Juha s domaćim rezancima, dinstana riža, krmenatli u komadu špikani sa špekom i mrkvom,pečeni u vatrostalnoj, salata od paradajza, paprike i zelja i za desert sladoledna rolada (iz dućana).
Juha s domaćim rezancima, dinstana riža, krmenatli u komadu špikani sa špekom i mrkvom,pečeni u vatrostalnoj, salata od paradajza, paprike i zelja i za desert sladoledna rolada (iz dućana).
oslić na mornarski,zelena salata, krem pita od marelica
varivo od mahuna, salata od krastavaca s vrhnjem i koprom
varivo od leće sa bulgurom
varivo od mladog zelja,ostaci roštilja od jučer i pita od sira
povrtna juha, popečci od tikvica, krumpir na češnjaku, cikla salata
jučer popečci od blitve i tikvica i grašak
danas pileća juhica, pileći file i blitva
Jučer: povrtna juha, faširani šnicli i zapećeno povrće.
danas je sinu imendan pa je naručio lazanje, za doručak je naručio palačinke od bake i za popodne muffine...
A ja na dijeti![]()
Juha
Pire krumpir s umakom od vrganja i lisičarki za nas
Špinat na mlijeku za klince
Pileći file s grill tave
Zelena salata
Torta od sira
grah ričet sa kobasicama za danas i sutra..
tagliatelle u umaku od piletine, šampinjona, vrhnja i tikvica + zelena salata
juha
Posljednje uređivanje od Cheerilee : 13.06.2012. at 12:51
Danas: varivo alla marinara, E. umjesto tjestenine pozeljela umakati crni domaci kruh, salata od paprika. Desert u gradu.![]()
riža s glaziranim mrkvicama i ćevapi home made naravno
Ručak pileći saft, riža i zelje salata.
Poslije galofak klopa uz utakmicu![]()
Danas ništa, radim od jutra do mraka, sutra se guštam na frigane srdele u palenti i grah/slanutak salatu sa puno luka!
Jučer- složenac od lignji i krumpira.
Danas- varivo od mahuna, mrkve, mladog krumpira i junetine.
danas punjene lignje i blitva na leso mjesana salata te juhica sa griz noklicama a za sutra nemam ideju
Jucer smo jeli vani.
Danas MM spremio brzinski rucak: pileci filei, koje je marinirao u maslinovom ulju, soli, ruzmarinu i crvenoj paprici, i onda ispekao na grill-tavi; mijesana salata paradajz-krastavac-luk, i jos za prilog svjezi sir. Desert: bijele tresnje iz vrta.
Sutra on planira rostilj: ombolo, pileca prsa i batci, zelena salata, a ja se razmisljam da li da mu prepustim i bukovace za rostilj, ili da ih napravim kao varivo... Jede mi se nesto na zlicu. Desert: sladoled.
Primam preporuke za neko fino varivo od bukovaca!
Utorak: opet rostilj, ali ovoga puta brancin, blitva s krumpirom, blitva sama za sebe....
Srijeda: lagani lovacki rucak, a vecera se u restoranu - to nam je dan dodjele svjedodzbi, pa idemo van sa drustvom iz razreda.
Cetvrtak: vjerojatno juha, neko meso, salata... Nemam jos konkretnu ideju. Ovaj tjedan smo na godisnjem, pa nam je sve laganini.![]()
Rizi bizi, prženi pileći fileti, prežgana juha s bosiljkom (moja djeca imaju vlastiti pojam ukusnog LOL) i domaći sladoled od marelica (primitivna varijanta - slatko vrhnje, marelice, malo šećera i kalupi za štapiće...).
danas pizza od raženog brašna, sa tunom rikolom i mozzareliom. mljac
losos na tavi, krumpir salata, krastavac salata
Elly
http://www.coolinarika.com/recept/va...ce-i-bukovaca/
http://www.coolinarika.com/recept/gulas-od-bukovaca/
danas punjene papriek pecene u rereni, sutra grasak varivo
MoMo, hvala!
Prvi recept ne mogu iskoristiti jer ne smijem lecu, ali drugi mogu, no doduse nekog drugog puta - nemam sve potrebne sastojke (zvuci bas fino, za slijedeci put cu se pripremiti - jos jednom thnx!). Tako da jos nisam odlucila sto cu s bukovacama danas.
Ali dodajem na listu za danasnji dan zapecene patlidzane sa sirom, recept kojeg sam pronasla ovdje na forumu. Ne sjecam se vise od koga je, i cini se da postoji vise varijanti, a isprobati cu varijantu kada se patlidzani ispeku na rostilju (kad vec MM radi rostilj), a onda se na njih stavi sir, salsa, zacini, i zapece se u pecnici. To mozemo za veceru, nakon plaze.
![]()
Posljednje uređivanje od Elly : 18.06.2012. at 13:43
Nasla recept za juhu od bukovaca: http://www.coolinarika.com/recept/juha-od-bukovaca/ - krecem sad u pripremu.Elly prvotno napisa
![]()
Posljednje uređivanje od Elly : 18.06.2012. at 14:19 Razlog: edit tipfelera
nakon što smo po najvećem zvizdanu došli s treninga, nije mi se dalo nego na brzinu juhu od povrća, rizi bizi s mladim graškom i pečene kobasice.
Meso (teletina) s krumpirom i mrkvom (u vrečici za pečenje, znači bez ulja samo sa začinima)
juha za klince
miješana salata
Posljednje uređivanje od Cheerilee : 19.06.2012. at 09:04
juha od brokule, hladna salata (tjestenina, piletina, povrće...)
Juha od bukovaca s linka kojeg sam gore dala = odlicna, sve preporuke!
Takodjer bih pohvalila i recept za zapecene patlidzane sa sirom s ovog foruma. Ne sjecam se tocno ciji je, i bilo je vise varijacija na temu, pa sam i ja pridodala svoju varijaciju:
Zapeceni patlidzani sa sunkom i sirom
MM na rostilju ispekao planirani visak ploskica patlidzana
zagrijati pecnicu na 200 C (dok slazete sve u vatrostalnu posudu)
vatrostalnu posudu zamastiti s par kapi maslinovog ulja, koristiti ploskicu patlidzana da se ulje po posudi 'razvuce'
poslagati na dno rostiljane ploskice patlidzana, na svaku od njih staviti snitu sunke (za toast, dimljene purece sunke, pretpostavljam da je svaka OK), pa zaliti sa salsom od rajcica.
Nastaviti slagati tanko narezane snite Feta sira, preko toga sloziti listice sira za toast light, i opet zaliti sa salsom od rajcica (zaliti = dovoljno su 2 zlice).
Zaciniti po zelji - malo soli, papra, origana, te sve zajedno posuti sa zlicom-dvije parmezana.
I zapeci u pecnici dok se sir ne otopi i dobije rumenu boju.
Ide odlicno uz jogurt (za veceru), a vjerujem da bi islo odlicno i uz salatu od krastavaca s vrhnjem.
I zapravo, vrlo je zahvalno jer se mogu unutra ubaciti slojevi "ostalocaka" iz frizidera (necega sto imate otvoreno a trebate potrositi).
I da, mislim da bi i gljive iz konzerve, naslagane na sloj sunke, tu odlicno pasale!
BTW, originalni recept je preporucavao da se ploske patlidzana prvo ispeku u tavi na ulju, ali mislim da ove rostiljane znatno skracuju i pojednostavljuju pripremu.
Danas: riblji rosilj, dvije vrste blitve (sa krumpirom i bez krumpira), salata od paradajza iz vrta.
Sutra ne kuhamo.![]()
Dijete na moru, pa slabo kuham....
Juhe, hladne salate i tu i tamo neko meso...možda i skinem koju kilicu na toj prehrani.![]()
Juha od brokule ( samo krompir i brokula, smiksano ). Popodne ispekla domaci pomfrit. Desert: sladoled.
Svi sastojci se smiksaju, pa u kalupe i u škrinju...
Mi radimo tako i od jagoda....
Električni roštilj u pogonu+ debela hladovina+ muž roštilja= pileći ražnjići, tikvice i paprika. Over and out.
postoji i druga opcija, smrzneš voće pa tako smrznuto ubaciš u blender uz malo mlijeka, slatkog vrhnja ili jogurta...
Moj sin obožava kombinaciju banane i čokolade,zovemo ju banana stracatela
pecena piletina i dinstani grasak
sutra neka brzinska juhica i salata prevruce je
junetina, mahune i krumpir u ekspres loncu, pomidori i kapulica
juneća juha (skuhana prije 2 dana, danas ostaci ostataka), pileća prsa pečena na naglo, kus-kus (onaj već začinjen) i salata paradajz/paprika. ne da mi se danas ništa...
Posljednje uređivanje od krvavica : 20.06.2012. at 14:35 Razlog: tipfeler
Pohane bukovače, pire krumpir
juha s graškom i mrkvicom
Varivo od kelja ( odnosno savojskog kupusa, posto se kod nas bas i ne moze nabaviti kelj )
Hladna salata od tjestenine, paradajza, luka, kukuruza šečerca i šunke, začinjeno maslinovim uljem, mediteranskim začinima i jogurtom, dobro ohlađeno u friđu. Baš je sjelo na ovaj pakao danas.
ja sam sličnu salatu napravila jučer. ručali su tri puta.
danas sam skuhala juhu, pečene krumpire, čevape i mješanu salatu.