Pokazuje rezultate 1 do 50 od 402

Tema: Trebam recept za finu čokoladnu tortu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Vila avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Aha. Sad si napisala da čokoladu stavis u vrhnje i miješas dok kipi, no ja sam po prvoj verziji recepta shvatila da vrhnje prokipi i onda njega prelijem preko cekolade koja je u posebnoj posudi koja nije na vatri i onda se zbog vrućine čokolada rastopi.
    Da li se je tako ili je i čokolada na vatri?
    Istina, nisi napisala miksati, već izmjesati pjenjacom, a ja sam onda to tako shvatila.

deeeyoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Vila prvotno napisa Vidi poruku
    Aha. Sad si napisala da čokoladu stavis u vrhnje i miješas dok kipi, no ja sam po prvoj verziji recepta shvatila da vrhnje prokipi i onda njega prelijem preko cekolade koja je u posebnoj posudi koja nije na vatri i onda se zbog vrućine čokolada rastopi.
    Da li se je tako ili je i čokolada na vatri?
    Istina, nisi napisala miksati, već izmjesati pjenjacom, a ja sam onda to tako shvatila.

Tu se radi o pariškoj kremi. Ja ju radim ovako: vrhnje prokuhati i pomalo preko usitnjene čokolade lijevati i miješati dok se ne spoji sve lijepo. Kremu najbolje 24 sata ostaviti u hladnjaku (ma da je dovoljno i samo preko noći). Idući dan je mikserom malo izmiksati. Ili, ako se nema toliko vremena, stavi se posuda sa vrhnjem i čokoladom na posudu sa vodom i ledom i tako je hladno mješati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •