Pokazuje rezultate 1 do 50 od 220

Tema: Trudnoća nakon 37.-e???

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj KayaR prvotno napisa Vidi poruku
    Mene je mama rodila kao prvu i jedinu s 38.
    Ali nije pozivela dovoljno dugo...upoznala je samo prvo unuce i nema je vec 11 godina...
    To je ono sto mene plasi i brine.
    Biti zdrav i poziveti dovoljno dugo,izvesti i najmladje dete na put i biti tu dokle god smo mu potrebni.
    točno. upravo tako.
    O tome nitko ne razmišlja, o tome nitko ne piše...pa nisam dosada htjela ni ja.
    Nije problem biti trudan sa više od 37 8kako se tema zove) već je problem othraniti to dijete i postaviti ga na noge...
    Prva trudnoća moja je bila sa 36, druga sa 37 a rodila sa 38, treća trudnoća zatrudnila sa 40 ako bog da roditi ću u 41...

Pa iskreno, vitalna sam, vitka, radim posao uredski, neizrađena, imam čistačice, bejbi sitericu (kad je na poslu gužva i mora se ostati) da ode po djete u vrtić.. znači i materijalno i zdravstveno ovog časa sam potkovana...
    Ali ima nešto što se zovu godine... od njih ne možeš pobjeći.. hoće duh.. ali vrlo često tijelo neda...
    ajd još 1 dijete ali više od 1 i to zaredom male djece (pogotovo kod stasrih majki koje su sve propustile pa ajmo sve u par godina nadoknaditi - kao ja).. teško..
    Pa dok to dijete bude srednja škola ili ga pucao najžešći pubertet - mene će šorati najžešći klimaks... strah me pomisliti našto i kako će to izgledati..
    Da ne razmišljam o faksu 8ajmo ostati na srednjoj školi) pa ja ću tada biti debelo ili u mirovini ili pred mirovinom... sa srednjoškolcem...
    sa mizernom mirovinom... što djetetu priuštiti.. ?? reći mu, zaposli se i školuj se!!!
    ne dolazi u obzir, meni tako moji nisu neću ni ja svojem djetetu...

puno je tu otvorenih pitanja o starom roditeljstvu koja su bitnija po meni od onog trudna u 37, trudna u 38 .. 40 koliko već...

ma svaka čast trudnoći, sve je to divno i krasno ali ima to i svoju drugu medalju...

Slažem se sa tobom u potpunosti kako razmišljaš

Shania avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Moje misli su noću usmjerene prema tome, jesam li prestara, jer smo oboje nezaposleni (nezaposlenost je stigla nakon začeća), moja se naravno predpostavila, samim odlaskom na komplikacije, noga u gu....
    u podstanarskom stanu, ja bolesna, prvo dijete na putu...
    i neprospavane noći hoću li mu moći sve priuštiti u prvim danima, hoće li imati sve što mu treba, tu ne mislim na čisto materijalno, robica, i sl. već hrana. medicinska skrb..
    a onda drugu noć misli krenu u budućnost, kad krene u školu, dodje vrijeme za fax...kako??? hoće li se nešto do tada promijeniti.

A treću noć sanjam da želim još jedno dijete...da ne bude jedinac.Pa računam.hm..37 godina....možda u 38g.ako bude carski ...i tako unedogled

Probam se nekako isključiti i uživati u ovom trenutku sada

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Shania prvotno napisa Vidi poruku
    Moje misli su noću usmjerene prema tome, jesam li prestara, jer smo oboje nezaposleni (nezaposlenost je stigla nakon začeća), moja se naravno predpostavila, samim odlaskom na komplikacije, noga u gu....
    u podstanarskom stanu, ja bolesna, prvo dijete na putu...
    i neprospavane noći hoću li mu moći sve priuštiti u prvim danima, hoće li imati sve što mu treba, tu ne mislim na čisto materijalno, robica, i sl. već hrana. medicinska skrb..
    a onda drugu noć misli krenu u budućnost, kad krene u školu, dodje vrijeme za fax...kako??? hoće li se nešto do tada promijeniti.

A treću noć sanjam da želim još jedno dijete...da ne bude jedinac.Pa računam.hm..37 godina....možda u 38g.ako bude carski ...i tako unedogled

Probam se nekako isključiti i uživati u ovom trenutku sada
    pa to je sasvim normalno da te muči... po meni zrelo i odgovorno za 'staru mater' što i jesmo i po medicini i po narodu.
    I mene to muči, da li ću biti JA zdravlja da trajem svojoj djeci, da ne ostavljam sirotinju iza sebe (jer u današnje vrijeme je to koma) i da ih odhranim i podignem i postavim na noge.
    A ne da starije dijete otrhranjuje i školuje mlađe

To je najnormalnije razmišljanje....
    Posljednje uređivanje od mačkulina : 25.04.2012. at 11:21

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj mačkulina prvotno napisa Vidi poruku
    I mene to muči, da li ću biti JA zdravlja da trajem svojoj djeci, da ne ostavljam sirotinju iza sebe (jer u današnje vrijeme je to koma) i da ih odhranim i podignem i postavim na noge.
    A ne da starije dijete otrhranjuje i školuje mlađe.
    e da, TO je upravo ono što i mene brine. kad će ovo moje drugo dijete biti u mojim godinama, ja ću, ako poživim, biti bakica od 80 ...
    Posljednje uređivanje od Franny : 25.04.2012. at 13:42

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj mačkulina prvotno napisa Vidi poruku
    Da ne razmišljam o faksu 8ajmo ostati na srednjoj školi) pa ja ću tada biti debelo ili u mirovini ili pred mirovinom... sa srednjoškolcem...
    sa mizernom mirovinom... što djetetu priuštiti.. ?? reći mu, zaposli se i školuj se!!!
    ne dolazi u obzir, meni tako moji nisu neću ni ja svojem djetetu...
    u takvoj situaciji, kad si "stariji", otvoriš djeci dječju štednju ili ikakav oblik štednje, dok možeš još odvajati, oročiš i čuvaš za: maturalac, faks, išta...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •