Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
sjela i plakala
E baš

Da se mene pita, krenula bi od svog praga.
Ali to je valjda ipak previše za očekivati.
Srezala bi previsoke plaće i povlastice ljudima koji očito loše rade svoj posao, inače ne bi bili tu gdje jesmo, zar ne?

Za početak bi se riješila nekih bahatih, izrazito nepopularnih, mutnih djelatnika, koji su povrh svega i kriminalci na uvjetnim kaznama.
Trebam li ga imenovati?

Pa bi se obračunala s lokalnom samoupravom i srezala broj općina na neki primjereniji državi od 4 milijuna stanovnika.

Pa s državnim i javnim službama, ali ne na način da se svima oduzimju prava, već da se riješe viškovi pa da se i tu broj zaposlenih dovede na razinu primjerenu državi od 4 milijuna ljudi.

Itd. itd.

Da je pameti, volje i odlučnosti bilo bi i rješenja.
Ovako ćemo se i dalje valjati u ovom glibu koji su nam priredili oni čija su prsa i danas modra od busanja da su nam dali Hrvatsku. I od čije retorike se crvenim, jer je mene sram, kad već nije njih, slušati takvo omalovažavanje zdravog razuma i inteligencije građana Hrvatske.
Meni nisu dali ništa, osim upropaštene mladosti zbog loše diplomacije koja je završila ratom (i privatizacijom ) i današnje mučnine koju u meni izazivaju likovi nekih naših "uglednika" i pomisao na to u kakvoj (a skupo plaćenoj) državi živimo.
A da se razumijemo, meni osobno ne fali ništa, čak imamo i primanja dovoljna za sasvim normalan život.
Pa ipak svako malo pomislim kako bi bilo divno živjeti u uređenoj pravnoj i pravednijoj državi.

Ali sam svejedno optimist i vjerujem u bolje sutra.
I pokušavam zaboraviti na tako realnu mogućnost da opet zaglibimo...
Citiraj suncokret prvotno napisa
moj najveći strah je da će nakon 4god kad se stvari bar malo srede, ponovo doći na vlast zna se. narod slabo pamti, a brzo zaboravlja.