Stranica 21 od 46 PrviPrvi ... 11192021222331 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,001 do 1,050 od 2278

Tema: Heparinke ili Fragminke, bivse i sadasnje..imam pitanje..

mimimuc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

hvala , cure
    nebudem prestala s pikanjem , (ali ni bolnicu me mislim mjenjati) imat ću vjerovatno pikica do nekoliko dana iza termina , pa makar i kupila kutiju
    kod mene ništa ne ide kak spada , od početka , stalno neki problemi pun kufer dijagnoza a sve ok i pod kontrolom

tikki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Ja sam danas piknula prvu pikicu fraxiparina i osim što mi se čini da je igla (u usporedbi s gonalom) puno tuplja, moram reći da me nije ništa boljelo/peklo i da nije bilo ni kapljice krvi. Čak sam se zabrinula jesam li sve ok napravila.

Sad samo jedno pitanje, kak ste se pikale? Mislim, jel imate neki "sistem" za preporučiti? Gonale sam pikala jedan dan u jednu stranu trbuha, drugi dan u drugu... ali to je bilo samo 8 dana, a ovo će, nadam se, biti puuuno duže

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sam i heparine tako, tamo-amo

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ja sam i heparine tako, tamo-amo
    I ja tako. A kad sam prešla na bedra - onda jednu večer jedna noga, drugu-druga.

tikki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Hvala cure!

modesty4 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Cure trebam pomoć!
    Fraxiparin uzimam gotovo 3 mjeseca. U početku stvarno nisam imala nikakvih problema sa davanjem injekcija, nikakvih podljeva, oteklina i sličnog. Davala sam si u trbuh, naravno izmjenjujući strane. Prije par dana počele su se pojavljivati otekline na mjestima uboda. Nisam reagirala, jer znam da je i to normalno. Izbjegavala sam ta mjesta, ali uskoro je počelo blago crveniti i svrbiti. Izgledala sam si po mjestima gdje si dajem injekcije kao da me je netko koprivama našarao. Prešla sam malo na ruke, da se trbuh odmori, ali nakon 2 dana i na rukama su se pojavile dosta velike otekline, crvenilo i svrab.
    Za sada sam pokušala oblozima od komovice i kupusa, ali bezuspješno!
    Imate li kakav pametan savjet kako da prekinem svrab i smanjim otekline, jer stvarno ne znam gdje ću bosti slijedećih 6 mjeseci!!
    Da ne bi bilo zabune znam da se bode i u noge, ali to mi je zadnja alternativa u ovako ranoj fazi trudnoće, njih čuvam za kraj.

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Modesty meni ovo zvuči kao neka vrsta alergijske reakcije...možda da konzultiraš liječnika?

tamara1981 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

I ja bih zvala d0kt0ra...p0 tv0m 0pisu imaš urtikariju a t0 nije za zezati se.
    Vjer0vatn0 će ti dati neku zamjenu za Fraxiparin

modesty4 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Slažem se da bih trebala kod dr., ali uvijek nastojim izbjegavati nepotrebnu paniku, pa sam odugovlačila sa ovim. Imate li kakvih iskustava sa promjenom terapije, odnosno mijenjanja vrste heparina koji ste koristile? Moželi to biti opasno za bebu?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

svakako konzultiraj doktora, ali ovo što ti opisuješ se i meni događalo nakon već dosta vremena pikanja
    nisu mi mijenjali terapiju, ne pitaj me gdje sam se pikala jer ni sama ne znam kako sam nalazila mjesta za pikanje
    tkivo je već bilo toliko iziritirano od toliko pikanja da je jednostavno došlo do takvih reakcija
    mislim da ćeš morati probati sa nogama da vidiš šta se tu dešava
    svakako reci doktoru, ali kad se sjetim koliko sam se ja svrbila i kako je izgledalo, ajme užas
    Posljednje uređivanje od ZO : 22.05.2012. at 11:08

modesty4 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Zo hvala ti! Znala sam ja da će doći do ovoga,jer imam inače jako osjetljivu kožu, a baš svaki dan se bosti naravno da nije normalno. Od sinoć sam probala sa Avene termalnom vodom i Epderm biljnom masti i svrab je malo manji!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

super, ali svakako napomeni doktoru
    jedna forumašica je imala alergiju, mijenjali su terapiju, ali ne mogu se sad sjetiti tko
    ali vjeruj mi, ne bi ti bezveze govorila da i kod mene nije bila strašna situacija, koliko sam samo puta u frci zvala bolnicu jer mi fraksiparin uopće nije ušao tamo gdje sam piknula jer sam pogodila oštećeno područje nego mi se lijek fino kroz rupicu vratio nazad, ma katastrofa
    morat ćeš se maknuti na noge, bockaj svaki dan drugu nogu, odmakni se od prostora koji si pikala dok imaš mjesta da ti se tkivo oporavlja najviše što može
    nemam poseban savjet osim da će proći, znam da je koma kad se pogledaš
    probaj nazvati doktora ako možeš da vidiš što će reći

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

kakvo je stanje?

modesty4 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ZO bolje sam! Još uvijek sam na rukama, trbuh ne diram. Ruka mi otekne, malo pocrveni i svrbi, ali nakon 2 dana splašnjava. Na trbuhu su mi kvrge gotovo skroz prošle, ostalo mi je samo malo crvenilo i svrab, ali i to ide na bolje.
    Mislim da sam sama doprinijela jačem svrabu i crvenilu na trbuhu sa komovicom. Koža je bila osjetljiva i nisam trebala takve obloge stavljati. Što je najgore mislim da mi je pomoglo da se riješim kvrga, ali zato mi je još jače iziritiralo kožu.
    Znaš kako je iz dana u dan učimo i napredujemo!!!

modesty4 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Da, zaboravila sam reći, termalna voda i biljna mast su stvarno dobra kombinacija, pa tko bude imao sličnih problema neka pokuša!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

super, ali ja opet tupim
    spomeni doktoru svakako!

Melem33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Pitanje,
    Bila sma kod Zupancic na Rebru i radila obradu na trombofiliju itd...
    Uglavnom, nalazi jos nisu u potpunosti gotovi, ali za sada sve ok osim nesto s mutacijom MTHFR heterozigot, ali cekat ce se jos do kraja nalazi, negativna sam na sve ostalo.
    Sada ako sam ovo dobro slovima popamtila, o cemu pricamo?
    Prije 3 dana sam imala transfer ivf, a imala ma 1 spontani 6+1 prije 2 mj, prirodna trudnoca, sve otislo samo bez lijekova i kiretraze, zato sam i htijela provjeriti trombofiliju, naime meni je sa koagulacijom sve ok.

Brunaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Cure pitanje jedno, da li vi sebi dajete niskomolekularne heparine (fragmin, heparin, fraxpirin, clexan ili što već) svaki dan u isto vrijeme ili? Koliko je uopće bitno da se pikamo u isto vrijeme svaki dan?
    Naime, ja se pikam svaki dan kad se probudim, ono da rješim odmah to, al je to u nekom rasponu od cca 2h, pa ne znam dal trebam da se držim točno nekog određenog vremena ili? Dr.mi nije ništa rekao po tom pitanju, nego sam 2.500 UI svaki dan.
    Unaprijed hvala!

tikki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Brunaa ja se pikam u isto vrijeme (cca 10-15 minuta odstupanja). Meni je sestra rekla da neka mala odstupanja nisu bitna i da ne mora biti, kao kod hormona, točno 24 sata razmak.

Melem, MTHFR, koliko sam ja do sada polovila, može imati utjecaja na homocistein, a za njega je pak dobro piti folnu kiselinu. Ja imam mutaciju na MTHFR, a folacin pijem sa prekidima već skoro godinu dana, i homocistein mi je bio unutar referentnih vrijednosti.

Nadam se da će se javiti curke koje se kuže u imunologiju

Brunaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

tikki hvala puno! i ja ću nastaviti dalje tako...

mari mar avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Cure i ja imam pitanje da li je ok ako fragnim piknem uvijek na istu stranu, jer si na drugu stranu piknem merionale.... nemam modrica, a skoro se ništa ni ne vidi... a pikam se točno tjedan dana pa je možda još rano za modrice...??

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

brunaa pikaj se u otprilike isto vrijeme, +/- pola sata, poželjno je
    mari mar možeš se pikati u istu stranu dok još imaš mjesta

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pitanjce za paralelno korištenje Aspirina i Heparina....
    Onima koje su ipak koristile, do kad ste koristile i jeli sve bilo ok?

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Vidim da spominjete nekakve modrice od heparina pa ak bi neko mogao pojasniti kako to izgleda i da li to ostaje ili nestaje nakon nekog vremena? Pitam jer uskoro i mi startamo sa heparinom isto...

hvala

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

M@tt, modrice nastaju ako se istiskuje zrak iz šprice. Ne znam kako je nakon višemjesečnog pikanja jer sam ja bila na heparinu samo 6 tj. - pretpostavljam da je tada problem naći mjesto gdje nema uboda

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj nina70 prvotno napisa Vidi poruku
    M@tt, modrice nastaju ako se istiskuje zrak iz šprice. Ne znam kako je nakon višemjesečnog pikanja jer sam ja bila na heparinu samo 6 tj. - pretpostavljam da je tada problem naći mjesto gdje nema uboda
    Znači zrak se nesmije istiskivati van iz šprice po tome kako kažeš? Ako se istisne onda nastaje modrica? I te modrice ostaju ili nestaju kasnije?

Brunaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

ZO hvala, pridržavam se toga od danas

Sweety ja sam prestala sa aspirinom kad sam startala sa fragminom, to mi je rekao i hematolog, a i ginekolog mi je rekao aspirin ne koristiti za vrijeme trudnoće, strogo ne, s jedne strane da nema potrebe pored fragmina, a s druge strane da je još uvijek upitno njegovo djelovanje u trudnoći, kao i da je to bila „terapija starijih generacija“, šta god to značilo.

Matt i nina70 koliko ja znam zrak se istiskuje obavezno i ja tako i koristim fragmin, lagano ga dajem, poslije malo premažem alkoholom i nema ni modrica ni crvenila. I baš sam preupitala za zrak i rečeno mi je obavezno istisnuti. Pikam se evo već skoro 3 tjedna u trbuh samo mjenjam strane, i apsolutno ni ne znam gdje sam se piknula.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Cure,zrak iz heparina se ne istiskuje jer on sprječava da lijek ne iscuri nakon uboda.Prije uboda lagano noktom kvrcnite špricu da zrak ode na kraj šprice i onda ubodete.To je uprincipu jedini lijek iz kojeg se zrak ne istiskuje.

Brunaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

E ja sad stvarno nisam pametna??? Ja istiskujem, i ništa mi ne iscuri..? Pa to je presitna rupica da bi lijek iscurio...

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Slažem se s ninom977. Ja ga najprije nisam istiskivala (samo bih kvrcnula) i bilo je ok; zatim sam svašta pročitala pa sam ga počela istiskivati i tek onda sam dobivala modrice. I duge cure su dosta o tome pisale i složile se da se zrak NE ISTISKUJE i mjesto uboda NE TRLJA (to se odnosi samo na heparin).

Modrice bi trebale nestati nakon par dana, meni bi se duže zadržala tamna točka oko uboda.

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Brunaa, možda je tvoja koža manje osjetljiva. Ali ako tebi paše da istiskuješ zrak onda tako radi i dalje. Kao što rekoh ja probala oba načina.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

što se tiče aspirina u trudnoći zajedno sa heparinom - ja sam ga koristila zaključno sa 32. tjednom trudnoće, pola tablete, vodila me ekipa sa SD-a, i ginekolozi i hematolog, ovisno o doktorima podržavaju se različite teorije, jedni daju drugi ne
    zrak iz šprice se ne istiskuje, mjesta uboda se ne smije tretirati niti sa čim, pikneš i gotovo
    kad se tkivo dobro ošteti i kroz tu malu rupicu lijek može izaći nazad, vjerujte mi

tikki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Ja sam do sad piknula točno 10 pikica fraxiparina. Dobila jednu modricu (2 pikica) koja još nije nestala. Trenutno je ljubičasto/žuta i promjera nekih 4 cm, ali ta modrica ne boli samo malo ružno izgleda. Jučer mi je isto nastala maaala plava modrica ali manje od 1 cm u promjeru.

Meni su u bolnici rekli da istisnem zrak, ali u uputama uz lijek piše da se zrak nikako ne istiskuje već da se čvrsto primi mjesto uboda (uštipne), pikne pod 90• i istisne cijeli sadržaj šprice (uključujući i zrak). Onda brojim do 10 i izvučem iglu. I to je to

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj ZO prvotno napisa Vidi poruku
    što se tiče aspirina u trudnoći zajedno sa heparinom - ja sam ga koristila zaključno sa 32. tjednom trudnoće, pola tablete, vodila me ekipa sa SD-a, i ginekolozi i hematolog,
    Hvala na info...
    Ako možeš još mi reći, koji ti je dr. dao tu kombinaciju? Može i na PP.
    Hvala

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

sweety, sjećam se i da je rikikiki bila u toj kombinaciji, al se ne sjećam kad je ukinut andol 100

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj nina977 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure,zrak iz heparina se ne istiskuje jer on sprječava da lijek ne iscuri nakon uboda.Prije uboda lagano noktom kvrcnite špricu da zrak ode na kraj šprice i onda ubodete.To je uprincipu jedini lijek iz kojeg se zrak ne istiskuje.
    u potpunosti se slažem sa Ninom, meni je dr.rekao da zrak se ne istiskuje
    Posljednje uređivanje od anaši1507 : 28.05.2012. at 09:38

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj sweety prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala na info...
    Ako možeš još mi reći, koji ti je dr. dao tu kombinaciju? Može i na PP.
    Hvala
    a gle, pošto sam imala rizičnu trudnoću svi na patologiji na SD su imali uvid u situaciju - vodila me dr. Bekavac, kontrolirao i Hafner, Matijević, Mišković, ležala sam u par navrata u bolnici, nitko nije ukidao Andol do 32. tjedna
    znao je i dr. Radončić za cijelu situaciju, isto se složio za ukidanje oko tih tjedana

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj ZO prvotno napisa Vidi poruku
    a gle, pošto sam imala rizičnu trudnoću svi na patologiji na SD su imali uvid u situaciju - vodila me dr. Bekavac, kontrolirao i Hafner, Matijević, Mišković, ležala sam u par navrata u bolnici, nitko nije ukidao Andol do 32. tjedna
    znao je i dr. Radončić za cijelu situaciju, isto se složio za ukidanje oko tih tjedana
    Ok, thnx.
    Ma pitam jer sam 31+, a od neki dan znam za novo stanje, koje se ev. može regulirat andolom, jako malim dozama.
    Ali kako sam paralelno na heparinu, sve mi je to malo preriskantno, tek sad započimat.
    Jer treći trimestar nije za andol, a ovaj moj slučaj jedino on riješava.... Ma konfuzija...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ma nemaš onda šta o tome razmišljat, pogotovo zato jer je dosad bilo sve u redu

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Kupuje li tko od vas Clexane i gdje je najpovoljniji?

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

kad sam ga ja kupovala, a to je bilo prije godinu dana, od onih sto sam zvala, bio mi je najjeftiniji u ljekarni nasuprot petrove bolnice. probaj

cure, koliko se ceka na pregled kod dr.Zupancic na rebru? znaci od narucivanja do pregleda? ima netko neki kontakt za narucivanje?
    koliko se onda jos na dan pregleda ceka na sam pregled na rebru - dal da se pripremim na cjelodnevno kampiranje gore?

preporuceno mi je da obavim taj pregled, ali ne pod obavezno, a nisam bas luda za cjelodnevnim boravkom na rebru ak bas ne moram. iako bi me zanimalo sto mi ima za reci.

btw, ko mi daje uputnicu, primarni gin ili dr.opce prakse?

sto se pikanja tice, ja ne istiskujem zrak. u petrovoj istiskuju, al svejedno mi nisu ostajale modrice.

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Hvala, visibaba.

anaea40 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Pitala sam dr. Radončića na forumu Zdravlje i život u vezi istiskivanja zraka iz Clexana, napisao je da se zrak ne istiskuje prije aplikacije.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

da pa to piše i za fragmin isto

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Evo vraćeni nam je jedan embrijić i beta je 30.6. ali nažalost sad nismo dobili heparin. Dr. L. je rekao da če nam ga dati kad beta bude pozitivna, a da ga sad nakon transfera ne bi davao jer je bio skroz prirodni postupak i šanse baš i nisu neke (rekao je max. 15%), pa da se ne pikamo bezveze, ali mi smo se ipak nadali da če nam ga dati već nakon transfera, tako da sada ako i ne uspije opet nečemo znati da li nije bilo uspješno zbog toga jer nije bilo heparina.

Zanimljivo, rekao je da kad čemo u punu stimulaciju ako sad opet ne uspije, da če nam ga onda odmah na transferu dati. Jel zna netko zbog čega radi tu razliku kod prirodnjaka odnosno pune stimulacije? Upravo zbog te male uspješnosti prirodnog ivfa ili zbog nečeg drugog?

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Matt, koliko se sjećam tvoja draga ima dosta jake mutacije i niste do sada ostvarili niti implantaciju. Da sam ja na vašem mjestu, tražila bih drugo mišljenje.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

M@tt nije vam dao jer kao što je i sam rekao uspjeh u prirodnjaku je manji nego ovako, ali možete probati uzimati baby aspirin to je nekima dovoljno od danas pa do bete

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    M@tt nije vam dao jer kao što je i sam rekao uspjeh u prirodnjaku je manji nego ovako, ali možete probati uzimati baby aspirin to je nekima dovoljno od danas pa do bete
    Hvala Mali Mimi upravo danas smo kupili aspirin 100 u ljekarni koji joj je i prepisani jer je bila kod hematologa i on je potvrdio da bi trebali uzimati heparin doduše isto poslije pozitivne bete je rekao....
    Posljednje uređivanje od M@tt : 18.06.2012. at 18:37

anaea40 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Gdje držite preparate heparina kada je ovako vruće, meni na Clexanu piše da se čuva do 25 st., a u sobi zna biti 26 pa i više?

modesty4 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ja ih ne stavljam u frižider, bez obzira na temperaturu, a ni dr mi nije ništa napomenila.Također znam da ih ni oni u bolnici ne drže u frižideru.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •