Citiraj makita prvotno napisa Vidi poruku
Meni stalno komentiraju da su sinovi mirni i divni ko curice _roll_

A iskustva iz škole mi kau da su curice puno opreznije u soc.kontaktima, da se duuuugo premjeravaju i ako ima agresije da je jaka, ukorijenjena i smišljena.

Dječaci dođu i trče, igraju se.

Ovo je bilo kratko i uopćavajuće, al tako se čini da stvari stoje
Ovoga sam se i ja naslušala o svojim dečkima. Vjerojatno zato jer ne vole nogomet i divljanje. Stariji je razbio koljeno jednom, a mlađi nijednom. Obojica su se od vrtića dobro slagali s djevojčicama, a tako je i danas (budu među rijetkim dečkima pozvanim na ženske rođendane). Nemam pojma, možda je i do odgoja - ja sam stara mama i jako oprezna, pa se to možda odrazilo i na djecu. S druge strane, nemam djevojčicu pa ne znam kako bih se snašla u ulozi roditelja ženskog djeteta, ali nekako mi se čini da ne bi bilo razlike... Više ovisi o karakteru djeteta nego o spolu. Spolni stereotip obično je nametnut izvana.

Uostalom, ja sam cijelu mladost bila "dečkica", družila se s dečkima, bolje se osjećala u muškom društvu nego ženskom (iako sam imala par dobrih prijateljica), a mm je kao i naši sinovi izbjegavao nogomet i divljanje + takav je i danas.