Došla na dogovor 13. dc, doc me odmah zapisao, pogledao na UZV, bila još jednom 15. dc, slijedeći dan mm išao dati prilog i javili mi za transfer i to je to. Još me doc ugodno iznenadio da su odmrzli samo 3 i dobili dvije blastice. samo naprijed corinaIInavijam za super betu i da ti smrzlići ostanu za bracu ili seku!
Xena jos jednom hvaa ti na ovim utjesnim rijecima i bitnim informacijama.. Sad cu to polako pocet vadit tako da budem mirna sta se svega toga tice.. Pa onda i ja krecem u akciju.. Valjda ce sve biti dobro i nece me nista bolit.. Da ti samo znas koliki sam ja panicar to je cudo jedno..
pozdrav svima, nije me bilo par dana i vidim svašta se izdešavalo,
zato da skratim sretno svima
vesele me ovi transferi s odmrznutim stanicama, budući da i sama se nadam takvom jednom. naime u pon. mi je prvi ultrazvuk na 12 dc, al me strah rezultata spermiograma, uh, uh...
hedoniza draga samo se opusti, nije ništa strašno vjeruj mi, ja sam dobila prošli mjesec 13 j.s., ništa nisam osjetila tijekom punkcije. što se tiče dr.Poljaka meni isto odgovara i slažem se s curma kada kažu da je direktan i uvijek spreman dati odgovore na kojekakva pitanja.
evo jedno jos pitanjce, recete da sam dosadna, koliko vremenski mora proc od transfera do sljedeceg transfera?
Splite, dolaziš li u Zagreb na Akciju?(trebamo čuveni dišpet!)
http://forum.roda.hr/threads/73032-Akcija-zajedno-za-plodnost-zagreb-28-04-2012
meni dr.P rekao da mogu ponovo za 2,3 mj da mi se jajnici malo odmore a bila sam na polustimuliranom ciklusu (femara+18 menopura). Na punkciji sam imala 7js od toga 3 nezrele pa mi 4 oplodili i od toga samo 2 kvalitetna embrija koja su mi vratili ali se nisu "uhvatila" tako da nismo imali što zamrznit. Mislim da ako imaš smrznutih da možeš i prije ali nisam sigurna neka me isprave cure koje su imaju iskustva sa smrzlićima.
Pozdrav, na temelju čega upravo 4-5 mj. Meni je doktor rekao da treba jedan ciklus pauzirati pa me interesira da li su tebi nešto drugo rekli ili na temelju iskustva.
Isto tako pročitala sam da se kod dosta njih poremetio ciklus nakon stimulacije ali ja poslije neuspjelog postupka koji je bio u 12 mjesecu uopće nema ovulaciju i doktori kažu da bi se to trebalo izregulirati ali po mojem mišljenju prošlo je previše vremena. da li ima netko slična iskustva ili neka saznanja.
suncice kod mene je svaki bio stimulirani postupak do 60 ampula merionala i nikad mi nisu dali da idem u sljedeći postupak dok ne prodje bar 4 mjeseca(po nihovoj preporuci čak 6 mjeseci)ali sam na svoju odgovornost išla ranije. Navodno da se organizam mora očistiti od hormona.
Da upravo tako bace ih, samo bih ti htjela reći da razmisliš još jednom o svojoj odluci, neznam kako podnosiš cijeli postupak ali koliko god te uvjeravali šanse da uspije iz prve su dosta male, posebice ako vrate 1 embrij, ja bih htijela da je to netko meni rekao i da sam vratila sve. Možda bi se koja i bila zadržala, ovako postupak nije uspio a poslije njega imam samo problema i fizičkih i psihičkih.
ako netko zna da li mi može dati informaciju vezano uz ovulaciju poslije stimuliranog, da li se desilo da je nekome izostala ovulacija nekoliko mjeseci i da li se poslije regulira ili bilo kakvu drugu informaciju jer sam sva u panici da mi se više njeće regulirati a prije su mi ciklusi bili točni u dan.
Jako puno smo razmišljali o ovome i bojim se da koju god odluku donesem neće biti ispravna. Kad sam razgovarala sa doktorom tijekom postupka, složio se sa mnom da ukoliko budemo imali dobar embrij da se vrati samo 1 jer je praksa u Europi da žene do 35. god (ja imam 30) u prvom IVF postupku vrate samo jedan odličan. Međutim sad kad smo razgovarali i kad sam inzistirala da idemo na transfer 5. dan (zvali su me da dođem 3. dan) jer želimo vratiti samo 1, doktor kaže da se ne slaže sa mnom i da bi on išao na 2. Sad sam na 100 muka, puno je ružnih priča oko nas sa višeplodnim trudnoćama, još uvijek se premišljam i vjerujem da ćemo konačnu odluku donijeti sutra kad razgovaramo sa biologom...
Lapaca, porazgovarajte sa biologom i sa doktorom pa odlucite. Obzirom da vam je ovo prvi (a nadam se i zadnji) postupak, mislim da je bolje poslusati misljenje konkretnih strucnjaka nego statistike... Nije zaludu ona "statistika je majka svih zaj..."
ja sam iznjela samo svoje mišljenej, nipošto te ne želim nagovarati niti poticati na bilo šta. samo sam ti iznjela moje iskustvo (imam 25 godina) i ono što bi ja volila da mi je netko rekao. Kao što je rekla maca papučarica najbolje poslušaj doktora i biologa. Znam kako ti je jer su i meni svi govorili mladi ste to će vam uspjeti iz prve, ne brinite se. Pa nakraju ništa i stvarno se nadam da će ti ovo biti prvi i zadnji put. Drži se.
Cure, cijenim vaše mišljenje zato sam i iznijela svoju dvojbu ovdje. U svakom slučaju znam da oni znaju puno bolje od mene, ali ne znam zašto me hvata toliki strah i panika od pomisli na 2 vraćena, ne mogu to uopće objasniti ni razumijeti. Možda hormoni rade svoje![]()
Posljednje uređivanje od lapača : 27.04.2012. at 16:13
Strah te hvata zato što si pametno žensko biće koje ulazi u mpo svjesno i informirano. Ali probaj ovako gledati na to, zajednički cilj svima je tvoja zdrava i uspješna trudnoća i, ako si i izrazila svoju želju za SET-om i strah od višeplodne trudnoće, sigurno te nitko neće nagovarati na transfer dva ukoliko ne misle da je tako za vas bolje. Uostalo, blizanačka trudnoća ti se može dogoditi i uz SET (ako je tako suđeno...).i probaj ne razbijati glavu toliko. U dobrim si rukama.
Moj problem je i inače što o svemu previše razmišljam. Nisi ni svjestan o koliko stvari žena mora misliti i koje odluke mora donositi kada ulazi u MPO.
Neću previše dramiti oko ovoga, vidit ćemo sutra - ko bude imao bolje argumente pobjeđuje! hahaha
Cure hvala vam na pomoći![]()
Cure imam jedno pitanjce, dakle zanima me jeli moguće ljekove dobit u bolnici a da sam postupak radim i dalje u CITO? Jeli koja probala?
Lapača draga čitam tvoje postove i tvoju dilemu koliko vratiti embrija. Jedan ili dva. Koliko sam skužila imaš 25godina. Ja sam svoj prvi trasfer imala prije 3 godine (27god) prognoze kod mene uvijek idealne jer sam ,,samo bez jajovoda,,.
Prvi IVF- vračene dvije odlične blastice 5 d. - nisu se primila niti jedna
Drugi i treči IVF- vračena u svakom postupku po tri zametka stari 4dana i nisu se primila niti jedna- negativna beta.
Mislim da možeš u potpunosti vjerovati doktorima i biolozima u Citu tako da se nemoj sekirati previše.
CorinaII imam 30 godina, endometrioza, PCOS, povišen tsh, MM astenoterato...Ima kod nas svašta
Dosad smo bili na 2 inseminacije na KBC Split.
Ma ja sam iskreno donedavno isto htjela vratiti 2 (dvije prijateljice su mi bile na Citu, 2 vraćena, iz 1 ostale trudne),
ali onda sam saznala za par jako ružnih završetaka višeplodnih trudnoća i toliki je strah ušao u mene, ne mogu opisati.
Bez daljnjega, imam puno povjerenja u sve sa Cita i mislim i ja (sad nakon razgovora s vama) da jednostavno treba
zanemariti strahove i poslušati njihove prijedloge.
Hvala vam svima, lijepo je razgovarati sa ljudima koji znaju šta prolaziš i sorry na pilanju![]()
Ja te potpuno razumijem.Ja sam dva puta na S.Duhu imala vračena po tri embrija i viruj me i mene je bilo strah što ako se prime sva tri jer imam 158cm i dosta sam sitne građe tako da mislim da mi tijelo to nebi podnijelo ali eto još mi nije uspio IVF- iako su mi bile vračene po tri mrvice. Sad čekam betu- bila sam u CIto-a vračena dva osmostanična treči dan.
Lapača draga moja sretno na transferu sutra i javi kako je prošlo![]()
xena ne znam kako to misliš izvest, a probaj pa nam javi, misliš uzet injekcije i nepojavit se na uzv ili punkciji u kbc Firule??
lapača i ja sam svašta prošla,nesmiješ negativno razmišljat nikada, nekome neuspije sa 3 embrija, nekome uspije sa 1,jednostavno moraš imat sreće i gledat šta optimističnije,ako znaš za neuspjele trudnoće nemožeš živit u strahu da će se i tebi to desit, pa još i nisi trudna a i odmah ideš sa negativnim mislima, samo pozitiva)
cure moje, bezveze sam se premišljala, jutros sam bila na transferu i ostao je samo 1 embrij - mislim si sudbina - stvarno mi je laknulo, nismo morali odlučivati i kasnije se brinuti da li je naša odluka bila ispravna. Uglavnom, transfer je prošao ok, uopće ništa ne boli (osim što stalno imaš osjećaj da ćeš pustiti po doktoru
Imam zasada blagu HS pa nisam dobila nikakve inekcije, samo nastavljam dosadašnju terapiju - utrići i bromergon. Beta 11.05. Svi ružni osjećaji su nestali, danas sam jako vesela i optimistična. Nadam se, nadam...
tako treba lapača, sretno!!!!
i meni je jedan embrij u cito bio dobitan![]()
Lapača draga neka ti brzo prođe čekanje do bete i neka bude pozitivna![]()
[QUOTE=KLARA31;2129722]xena ne znam kako to misliš izvest, a probaj pa nam javi, misliš uzet injekcije i nepojavit se na uzv ili punkciji u kbc Firule??
Ma neee nego sam mislila jeli se da sa njima dogovorit, bolnici bi bilo isplativije ne bi cili postupak bio na njihov trošak, isto kao što privatno radimo MPO a krv, briseve, utrogestane, clomifene i šta ti ga ja znam sve pitamo soc.gin uputnice
CorinaII za veliku betu sutra~~~~~~~~~~za maloga DUJU...sretno...
Kako se vi ponašate nakon transfera - 2 dana mirovanja pa sve po starom (bez teškog fizičkog posla)?
Ja sam mislila ovaj tjedan već lagano u šetnjice, kavice, u đir okolo ali MM misli da ne bih trebala voziti?!
Ja ipak mislim da mi neće ništa biti od vožnje, poluditi ću u kući.
Cure, hvala vam svimaDa nam svima budu bete do neba!!!
Mary hmmm ipak neču vaditi betu sutra, pričekat ču još dva dana ako ne dobijem M prije. Sutra bi trebao biti 11dan nakon transfera ali me strah negativnog rezultata tako da ču pričekati još makar 2 dana.
drage moje...kod mene ništa ni ovaj put.sljedeći ivf je u 6.mj.sretno svima u postupcima.
vedre![]()
Posljednje uređivanje od Mury : 29.04.2012. at 13:13
vedre žao mi je, ali neka te tješi činjenica da si ti primjer svima nama kako nema predaje tek tako!!!!!![]()