Stranica 14 od 37 PrviPrvi ... 4121314151624 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 651 do 700 od 1838

Tema: Neurednost

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    ok,naravno ako ti se nesto prolije,to se odma prebrise,neces ostavit da se usmrdi u frizideru,ipak u njemu stoji hrana...
    ali sto se tu ima cistit na tjednoj bazi? ja sad vidim (kad je skoro prazan) da ima tragova (krugova) od pjata,kikara itd....
    i to jer imam staklene police,tko ima onaj staromodni fridge na mrezicu stvarno nema potrebe da ga cesto cisti...

prije nisu postojali ovi sto se sami odledjivaju,pa bi se cistilo kad si ga gasio i otapao lednicu....

Iskreno, nakon nekih pročitanih komentara nebih baš ruku u vatru dala da je tako kod svih...

Inače, sad s ovim vručinama je upravo pravo vrijeme za pranje tj. sušenje tepiha (to sam ja danas napravila), sutra na red idu navlake s madraca + jastuci, plišanci i navlake s trosjeda.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj zekana prvotno napisa Vidi poruku
    uhvatim se da teroriziram muža oko istih stvari kao moja mama nas... ups... ima nešto u odgoju mame... Bitna činjenica- puno sam se toga naučila o spremanju i kuhanju, ali nisam IPAK postala uredna dok nisam otišla na fakultet.
    E sad! Moram odati zahvalnost mami jer znam raditi sve što znam, trudim se potisnuti potrebu da pošizim oko nereda, ali nije to baš sve do mame. Jednostavno volim da mi je uredno. Kažu da čišćenje stvara olakšanje jer "krčiš" nered u svom životnom prostoru. Ja se baš tako osjećam, olakšano, i zadovoljstvo mi je sjesti nakon čišćenja u potpuno urednu sobu, kuhinju, kupatilo.
    Ne bih se nazvala mahnito urednom, ali neurednost i prljavština me čini nervoznom. To je tako, što ću?! A moja neuredna strana je ODJEĆA. Ne volim ju spremati, a najviše mi smeta!
    Ostavljam ja suđe za sutra, robu okolo, usisavanje za preksutra, pranje zavjesa za sljedeći mjesec, ehehehehe, svašta ja znam pomaknuti za neko "vrijednije sutra", ali najsretnija sam kad mi kuća blista i divno miriši! ŠTO JEST-JEST!
    mogla bih skroz potpisati

ok, kod mene ništa ne miriši jer sve radim s vodom, ali stvarno mi je muka ako nije usisano barem pet dana, a najsretnija sam kada mucice prebrišem svaki drugi dan
    mrvice u kuhinji i hodniku metem svaki dan jer imamo hrpu mravi
    mrzim, mrzim suđe ostaviti za idući dan, a najradije ga perem odmah poslije ručka (mm je danas rekao prati suđe i sve ostavio na stolu, meni je to fuj, makar ga složi, stavi pokraj ili u sudoper, ali taj kaos mene izluđuje)
    što vam znači spremanje kreveta? složim jastuke i pokrivače, ništa ne natežem, ne pravim mašnu, ali ne volim razbacano
    kod nas je u kući sve natrpano, u dnevnoj je hrpa igračaka, M. ništa ne branimo (ok, ne šara po zidovima i krevetima), igra se sa svime, jedemo na kauču (M i ja), ali kada se nešto koristi, mora se spremniti
    kad se ona i MM igraju, sve igračke budu na podu, meni se od toga vrti, a i njoj, na kraju uopće ne zna što bi se igrala, glavinja okolo...
    sve treba imati svoj emjesto, to mi je ok

mene ne brine prašina na namještaju, još nam je namještaj crn, a u dnevnoj i tv i komp, to me ne živcira, samo da je sve pod pravim kutem
    e, prašina na podu mi se gadi, kao i u kuhinji
    prozore perem dva puta godišnje, ako i toliko
    i to mi se gadi, ali sam naučila ne gledati

frižider prebrišem kad se što prolije
    kupaonicu temeljito perem jednom tjedno, a prašinu s kade i lavaboa prebrišem svaki dan, rukom i vodom

izuvamo se na vratima u hodniku i ježim se ulaženja u kuću u obući jer mi je muka da mi dijete u gaćama sjedi na podu na kojem se netko prošetao u cipelama u kojim aje možda stao u govno, to mi se skroz gadi

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Više ne smijem čitati tvoje postove Cheerilee. Ne zato što su mi mrski, nego zato što bih i ja voljela da sam tako uredna, ali nemaaa šanse.
    A nije ni genetski, jer je mama jako uredna, i previše...Da nije u tome stvar?

Ja se čak i suzdržavam pa ne pišem sve, poučena ishodom slične teme od prije par mjeseci!
    (s našminkanih i sređenih mama došli na istu temu o kojoj se ovdje piše )

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

1x tjedno: pere se kupaona, usisava
    cca. svaka 2 tjedna se peru podovi i briše prašina
    cca. skoro nikad iliti možda 2x godišnje se peru zastori i prozori
    posteljina se mijenja 1x tjedno
    kuhinja je relativno OK, prljavo suđe se stavlja u suđericu, ploha se lagano prebriše nakon kuhanja
    frižider se otapa i pere, valjda 1x godišnje
    pegla se uh, 1x mjesečno i to samo ono šta baš nikako ne može proći nepeglano

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    posteljina se mijenja 1x tjedno
    kuhinja je relativno OK, prljavo suđe se stavlja u suđericu, ploha se lagano prebriše nakon kuhanja
    frižider se otapa i pere, valjda 1x godišnje
    pegla se uh, 1x mjesečno i to samo ono šta baš nikako ne može proći nepeglano

ovo kod mene ne znači skoro nikad nego ponekad

nikad bi mi recimo bilo pomicanje ormara u sobi, što nismo napravili otkad smo uselili, odnosno 4 godine.
    Posljednje uređivanje od trampolina : 10.07.2012. at 11:09

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

p
    evo ne podje.., nego me zaista zanima.

zar ti nije pod zmazan nakon što nije usisan tjedan dana ili još gore ne opran 2 tjedna (ili kupaona - lavabo i wc pogotovo)?

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Da i nitko ne hoda po kući dva tjedna bilo bi prašine.....Ili?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Cheerilee prvotno napisa Vidi poruku
    Pa da, uvijek bude prašine kad se vratiomo s godišnjega, a nitko ne hoda po kući.

Ont. i u prilog ovome kako radi Deaedi - ja sam se spasila kad su djeca narasla, kad su prestali plaziti po podu, kad su prestali divljariti po krevetima i kad smo prešli na dnevno uklanjanje posteljine s vidljivih mjesta. Nisam još na ovoj frekvenciji čišćenja koju Deaedi opisuje, ali sam na putu da se uvjerim kako je to dovoljno ako se ljudi odgovorno ponašaju (skupljaju svoje stvari, izuvaju cipele i ne hodaju u njima, ne mlate se jastucima, ne proizvode gomile sitnog smeća aktivnostima tipa kolaž i slično). Ja sam sad otprilike na opisanoj frekvenciji VLASTITOG rada, ali nisam jedina koja ide s krpom i metlom. Ja sam ta koja upire prstom, a muški dio ekipe mora slušati... Kad im idem na živce, prestanem s tim pa se brzo udave u neredu ... Neki dan sam naganjala mlađeg sina onjušiti wc dasku da shvati zašto ju treba prati svaki dan i slično.

ALI dok su djeca bila mala, čistilo se puno više i češće. Veliki vodeni usisavač ne da mi se razvlačiti češće od jednom tjedno, iako ponekad moram. Podove perem nakon usisavanja (parket) a kuhinju i kupaonicu po potrebi - svakodnevno, svaki drugi dan ili jednom tjedno, ovisno o aktivnostima. Ako znam da ću sutra kuhati džem, nema te sile da me natjera da večeras čistim peć (a nisam takva bila, moralo je biti uglancano sve dok se nisam opametila). Sad mi je bolje. I svima oko mene. Jer kad djeca odrastu vjerojatno će se sjećati galame, a manje je vjerojatno da će se sjećati tjedne prašine...

Inače, ima tu trikova - kupila sam djeci šarene rukavice od mikrovlakana za brisanje prašine. Mlađi je ISTOG TRENA očistio sve ekrane u kući... Sitnica, ali motivira. Isto, tata ih povede na pranje auta pa oni glancaju do mile volje i uživaju u tome. Nekak mi se to čini bolje nego domaći terorizam (koji isto nisam uvijek u stanju izbjeći).

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Nikiva prvotno napisa Vidi poruku
    evo ne podje.., nego me zaista zanima.

zar ti nije pod zmazan nakon što nije usisan tjedan dana ili još gore ne opran 2 tjedna (ili kupaona - lavabo i wc pogotovo)?
    Stvarno ne znam kako je kod Deaedi, ali ja si zamišljam mogućnost npr. da se radi do 17, starije dijete je do tad u vrtiću, mlađe kod bake ili u vrtiću, onda svi zajedeno dođu oko 18 sati doma i više namaš vremena ni nered napraviti.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I?
    Ne bude prašina nikud pobjegla, može čekati.

Primjetila sam ove dane kad sam bila doma, puno više sam čistila i održavala red, jer je jednostavno bilo vremena. To se itekako vidi.
    Npr. kad sam doma, pokupim veš i odmah ga slažem i sortiram, kad radim, onda samo pokupim i bacim u dječju sobu, jer sam ili taman na gablecu, ili sam taj čas došla doma, pa treba jesti i ostalo.
    Isto tako, kad sam doma, usmjeravam dijete da po etapama posprema za sobom, a kad radim, dočeka me veliki bum igračaka.
    Kad sam doma, kuham i usput pomalo čistim, kad radim, brže bolje kuham da je čim prije gotovo,....

I ta famozna prašina, kad sam doma sad je i dijete dobilo vlažne maramice i glancalo i ja usput pomalo, a kad radim, bome ni ne pogledam tjedan dana da li je ima ili ne.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Pa normalno, nebu otišla nigde, ni zmazanoća ni prašina, ni zmazani veš ni suđe od juče.....
    Nekome je čisto ok živjeti u takvom stanu, nekome nezamislivo....

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pa normalno, nebu otišla nigde, ni zmazanoća ni prašina, ni zmazani veš ni suđe od juče.....
    Nekome je čisto ok živjeti u takvom stanu, nekome nezamislivo....
    Točno. To je sažetak cijele teme.
    Samo želim dodati da osim neke osnovne klasifikacije na lijene prljavce i savršene domaćice koja se tu poteže, postoji i dosta sivila između.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Stvarno ne znam kako je kod Deaedi, ali ja si zamišljam mogućnost npr. da se radi do 17, starije dijete je do tad u vrtiću, mlađe kod bake ili u vrtiću, onda svi zajedeno dođu oko 18 sati doma i više namaš vremena ni nered napraviti.
    pa ne pričamo o neredu - razbacanim igračkama i vešu koji je svugdje po stanu

pričamo o neopranom podu 2 tjedna
    ili pranju sanitarija i usisavanju jednom na tjedan

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Znala sam da ću ispasti neuredna...
    Pa podovi nam nisu previše prljavi jer se cipele izuvaju u hodniku, po kući hodamo u čarapama, bosi ili u papučama.
    Pod u kupaonici se indirektno obriše nakon svakog kupanja, jer se smoči, pa kako pokupim poplavu koju naprave klinci, onda se i pod osvježi.
    Lavabo i wc operem 1x tjedno, sasvim dovoljno. Nitko ne zapišava dasku, lavabo se ispire kako se peru ruke...
    I tako, obično se neki ljudi čak i čude kako nam je stan uredan, uz 2 djece, valjda su to oni još ležerniji od nas.

Stan nam nije prazan tijekom dana, nego baka čuva malenog, a baka ko baka, naravno da ne ostavlja stvari po stolcima ili po podu, ipak je ženska ruka u kući cijeli dan, iako ne obavlja velika pospremanja.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ima stanova koji izgledaju uredno i čisto i kad ih 10 dana ne dotakneš.
    Ima onih (ili njihovih stanara) kod kojih sve uglancaš, a dva sata kasnije, kao da mjesecima nitko ništa nije dotaknuo.

Sve ovisi i o načinu života, količni namještaja i stvari...
    Nadalje, stanovi sa intenzivnijim bojama namještaja će brže izgledati neuredno nego svjetliji.
    Tamna stolarija isti puno znači.

Detalji...

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Evo, da ne ispadne Deaedi najgora, i kod nas se usisava (sve, i tepih, i parketi i plocice)jednom tjedno, a podovi peru po potrebi, zna proci i vise od mjesec dana.
    U kuci smo bosi ili u papucama, parket je svjetli, namjestaja u boravku malo i taj je svjetli, bijeli tepih prekriva malu povrsinu, u kupaonici svjetlo plave plocice (obicne i mozaik) i to je sve jako zahvalno za odrzavat. Blagovaonicu sam malo zeznula jer je orah boje stol i jedan komad namjestaja :D
    A sjecam se kad sam zivjela sa starcima u starijoj kuci, tamo sam mogla prati i 5 puta na dan i jos ne bi djelovalo cisto.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pada mi na um ona emisija Odred za čistoću...

Ima površina na kojima se manje ili više primjeti prljavština ali to i dalje nema veze sa higijenom. To je ionak samo ono vizualno...

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Pa da, uvijek bude prašine kad se vratiomo s godišnjega, a nitko ne hoda po kući.

Ont. i u prilog ovome kako radi Deaedi - ja sam se spasila kad su djeca narasla, kad su prestali plaziti po podu, kad su prestali divljariti po krevetima i kad smo prešli na dnevno uklanjanje posteljine s vidljivih mjesta. Nisam još na ovoj frekvenciji čišćenja koju Deaedi opisuje, ali sam na putu da se uvjerim kako je to dovoljno ako se ljudi odgovorno ponašaju (skupljaju svoje stvari, izuvaju cipele i ne hodaju u njima, ne mlate se jastucima, ne proizvode gomile sitnog smeća aktivnostima tipa kolaž i slično). Ja sam sad otprilike na opisanoj frekvenciji VLASTITOG rada, ali nisam jedina koja ide s krpom i metlom. Ja sam ta koja upire prstom, a muški dio ekipe mora slušati... Kad im idem na živce, prestanem s tim pa se brzo udave u neredu ... Neki dan sam naganjala mlađeg sina onjušiti wc dasku da shvati zašto ju treba prati svaki dan i slično.

ALI dok su djeca bila mala, čistilo se puno više i češće. Veliki vodeni usisavač ne da mi se razvlačiti češće od jednom tjedno, iako ponekad moram. Podove perem nakon usisavanja (parket) a kuhinju i kupaonicu po potrebi - svakodnevno, svaki drugi dan ili jednom tjedno, ovisno o aktivnostima. Ako znam da ću sutra kuhati džem, nema te sile da me natjera da večeras čistim peć (a nisam takva bila, moralo je biti uglancano sve dok se nisam opametila). Sad mi je bolje. I svima oko mene. Jer kad djeca odrastu vjerojatno će se sjećati galame, a manje je vjerojatno da će se sjećati tjedne prašine...

Inače, ima tu trikova - kupila sam djeci šarene rukavice od mikrovlakana za brisanje prašine. Mlađi je ISTOG TRENA očistio sve ekrane u kući... Sitnica, ali motivira. Isto, tata ih povede na pranje auta pa oni glancaju do mile volje i uživaju u tome. Nekak mi se to čini bolje nego domaći terorizam (koji isto nisam uvijek u stanju izbjeći).
    super ovo za rukavice, samo se bojim da bi ova moja luda mogla umakati u svoju vodu pa brisati ekran...
    i ne samo što ne plaze kad narastu nego vjerojatno ni ne mrve previše ili barem paze
    ja Maši dam da jede u sobi (međuobroke, kekse, kolače, voće...) i onda bude svega... jede kolač i otresa ruke sa strane ili joj padne komad voća, ili pošprica s jogurtom, a čim padne na pod i to malo prašine, odmah ostaje fleka...

odoh usisavati i prebrisati podove

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

sto su novije stvari to je i manje posla,barem meni
    eto nas je jos uvijek dvoje ali ja svaki dan moram oprati tus kabinu i lavabo,obrisati podove i prasinu,ljeti nekad i dva puta jer se hoda po vani u sandalama i ta se prasina unese iako se noge vise manje peru uvijek pri ulasku u kucu,usisavam dva puta tjedno iako svaki dan predjem sa onim rucnim,ves se odmah slaze,ne peglam samo po potrebi a i to se trudim ne uzimati stvari koje zahtjevaju peglanje ,sve to je gotovo za nekih pola sata jer kad se svaki dan posprema u sustini ide brze jer se i nema previse za cistit,neko je spomenuo brisanje frizidera eto rijetko radim jer nema potrebe,djece nema da prosipaju a svaki artikal kupljeni prije stavljanja u friz,operem ili prebrisem...volim ja kad mi je cisto ali se eto divim onim zenama kojima ne smeta nered

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    Pada mi na um ona emisija Odred za čistoću...
    Ajde ne pretjeruj.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj enela prvotno napisa Vidi poruku
    Ajde ne pretjeruj.
    A u čemu to npr...?!¨ Ta emisija je imala dobrih savjeta.

Po meni je pretjerivanje reći da je dovoljno oprati podove i sanitarije 1x tjedno, hej - u prostoru gdje živi jedna obitelj s djecom! A onda ispadne da taj stan zapravo vrlo vjerojatno očisti svaki radni dan baka koja čuva dijete, naravno da je onda o.k. održavati ga 1x tjedno! Nije to pravilo za ostale koji nemaju baku u stanu. Pa bakterije i ostale živine nisu oku vidljive. A i to da ako hodaš bos po stanu nemoraš prati podove... Nemoraš ni noge oprati tjedan dana, ak se ne vidi ili ne čuje... Živi mrak!

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj adal prvotno napisa Vidi poruku
    sto su novije stvari to je i manje posla,barem meni
    eto nas je jos uvijek dvoje ali ja svaki dan moram oprati tus kabinu i lavabo,obrisati podove i prasinu,ljeti nekad i dva puta jer se hoda po vani u sandalama i ta se prasina unese iako se noge vise manje peru uvijek pri ulasku u kucu,usisavam dva puta tjedno iako svaki dan predjem sa onim rucnim,ves se odmah slaze,ne peglam samo po potrebi a i to se trudim ne uzimati stvari koje zahtjevaju peglanje ,sve to je gotovo za nekih pola sata jer kad se svaki dan posprema u sustini ide brze jer se i nema previse za cistit,neko je spomenuo brisanje frizidera eto rijetko radim jer nema potrebe,djece nema da prosipaju a svaki artikal kupljeni prije stavljanja u friz,operem ili prebrisem...volim ja kad mi je cisto ali se eto divim onim zenama kojima ne smeta nered
    Ovo isto i ja radim već dugo, ne samo za frižider nego i u špajzu.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

pretjerivanje je onoliko koliko bi ja onima koji ribaju pod i tus kadu te peru stvari prije stavljanja u spajzu svaki dan zvala malo psihoterapeuta za OCD
    Posljednje uređivanje od summer : 11.07.2012. at 15:23

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ne vidim zasto?meni je logicno stvari prije spremanja u friz.oprati ili prebrisati jer stoje u magacinu ili na policama i pune su prasine i ostalig bakcila,ako ih kao takve uzmemo otvarati pa uhvatimo za cijelu povrsinu npr.pakovanje pavlake i onda istim tim rukama kidamo hljeb meni je ne higijenski,ko zna mozda mi i treba psihic
    Posljednje uređivanje od adal : 11.07.2012. at 15:31

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

E da, kad smo kod Odreda za čistoću, ta žena je imala način da skine kamenac u wc-u koji se nakupi na vertikalnom dijelu školjke, taman tamo gdje voda ima najjači pritisak kad krfene iz kotlića... znate na što mislim... Nešto s boraxom i octom, pa se napravi pasta i ostavi da djeluje duže vrijeme. Pamti li itko omjere boraxa i ocat u tom receptu.
    U uredu kod MD-a imam situaciju koju treba riješiti, kotlić je neko vrijeme curio, pa se nakupilo kamenca.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Po meni je pretjerivanje reći da je dovoljno oprati podove i sanitarije 1x tjedno, hej - u prostoru gdje živi jedna obitelj s djecom! A onda ispadne da taj stan zapravo vrlo vjerojatno očisti svaki radni dan baka koja čuva dijete, naravno da je onda o.k. održavati ga 1x tjedno! Nije to pravilo za ostale koji nemaju baku u stanu. Pa bakterije i ostale živine nisu oku vidljive. A i to da ako hodaš bos po stanu nemoraš prati podove... Nemoraš ni noge oprati tjedan dana, ak se ne vidi ili ne čuje... Živi mrak!
    Joj, daj molim te, baka ne čisti naš stan, samo u njemu ne radi nered, odnosno, pokupi igračke i posloži odjeću za djecom.

I ne pada mi napamet povećati ferkvenciju čišćenja, i prati podove ili usisavati na bazi kada se to broji u danima, a ne u tjednima. Ko voli nek izvoli, Vrapče je meni dovoljno blizu, ne želim mu se još više približiti.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

I da, kaj mislite o pravilu 3 sekunde, jel taj rok vrijedi ako se podovi peru svaka 2 tj

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

A u čemu to npr...?!¨ Ta emisija je imala dobrih savjeta.

otprilike bi i ja tako napisala
    i mi se izuvamo, pa svejedno usisam i operem pod gotovo svaki dan (imamo puzačicu). a dok nismo imalki bebu sam usisala i oprala pod svaki drugi dan

i to mi još nije tolko užas, koliko mi je užas neopran wc tjedan dana

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Nikiva prvotno napisa Vidi poruku
    i to mi još nije tolko užas, koliko mi je užas neopran wc tjedan dana

Kad zamračiš kupaonicu niti se ne vidi da wc nije opran, možda se malo miris osjeća, al se niš ne vidi,

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I da, kaj mislite o pravilu 3 sekunde, jel taj rok vrijedi ako se podovi peru svaka 2 tj
    Onda vrijedi pravilo 1.5 s.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kad zamračiš kupaonicu niti se ne vidi da wc nije opran, možda se malo miris osjeća, al se niš ne vidi,
    Izvadiš sijalicu i zapališ mirišljavu svijeću za štimung na wc-u, pošpricaš sa dezićem, a za fleke veliš da su takav uzorak sanitarija... Koga briga?!
    Posljednje uređivanje od winnerica : 11.07.2012. at 18:11

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    E da, kad smo kod Odreda za čistoću, ta žena je imala način da skine kamenac u wc-u koji se nakupi na vertikalnom dijelu školjke, taman tamo gdje voda ima najjači pritisak kad krfene iz kotlića... znate na što mislim... Nešto s boraxom i octom, pa se napravi pasta i ostavi da djeluje duže vrijeme. Pamti li itko omjere boraxa i ocat u tom receptu.
    U uredu kod MD-a imam situaciju koju treba riješiti, kotlić je neko vrijeme curio, pa se nakupilo kamenca.
    Sjećam se da je u jedan wc ulila 2l Coca Cole i ostavila da djeluje preko noći...

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Znala sam da ću ispasti neuredna.
    welcome to the club

naj se sekirati
    viš da je jadna mamitzi pobjegla s teme

iskustvo obilaska po kućama mi govori da se često kod onih, koji se pokazuju čistuncima, ne usudim ni čašu vode uzeti

dok oni koji kukaju da im je neuredno, prljavo, ispadnu samo prekritični

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

aleks i Deaedi, moram vam poslati jedan
    Ja bih kod vas svakako popila čašu vode i otišla na wc, valjda bi i vi kod mene.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

ne vidim zasto?meni je logicno stvari prije spremanja u friz.oprati ili prebrisati jer stoje u magacinu ili na policama i pune su prasine i ostalig bakcila,ako ih kao takve uzmemo otvarati pa uhvatimo za cijelu povrsinu npr.pakovanje pavlake i onda istim tim rukama kidamo hljeb meni je ne higijenski,ko zna mozda mi i treba psihic
    Nikad, ali nikad mi to nije palo na pamet.
    Obrišem konzervu prije nego je idem otvarati, ali brisati namirnice prije spremanja... ne nisam ni pomislila na to.
    No, zato operem bananu i ne diram iznutra rukama kojom sam je gulila. Uf, ima nas više kojima treba psihić...

A što se tiče čišćenja kuće kad nona čuva djecu, hm, kad ih je moja mama čuvala jedino što sam morala nakon posla je sjesti za pripremljen stol i pojesti, nije bilo peglanja, pranja, usisavanja, sve je radila i još se ljutila ako sam rekla da ne.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Sjećam se da je u jedan wc ulila 2l Coca Cole i ostavila da djeluje preko noći...
    Nisi pažljivo čitala kamenac koji me mori nalazi se visoko gore, uz sami rub onog dijala školjke iz kojeg voda izlazi kad krene iz kotlića. Tekuće ne pomaže. Jedino ak cijelu školjku ne napunim Colom, skoro pa da za drugo i nije.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Obrišem konzervu prije nego je idem otvarati, ali brisati namirnice prije spremanja... ne nisam ni pomislila na to.
    No, zato operem bananu i ne diram iznutra rukama kojom sam je gulila. Uf, ima nas više kojima treba psihić...
    Fala Beti... tako se i ja osjećam. I kad idem u neki sumnjivi wc pa vrata otvaram nogom, a ako baš moram dotaknuti kvaku napravim "izolaciju" od wc papira. Ili rukava od jakne ako nema papira... poludim ak mi se to desi ljeti kad se nose kratki rukavi... ali to je već za temu bakteriofobija.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Fala Beti... tako se i ja osjećam. I kad idem u neki sumnjivi wc pa vrata otvaram nogom, a ako baš moram dotaknuti kvaku napravim "izolaciju" od wc papira. Ili rukava od jakne ako nema papira... poludim ak mi se to desi ljeti kad se nose kratki rukavi... ali to je već za temu bakteriofobija.

tako i ja radim,i nikad ali bas nikad nisam sjela na solju nigdje ma koliko bila cista

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

tako i ja radim,i nikad ali bas nikad nisam sjela na solju nigdje ma koliko bila cista
    Ni ja, nigdje, ni kod rodbine ni prijatelja. Jedino u hotelu, ali tada je očišćeno za mene. Stvarno pretjerujem.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ja ponekad ni doma, ako smo imali goste prije toga, pa nisam stigla očistiti.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

meni se ne gadi sjesti na školjku bilo gdje (u javnim wc-ima stavim papir, ne znam onako iz visine)
    a i što se tiče vode, popila bih svagdje, i gdje je čisto i gdje nije
    to me stvarno ne smeta, hvala Bogu, nikada nisam bila bolesna (stekla imunitet u pijesku, he he)

a kamenac u školjci, i ja imam s tim problem, valjda voda stalno curka pa napravi trag
    e sad, ja stavim na to obične blazinice i pospem alkoholnim octom i do ujutro izgrize (jedino skroz na vrhu, ima jedna mrlja, promjera pola cm i to mi ide na živce, ali to bi valja trebalo nečim jačim ili duže...)
    i inače sve alk. octom čistim, on mi se pokazao najboljim
    mojima smrdi, ali baš me briga

bez uvrede, ali brisanje stvari prije frižidera mi nema smisla
    kao prvo, pa te stvari u skladištima stoje u kutijama, dakle ne praše se baš tako kako mislite
    kao drugo, čime da obrišem, a da te "bakterije" i ostalo što god stvarno odu - kuhinjskom krpom?, sudoperom?, papirnatim ručnikom? mislim da to ne ide tako lako

ma, ne slušajte mene
    Maša i ja odemo na pijac gdje joj žena ponudi mrkvu za jesti, ja ju tražim nož da ogrecam koru
    ogrecam do pola misleći kako neće pojesti više
    na pola puta do tramvaja (dakle, nitko nije prao ruke nakon dolaska u grad, vađenja novaca, uzimanja sveg onog voća, povrća) ona mene traži da joj ogulim do kraja na što uzmem Butru (kartica za gradski prijevoz, kao osobna) i ogrecam mrkvu do kraja i ona ju pojede
    evo, u tri godine, nikada u životu nije povraćala, imala proljev, niti toliku temp. da bih joj morala skidati lijekovima/čepićima
    hvala Bogu!
    Posljednje uređivanje od SikaPika : 12.07.2012. at 02:34

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

LOL, da mi je vidjet mm-ov izraz lica kad bih to napravila

treba se isprazniti voda iz školjke prije toga ili samo točiš?

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ni ja, nigdje, ni kod rodbine ni prijatelja. Jedino u hotelu, ali tada je očišćeno za mene. Stvarno pretjerujem.

U hotelima često sa jednom krpom čiste (čitaj: samo prebrišu) i lavabo i tuš/kadu i WC i pod i policu ispod ogledala.
    Pa ti sjedni ponovo na školjku bez "izolacije".

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

U hotelima često istom krpom čiste (čitaj: samo prebrišu) i lavabo i kadu/tuš i pod i WC i policu ispod ogledala.
    Pa ti sjedni idući put...

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ljudi sorry mislila sam da nije uhvatilo prvu poruku pa sam se bezveze ponovila.
    ups

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nakon procitanih zdanjih postova prebacujem se iz uredne u neurednu kategoriju. mozda zato mi i nije neugodno kod matmizi

brisanje stvari iz ducana, na taj nivo nisam jos dosla i kakve to veze ima sa neurednoscu

i jos mi nije jedna stvar jasna, ali iskreno. odete kod prijatelja i odete na WC ne sjednete na njega vec stanete? nesprica li vam to i na taj nacin zapravo isprljate wc skoljku i tako iza sebe ostavite zapravo nered? a kao uredni ste? ja nemam u WC di uglavnom gosti idu sredstva za ciscenje, ali imam dezinfekcijske maramice. pa si mislilm ako neko i ima takve vrste probelm eto mu, nek se nadje (vise radi djece ne odraslih, ali eto vidim da je to zapravo korisno odraslim) i uglavnom ih ja koristim, kad BC ne digne WC skoljku.
    meni se osobno vise gade WC u hotelima. no dobro 100 ljudi 100 cudi. a ja shvatih da sam neuredna.

i jos nesto za svakodnevno ciscenje podova. moj dan izgleda ovako:
    dizem se oko 6, izlazim iz kuce oko 6.30, vracam se najranije i u najboljem slucaju oko 17.00 kad bi sve podove u kuci brisala svaki dan (povrsina 160 m2) ja bi prolupala majke mi. cesto nakon posla ni ne dodjemo doma, dogodi nam se da smo doma tek oko 20.00 sati i spremamo se za spavanje. i sad ja bi ja trebala svaki dan obristai i usisati podove, ocistiti 3 kupaone, jer right, ponekad u neku ni ne udje se u toku dana.
    no to je vec Anemona negdje napisala nakon Deaedi, a ja se s njom slazem, da je kljuc spremati odmah iza sebe i th 2-3 sata aktivnog boravka u kuci ne cini kucu neurednom ako svaki dan ne obavis sve sto ja obavljam po potrebi (na GO cistim WC cesce, usuavam jednom dnevno, a ispod stola i vise puta dnevno). tako da generaliziranje ako ne brises podvoe svaki dan, ne nalizes WC svaki dan neuredan si, je jako glupo. jako ovisi ritam zivota u tom prostoru.

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

E ovako sam i ja nekad a onda sam skuzila da cu u wc-u/tramvaju/busu izaci van a na rukavu ce mi ostati (dok ne skinem majicu) ostaci necije pisaline. A ruku cu samo obrisati vlaznom maramicom

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Na prozoru do wc školjke imam uvijek Octenisept i svatko gadljiv, može si našpricati dasku prije uporabe.
    To uostalom i ja radim, jednom dnevno.

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

pitanje za one koje peru stvari prije stavljanja u frižider, a što s povrćem i voćem?
    meni povrće napravi najveći svinjac, i zato stoji na dnu frižidera. Nema mi smisla onda prati stvari prije stavljanja u frižider, jedino kad otvorim pakiranje ostatak stavim u posudu s poklopcem

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Samo da dodam, mada več sam to spomenula.
    Ne maže se jednako stan gdje je mama doma s 3 ili 4 djece, ili stan gdje su svi na poslu/vrtiću do 18 sati.
    Isto tako prva kategorija ima neminovno više vremena/volje da usput svaki čas nešto napravi, dok druga kategorija nema.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •