapicama

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj amyx prvotno napisa Vidi poruku
    čestitam eva...sadmoraš pronaći avatar di su dvije bebe sa rozim kapicama
    E pa da vidiš, nisam ni skužila.

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Drage moje nestignem se javit,imam osjećaj da samo izdajam i ništa drugo nestignem. A izdajam jer imam ragade,to je prvo šta mi je patronažna rekla,a dobila ih zbog ˝ljubaznih˝ sestara u spl. rodilištu. Bila sam dojila uz rane,ali one nikako zarast i toliko me bolilo da sam plačuči dojila i onda sam rekla ne može to više tako i sad izdajam. Izašle smo 8 dan iz rodilišta,žutica i poslije šum na srcu. Sad idemo na uzv-ove srca. Ja već hodam i izlazim, moram. Zafibrala i sisa mi pocrvenila,prepala se da imam upalu pa sam morala i do svoje dokt. Ali hvala Bogu i to brzo prošlo,nije upala. Punti su mi ispali,ali ja nemogu normalno sjedit i boli me jedna točka, kaže patronažna to su mi živac zarezali i treba duže da to prođe.
    Uz te sve muke mi naravno uživamo sa svojom ljepoticom i mazimo se i ljubimo stalno.

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Klara nadam se da će sve biti u redu. Žao mi je što te grudi zezaju. Mene je toga najviše strah.
    Mora proći neko vrijeme da se sve unormali. Nadam se da će to kod tebe biti vrlo brzo. Samo se vi mazite, a ostalo će proći, kao i sve u životu.
    Uživajte! Sretno!

dagnja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Klara, baš mi je žao da se te sada muče grudi i rana. Nadam se da ćeš se brzo oporaviti i vratiti na normalno dojenje, a da uživate u malenoj ni ne sumnjam. Bit će to sve dobro.
    I mene je od svega najviše strah kako će biti poslije poroda i kako će ići s dojenjem.

Sezen avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

meni će ovo biti 2.porod pa me najviše strah rađanja jer je 1.bio težak...već me frka,a imam još 12 tjedana do termina,
    a jučer mi mama javila da je moje kumče(firmano) u četvrtak u splitskom rodilištu rodila mrtvu bebu tako da sam se nakon toga
    još više izbedirala.

što se dojenja tiče najteže je prvih mjesec dana.i sama sam imala ragade,lijeva bradavica mi je bila u jednoj velikoj krasti,
    svaki put kada bi beba dojila tu (.) od boli bi mi se trznula lijeva noga.postoji ona skupa kremica koja se kupi u ljekarni,a dobro
    je i namazati svojim mlijekom. na kraju sam dojila 2 godine .zato KLARA ne brini brzo će proći te početničke muke i poslije
    će ti dojenje biti peace of cake!

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Da jedva čekam da otvrdnu bradavice pa da dojim,jednostavnije je.
    Sezen nemoj se bojat,od straha možeš svašta iskomplicirat,slušaš babicu i diši duboko,poslije plitko kad osjetis da nemozes duboko i molis se Bogu da sve prodje u redu. Ja sam samu sebe iznenadila koliko sam smirena bila i skrikanje i jaukanje samo odnose snagu. Rodila sam u trudovima koji nisu bili svaki pola min nego i duze sam morala cekat na trud da tiskam i onda u zadnje u par tiskaja rodila. Muz reko u 5min haha

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

klara,
    brzo će ti otvrdnuti bradavice. samo nastavi sa dojenjem

(ps ima i jeftinija krema domaćeg proizvođača na bazi lanolina i shea maslaca) 30-ak kuna

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo se vratili sa kontrole,sve je u redu,bebica odgovara 22 tt.Više ne moram mirovati tak da možemo uživati u šetnjama i sl...

kiarad avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj Sonja29 prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo se vratili sa kontrole,sve je u redu,bebica odgovara 22 tt.Više ne moram mirovati tak da možemo uživati u šetnjama i sl...
    Bas mi je drago. I ja mislim da malo mucnine preko dana se smiruju, ali navecer me kiselina ubije.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I mi smo dosli s pregleda, sve uredno za 25tt, ja se dobro osjecam, bebuska aktivna
    Inesz kako ste vi?

Darkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Povremeno bacim pogled...ne stižem baš...Ima li ikakvih novosti s mirnom i hop?

Destiny child avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

@Sezen Znam, mene takve stvari isto izbediraju i ne mogu vjerovati da je to moguće ( a na žalost je).
    Možda ti ovaj porod baš bude lagan, čula sam puno puta da je prvi put bilo teško, a drugi put lagano, ali i obratno tako da nema pravila...Izdržala si jako težak porod prvi put, pa neće valjda i drugi put...

Sezen avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj Destiny child prvotno napisa Vidi poruku
    @Sezen Znam, mene takve stvari isto izbediraju i ne mogu vjerovati da je to moguće ( a na žalost je).
    Možda ti ovaj porod baš bude lagan, čula sam puno puta da je prvi put bilo teško, a drugi put lagano, ali i obratno tako da nema pravila...Izdržala si jako težak porod prvi put, pa neće valjda i drugi put...
    hvala draga i ja se nadam da hoće.moj ginekolog mi je rekao da naglasim u bolnici da je 2.porod nakon skoro 12 godina
    jer se navodno nakon 7 opet tretira kao prvorotka

simicv avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Bok svima! "Uključili" su me frendica i dragi preko sticka na internet pa da se javim. Pozdrav iz bolnice u kojoj sam već i korijenje pustila. Kako sam zadržana u 24tt tako do danas 33tt nisam puštena. Serklaža nije napravljena jer je u 24tt ušće bilo 27mm. I uz pomoć ekipe (doktori, sestre, čak i čistaćice) moja malenkost(ha, ha ima me oko 100kg), Marko i žemska bogtepitakoje ime dati, živi i zdravi.
    Sada je već teže biti trudna. Trbušina ogromna, moram ju ručno pomicati ako se okrećem, zateže sve, zubne desni se upalile od navlaka, žgaravica ubija!
    Cervix se drži u normali, infekcija nemam, muž prešao na momački život.
    Malo ću prelistati da vidim što ima nova, pozz trudnicama koje stižu. Ja sam dobrano dogurala uza sve frke i panike.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Bravo Simicv!
    Nastavi samo gurati još koji tjedan!

dagnja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Super Simicv, izdrži još malo do kraja, a onda uživanje u tvoje dvije bebice.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Klara, za ispucale bradavice je dobra purelan krema, nju ne treba ni prati prije dojenja. Ova mala tubica je sasvim dovoljna jer se nanosi u jaako tankom sloju. Bitan je pravilan polozaj na dojci, ako je pravilan polozaj bradavice ce se naviknuti i oporaviti ce se. Samo naprijed. i cestitam ti na princezici

http://www.mojaljekarna.hr/product_info.php/purelan-100-krema-bradavice-p-821

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bravo Simicv! Još malo i zagrlit ćeš svoje mrvice...

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Simicv lijepo da si tu.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

evo i ovdje kod vas curica da stavim poziv, ko može nek dođe http://forum.roda.hr/threads/73032-A...reb-28-04-2012

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Simicv još malo i kraj. Izdrži!

simicv avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Prije rezanci no mrve! Sve im otišlo u duljinu, trbuh mi je "O" oblika, svaki sfrkan od zdjelice do želuca naopačke.
    Vidim po postovima da su cure imale bedare po rodilištima. Meni u Petrovoj ko u ""Hiltonu". Bilježim se sa štovanjem. Ne znam kud bi sa sobom, sve turske sapunice pregledala, Larin izbor jedva čekam da završi pa da vidim ko koga, Ratkajeve već znam role, mogla bih igrati koju. Čitam o bebama ali mislim da bi lakše položila ispit iz kaznenog materijalnog prava nego apsolvirala beba znanost.

thaia28 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Klara, moju su groznu muku po dojenju (međuostalim i groznu ragadu) riješile komprese Multi Mam, proizvođač Bioclin. koštaju cca 80ak kuna, ali neprocjenjive obzirom da sam zahvaljujući njima uspjela u dojenju. Riješile su mi ragadu za par dana.

dagnja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Evo mi došle s pregleda, danas smo 24+0, sve je u redu, moji nalazi za pet (krv, tlak, urin i ostalo). Pitala sam za mensturalne bolove, misli doktor da je to zbog rastezanja ligamenata, ali ako ih opet budem učestalo imala da se javim.

lasta avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Evo i mene napokon da se stignem javiti. Uglavnom ja sam 16.04 rodila malu curicu na 36+1tt. Pukla mi je plodna voda.
    Velika je 45.5 i teska 2630.
    Lezali smo u bolnici 8 dana. Imala sam jako tezak porod jer se nisam otvarala(jedva sam se otvorila 8 prstiju) a nisam imala ni trudove-doktor se cak cudio kako se mogu smijati i saliti u rađaoni ali bol nakon negativne bete je puno veca od svega sto sam prozivjela. Uglavnom mrvica je bila u inkubatoru pa je dobila zuticu i napokon smo doma.
    Moram priznati da nam dojenje cak i ide(osim onaj prvi dan kada nismo ni ciku znali staviti u usta).Jos boli ali ide nam polako.

Zelim vam svima od srca zahvaliti na svim dobrim rijecima podrske,razumjevanju i svemu sto ste nam pruzili u ovom vremenu

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Čestitam od srca Lasta.
    Dobrodošlica najljepša tvojoj maloj curici. Neka je prati dug i sretan život!!!

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno bravo dagnja!

neka i dalje bude sve u najboljem redu.

dagnja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Čestitam Lasta na tvojoj maloj curki! Hvala Inesz!

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

lasta..LEGENDO MOJA...čestitam ti od srca na maloj djevojčici..ajde hvala Bogu da smo i to dočekali...tako je brzo prošlo..a nedavno smo bili na početku...baš mi je drago da je sve u najboljem redu...
    Darkica...ako pitaš za me..mi smo izvrsno,hvala dragom Bogu,samo neka tako i ostane...sada smo već 35 tjedana....imamo vrlo blizu 3 kg....tako bar kažu...i mali smo bucasti....nemamo više mjesta za velike manevre....ja dobila cca 15kg,iskreno se nadam da neću više....nek dobije samo moj bucasti..iskreno nemam pojma kak bu on izašal van...bojala sam se rezanja ,a nekak baš mislim da će biti sa rezanjem...pošto je vejiki(OGTT uredan,šećer uredan..željezo opalo dosta pa pijem nadomjeske u većoj dozi na recept)
    jedino kaj me muči je žgaravica....inače jako puno hodamo..maratone do 6km na dana li u više navrata isjeckano..rečeno nam je da hvatamo kondiciju da lakše i brže rodim...pa se mi uhvatili tempa......iskreno.....sve sam nestrpljivija i jedva čekam da upoznam malog svog debejog pobjednika...cijeli dan nam je ispunjen pa malo stižemo..a kamo li na net..i da vam kažem da mi baš tako i paše...
    drage moje...hvala vam na svemu...a šaljem neizmjerno puno pozitivne energije svim curama koje su na putu da rode,onima koje su na početku, u sredini i pri kraju trudnoće..pogotovo jednoj mojoj suborki kojoj sada to najviše treba....neka joj sva naša zajednička energija da snage do kraja....da se iznenadi kako je vrijeme brzo prošlo i da u naručju pogleda svoju preslatku bombicu veliku,snažnu,zdravu i radosnu!!!!!!!!!puno pusa vam svima šaljem
    ps.simicv.....čekala sam te dugo da se javiš...baš mi je drago da sve gledaš sa humorom i da je sa tvojim bombicama sve u redu....

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Jel li nam MASLINA rodila?

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

simicv veliki pozdrav, drzi se, jos malo i zagrliti ces svoje bebice i zaboraviti sve muke sto si prosla. vjerujem da ti je tv dosadila ali isto tako vjeruj mi da nakon poroda neces je stici upaliti pa se sad nagledaj
    mirna26, eto jos malo pa ces nam i ti biti mamica, drzi se i sretno!
    cestitke lasta!!!! sve najbolje tebi i tvojoj mrvici!
    Klara i mene je spasila purelan krema, je malo poskupa ali ce ti biti dovoljna jedna da rijesi probleme. bitno je i da se ne ispire kad se doji! drzi se, sve ce doci na svoje, ja sam isto imala problema pisala sam ti o tome, sad je sve ok.

veliki pozdrav svima na forumu, novim mamama, trudnicama čekalicama..posebno pozdrav Seli!!!!

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

lasta čestitam!!!!
    uživajte
    i ja mislim da mi lakše prođemo porođajnu bol koliko smo je samo čekale i priželjkivale

cure hvala na savjetima, taman kupila komprese multi mam

Darkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

lasta, čestitam od srca!

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lasta,čestitam!

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

lasta, čestitam!

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ima jedno mjesto iznad rebara, a niže grudi s lijeve strane koje me žari i peče. Kao da sam se opekla. Ništa iznutra, nego baš vani na koži. Ništa se ne vidi, ali izluđuje već danima. Smeta mi i majica i potkošulja. Čak i dok ležim na lijevoj strani peče.
    Jel imao tko takvo iskustvo?

nati avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

kiaraddal si sa 12+3tt saznala da je dečko?kod dr.L ideš na kontrole ili kod nekog dr.liječnika?

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

eva133 baš na tom mistu sam ti i ja osječala žarenje,mislim da je trajalo zadnja 2 mj trudnoće, i tila sam pitat gin za to ali svaki put bi zaboravila kad bi bila na pregledu,neznam šta je to bilo ali baš kako kažeš ako da sam se opekla a nigdi ništa se ne vidi

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Baš ću pitati ginekologicu, idem idući tjedan. Evo cijelo vrijeme čačkam po tome jer me užasno smeta.

simicv avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Eva mene je refleks boli od nadraženoga jednjaka izludio. I rebra su me boljela. Imala sam osjećaj da mi nešto leži na prsima.
    Problemi krenu dva mjeseca pred porod kako kod koga.
    Konkretno, zbog zubnih navlaka i "holivudskog osmijeha" imam osjećaj da me sto karijesa napalo.

Mirna ja sam ti bila u izolaciji i do 32tt van sebe od frke i panike. Sada se smijem ko Joker iz Batmana, ali mi u 25tt sa 25mm jada od ušća ništa nije bilo smiješno.
    Preživi se!

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

simicv....a znam draga moja...ma i to bi se rješilo...nije lako kad je tako ali našlo bi se rješenje i nadalo najboljem...mogu mislit kak ti je toliko dugo u izolaciji..ali ja se za tebe ne brinem...baš zato i velim...ti si jaka ko stijena i sve ćeš izdržati..još malo...
    ja sam natečena ko slonica...cipele mi trebaju dva broja veće...a za zglobove na rukama više niti ne znam da su moji...ne mogu ih ni koristiti koliko su ukočeni i sve mi ispada...proteini u urinu su ok..a tlak 100/60....zadnji tjedan je predamnom i onda ulazimo u terminsku zonu....još malo ćemo sve ovo izdržati...
    drž te se cure moje

simicv avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Pomalo je i zastrašujuće koju snagu žena dobije majčinstvom i koliko je jak instinkt. Uvijek sam se čudila samohranim majkama, ali sada mi to nije ništa strano. Moja prijateljica je nakon mučnih ivf pokušaja, borbe, trauma, jednostavno izbacila muža iz stana i iskamčila zabranu prilaska i njoj i djetetu. Kada sam pitala, što ti bi ženo, veli, njegovo infantilno ponašanje nije za odgoj djeteta. Postao je uteg kojega ko majka ne može nositi. Neka traži drugu dadilju, ja više vremena nemam.

Da ostaneš u šoku!

Liječnici su me često pitali imam li problema sa tjeskobom. Ma kakvi. Nikakvo herojstvo. Da bomba eksplodira kraj mene bila bih "ladna ko špricer". A inače sam živac po prirodi.

Znam da je finale trudnoće težak. Ne poznam ženu koja mi to nije potvrdila. Samo da više izađe, vele. A kada izađe, tulu. Nisam pojma imala da će mi dnevno trebati 16 pelena. Pa što toliko pišaju! Ja mislila, odu dva puta na wc, i to je to!
    Svi se nude za pomoć. Prvo sam kulturno odbijala, e više neću. Da vidimo delije na djelu! Ajmo komando tečaj i buđenje svaka dva sata uz urlike. Baš me zanima tko će pokupiti zelenu beretku na kraju obuke. Inače, marinci su zreli nakon 3mj takvog drila, a nas čeka....3x3x3 itd

Tako da mi je ovo sada, holiday inn

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Drage trudnice nadam se da se sutra vidimo na druženju i šetnjici!

kiarad avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj nati prvotno napisa Vidi poruku
    kiaraddal si sa 12+3tt saznala da je dečko?kod dr.L ideš na kontrole ili kod nekog dr.liječnika?
    nati, sorry, tek sada vidim pitanje, ja sam isla na pregled nuhalnog nabora kod dr. Kosa jel me tamo luci poslao i vidlo se odmah, to je bilo 12+3, nakontrole idem kod L. i kod dr.Kosa jer Luci samo pogleda ultrazvukom jel sve ok, a ovaj doktor gleda sve,sve,sve i prati trudnocu i ko zna sto jos tek 09.05. idem drugi puta. nemam pojma.

đerekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Kiarad kao da sam te čekala da napišeš ovaj post Ušla sam u 8 tt, a stalno razmišljam da nazovem Vili i pitam kad i kako radi dr. Kos, također sam dobila preporuku za njega, al od poznanice i nikako da krenem...Nisam zadovoljna sadašnjim odabranim ginekologom, tako da ću sutra već zvati Vili i premjestit se kod dr. Kosa.
    Kažeš sve gleda...super, nek gleda..
    Trudnice drage uživajte u trudnoći, nadam se da nije nijednoj kao meni...od transfera ležim u krevetu, imam hematom i nema mrdanja...nije mi lako, al guram...

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Đerekica samo mali info - dr.Kos više ne radi u poliklinici Vili - sada ima svoju privatnu praksu, poliklniku Ginekos.
    Evo ovdje imaš više informacija:
    http://www.ginekos.hr/

đerekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ajme Tonili HVALA! pa gledala sam na internetu i pisalo je da radi u Viliju...uhh, dobro da sam tu i da si mi rekla, sutra zovem Ginekos.
    Tonili još jednom puno hvalaa...cmokk

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ma vrijeme je da Vili malo ažurira svoju web stranicu, no dobro...zato smo tu - da si pomažemo!
    Samo ti zovi i sretno dalje!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •