Iako se oko nekih stvari nećemo složiti (normalno da nismo svi isti, svatko od nas preferira drugačije stvari i drugačiji go, u toj je raznolikosti ljepota življenja) u potpunosti se slažem s Cvijetom u dijelu kada je rekla da je odgovornost roditelja za života riješiti pitanje nasljedstva. Nisam imala pojma u koliko je obitelji smrt tabu tema dok se jednom ta tema nije načela na poslu. Do tog je trenutka meni bilo normalno da svatko u obitelji vokalizira svoje želje i uvjerenja glede smrti (svi smo donatori organa, brat i tata žele pokop, mama i ja kremiranje...). Smrt je, pa čak i kad nam je opasno blizu višekratno pokucala na vrata, bila tema kao i svaka druga. Nažalost, dijelom i iz tog tabua proizlazi činjenica da samo mali postotak ljudi "uredi" ovakva pitanja dok su u punoj snazi života.
Smatram da u te "rasprave" supružnici ne bi trebali biti uključeni - to je stvar roditelja i djece, a meni je normalno da o svemu naknadno razgovaram s mužem. I zakon RH to gleda na taj način, pa je upravo zato naslijedstvo isključeno iz bračne stečevine, i u slučaju razvoda se ne dijeli.
Apropos godišnjih odmora, mislim da ste me krivo shvatili. Ja sam govorila iz perspektive odrasle osobe, a ne djece u dobi od 5, 6 godina. Meni hipotetski New York može nešto značiti, dok tome djetetu bi možda eventualno nešto predstavljao Disneyland. Mislila sam generalno na putovanja, u slučaju djece primjereno njihovoj dobi. Znam hrpu djece koja nikada nisu vidjela niti jedan naš nacionalni park, a da o drugim gradovima ne govorimo...
Vidim da se povlači izraz zločesti, stari ljudi. Ne bi htjela generalizirati (niti se to ide konkretne tete), ali ja ne vjerujem da postoje "zločesti, stari ljudi", već samo zločesti ljudi koji su ostarili, kojima su popustile kočnice i konačno su im godine dale "luksuz" da se ponašaju i budu točno ono što jesu ustvari cijeli život.
@anatom - Nije savjet, samo je moje mišljenje, ali kad sam pročitala poslijednje postove o organizaciji kartanja i redanju ekipe u viksi, sry draga, ali ja bi jednostavno promijenila brave, pa iz te perspektive možemo pregovarati kad, tko i pod kojim uvijetima može što koristiti. A ti držiš adut u ruci...