Sad sam i ja dobila decortin,1 po 1.andol mi nisu spominjali pa bih to na svoju ruku.Hvala!!
Sad sam i ja dobila decortin,1 po 1.andol mi nisu spominjali pa bih to na svoju ruku.Hvala!!
Ako se ne varam decortin se uzima kako tijelo ne bi odbacilo plod kao strano tijelo, a andol 100 se inače pije za cirkulaciju, pa valjda i za prokrvljenost maternice...
U svakom slučaju, ne može ti odmoć pa možeš probati, možeš piti pola tabletice ili cijelu...
Uživaj s mrvicom i neka beta za 2 tjedna bude troznamenkasta...
Evo moje iskustvo - u dobitnom postupku sam pila 1x1 decortin i stavljala 3x2 utrogestane! Od vitamina sam pila Pregnazon Complete s Omega 3 ( na preporuku dr. A ), a frendica koja radi u ljekarni mi je preporučila još da pijem sok od cikle za bolju prokrvljenost maternice! Probaj, možda i tebi uspije! Držim fige!Sretno
![]()
Ak znas za neki fini,javija se skoro zbljuvala od onog iz dma:D hvala vam puno! Uzimam jos i folacin,vec mjesecima
A jel bi mi pregnazon uopce poceo djelovat ako ga tek sad pocnem pit,nakon transfera?
Vi zene me ziva isprepadaste...u grob ima da me otjerate.
geceta nista ne uzimaj na svoju ruku.....ni slucajno
sad sam kontaktirao jednu magistricu farmacije oko tog famoznog andola.....sadrzi salicilnu kiselinu,bez strogog nadzora ljekara ne piju trudnice
kontaktirao i Prag..parafraziram odgovor....*ebo andol trudnocu joj drzi estrofem i utrogestan....
geceta ja na svoju ruku nebi ništa uzimala ali to sam ja.....
Slažem se sa krolom, ja isto ne bih neke ljekove na svoju ruku! Što se tiče ciklinog soka, geceta, meni je mm kupovao u ljekarni encianov sok od cikle 100% bez dodatnih šećera i nije bio loš - počela sam ga piti dva dva - tri dana nakon transfera! Košta ti 21 kn litra i piješ 1-2dcl na dan! Pila sam ga nekih mjesec dana, a onda sam ga prestala! Što se pregnazona tiče - ja sam ga kasno počela piti, prvo sam pila elevit, a na prvom pregledu ( bila sam 5+6tj kod A) mi je on rekao za Pregnazon! On to kaže svim svojim pacijenticama ( ako se ne varam ) kod prvog pregleda, tako da ti nije kasno nikako! A imaš ga za kupiti u onoj ljekarni na VV. Ja sam iz Vž, pa si ga naručujem iz Zg preko jedne naše ljekarne! Istina, dosta je skupi - 170 kn kutija za mjesec dana, al ništa mi nije teško za malo zlato, a ako dr kaže da je taj najbolji...
Prvi put na VV u ljekarni, a sad si naručujem preko jedne ljekarne u Vž.
Hmmm ne idem skoro gore a pitanje dal ga kod nas imaju:/
Probaj pitati u svojoj ljekarni jel ti ga mogu naručiti - a pretpostavljam da mogu! Ja sam otišla u ljekarnu, pitala me ženska di sam kupila, kažem joj u ljekarni. Veli, dobro, onda ga sigurno mogu naručit! Kontaktirala odmah dobavljača i drugi dan već vitamini bili u ljekarni u Vž! NEmaš što izgubiti ako pitaš!![]()
ah, obećala sam si da ću biti cool, nisam prvi put ovdje...da budem fer na poslu sam za postupak išla na go umjesto na bo i u ponedjeljak bi se trebala vratiti
radim "samo"5 dana pa reko idem, neću nikom ni reći ništa(ovo je tajni postupak da ne ureknemo) i neke moje kolegice su otišle na go a druge na bo i mene sad čeka rad, rad i samo težak rad kad se vratim,moj posao nije posebno težak i naporan ali to njihovo što me čeka bome je.baš su me uzrujale, cijelo popodne režim radi njih.malo imam grižnju savjesti ali odluka mi je na mjestu, jelda?
evo curke da se ovdje javim ...danas 11 dpt radila test i pozitivan je........ sad sam u užasnom strahu je li moguće da je lažno pozitivan, i da li je moguće da je ostalo hcg-a od transfera kad sam zadnji put primila štopericu. ne mogu virovat da se ovo događa...uvik neke sumnje
Nije od štoperice sigurno, 11 dana je previše! Meni nakon 5 dana otišla štoperica.. Čestitam i sretno!![]()
Sia,od stoperice nijecestitam!!!!
Ostali:lagano bicikliranje na sobnom bikeu: da? Ne? ne mogu samo lezat,setat vise nemam kam,kuhanje preuzeli drugi,i sve ostale kucanske poslove
Hhhhnemam frku s lezanjem i hiberniranjem,mogu ja to,ali ne zelim da bas to bude razlog zast se nije primilo,ono,da nije maternica zbog toga dost prokrvljena.
A muz mi nist ne da,ni stol raspremit nakon rucka,a uzeo mi i pare i kartice da ne hodam u ducan. help me!![]()
Hvala curke... Sad samo treba
do bete izdržati još 4 dana...ufff nikad proći. Vibram za sve nas...veelika pusa
ti geceta kao stup doma a ja imam grižnju savjesti otvoriti bolovanje do bete radi kolegica. evo ovaj tren idem kod dr![]()
Ja sam se uvijek brinula za posao i kolege i sve,cemu? Sad sam bez posla pa imam vremena brinut samo o nama![]()
još ne paničarim ali pokazalo mi se malo krvi na ulošku danas popodne
9.dt mi je![]()
Navijam za kasniju implantaciju!~~~~~~~~~~~
sia28 sigurno nije od štoperice - TRUDNA SIčekamo s nestrpljenjem betu
olivera držim fige![]()
geceta, u ovim situacijama mislim da je najbolje raditi ono što misliš da možeš. Moj je stav da ni preveliko mirovanje nije dobro, pogotovo ako netko ima lošiju cirkulaciju (kao ja npr.). Prošla sam sve faze od strogog mirovanja 12 dana, do mirovanja sedam dana, pa prva dva, tri dana, pa bez mirovanja... i ne znam više koje sve kombinacije, i ništa. Nula uvijek ista. Jedino mislim da ne treba nositi teške stvari, fizikaliti, i raditi neke kućanske poslove koji nisu prijeko potrebn... Može i m uzeti usisivač u ruke...
![]()
Posljednje uređivanje od anddu : 22.07.2012. at 11:19
Evo i tu javljam, kod mene prvo u ništa... Čekam jesen za nove pobjede
Zadnjih par dana sise se smanjile, bradavice vratile u normalnu. Više ne piškim često, trbuh se povukao... znači čim je booster otišao iz tijela sve se vratilo u normalu
Pitam se jesam li mogla što drugačije raditi, što bi moglo utjecati da ishod... i teško je
Sad samo kombiniram da li mi je pametnije nakon idućeg postupka ići raditi nekih tj dana nakon transfera...
Posljednje uređivanje od Vrci : 22.07.2012. at 12:07
[QUOTE=Vrci;2191032]
Pitam se jesam li mogla što drugačije raditi, što bi moglo utjecati da ishod... i teško jeTE]
Vrci mislim da ne treba s tim razbijati glavu jesi li mogla što drukčije napraviti. Mislim da je veliki dio svega na samom embriju. Ako on nije dobar mislim da si mogla i dubiti na glavi, i ništa ne bi ni pomoglo i odmoglo. Znam da je teško, prošla sam sedam neuspješnih postupka, i meni je svaki put sve teže, ali uvijek se nekako dignem i idem dalje. I želim ti s jeseni isto što i sebi![]()
Posljednje uređivanje od anddu : 22.07.2012. at 12:31
Znam da je to istina, ali budući da je prvi puta, nekako je sve teže. Još kad je sve bilo super: super js, kaže dr vrhunski zameci, endometrij bio jako dobar... teško je ne nadati se.
Al dobro, svjesna sam da jako malo parova uspije od prve
Sad sam bila na bolovanju skroz od punkcije. Idući puta ako će mi biti dobro vratit ću se na posao. Psihički bude lakše sve podnijeti.
A i doktor kaže da će mi super biti to što se mogu smrzavati zameci, pa će i to biti jedan plus
Posljednje uređivanje od Vrci : 22.07.2012. at 12:37
Vrci, žao mi je
Nisi mogla ništa napraviti, pa nije da si se izlagala nekom riziku ili naporu; i te prekrasne blastociste mogu biti (i često i jesu) kromosomski nepravilne, a to se ne može vidjeti ni pod kakvim mikroskopom...bit će bolje drugi put.
Što se tiče vraćanja na posao, teško je ovo reći a ne ispasti negativan ali - ovisi o tome koliko ti je stalo da ga zadržiš.
Ja sam recimo u posljednjih 5 mj. imala 3 transfera, zamisli da sam svaki put čuvala doma "trudnoću" po 3 tjedna...
Ako ti zadržavanje radnog mjesta nije problem, onda radi prema feelingu
Držim fige da ti sljedeći put bude uspješan pa da ni ne moraš razmišljati o ovome!
Ma nije mi problem zadržavanje posla, nisam na takvom radnom mjestu. Ali opet, dobijem bolovanje po 14 dana (ne daju mi na N98 šifru, nego N97), onda moram produljivati na komisiju. Neću valjda svakih mjesec-dva-tri biti na komisiji...
Sad sam bila u punom stimuliranom (od 18.6.). Jel mogu krajem 9.mj već u neki polustimulirani?
Vrci evo i ovdje, zao mi je...
Mozes u polustimulirani nakon mjeseca pauze..
Ja sam imala puni stim. u 3. mjesecu, a polustim. vec u 5. Mj. Znaci cim nam Luci dodje sa godisnjeg![]()
Ajd barem nešto... Možda dobijem js za 2-3 postupka sa smrznutim embrijima, i s polustimuliranim. Ipak sam ja pcos :D
Samo što ja vjerojatno neću prirodno dobiti mengu, osim sad nakon prestanka s utrićima. Pa bih se rado dogovorila da dođem kod L-a početkom 9.mj, nek me pogleda na uzv, za svaki slučaj. Pa da vidim jel opet moram na duphiće
E da, koliko nakon utrića mogu očekivati mengu?
Da se malo utješim,planiram s mamom otići na more na par dana. MM ne može dobiti go![]()
Posljednje uređivanje od Vrci : 22.07.2012. at 14:20
Vrci i ja sam pcos, nema ti pravila za stimulirani i polustim. s tim, meni tijelo dobro reagira na gonale, loše na menopur a m dobijem za vrijeme uzimanja utrića tako da pametne teorije nema, i još nešto...svaki put je drugačije
drugi put sam imala 2 embrija i s utrićima sam dobila m pa sam ih prestala uzimati ali sam počela dobivati simptome i vadila betu i pokazala je da je 1 plod ostao tako da pravilo je da pravila nema![]()
evo nadopuna,
sjetila sam se mjeriti temp. ostalo mi se može pričiniti pa mogu umišljati svašta. Normalna temp. mi je 36.5 c a sad je 37.2 c
jelda da je to simptom?![]()
meni je bila povećana temperatura od utrića![]()
al nadam se da je kod tebe uzrok ipak nešto drugo![]()
mostarka jesi sigurna?
u nuspojavama utrića se to ne spominje pa sam se ponadala...
zadnji put sam isto mjerila i nije bila povišena i nisam bila trudna, prije toga nisam nikad mjerila temp pa nemam pojma
ima li još koja cura iskustva s utrićima i temp oko 37 c?![]()
ja sam utrice koristila od punkcije,a temp.mi je bila 37,5 od negdje 10. dana transfera i spustila mi se prije nego sam prestala sa utricima..tak da moze biti svasta![]()
Ja sam si ju u prvom kontrolirala i uvijek je bila povisena,ocito od utrica
Ali kontrolirala je istodobno i kolegica iz sale a njoj je bila trudnoca.
Simptomi?ne zelim ih ovaj puta pratiti super mi je!osim sto sam usporila i sto moram stavljat utrice,ne bih ni znala da sjedim na jajima :D
I moja temperatura je išla do 37,5 (čak jedan stupanj iznad moje normale). Valjda od utrića, progesteron diže temperaturu tijela.
I još uvijek mi je iznad 37.
Al nadam se da će tvoja ostati gore, i da je to trudnoća
Ići ću danas izvaditi betu popodne, iako je dr rekao sutra. Tih 12ak sati mi ništa ne znači kad znam da nije ništa
curke.... jedno ptanjce. dok sam čitala ovaj forum vidila sam da su neke cure radile i lh trakice ( 9dnt, 10dnt....) prije nego su radile test na trudnoću.
možda glupo ptanje (nemojte zamjerit ) al čemu to sada, šta nam on govori, meni je danas 10 DNT, betu vadim 30.07. i obe crtice na lh trakici su tamne????
Ivana lh trakica navodno prije otkriva trudnocu, testna crtica bi trebala biti tamnija od kontrolne..
E sad, naravno da je najpouzdanije izvaditi betu sto i sama znas
Sretno i nadam se da je to to![]()
Evo i finalno, 13 dnt i 18 dpo beta 0.95
Bubimitka, možda se družimo najesen, ako mi ne uđemo već u 9.mj![]()
Drzi se, micica i skupljaj snagu za jesen!![]()