i, kod nas priredbu pripremaju proslogodisnji prvasici, cijeli ovaj tjedan imaju probe
i, kod nas priredbu pripremaju proslogodisnji prvasici, cijeli ovaj tjedan imaju probe
Posljednje uređivanje od anjica : 29.08.2012. at 16:08
ajme, meni je muka od te guzve i ove vrucine. valjda nece dugo trajati.
ne znam ima li nasa skola klimu uopce.
ja nisam nista posebno kupovala od odjece za nas. mm ce u nekoj poslovnoj odjeci, ali bez kravate, a curka i ja cemo haljine i sandale. nista posebno. necu cak ni na frizuru otici.
Svim prvašićima sretan polazak u školu a posebno ljepotici Petri a mami Jadro poruka, ne daj se, pazi na šminku![]()
ja nisam jos ni pogledala, sutra ce BC i MM.
a obuci cemo se valjda kako prilici skoli, dakle nista posebno, a opet ne u trenirkama.
danas sam omotavala knjige s folijom, nadam se da moj sinak (inace uredna djevica) nece dobiti zivcani slom kad ih vidi. zeljela sam biti savrsena a izgleda kao da ih je balerina umotavala, no dobro dogodine ce valjda biti bolje.
jadro draga drzi se. ja valjda necu plakati, mozda samo od muke, jer starim![]()
ja idem u školu taman s polsatne prilagodbe, sva sreća da je to jedno preko puta drugog, muž veli da ne bu išal.
u 10.15 okupljanje,dobrodošlica, u 10.45 - 11.30 prvi sat .nose papuče i bilježnicu,moja naravno i torbu mora zabljesnuti prvi dan ...ja sam uzbuđena,nervozna i jedva čekam!!
kod nas se ništa ne nosi, samo treba doć u 11 valjda u dvoranu ( to još nigdje ne piše)
kikic, draga
Oblačenje za prvi dan škole? Ja kao spajalica, neću u trenerci
Nadam se da ćemo za vikend omotati knjige (kupili smo omote s knjigama) tj. nadam se da će dijete iskazati kakav takav interes.
Hana planira obući žute slim hlače - zelenu majicu bez rukava - tirkizne platnene balerinke
pa sad recite jel to svečano ili samo "drukčije"
izgledat će kao s reklame za Benetton
zapravo se svade koja će obući te famozne žute Zarine hlače jer su predivne i jednoj i drugoj.............ah, da sam ja imala sestru s kojom bi se svađala oko obleke...............
Posljednje uređivanje od maxi : 30.08.2012. at 10:12
mi idemo svi - prvašić, 2 seke, MM i ja
priredba je u 5, a prije toga ga vodim u grad na ručak i po neki mali Lego set. to je ipak poseban dan.
tako sam i sa starijom provela dan prije priredbe popodne.
nama je ovbavijest tek maloprije izašla na web stranici škole, ali ja sam u međuvremenu već jutros bila do škole.
popis učenika neće javno objaviti nego će biti prozivka nakon priredbe za prvaše. rekli su mi u kojem će razredu biti, postoje 2 razreda prvaša, ali nisu udovoljilji mojem zahtjevu da ne bude u razredu s djevojčicom koja vrši bulling nad njom jer su izgleda roditelji te djevojčice tražili da budu zajedno u razredu. wtf? baš mi je sad neki grč u želucu, prva reakcije moje curke je bila sa suznim očima da onda ne želi ići u školu. malu sam tješila da će biti puno druge djece u razredu i da će se ona skompati s nekim drugim.![]()
mi jos ne znamo nista i to mi je katastrofa. ni na webu ni na skoli nikakve obavijesti. ne mogu nista isplanirati.
trinity, pa sto ne mozes sada inzistirati da ju prebace?
trinity jao, i meni bi se grčio želudac! šteta da curka ne kreće u školu s veseljem. nadam se da se ta druga preko ljeta promijenila i moćda više neće biti problema. sretno
Vidim da smo među rijetkima; "sve" znamo još od svibnja, odnosno lipnja.
Svejedno, umjesto, ja sva
...
ovaj problem traje duze od godine dana, a zadnja problematična situacija se zbila početkom ovog ljeta nakon čega sam joj zabranila druženje s tom curicom. ta druga se sigurno nije promijenila preko ljeta, ali mislim da se moja jeste i da nakon višestrukih razgovora s njom više neće biti laka žrtva te predatorice. tim više što će s njima u razredu biti i treća prijateljica iz vrtića čija se majka također nadala da neće biti skupa s onom tako da moja već ima prijateljicu s kojom će sjesti u klupu.
sad neću inzistirati na premještaju, dobila je super učitelja, pedagogica i psihologica su upozorene i rekle su da će obratiti pažnju na odnose.
vidit ću kakva će biti dinamika u novoj sredini, a ako nakon nekog vremena vidim da je situacija loša onda ću reagirati. mojoj sam rekla da obavezno kaže ako bude imala ikakavih problema.
moja mama je čim je čula za ovo rekla da ćemo malu prebacivati u drugu školu. to mi je predrastično.
Mi imamo u ponedjeljak u 9 ujutro priredbu koju su pripremili učenici četvrtog razreda. Nakon toga idemo u razred (već dugo znamo koji, na proljeće smo imali i ogledni sat s tada još budućim učiteljicama i odgojiteljicom) i to je to. Mislim da neće trajati duže od sat i pol-dva.
Problem nam je u tome što i Fiona isti dan i u isto vrijeme ima prvi dan škole. Kod njih je pak tako da djeca uđu sama u razred, budu nekih 20 minuta s učiteljicom, zatim uđu roditelji, učiteljica ih/nas sve pozdravi i kaže par prigodnih riječi. Sve skupa traje točno 45 minuta. Najprije, ne znamo tko će ići s Fionom u njezin razred (naravno da bismo i mm i ja htjeli biti s Florom na njezin prvi dan, a isto tako nam je bed ne doći kod Fione), a kao drugo, Fiona je izrazila želju da uleti u svoj razred i na brzinu pita učiteljicu smije li otići na Florinu priredbu. Nemam pojma hoće li joj dozvoliti, u njezinom razredu je ukupno četvero djece koja ove godine imaju mlađu braću/sestre prvašiće i stvarno ne znam kako će se njihovi roditelji organizirati.
Trinity, ovo što pišeš je grozno. Nadam se da će sve ipak biti dobro, iako razumijem tvoj roditeljski grč u želucu. Dobra vijest jest što će stručne službe paziti na događaje u razredu, a i dinamika grupnih odnosa u školi osjetno je drugačija od dinamike u vrtiću. Uglavnom, sretno!
Mi odrasli ćemo se obući normalno (mm će poslovno, jer odmah poslije leti na službeni put), a djeca će sasvim sigurno htjeti biti zrihtana.![]()
trinity sretno
nama je primanje u 16 sati, idemo svi, jos s nama ide i moja sestra koja je inace radila u toj skoli.
dali je tko cuo da ce zagrebacki prvasici dobiti pernice na poklon?
tako mi je nesto rekla frendica ali nije ni ona sigurna...
dali skole inace "pocaste"prvasice nekom sitnicom?
nasla...
svi prvasici ce dobiti ne samo zagrebacki...
http://www.glas-slavonije.hr/173740/...za-600000-kuna
inače za te pare je mup mogo nabaviti bolje i svrsishodnije strvari recimo mačje oči za torbe, pokloniti koju bilježnicu možda i kojem detetu poklonit knjige za školu ( ili donirati caritasu za slične klince), ali svima jedne te iste pernice, malo previše zbunjujuće, kad su većinom svi već kupili pernice, inače taj članak mi je dosta nejasan , i nikako ne priča kaj u toj pernici stvarno ima.
Pa piše ti - olovka, kemijska, ravnalo, privjesak.
i meni je to bas super.
jos se sjecam bedzeva koje smo mi dobivali (prije 35 godina): ja sam đak veseljak (i onda su se u pravilu ova prva dva slova 've' izlizala pa smo se tome smijali k'o ludjaci)
takav pokloncic je bas fora: uvijek treba dodatnih pernica i sitnica za skolu, a i dobro je da imaju nesto sto ce ih podsjecati na predavanje o sigurnosti u prometu koje ce prethoditi podjeli![]()
ja bih bila presretna da i kod nas to podjele,iako iskreno sumnjam. lani je samo prvi dan bila policija,a prijašnjih godina nikako. uglavnom ako bude stvarno jako lijepo ,mali znak pažnje....na koji nebi trebali biti nezahvalni.
ja sam napomenula da je lijepo dati znak pažnje, ali to kaj buju dali mislim da je cijena malo prevelika, a mogla je bit korisnija stvar. Mislim da nitko od vas ne bi imao protiv da dobe mačje oči, ili kabanice za kišu, olovku i bilježnicu? Mi smo dobivali marame, mislim da je to bila bolja ideja.
Inače genius prošle 2 godine nisu davali ništa, pa su ove godine ipak odlučili drugačije.
imam pitanjce:
BC ima pcelice, to su one s psiralom knjige, zanima me kako ste ih omotali. ostale sam omotala onom folijom, ali ne znam da li da za ovo kupim omote ili da i njih u foliju![]()
i mi imamo Pcelice, i jos ih nisam nikako umotala...razmisljam kupiti neki lijepi fascikl debeli toliko da stanu pcelice prvi dio i da tako nosi u skolu
kao sto je genius rekla netrebamo biti nezhvalni...
ja sam kupila omote kompletne za 1razred i omotala sve knjige...
Sutra osnovnoškolce DM daruje dj. pastom za zube:
http://www.dm-drogeriemarkt.hr/cms/s...m_u_skolu.html
Od 15.9. učenike 1-3. razreda osnovne škole Tele2 daruje mobitelom:
http://www.tele2.hr/privatni-korisni...pocetnica/p14/
Sretan polazak u školu svima školarcima,a posebno našim prvašičima!!! ĐACI VAS MOLE USPORITE PORED ŠKOLE!!!!!
Grizete nokte?![]()
Moje curke su još uvijek budne. Flora ima tremu, Fiona se preselila u njezin krevet i tješi ju. Tuljac je napravljen i napunjen. Baterije fotića i telefona također.
Cura spava,a ja grizem nokte. uzbuđena je i iščekuje taj veliki dan jedini joj je problem izabrati što obuči traperice (kao prijateljice iz budućeg razreda) ili suknjicu?? ahhh slatke brige.......
Kod nas doma je promenada vec neko vrijeme. Naime i balerina danas krece u novi vrtic a BC u skolu. Ja jos lezim u krevetu oni setaju. A kako sam vec napisala mi u skolu idemo tek u 16 sati.
Sretno svim prvasicima!!!!!!!!!
Ja se ko po obicaju prva digla, i s obzirom da mog prvasica bas ne impresionira polazak u skolu, ja sam ta koja gleda sto ce ona obuci, ja san ta koja je sanjala da sam zakasnila u 11 na priredbu, ja sam ta koja grizem nokte....kako cu se svemu ovome smijati za par godina
I da, gdjica jos spava...a skoro ce 9h
Posljednje uređivanje od jadro : 03.09.2012. at 08:58
M. je imao groznu tremu, nije čak htio ni da idemo u grad
onda smo odveli seku u vrtić i išli se javiti njegovim bivšim tetama, koje su ga ohrabrile
onda smo išli u grad i pričao je kako će on rasturiti tu školu
sad čekamo priredbu popodne i sutra ujutro startamo![]()
Mi odradili prvi dan, ostavili sve knjige u skoli (lol), i startamo sutra u 8. puna sam pozitivnih dojmova, bas je bila opustena atmosfera, ravnatelj drzao govor, naglasak na toploj, prijateljskoj, opustenoj atmosferi.... super super, nije lose imat lokalnu skolu :D
Anita naravno odusevljena, jedva ceka sutraSjedi s najboljom prijateljicom
![]()
Mi danas ne moramo ništa nositi u školu. Trebamo doći pred školu 10 min do 17.00 sati, učiteljice će prozvati svoje učenike i otići s njima o razreda. Tamo će biti 45 minuta. Sutra nosimo knjige i ujutro idemo s njima do razreda. Idući ponedjeljak moramo donijeti pribor za likovni i tjelesni. Uh kako sam uzbuđena. Sinoć mi je T. rekla: Mama ja jedva čekam da krenem u školu.Ribica mamina
![]()
i mi odradili,predstava je bila od bivših četvrtaša, posle malo u razredu , pa roditelji van, pa došli klinci
nama je bilo prekrasno! isto priredba, pa su ostali 20 minuta u razredu bez nas i onda kratke informacije.
sutra punom parom... cura se bas veseli![]()
iiiiii, nisu nam mupovci podijelili nikakve pernice : (
[QUOTE=centar;2213809
iiiiii, nisu nam mupovci podijelili nikakve pernice : ([/QUOTE]
pa jesu bili uopce?
kod nas dolaze prvi tjedan jedan dan...
i mi odradili danasnji dan, mene izgleda prala nervoza iako sam se trudila biti cool.
digli se oko 7h, sinak trebao biti u skoli u 8h. curke obje bile u vrticu do 10h, a onda u skolu u 11h na priredbu.
"problematična" curica pristupila mojoj i jos jednoj priji i pitala hoce li joj oprostiti i da se više neće ponašati kao u proslosti i ako se ponovi njeno loše ponašanje da joj više ne moraju pružiti priliku za prijateljstvo. uglavnom, (za)sada su opet ok, kaže da joj je oprostila i da su opet prijateljice.
ovaj tjedan skola od 8:15 do 9:30, a za dalje će dobiti raspored. roditeljski sastanak idući tjedan. imaju učitelja![]()