Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3132

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic)

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Moja su uvjerenja baš kao i Mojcina - ljubav, poštenje, sila života, Svemir, ona snaga koja je stvorila sve što je živo na ovome svijetu. MM totalni ateista. Vjenčani kod matičarke, unatoč negodovanjima moje strane obitelji. Djeca nekrštena, srećom se KC uplela u priču oko MPO-a i dala mi argumente kojima racionalno objašnjavam zašto naše noge (i nogice) nikad u crkvu kročiti neće.
    Uživam u slobodi koju mi omogućava činjenica da sama za sebe odlučujem što je dobro, a što nije, što nemam pastira da mi govori kako živjeti svoj život.

MM je stajališta, baš kao MC, da djecu nećemo učiti tim blagdanima, a meni je malo žao zakinuti ih za te male radosti. Pa sam razmnišljala objasniti im kako je to "radi fore" i zato jer drugi ljudi vjeruju u bajku pod naslovom Biblija, ali onda si mislim da ću na taj način odgojiti dva mala konzumerista koji čekaju poklone i šoping. Pa sam zaključila da ćemo mi, kao obiteljski nukleus, sebi sami stvoriti blagdane koje mi slavimo. Ideja je slaviti dan začeća (jer smo MPO obitelj, pa sve znamo u dan i sat), pa godišnjicu kad su se tata i mama zaljubili, rođendane svih nas, Novu Godinu - bit će povoda za slavlje.

Bravo za topic, ovo je pravo osvježenje.
    Nadam se da neće nitjko doć trolat. Ima nam nade od kad je Pingvica banana

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Sumskovoce prvotno napisa Vidi poruku
    MM je stajališta, baš kao MC, da djecu nećemo učiti tim blagdanima, a meni je malo žao zakinuti ih za te male radosti. Pa sam razmnišljala objasniti im kako je to "radi fore" i zato jer drugi ljudi vjeruju u bajku pod naslovom Biblija, ali onda si mislim da ću na taj način odgojiti dva mala konzumerista koji čekaju poklone i šoping. Pa sam zaključila da ćemo mi, kao obiteljski nukleus, sebi sami stvoriti blagdane koje mi slavimo. Ideja je slaviti dan začeća (jer smo MPO obitelj, pa sve znamo u dan i sat), pa godišnjicu kad su se tata i mama zaljubili, rođendane svih nas, Novu Godinu - bit će povoda za slavlje.
    moram te ispraviti, mc nikako da raskrsti s tim blagdanima, ali iskreno rečeno, ja sam te blagdane, kao gastarbajtersko dijete, slavila već jako rano u inozemstvu, može se reći da sam slavila protestantski božić, ali nisam vjerski odgajana tj. nikad se nisam molila. a ionako su ti praznici postali konzumerističkog tipa, pa i za vjernike, tako da se ne bih puno oko toga brinula.

ali ova ideja o stvaranju svojih blagdana mi je fascinantna... evo ovdje ću kratko reći, mada sam mislila o tome još šutjeti, ali da se pripreme sve majke koje bi to moglo zanimati... moj mali tim upravo se sprema da napravimo nešto poput alternative za prvu pričest. pa da u proljeće, dok djeca koja pohađaju vjeronauk se spremaju za prvu pričest, druga djeca koja ne pohađaju vjeronauk a u tim su razredima, tih godina (ili koju godinu stariji), da posjećuju našu malu "školicu" (recimo 2-3 vikenda) i da onda posljednji vikend proslavimo nešto poput dan humaniste, primanje u humanističke "pionire" i sl. da djeci pružimo taj dan veselja i radosti i da su i oni bitni i da i oni imaju nešto svoje iz svjetonazora svoje obitelji (ili jednog roditelja).

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    moj mali tim upravo se sprema da napravimo nešto poput alternative za prvu pričest. pa da u proljeće, dok djeca koja pohađaju vjeronauk se spremaju za prvu pričest, druga djeca koja ne pohađaju vjeronauk a u tim su razredima, tih godina (ili koju godinu stariji), da posjećuju našu malu "školicu" (recimo 2-3 vikenda) i da onda posljednji vikend proslavimo nešto poput dan humaniste, primanje u humanističke "pionire" i sl. da djeci pružimo taj dan veselja i radosti i da su i oni bitni i da i oni imaju nešto svoje iz svjetonazora svoje obitelji (ili jednog roditelja).
    Uključuje li to i poklanjanje djeci nepotrebnog zlata?
    Nisam se odavno osjetila toliko diskriminirano kao u zadnje vrijeme, kad sam od puno poznanika čula da su prodali nepotrebne zlatne lančiće koje su dobili za puste krizme i slično. Probrala sam po svojoj jadnoj ateističkoj kutijici za nakit i nisam našla ništa uz šta nisam emotivno vezana.
    Meni se poklanjalo knjige, a te vrijede ko povratna ambalaža..

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam se odavno osjetila toliko diskriminirano kao u zadnje vrijeme, kad sam od puno poznanika čula da su prodali nepotrebne zlatne lančiće koje su dobili za puste krizme i slično. Probrala sam po svojoj jadnoj ateističkoj kutijici za nakit i nisam našla ništa uz šta nisam emotivno vezana.
    LOL, isto i za zlato i za knjige

Osoblje foruma BigBlue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Da me u pola noći pitaš di su mi knjige, to bi znala, ali nakit... osim jednih antiknih naušnica moje babe koje čuvam kao oko u glavi, svaki put se iznenadim gdje isplivaju stvari. Tek sad vidim kako smo propustile stvaranje crnih fondova od malih nogu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vecina zlata i dragog kamenja dolazi iz rudnika gdje se prakticira robovski rad. djeca nisu postedjena, u uska okna ulaze djeca stara svega par godina

meni je to nehumano

u danasnje doba informacije biti neinfirmiran i nezaintereiran je iskljucivo stvar osobnog izbora.

prijavljujemo se za okupljanja, mi smo prilicno leteci po potrebi

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •