Pokazuje rezultate 1 do 50 od 182

Tema: Ima li koja trudnica ili žena koja nije išla kod ginekologa dok je bila trudna?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

baš sam čitala na FB stranici jedne primalje kako se upravo ta "promjena" krvne grupe desila jednoj ženi, ali nije bila riječ o promjeni krvne grupe nego načina na kojeg se on testira; +/+ roditelji itekako mogu imati dijete koje ima rh - krvnu grupu, ali zato se za to testira u roku od par sati od poroda, jer u roku od 72h se mora dati rhogam ako je majka slučajno - a dijete +.

Kopiram odavdje

It can be recessive, but more than likely the testing done in the past to determine which RH factor one of the parents had wasn't the full spectrum test. There are Two RH genes, RHD and RHCE and general testing doesn't include both spectrums. There are also other genes that can cause confusion in RH factor testing, Duffy gene and a few others. - there is also the possibility that the test done on the babe wasn't sensitive enough to read his positive RH factor also it's not as cut and dry as a paper blood clot test, nor do most labs test conclusively - if the test results lean one way they go with it, which can end up with inaccurate results its not unheard of a woman KNOWING she is positive and being tested later and finding out she's negative and vice versa.

A što se tiće pregleda u trudnoći, ima žena koje ne odlaze, ima žena koje odlaze "manje" od uobičajno, ima žene koje odlaze više od uobičajno. HZJZ vodi o tome statistiku u publikaciji Porodi u Hrvatskoj ima izvještaj koliko je pregleda koliko % žena imala u trudnoći.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Danci_Krmed prvotno napisa Vidi poruku
    +/+ roditelji itekako mogu imati dijete koje ima rh - krvnu grupu, ali zato se za to testira u roku od par sati od poroda, jer u roku od 72h se mora dati rhogam ako je majka slučajno - a dijete +.
    dijete se testira nakon poroda samo ako je majka rh-
    ali mislim da se ne čekaju rezultati testa nego se svejedno daje rhogam, ili se varam?

ako je majka rh+ dijete se ne testira i nema nikakve veze je li dijete rh+ ili rh-

Ares avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    dijete se testira nakon poroda samo ako je majka rh-
    ali mislim da se ne čekaju rezultati testa nego se svejedno daje rhogam, ili se varam?
    čekaju se, moja beba je - tako da ga nisam primila

yellowkitty avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    mislim da se ne čekaju rezultati testa nego se svejedno daje rhogam, ili se varam?
    rhogam je skup i žena ga dobije (u roku 72h) samo ako dođe nalaz da je dijete Rh poz(+)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •